Anketa: Koje monitore koristimo i kako smo zadovoljni njima
STRANA 1 OD 3
ribolovac
Anketa: Koje monitore koristimo i kako smo zadovoljni njima
24.10.2010. 20:47
T30395
status: user broj poruka: 1305
Monitori su prilicno zapostavljena tema ali su neophodni. Svakoga dana smo u dodiru sa njima i od njih jako puno zavisi nas sveukupni dozivljaj rada na racunaru. U koje monitore gledamo svakog dana i kako smo zadovoljni njihovim ucinkom, sta nam smeta, itd?
ja imam 15icu CRT HANSOL 510A ... Xtra je monitor kao i pre 10godina tako i sada ... malo je pozeleneo i ima neke linije sa leve strane ali nema veze bas mi prija kao u okean da gledam sa zelenim algama ... zraci poprilicno i suze teku od njega ali meni je kul. Vredi sve pare :D !
Samsung 940N. Totalni mediokritet medju monitorima, cak i nesto ispod toga. Spor odziv, probijanje pozadinskog osvetljenja... Sve u svemu zavrsavao mi je posao, mada nisam bas zadovoljan njime. Ali uz nov komp stize i nov monitor :D Samo jos nisam odlucio koji.
CRT SGI od 21 cola. Smeta mi što ne mogu da nađem veći . Zameniću ga sa drugim CRT monitorom kad crkne ili eventualno nekim TFT-om ako ih ikada naprave da mogu da prikažu sliku kao što je daje katodna cev (i to da je format 4:3 jer mi se vajd skrin baš i ne sviđa nešto).
42` LG lcd FUllHD 42LD420, gledam sa 2 metra, i super je slika. Nemam zamerki nikakvih. Zadnji pokusaj monitora mi je bio philips od 24 incha, zaboravih oznaku, al znam da je oko 21-2 hiljade sad. ODmah sam ujutru vratio i skontao da ako budem ikada hteo monitor da kupim, bice to neki od bar 35 hiljada. Jer ovo do 20 nesto mi nije to to.
svojevremeno sam furao Sony 21` CRT, imao je besprekornu sliku, takodje i ViewSonic.. ovaj ViewSonic koji trenutno imam jeste Wide, i ja sam mrzeo da se navikavam, ali navikao sam se nekako, veruj mi jako brzo, nemoj da te to buni ni najmanje, a slika je daleeeko daleko ostrija i kvalitetnija za oci sto je najbitnije.. sad, imas i 4:3 varijante, ali skuplji su jbg.. zavisi koliko ti se isplati.. u firmi sam imao recimo 15` TFT NCR monitor koji je imao PERFEKTNU sliku, ne znam sta bih dao za njega sada da ga imam za test, bas je bio zgodan, a slika cista i ostra do bola.. mislim da je to u stvari NEC.
:: CRT SGI od 21 cola. Smeta mi što ne mogu da nađem veći . Zameniću ga sa drugim CRT monitorom kad crkne ili eventualno nekim TFT-om ako ih ikada naprave da mogu da prikažu sliku kao što je daje katodna cev (i to da je format 4:3 jer mi se vajd skrin baš i ne sviđa nešto) :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: ::
Ja nemam bas tako super monitor kao Granzort, koristim Belinea monitor 14` u koloru. Pa oko 12 godina. Osim sto vise ne mogu da izostrim sliku pa mi je malo zamuceno sve, nemam drugih primedbi. Kud ces bolje na ovu krizu. Preporuka
:: ja imam 15icu CRT HANSOL 510A ... Xtra je monitor kao i pre 10godina tako i sada ... malo je pozeleneo i ima neke linije sa leve strane ali nema veze bas mi prija kao u okean da gledam sa zelenim algama ... zraci poprilicno i suze teku od njega ali meni je kul. Vredi sve pare :D :: :: http://katalog-monitorow.pl/img/hansol-510a-1.jp :
Ja trenutno Samsung 2243NW i nimalo mi se ne svidja. To je samo privremeno, dok se ViewSonic VA2216Wa ne vrati u radno stanje. Slika na ViewSonic-u mi, mozda i zbog navike, deluje mnogo ubedljivije i prirodnije nego na ovom Samsung-u... Mada su i jedan i drugi socijala :(
:: CRT SGI od 21 cola. Smeta mi što ne mogu da nađem veći . Zameniću ga sa drugim CRT monitorom kad crkne ili eventualno nekim TFT-om ako ih ikada naprave da mogu da prikažu sliku kao što je daje katodna cev (i to da je format 4:3 jer mi se vajd skrin baš i ne sviđa nešto) :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE ::
:: Ja nemam bas tako super monitor kao Granzort, koristim Belinea monitor 14` u koloru. Pa oko 12 godina. Osim sto vise ne mogu da izostrim sliku pa mi je malo zamuceno sve, nemam drugih primedbi. Kud ces bolje na ovu krizu. Preporuka :: :: :: :: ja imam 15icu CRT HANSOL 510A ... Xtra je monitor kao i pre 10godina tako i sada ... malo je pozeleneo i ima neke linije sa leve strane ali nema veze bas mi prija kao u okean da gledam sa zelenim algama ... zraci poprilicno i suze teku od njega ali meni je kul. Vredi sve pare :D :: :: :: :: http://katalog-monitorow.pl/img/hansol-510a-1.jp :: :
isti monitor samo 23` ,takodje 2 godine ga imam ...slika je dobra s obzirom da je placen oko 12.300 :) Za filmove (1080p) odlican ,mada je kvalitet izrade los (krcka kad pritisnes plastiku) ...al ko ga jebe ,ionako ne gledam u plastiku nego u displej
Na drugom kompu Samsung SyncMaster 793DF ,kod njega je sve fantasticno ...Slika ,boje ...samo sto je mali ...
CARPE DIEM
:: Acer X223H :: :: Bio je jeftin, slika je ok i ne probija mnogo sa strane :: :: ->Servis: Bilo je i meni prvo bedak što je wide, posle ti svejedno... a i bude korisno za štošta :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Moj samsung 940n mi je dva puta crkavao u garanciji i za ove tri godina mi je treci na stolu. Pre njega sam imao 795mb i njega sam dva puta menjao. Uzasan kvalitet od takvog brenda.
Odmah sam primetio loš kvalitet boja da ne kažem kontrast, ali posle izvesnog vremena skonam da su mi boje na CRT-u Samsun 9965MB zapravo bile prenaglašene...navikavanje na wide...pa malo me boleo vrat u početku, al posle je sve prošlo...mislim da nikad ne bih mogao više na 4:3 - -old skul support normality
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.