Možda bi pokušao da stojim čvrsto na zemlji, i pogledam kakve mi uopšte karakteristike trebaju prema mom monitoru, tj. da li 6850 realno ispunjava, sve + dosta više potrebnih performansi, da se nađe za budućnost... ako je odgovor DA, onda bih bez razmišljanja uzeo jeftiniju, taman je kasnije klokovao, jer, manje troši nekloknuta, ne treba siledžijsko napajanje i jeftinija je za prosečan hdd ili polovinu cene npr. neke polovne za cross fire u budućnosti.... ako je odgovor sopstvene procene NE, onda bih išao na 6870, zato što ne moraš da se zajebavaš oko overkloka, a imaš max performanse, poznato je koliko srče GPU jer ostaje na stock-u, dok kod overklokovanih to uvek bude pitanje..... i, ova će biti dovoljna duže vremena nego prethodna, to je svima jasno zar ne... ali košta 40€ više. Pitanje garancije ne bih ovde uzimao u obzir, zato, što će se pojaviti obe vrste kartica sa istim vremenom garancije, kad-tad, a UVEK je bolje uzeti onu koja ima dužu VALIDNU garanciju. To je skoro nevezano sa peformansama, tj. prvo se to gleda pa onda ostalo.
Da ne znam da ovu drugu pravi safir posumnjao bi na adidas
24.10.2010. 21:31
status: user broj poruka: 9006
Mislim da sam čuo ovakvu reklamu na radiju pre neki dan:
`Da li mislite da je overkloking najnovija olimpijska disciplina? Za vas je afterburner energetsko piće? A po čupavu krofnu idete na ugao Resavske i Bulevara?`
`Ako je tako onda je 6870 karta vo vašoj meri, kupite je je i uživajte.`
`Međutim ako ste od onih koji vole neispitano, žive od uzbuđenja i ne stide se da pomeraju granice... 6850 je ono što tražite.`
6870,a ko hoces da ustedis i zao ti je para uzmi 6850... Obe karte su cenovno pozicionirane kak otreba tak oda se ne mzoe reci sta je bolja ili losija kupovina...
:: Ovo `ali jeste za vas` treba reći ovakvim glasom za pun efeka :: http://www.youtube.com/watch?v=ZPBvFXf9Q2 :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: :: :: `6850..... nije za svakoga..... ali jeste za vas` :: :: ::
Taman mogu da namaknem na 6870, i to samo zato sto od januara merkam neku karticu. Gledao sam tonu klipova sa onim unboxing, i u jednom trenutku sam poceo da tripujem kako bi bilo gotivno da prodam tv i kupim 4 monitora.. Znaci postaje ozbiljno :D
E da, i recite mi, jel moze da se koristi na gbajtovoj kartici, ovoj odozgo, MSI afterburner?
:: 6870,a ko hoces da ustedis i zao ti je para uzmi 6850... Obe karte su cenovno pozicionirane kak otreba tak oda se ne mzoe reci sta je bolja ili losija kupovina.. :: :: :: ::
Tih 4000 din razlike mozes da popijes u kafani za vece i da ti ujutru bude muka i da te boli glava. Da ne pricamo o grizi savesti zasto nisi kupio odmah hd6870 kad si vec imao kes, nego si resio da se stekas pa pare procerdao bezveze. Naravoucenije: Kupi odmah hd6870 i ujutru ti nece biti muka i nece te boleti glava, a imaces jaku karticu u kompu :D
za tu razilku se ošuri u kavani ili kupi isti HDD kao što imaš u kompu i veži ih u RAID.
Ukoliko se odlučiš za opciju kavane svrati do apoteke i kupi tablu brufena za popiti pred spavanje. Naravno popiti jednu ili dve i ko spomene da to nije dobra varijanta taj..n`ume...
ali mi ovaj Safirko nekako lepše izgleda. Što se mene tiče, radije bih pare potrošio na hardver, iako mi možda i nije potreban (u tvom slučaju 6870), nego na neku još veću `glupost` (poput ovoga što je naveo Ribolovac). Naravno, pod uslovom da imam pare.
EDIT: MSI Afteburner bi trebalo da radi i sa kartama drugih proizvođača.
:: :: : :: :: HDD sam uzeo bas skoro, spinpoint f3 od 1TB, a imam WD od 500GB, i jedan stari od 80GB, pa onda ipak da ostane za grafu :: :: Jedino ispada ono cekati nereferentne, ali koliko stvarno donose poboljsanja za cenu koja se plati vise (1000-2 :: :: Sta bi za MSI afterburner pitanje? Jel zna neko :: ::
To pitam jer sam video na youtube-u isto ovakvu ko GB samo MSI i na samoj kartici je zalepljeno afterburner i na kutiji se pominje taj softver, pa sam se zato pitao u vezi tog programa
Sad guglam bas za taj voltage regulator, izgleda da postoji neki program Sapphire TriXX koji podrzava dizanje voltaze ali nije dostupan za download jos uvek...
Inace sve 6870 bi trebale da imaju digitalnu egulaciju napona, i mislim da 1000Mhz za GPU nece biti neki problem uz manje korekcije napona...
Kazu i da GPU Clock Tool sa Techpowerup radi sa 6870 valjda suga oni koristili u review-u, ali nisam nasao nigde da je neko probao....
Sve u svemu sigurno ce biti dizanaj voltaze sve referentne imaju valjda taj isti regulator.
:: Kanda su pominjali da afterburner ne radi jer referentne 6xxx imaju neki novi čip za regulaciju napona :: :: Kad izađu MSI karte mogu da garantujem da će njih da podržava :: ... a verovatno i sve druge kroz najviše mesečak dana
MSI 6850 i 6870 su izasle ali Afterburner ne podrzava podizanje napona ni na njima jos uvek ! :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: :: :: : :: :: :: :: HDD sam uzeo bas skoro, spinpoint f3 od 1TB, a imam WD od 500GB, i jedan stari od 80GB, pa onda ipak da ostane za grafu :: :: :: :: Jedino ispada ono cekati nereferentne, ali koliko stvarno donose poboljsanja za cenu koja se plati vise (1000-2 :: :: :: :: Sta bi za MSI afterburner pitanje? Jel zna neko :: :: :: ::
kad si ceko od januara,strpi se josh mesec dana(max).
naime,trebale bi da se pojave MSI HD 6000 karte,koje su ,iz iskustva,uvek sa svojim hawx i cyclone modelima u svemu ispred konkurencije(realne performanse,clock potencijal,buka ,hladjenje -sta cesh vise :) ),a i na njima,sto rece ,raic ce MSI Afterburner sigurno da radi :)
i sve to po istoj ceni,kao refentni modeli konkurencije.
primer:radeon hd 5770 kad se pojavo,u qbit-u msi hd 5770 hawk ,negde sedam dana bila na lageru jeftinija 800 dinara od bilo koje druge 5770 iz bilo koje druge radnje,krace receno ,najjeftinija 5770 koja mogla kod nas da se uzme.AL posle sedam,banda razgrabila i prc :)
Ma kakvi, nema sanse da cekam jos mesec dana. Ne mogu cekam nedelju dana, 30 da ne pominjem. Plus to sto kazes da se ne razgrabi, pa da nema na lageru, ili kao sto je neko izbacio clanak da ce AMD da posle 3 nedelje podigne cene. To tek ne zelim da me zahvati. Ako padnu ikad cene, nece da idu ispod 20000, a gubitak toliki nakon ne znam koliko meseci koriscenja karte bih i smatrao realnim.
Snupi deder probi led i uzmi ti ko čovek nEVIDIJU i da te Bog vidi..Kupiš lepo GTX četiri stotine šezdeset Overklok Edišn i uzeo si pravu stvar.Možeš posle da se duvaš kako imaš fiziku za dzaba :)
Ja brate jedva cekao da pobegnem od fizike iz srednje skole, a ti me sad vracas u ta vremena :)
Da su ovi nasi stavili 24000 za 6870, najverovatnije bi upala jedna gtx460, al ovako cu ipak da drmnem 6870. Pa kad je budem menjao, evo obecavam uzimam nVidiu :)
Jel se oseca da je kartica bolja u radu sa istim klokovima, kad je razlika u temperaturi 10ak stepeni? Tipa radi na 86, pa je ohladimo na 76. Jel ima promene u radu? Ili jedino sto se oseti je temperatura u sobi?
To zavisi od toga gde joj je thermal wall tj na kojoj visini temperature chip radi lagodno.Znaci zavisi od samog chipa,arhitekture.Kad kazem na wall nisam mislio na Thermal Throttling! U svakom slucaju treba teziti da se hardware ohladi. Sto je hladniji hw veca je stabilnost ,vece mogucnosti za bolje performanse,duze traje.. E neka temperatura gde karta daje vrhunske stabilne rezultate jeste oko 40-45c FUll load ali se to moze postici samo sa vodom.
:: :: Samo ovo pitanjce i odoh da spavam :: :: Jel se oseca da je kartica bolja u radu sa istim klokovima, kad je razlika u temperaturi 10ak stepeni? Tipa radi na 86, pa je ohladimo na 76. Jel ima promene u radu? Ili jedino sto se oseti je temperatura u sobi? :: ::
Pa gledam ovu 6870 i pise 83, negde i 86, load pa mi se pricinilo malo visoko. Zato sam pitao da li bi dobila bolje performanse na istim klokovima sa boljim hladjenjem. Hvala na odgovoru, odo spavam, ima se ubijem sutra na faxu ceo dan.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.