Nisam uspeo da nađem poređenje ove dve kartice... Koliko sam video HD6870 šije GTX460, ali GAINWARDova je overklokovana na 800Mhz, ima 336 CUDA Cores, dok HD6870 ima 1120 stream procesora, to je u rangu HD5830 serije. Koliko to utiče na performanse ovih kartica, i koja je po vama bolja? Cene su im otprilike iste, kao i memorije. Obe imaju po 1GB DDR3, 256 bitni interfejs...
We were not successful in our overclocking attempts. Although we increased the memory frequency to 1025 (4100) MHz, the graphics processor, pre-overclocked to 800/1600 MHz by Gainward, refused to speed up any further. So, we decided to benchmark the card at the frequencies of the reference sample from Nvidia as well as at its own default frequencies.
:: Nisam uspeo da nađem poređenje ove dve kartice.. :: Koliko sam video HD6870 šije GTX460, ali GAINWARDova je overklokovan :: na 800Mhz, ima 336 CUDA Cores, dok HD6870 ima 1120 stream procesora, to je u rangu HD5830 serije :: Koliko to utiče na performanse ovih kartica, i koja je po vama bolja :: Cene su im otprilike iste, kao i memorije. Obe imaju po 1GB DDR3, 256 bitni interfejs... :: :: :: Hvala unapred!
:: Clock za clock, 6870 je brža. Sa nvidiom imaš Cuda podršku za aplikacije, PhysX, i SLi koji bolje skalira nego Crossfire.. :: :: Ako planiraš dve karte po meni je bolje rešenje GTX460, u suprotnom bih uzeo 6870.. ::
nema to veze ,cip je efikasniji i daje vise snage iz manje SP-a ...
CARPE DIEM
:: :: 6870 je naslednik 5850 :: :: Pa ne baš :: Koliko sam video :: :: HD5850 ima 1440 stream procesora, 72 texture jedinice, 32 ROP jedinice :: HD5830 ima 1120 stream procesora, 56 texture jedinice, 16 ROP jedinice :: :: HD6870 ima 1120 stream procesora, 56 texture jedinice, 32 ROP jedinice :: ::
:: :: 6870 je naslednik 5850 :: :: Pa ne baš :: Koliko sam video :: :: HD5850 ima 1440 stream procesora, 72 texture jedinice, 32 ROP jedinice :: HD5830 ima 1120 stream procesora, 56 texture jedinice, 16 ROP jedinice :: :: HD6870 ima 1120 stream procesora, 56 texture jedinice, 32 ROP jedinice :: ::
P.S. Zar vas nije smorilo da postavljate ovoliko tema o HD 6000 seriji za svega par dana? Umesto što tračarite, kupite lepo kartu, testirajte je i onda iznosite svoja zapažanja. Ovako nema nekog smisla.
:: Sve 6870 su rasprodate u EMMi-ju !, uskoro ce jedan priemrak biti u mojim rukama .) :: :: kazu da je jako velika navala, ko hoce da uzme 6850 nek pozuri mzoda iam jso sanse.. :: :: Ostale radnje nemaju karte :: :: @radmilo7 :: :: Imas na Benchmark-u domaci test, dosta dobar, imas poredjenje sa GTX460 @ 815Mhz (znaci jos vise klokovana) 6870 je kida u svakoj igri,.. :: Hvala, našao sam i na 3dGuru benchmarke, i zaista kida ....samo još sad da nađem da kupim :D :D :D
:: Sve 6870 su rasprodate u EMMi-ju !, uskoro ce jedan priemrak biti u mojim rukama .) :: :: kazu da je jako velika navala, ko hoce da uzme 6850 nek pozuri mzoda iam jso sanse.. ::
:: Sve 6870 su rasprodate u EMMi-ju !, uskoro ce jedan priemrak biti u mojim rukama .) :: :: kazu da je jako velika navala, ko hoce da uzme 6850 nek pozuri mzoda iam jso sanse.. :: :: Ostale radnje nemaju karte :: :: @radmilo7 :: :: Imas na Benchmark-u domaci test, dosta dobar, imas poredjenje sa GTX460 @ 815Mhz (znaci jos vise klokovana) 6870 je kida u svakoj igri,.. :: ::
Samo kod njih ima, drugi ni ne znaju kad ce stici :)
Inace ja sam pitao da li ima dovoljno komada, oni su rekli ima ima sigurno, ja im kazem dal treba da se rezervise, oni meni kao da pogledaju, kad ostao jedan komad :O To je taj poslednji komad koji ide kod mene...
:: Ne bi me čudilo da su naručili 20-ak komada.. :: :: :: :: Sve 6870 su rasprodate u EMMi-ju !, uskoro ce jedan priemrak biti u mojim rukama .) :: :: :: :: kazu da je jako velika navala, ko hoce da uzme 6850 nek pozuri mzoda iam jso sanse.. :: :: :: :: Ostale radnje nemaju karte :: :: :: :: @radmilo7 :: :: :: :: Imas na Benchmark-u domaci test, dosta dobar, imas poredjenje sa GTX460 @ 815Mhz (znaci jos vise klokovana) 6870 je kida u svakoj igri,.. :: :: :: ::
Kad treba da ti stigne karta? Jel Sapphire u pitanju?
:: Samo kod njih ima, drugi ni ne znaju kad ce stici : :: :: Inace ja sam pitao da li ima dovoljno komada, oni su rekli ima ima sigurno, ja im kazem dal treba da se rezervise, oni meni kao da pogledaju, kad ostao jedan komad :O To je taj poslednji komad koji ide kod mene.. :: :: :: Ne bi me čudilo da su naručili 20-ak komada.. :: :: :: :: :: :: :: Sve 6870 su rasprodate u EMMi-ju !, uskoro ce jedan priemrak biti u mojim rukama .) :: :: :: :: :: :: kazu da je jako velika navala, ko hoce da uzme 6850 nek pozuri mzoda iam jso sanse.. :: :: :: :: :: :: Ostale radnje nemaju karte :: :: :: :: :: :: @radmilo7 :: :: :: :: :: :: Imas na Benchmark-u domaci test, dosta dobar, imas poredjenje sa GTX460 @ 815Mhz (znaci jos vise klokovana) 6870 je kida u svakoj igri,.. :: :: :: :: :: ::
Sejderi kod ATI-ja su redizajnirani tako je sada jedan sejder klok za klok jaci od starog a skaliranje dve kartice je definitivno popravljeno sa serijom 6 (nacuo sam na hardverskom nivou neznam koliko je tacno mozda i drajveri), to je veliko iznenadjenje ATI-ja svaka im cast za to!!!
:: Nisam uspeo da nađem poređenje ove dve kartice.. :: Koliko sam video HD6870 šije GTX460, ali GAINWARDova je overklokovan :: na 800Mhz, ima 336 CUDA Cores, dok HD6870 ima 1120 stream procesora, to je u rangu HD5830 serije :: Koliko to utiče na performanse ovih kartica, i koja je po vama bolja :: Cene su im otprilike iste, kao i memorije. Obe imaju po 1GB DDR3, 256 bitni interfejs... :: :: ::mislis ddr5
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.