Hteo bi da kupim ovu graficku , pa me zanima da li neko moze da mi kaze nesto o njoj, naravno na osnovu licnog iskustva npr. da li ova dva kulera imaju ikakvog efekta na temperaturu,buku , da li 2 god. garancije imaju neke veze sa kvalitetom , jer asus ili msi daju po 3 god. neki problemi sa drajverima i sl. gledao sam naravno testove na stranim sajtovima , ali me vise zanima necije licno iskustvo , jer ti sajtovi umeju malo i da nameste u zavisnosti od toga sa koje je strane dosla lova.
Pre nego što počne neko da te ubeđuje da kupiš AMD-ATI karticu, što ja neću da učinim, evo malo o kupovini prodaji koju pominješ: jebeš dve godine garancije naspram tri. U slučaju, ali, samo u slučaju, da si SIGURAN da ćeš imenovanu karticu menjati za godinu dana, kada će još uvek imati godinu dana garancije, onda ok, može i to (i bilo šta drugo) da prođe. U suprotnom, kada za, recimo, realinih kod nas oko 2 godine korišćenja kartice, budeš hteo da je prodaš... neće baš biti konkurentna u oglasima, plus, tebi će zebsti bulja da se ne pokvari dok je ne prodaš.... Kakav je konkretan model, ne znam, ali, nije za dž samo 2 godine garancije. Kanda su nešto isfušarili, sunce li im žuto.
karta je jaka, imao sam je u kompu na nekoliko dana za testiranje, ako si se nameracio na nju uzmi je, ja bih samo malo sacekao zbog najavljenog snizenja cena pa da se ne zeznes za dzabe.
Pa i meni je tu nesto cudno da je garancija tako mala , ali imao sam svojevremeno Abit-ovu plocu koja je tada kostala 15-ak hiljada i imao sam 2 god. garancije pa je bila skroz ok. A na ovim sajtovima koji se bave testiranjem hardware-a ocenili su tog palita za quality of design and built sa 90 od 100 tako da mi ne deluje bas isfuserena
Da, čekanje malo bolje cene nije bilo u opcijama, pa nisam ni pominjao kao ni upravo aktuelno orgijanje navijača crvenih, ali, jeste povezano: moguć je dalji pad cena koji vredi čekati. Ne bih baš mogao svakom da preporučim čekanje od godinu dana, jer, nakon jedne godine dolazi druga, ali, u narednih mesečak dana a možda i više, moguć je pad cena, kod nvidija kartica. Što zbog amd-a, što zbog najavljene vlastite serije kojoj treba napraviti mesta i reklamu.
Nisi kompetetan da ga osporavas,jer nisi naveo nijedan argument.To sto je Pisko izlozio je ziva istina. Primer:Imas karticu 2 godine,sve radi super,al eto pojavi se neka nova serija jaca,bolja i ti hoces svoju da zamenis,a u startu je dajes sa jednom godinom garancije sto znacajno podize cenu i ubrzava prodaju.Takodje,godina garancije nije za bacanje,ko zna sta u 12 meseci moze da se desi...
Meni je godinu dana garancije mnogo. Zato nisam hteo da uzmem sapphire 6870 u emmiu, zato sto planiram posle 2god da je prodam sa jos god dana gar. A i ja kad bih kupovao polovnu, sasvim bih bio zadovoljan sa godinom garancije. Evo npr da se doplati na neweggu za jos jednu godinu ide izmedju 20 i 30 dolara. Vredi.
O tome govorimo, o isplativosti prodaje kao polovne. Crvić sumnje mora da postoji: zašto, zašto skoro ista stvar ima godinu manje garancije? Vredi platiti umerenu razliku, tj. ne plaćati posle na ćupriji što nisi na mostu. ... ene, FUŠ? ne mora da je fuš, no, loša kupovina...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.