Idu hladni dani i treba se pripremati za neke novije igre :P Gledao sam GeForce po gradu i nisam skoro nista nasao za 150-170eura, da li moze neka preporuka i ako moze mesto gde da nadjem tu karticu jer sam primetio da u NS dosta servisa ima nestasicu opreme
Au snoopy sad me razocara.Pa od svega si mu preporucio najgori moguci produkt (izvinjavam se onima koji je vec imaju) .Ta karta je nastala od GF100 skarta ,GTX470 koji nije uspeo da izadju po osnovnim karakteristikama.Mnogo se greje,tesko ju je ohladiti,trosi a vama je to bitno i sto je najgore od svega sporija je od GTX460 a za dve generacije losija.GTX 460 je novi GF104 chip,sasvim druga struktura,nesto totalno deseto u odnosu na GF100 (GTX 465). GTX 470 i preporucujem ali ovu kartu ne.To je izrod medju GeForce karticama,totalno promasena serija.
Nije bas tako los GTX465 - za te pare je ok. Sad su sa novijim biosima sredili stvari. Inace su neki uspeli da bas ovu Leadtekovu otkljucaju u GTX470 - evo linka http://www.overclock.net/nvidia/795201-leadtek-gtx-465-unlockable.html Samo ako covek nece da rizikuje i budzi biose onda GTX460 ili 6850.
Intel E5200@3.5GHz, MSI P45 Neo, 2x2GB Kingston DDR2 800, Asus EN9800GT OC, WD 500GB + Samsung F1 1TB, CM Elite 332 450W
Drugar ta karta nema dobar sklad u karakteristikama.Jednostavno to je GF100 skart iskoriscen da se napravi medju serija koja je navodno trebala da parira ATI 5850 a ispala je cist promasaj. Problem je sto za iste pare imas GTX 460 koja je za tu kartu savrsena .Ima bolje performanse,bolje karakteristike.Hladna karta,manje trosi,manje se greje,overklokuje se krvnicki,sasvim nov i drugaciji chip i pored svega kosta isto ili ti cak jeftinije.. Da baca graske da li ce da ubode kartu koja je dobar primerak se ne iisplati.Da se cima sa biosom jos gore pogotovu ako nije power user. Koliko vidim on se nategao na 170 eur..Bolje da saceka jos malo pad cena pa da uzme GTX 460 1GB!
Znam to sve i ja sam hvalio gtx460 i gf104 chip kad su se pojavili i to stoji da je gf104 do sada najbolji nvidijin chip ali sa 17500din ovaj Leadtek je postao konkurentan i kolje se sa GTX460 1GB po performansama (koji je skuplji), a bolji je po performansama od 768MB koji je u njegovom cenovnom rangu. Vecinu boljki koje su spominjane za gf100 leci novi bios, a ima sansi da se dobije i mnogo skuplji GTX470. E sad ako nije power user da cacka biose nek ide na druge opcije, ali karta nije losa kupovina za onog ko zna da fleshuje odgovarajuci bios.
Intel E5200@3.5GHz, MSI P45 Neo, 2x2GB Kingston DDR2 800, Asus EN9800GT OC, WD 500GB + Samsung F1 1TB, CM Elite 332 450W
Evo i screenshotova coveka kome je uspelo flashovanje biosa cak je uspeo i da je dobro overklokuje (samo ovde nije Leadtek). Temperatura tako overklokovane i pri 99%GPU opterecenja tokom nekoliko sati je kao sto se vidi 70C.Rezultati u benchmarku nisu nesto jer tip ima mnogo slab procesor (E22xx sluzi mu kao file server) pa mu je to bottleneck.Samo jedna napomena - izgleda da ce malo kome pasti pravi primerak pa ko nece da rizikuje nek ne kupuje. http://www.overclock.net/nvidia/846496-flashed-my-gtx465-gtx470.html
Offtopic, kad bijah malen klinac, zavukao se ja u špajz i usisao sve slatkiše. Znam da sam prožderao i nekakve ukrase za torte, jedva sa su bili slatki, i, nekakve svilene bombone, ukrase za novogodišnje jelke. Jebiga, kriza bila za šećer. Tad mi moj pok. ćale dade epitet, da bi i go.no pojeo kad bi ga pošećerili... što me veoma uvredilo... Tako i ova fermika, jeste zašećerena cenom, ali jeste i go.no, ko što reče sky... da nvidija nije napravila nešto bolje, pa, ajde ako je neko fan baš zelenih, ali, kad IMA bolji izbor slatkiša, a on da se baš uhvati za k... u punoj vreći... JEDAN ČOVEK USPEO.... aj pa nas na forum ne zajebaj.... to je garancija wrbow klin.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.