Deset godina sam imao sam ati graficke!! a pre dva-tri dana sam uzeo nvidia GF Gainward GTX 260 GS i poceo sam da se pitam zasto!?! NIJE REPARIRANA IMA JOS 2GOD GARANCIJU. razumem se u hardver ali kazem da sam samo uzimao ati proizvode. problem vidim u fallout new vegas, kad sam imao 3870 radila je bez ikakvog problema. a od kad sam stavio gtx260 u nekim trenutcima fps opadne ispod 15 u nekim `zahtevnijim trenutcima`. nema sanse da je 3870 jaca od gtx.......
zaboravio sam da je porblem u pronalasku pravih drajvera. sa prvim skinutim sa nv sajta je radila ocajno. a sa gainwardovog sajta radila je malo bolje ali opet zasecka u nekim trenutcima!! ne bi smelo da zasecka uopste posto je graficka jaca nego sto je potrebno!!
Zasecka na svakoj grafickoj. Nije tu nešto dobro odrađeno. U principu veoma mali broj igrica je optimizovan kako treba pa se to redovno dešava kakvu god da imaš grafiku mada nije u pitanju samo grafika.
Tužno ali istinito, tako to biva kad ideš s riđana na zelenka.
Hehe, nije do grafičke, igra je malo loše optimizovana, nekima (recimo meni) radi dobro, nekima neverovatno loše i nema veze kakvu aždaju imaju ispod haube
Pa, jeste logično da razmotriš oba data odgovora: da su danas drajveri optimizovani ili igrice optimizovane za neke, ali ne i sve generacije kartica nekog proizvođača, a da ne kažemo za neke proizvođače više a neke manje.... ima toga, i drugo, da je napajanje moguć izvor problema, jeste... Ali, ima i treće: jesi li pravilno instalirao nevidiju? Izvini, ovo je bilo pitanje za blesave dugogodišnje korisnike nvidija kartica, kada su se kao prebezi prvi puta upecali nakon nekog review-a i niže cene na ati kartice. REDOVNO nisu deinstalirali drajvere od nvidije, i samo bi nakalemili catalyste, i napravili sranje i od operativnog sistema i od grafulje. Mnogi su frustrirani, pljuvali po forumima godinama od sramote što nisu umeli da instaliraju i podese najobičniji drajver, koji je, gle jada, ati distribuirao na mesečnom nivou... sad došlo vreme obrnuto, dakle JESI LI deinstalirao ati drajvere PRE instalacije nvidije? Najbolje, nov sistem, što yes-yes.... ali ne mora tako drastično.
ja imam lose iskustvo sa Gainwardom i Palitom. A i mislim da si za te pare mogao bolje da izaberes 5770 1gb je nedge oko 13-15 a dao si sigunor za 260 min 13k. Mislim da je 5770 dosta bolja od 260 GTX. Ja sam sto se tice nvidija drivera imao mnogo problema. Nebitno dal je Windows Xp ili Windows 7.Neznam u igraonice imam i Ati i Nvidia. Kad uzimam Nvidiju uzimam Gigabyte i XFX a kad uzimam ATI uzimam powercoler, shapire, Gigabyte i XFX od kad je poceo da radi ati. Fireme koa sto su Palit , MSI, ASUS, Gainward zaobliazim u sirokom luku jer sam imao lose iskustvo sa njima. U zadnjih sigurno 2 godine i vise nsaim nasao prozivod od njih da radi kako treba i da je kompatibilan sa svim drugim prizvodjacima!
:: Pa, jeste logično da razmotriš oba data odgovora: da su danas drajveri optimizovani ili igrice optimizovane za neke, ali ne i sve generacije kartica nekog proizvođača, a da ne kažemo za neke proizvođače više a neke manje.... ima toga, i drugo, da je napajanje moguć izvor problema, jeste.. :: Ali, ima i treće: jesi li pravilno instalirao nevidiju? Izvini, ovo je bilo pitanje za blesave dugogodišnje korisnike nvidija kartica, kada su se kao prebezi prvi puta upecali nakon nekog review-a i niže cene na ati kartice. REDOVNO nisu deinstalirali drajvere od nvidije, i samo bi nakalemili catalyste, i napravili sranje i od operativnog sistema i od grafulje. Mnogi su frustrirani, pljuvali po forumima godinama od sramote što nisu umeli da instaliraju i podese najobičniji drajver, koji je, gle jada, ati distribuirao na mesečnom nivou... sad došlo vreme obrnuto, dakle JESI LI deinstalirao ati drajvere PRE instalacije nvidije? Najbolje, nov sistem, što yes-yes.... ali ne mora tako drastično :: :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Pa, isti kao i kada se radi o dve pcie kartice, nebitno. Dakle, ako menjaš gpu, menjaš drajvere. Nebitno je što se integruša već tu, kada je u pcie slotu druga grafulja, integruša se isključi. E, da to IPAK može da radi zajedno, može. Znam to. Ali, to nije recept za stabilnost pogotovo kada dođe do problema. Ima nvidija simbioza sa ati-jem, sa modifikovanim drajverima, ali, i sama nvidija je modifikovala drajvere za svoje čipsetove ili intel čipsetove za laptopove, gde, za 2D koriste integrisanu grafulju malog potrošača, a za 3D naslove i napajanje iz utičnice, dodatnu, jaču grafulju. Čiji čipovi nisu iz iste kuhinje. Može i to, ali, prilagođeno. U stvari, ja lično verujem u teoriju zavere, nisu prilagođeni drajveri da ne smetaju drugim drajverima, nego su u stvari svi podesili svoje drajvere da posle njih oni drugi NIKAKO ne rade kako treba, tj. da se kazne prebezi.
ne slazem se, apsolutno isto mi radi komp bez obzira ukljucio/iskljucio/instalirao/deinstalirao atija na ploci. nv u slotu radi svoje... nikakvih bagova nema, samo mala razlika u performansama kad se ukljuci integrusa jer povuce nesto sistemskog rama, ali to je ocekivano i zanemarljivo
:: Pa, isti kao i kada se radi o dve pcie kartice, nebitno. Dakle, ako menjaš gpu, menjaš drajvere. Nebitno je što se integruša već tu, kada je u pcie slotu druga grafulja, integruša se isključi :: E, da to IPAK može da radi zajedno, može. Znam to. Ali, to nije recept za stabilnost pogotovo kada dođe do problema. Ima nvidija simbioza sa ati-jem, sa modifikovanim drajverima, ali, i sama nvidija je modifikovala drajvere za svoje čipsetove ili intel čipsetove za laptopove, gde, za 2D koriste integrisanu grafulju malog potrošača, a za 3D naslove i napajanje iz utičnice, dodatnu, jaču grafulju. Čiji čipovi nisu iz iste kuhinje. Može i to, ali, prilagođeno. U stvari, ja lično verujem u teoriju zavere, nisu prilagođeni drajveri da ne smetaju drugim drajverima, nego su u stvari svi podesili svoje drajvere da posle njih oni drugi NIKAKO ne rade kako treba, tj. da se kazne prebezi :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Posto imam tu grafu kao i ti moram da kazem da nemam takvih problema koje si naveo. Kakve su ti ostale komp. ? Nije ti najbitnija graficka mora i ostalo da bude dobro da bi ti normalno radilo.
Phenom 2 720 napajanje seasonic S12 II 620W mem OCZ blade 2x2GB ddr2 ploca MSI 790X ma sve su nove komponente kazem da sam. pocinjem da mislim da sam lud. nisam iz redova crvenih :) inace moja naredna graf ce biti GTX480. jednog dana :D
jebi ga sta znam i pre nisam reinst. sistem win 7 je u pitanju. igam ja ostale igra bez problema sve bije. E DA IIII FALLOUT 3 SAM PRESAO SA 3870 SA HIGH DETALJIMA I NIJE ZASECKALA TO MI NIJE JASNO POSTO VIDIM DA JE GRAFIKA 95% ISTA KAO U VEGASU!!!
I da imaš gtx 480 sli verovatno bi isto bilo. Ako neceš da ti `secka` kupi PS 3 i XBOX 360. Sad i za PS3 imaš narodske igre a usb za njega košta 20 evra il ga sam napravi. To ti je komjuter uvek neki problem, jer prakticno svaki komjuter ti je druga mašina . Kad bi svi komjuteri imali iste maticne procesore .... igrice nebi seckale.
Kao prvo reinstalacija sistema nema nikakve veze sa ovim, i odakle ti to eseses da treba da se reinstalira sistem da bi radila nova grafika(msm na ati posle nvidia ili obratno sve jedno je)???? Pre nekog vremena sam posedovao 5750 i sto bi reinstalirao sistem? Obrisao sam drivere od nvidie sa driver sweeperom i ubacio drugu grafu i ubacio driver i sve radi kako treba da radi. Ako ti opada frame rate samo u fallout NW onda nije ni do grafe ni do drivera nego tako igra nesto zajebava. I meni opada frame rata od 50 na 15 ili manje ponekad, ali pogledaj na onoj temi o igri tamo ima jedan post sa downloadom za neki dll fajl i msm da sa njim vise nema da koci, ja sam ga ubacio u folder od igre i nisam igrao puno juce i danas(glavne misije su prekratke) ali za to vreme sam primetio da se izgleda stabilizovala frame rata. Tako da uzmi lepo obrisi sve fajlove od ATI drivera i ubaci onda driver za NV.
p.s. zajebo si se sa tom `matorom` grafom(sad je vec matora:)
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.