poz Stavarno me nijedna igra sem csa ne zanima pa zato necu da se zalecem i da uzmem 9800 ili tako nesto. Znaci, da fps u smoke bude zakucan 100,detalji u teksturama mi nisu bitni,jer se igra na lowest,iz nekih tamo razloga. Eventualno, i cs source da gura na maksimum. Cena do 60e nova polovna,prednost nvidia ali predlozite i ati. A pc spec C2D E6550 Geil ddr2 2gb 800mhz wd6400aks Gigabyte ep43 ud3l Chieftec 500w
što ne uze neku sa intergrisanom grafom...sad moraš da bacaš pare na karticu, a realno sa malo boljom integrušom bi igrao cs bez muke. Meni sa HD4250 zakucan fps na 100 a kad uletim u smoke padne na 60 što je vrh, a rezolucija u kojoj igram je 1650x1050.
Minimalna rezolucija...šta muljaš ti...igraš na 16bita...c c c, reci nakom si serveru da te odma drukam...:P
ne razumem se preterano u graficke,pa zato se raspitujem ovoliko. Koju onda?30,40,50... Nebitno :) i polovnu pod garancijom moze npr. Imam za 50e gainward 9600gt golden sample 1gb ddr3,jos godinu i 6 meseci garancija.
Inace nemoj da slusas ove sto ti predlazu integrisanu za CS...pa sta je tu dobro majke ti kad uletis u smoke a FPS 60?!?!?!?!?!
:: ne razumem se preterano u graficke,pa zato se raspitujem ovoliko. Koju onda?30,40,50... Nebitno :) i polovnu pod garancijom moze npr :: Imam za 50e gainward 9600gt golden sample 1gb ddr3,jos godinu i 6 meseci garancija.
:: uzmi tu 960 :: :: Inace nemoj da slusas ove sto ti predlazu integrisanu za CS...pa sta je tu dobro majke ti kad uletis u smoke a FPS 60?!?!?!?!? :: :: :: :: ne razumem se preterano u graficke,pa zato se raspitujem ovoliko. Koju onda?30,40,50... Nebitno :) i polovnu pod garancijom moze npr :: :: Imam za 50e gainward 9600gt golden sample 1gb ddr3,jos godinu i 6 meseci garancija.
hehe stvarno, da se ne primecuje mozda da koci na 60 fps!? Sve je igrivo ajde da mu odredimo na 35+ fps-a(ali da bude konstantno na +35) i nema da koci nista..... :)
@duqp nemoj da bacas 60e na grafu za glupu igricu, uzmi neku najjeftiniju koja ima, nek bude i polovna samo da ima garanciju...... pozdrav
:: a šta nije??? Jel ti secka na 60fps?? :: :: support normalit :: :: :: uzmi tu 960 :: :: :: :: Inace nemoj da slusas ove sto ti predlazu integrisanu za CS...pa sta je tu dobro majke ti kad uletis u smoke a FPS 60?!?!?!?!? :: :: :: :: :: :: :: ne razumem se preterano u graficke,pa zato se raspitujem ovoliko. Koju onda?30,40,50... Nebitno :) i polovnu pod garancijom moze npr :: :: :: Imam za 50e gainward 9600gt golden sample 1gb ddr3,jos godinu i 6 meseci garancija.
Aj ne samarajte vise ima i drugih tema sto morate u svakoj da baljezgate...
@pajsgudgud, decko nije isto 60FPS-a u kanteru i drugim igrama, ali tesko da ti ja to mogu objasniti...u kanteru ako zelis biti konkurentan moras u svakom trenutku imati 100FPS-a, SVAKOM!
@neXus2000, kakve sad veze ima LCD?! nije isto kod katodne cevi 60Hz i kod LCD-a 60Hz...
nemoj da se frljamo sa definicijama, jer si vec na prvoj lupio pa ostao ziv...nesto si nacuo al nisi dobro ponovio
Frekvencija oznacava broj oscilacija u jedinici vremena. tj u ovom slucaju 60Hz - 60 oscilacija u jedinici vremena - 60 oscilacija u sekundi
Ali zaboravio si na vertikalnu i horizontalnu sinhronizaciju, a i nije isto kod CTR-a i LCD-a 60Hz - me manifestuje se isto...CRT na 60Hz treperi nenormalno - oci bole - dok LCD na 60 izgleda kao crt na 100Hz...
pal mal mislite o tome...
igrao sam 7-8 godina CS na CRTu, pa sam posle 1.5-2 godine igrao na LCD-u koji ima opciju 4:3 - da sliku prebaci u taj format, znam o cemu pircam...
:: @dautovi :: :: Hz na monitoru bilo to LCD ili CRT oznacava koliko ciklusa u sekundi prolazi(refresh rate), 60Hz je 60Hz.
To sto pricas za CRT monitor se zove flickering. Zbog tehnologije CRT monitora i zbog struje koja radi na 50Hz se javlja taj fenomen, kada je monitor na 60Hz. Priblizne oscilacije. zato se desava, ali ipak i ne, da monitor treperi na 60Hz. Desavalo mi se da zbog struje cak i 60Hz radi bolje nego na 75 ili 85. Cak se i desava da ne shljaka ni na 60 i 85, nego samo na 75.
Kod LCD-a response time od 8, 6, 5 ili 2ms(RTA koji nicemu prakticno i ne sluzi) uklanja taj efekat titranja slike kao i ghosting. i zato nemas problema prilikom pikanja igara na 60Hz na LCD-u.
Ukljuci vsync u bilo kojoj igri na CRT-u ili LCD-u i pusti benchmark ili fraps, i videces da ces dobiti na oba monitora 60fps-a, pod uslovom da su ti oba monitora namestena na 60Hz.
ajd zivota ti, ti meni objasni jer ja cenim sebe da cu razumeti, kako to negde ako imas 60fps-a ili 100fps-a nije isto kao i u bilo kojoj igri, znaci da se krece izmedju 60-100, ajd 3 4 sad....??
:: Aj ne samarajte vise ima i drugih tema sto morate u svakoj da baljezgate.. :: :: @pajsgudgud, decko nije isto 60FPS-a u kanteru i drugim igrama, ali tesko da ti ja to mogu objasniti...u kanteru ako zelis biti konkurentan moras u svakom trenutku imati 100FPS-a, SVAKOM :: :: @neXus2000, kakve sad veze ima LCD?! nije isto kod katodne cevi 60Hz i kod LCD-a 60Hz.. :: :: zar je tsko razmisliti pre kucanja post-a?
za cs,na tom kompu,imam crt monitor,120hz ima,ali uvek stavim na 100. Integrisane grafe su bzvz,a ne igram na 16bita nego na minimum setovanjima u nvidia cpanelu. Duga prica Na clarionu sam head admin,na svim kgb serverima jer imam i svoj server,aoc public. Videcu ati neku 4xxx ili ovu 9600 za 50e Zbog cw mi je bitno da ne pada ni u 2 smoke Hvala na savetima. Moram jos malo da pogledam pa u ponedeljak da kupim sve
@neXus2000 mislim da se podrazumeva da za gejming uzimas LCD od 2ms vsync zakucava fps na 60, ne znam sto bi ja sad morao da izvodim oglede da to sebi doakzem kad je to tako... uglavnom razumeli smo se... na LCD-u 60Hz 2ms, cs radi priblizno lepo kao na CTR-u 100Hz, opet je CRT bolji za CS ali sve negativne svtvari katodne cevi anuliraju dobre...
@Gare87, necu da se svadjam nego sam bolestan vec 3-4 dana mi dusa u nosu, pa sam do jaja nervozan...
CS je igra od pre hrista gde je bitna brzina, da je tecna i da ne jede frejemove tj `guta metke` ili kako deca nepismena kazu `metkove`
Najbolje ti je da odigras npr Crysis u 30fps-a i kanter u 30 fos-a i sve ce ti biti jasno zato nije u svakoj igri jednaka granica `igrivog FPS`-a.
Pozdrav idem da prilegnem
:: To sto pricas za CRT monitor se zove flickering. Zbog tehnologije CRT monitora i zbog struje koja radi na 50Hz se javlja taj fenomen, kada je monitor na 60Hz. Priblizne oscilacije. zato se desava, ali ipak i ne, da monitor treperi na 60Hz. Desavalo mi se da zbog struje cak i 60Hz radi bolje nego na 75 ili 85. Cak se i desava da ne shljaka ni na 60 i 85, nego samo na 75 :: :: Kod LCD-a response time od 8, 6, 5 ili 2ms(RTA koji nicemu prakticno i ne sluzi) uklanja taj efekat titranja slike kao i ghosting. i zato nemas problema prilikom pikanja igara na 60Hz na LCD-u :: :: Ukljuci vsync u bilo kojoj igri na CRT-u ili LCD-u i pusti benchmark ili fraps, i videces da ces dobiti na oba monitora 60fps-a, pod uslovom da su ti oba monitora namestena na 60Hz.
A kad otkacis vsync, graficka ti fura i 200 fps-a, ali monitor to ne moze da prikaze. Stavio ti i monitore na 75Hz pod vsync-om, ili ne, opet ces dobiti 75fps-a.....60 sta god. Sve ostalo otpada, pa se javlja frame drop ili screen tearing.
Edit: Ma kur moj, vidjao sam i na LCD-u flickering, ali to kada je jedno 7 uredjaja na produznom kablu nakaceno :)))
I ovaj monitor od 2ms ne sluzi ni kurcu. Na 2ms imam veci ghosting kada skorlujem stranu vertikalno, a kada iskljucim RTA (tj. postavka od 5ms), ne vidi se ghosting.
BTW, s` obzirom da imas monitor od 120Hz, 8600GT ili ATi ekvivalent, ce ti biti sasvim dovoljni za 100 fps-a, pod uslovom da ukucas u konzoli > fps_max 100. Ipak to je Kanta Shtrajk.
:: vsync zakucava fps na 60.. :: :: :: @Gare87, necu da se svadjam nego sam bolestan vec 3-4 dana mi dusa u nosu, pa sam do jaja nervozan.. :: :: CS je igra od pre hrista gde je bitna brzina, da je tecna i da ne jede frejemove tj `guta metke` ili kako deca nepismena kazu `metkove :: :: Najbolje ti je da odigras npr Crysis u 30fps-a i kanter u 30 fos-a i sve ce ti biti jasno zato nije u svakoj igri jednaka granica `igrivog FPS`-a :: :: Pozdrav idem da prilegne :: :: :: To sto pricas za CRT monitor se zove flickering. Zbog tehnologije CRT monitora i zbog struje koja radi na 50Hz se javlja taj fenomen, kada je monitor na 60Hz. Priblizne oscilacije. zato se desava, ali ipak i ne, da monitor treperi na 60Hz. Desavalo mi se da zbog struje cak i 60Hz radi bolje nego na 75 ili 85. Cak se i desava da ne shljaka ni na 60 i 85, nego samo na 75 :: :: :: :: Kod LCD-a response time od 8, 6, 5 ili 2ms(RTA koji nicemu prakticno i ne sluzi) uklanja taj efekat titranja slike kao i ghosting. i zato nemas problema prilikom pikanja igara na 60Hz na LCD-u :: :: :: :: Ukljuci vsync u bilo kojoj igri na CRT-u ili LCD-u i pusti benchmark ili fraps, i videces da ces dobiti na oba monitora 60fps-a, pod uslovom da su ti oba monitora namestena na 60Hz.
fps_max 101 U userconfig.cfg fajlu to je na prvom mestu. Ali posto je moj komp sa 8600gt otisao na drugo mesto,sada pravim novi. Ulazem u masinu a za par meseci samsung 2243rz 2ms,120hz,3d :) itd. To nije hitno. Da resim pitanje graficke i da mi odg na temu cpu,psu i mb i da krenem u kupovinu. Grafa,4830,9600 ili koja naleti u toj klasi. Hvala na savetima
čisto da te pitam jel ti bitnije 100fps ili ping recimo 40??? Šta misliš šta ima veći uticaj???.
Takođe objasni mi tj. da li hoćeš da kažeš da ti primetiš razliku između 60 i 100fps???
Veruj peglam kaunter (ne kanter) veoma dugo ne često koliko ranije i jedino što sam primetio da na rezultat utiču refleksi, dobra miš i ping i sve ispod 35fps (ovo poslednje u negativnom smislu).
support normality
:: Aj ne samarajte vise ima i drugih tema sto morate u svakoj da baljezgate.. :: :: @pajsgudgud, decko nije isto 60FPS-a u kanteru i drugim igrama, ali tesko da ti ja to mogu objasniti...u kanteru ako zelis biti konkurentan moras u svakom trenutku imati 100FPS-a, SVAKOM :: :: @neXus2000, kakve sad veze ima LCD?! nije isto kod katodne cevi 60Hz i kod LCD-a 60Hz.. :: :: zar je tsko razmisliti pre kucanja post-a?
Razlika izmedju 100 FPS-a i 60 FPS-a se primeti u nisanu i u nacinu pucanja.
Ne znam zasto je tako, ali tako je. Sve neverne tome neka ukljuce CS i neka krenu odavde:
fps_max 45(tu se vec vidi razlika i u kretanju, etc)
fps_max 60 (tu se primecuje razlika izmedju ponasanja nisana-corsaira, nacin na koji se skuplja i siri an 60FPS-a i 100FPS-a nije isti. Sporije se skupljan a 60FPS-a, i to je glavni problem. A svi koji igraju CS malo ozbiljnije, znaju koliko to moze da zasmeta kada se kontrolise neki recoil, kada se puca `aim`, pa recimo treba da sacekas i po 3-4 sekunde da se nisan vrati u normalu, dok je na 100FPS-a to mozda 2sekunde, i verovali ili ne, to je dovoljno da dobijete headshoot od protivnika!)
Osim toga, drugacije se metci krecu u odnosu na 100FPS-a, 60 drugacije funckionise. Takodje, price sa devoloper 1 su neistinite, jer su na svim vecim eventima zabranjene.
I jos nesto: za FPS u CS-u nije bitna samo graficka. Recimo, 6600GT, 7600GT, 8600GT, 9600GT, 8500GT, HD3650, HD4650, HD5500, HD5570, MOZE da podrzi 100FPS_a i u dva smok-a, ali je takodje presudan i dual channel i procesor. CS voli dual channel mod.
Moja bivsa masina na kojoj sam imao 100FPS-a:
AMD 64 S939 Venice 3000+(OC 2,5GHz)
2x 512MB DualChannel
6600GT/7600GT Gigabyte, Leadtek
A8N SLI
Sve ispod ovog, nece dati 100FPS-a u CS-u. Platforma 754 zbog 64bitnog memorijskog kontrolera, 478 jer je arhitektura SHIT za CS, a 462... Moze da baca 90tak FPS-a(sto je i prihvatljivo), ali uz besno OC-ovan Barton.
HD3200, HD4200 - mogu da podrze 100FPS-a cak i na punom PUBLIC serveru, ali ne i u smoke-u. Naravno, pri rezolucijama od 800x600(za CS vam i ne treba vise). U smok-u daju nekih 85-90 FPS-a, sto jeste prihvatljivo, ali nazalost, ne i dovoljno. Jer, to je granica igrivosti i vrlo lako moze da se desi da padne i na 80-79... Sto vec nije igrivo.
Prekinite vise da pricate kako CS moze da se igra na Pentium II. Da, moze, ali kako? Sa 35 FPS-a.
Shvatite, da nije isto igrati CS pre 6 godina, i CS u 2010. godini. Sama azuriranja u CS-u su napravila veliku zahtevnost, a i zahtevnost igraca je porasla zbog rasta samih PC konfiguracija(tehnologija).
Kada bismo svi igrali na 35FPS-a CS 1.6(kada bi to bio standard), onda bismo svi mogli i da ga igramo na Pentium II.
Kako igrati CS 1.6 na 35-45-60FPS-a, kada neko ko ima jaci PC igra na 100FPS-a. Ne kazem da je to VELIKA prednost, ali u nekim situacijama zaista moze da presudi tih 40FPS-a nedostatka.
A pre nego sto opet krenete sa pricama kako i integrisane graficke mogu da bacaju 100FPS-a, udjite na pun public server i vidite koliko tamo imate FPS-a. Jos bolje, na DM pun!
I jos nesto: manite se prica o katodama i ostalim glupostima. To nema veze sa CSom.
Kupis neku polovnu 8600gt ili 9500gt za 30e i uzivas .) Mada realno, moze da se igra i na integrusi - zakucano 100fps-a, bar je meni ekstra radilo na HD3300..
nisi izmislio toplu vodu, al dobro slaem se sa svim sto si rekao - to sam i ja rekao isto samo ne tako opsirno, jer verujem da 80% ljudi koji su procitali tvoj post nista ne razumeju...
Inace poslednja recenica mi je zapala za oko `o katodnim cevima`...
ima i te kako veze da li je LCD ili CRT - sto bi ti rekao katodna...
:: :: :: :: Tesko... Evo imam ovde HD3100 overklokovan GPU na 700MHz, i ne baca 100FPS-a u smok-u uvek... Baci ponekada, kako joj se cefne.. :: :: 8600GT za 30e u redu.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.