Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Gainward 8600 GTS problem Windows 7
STRANA 1 OD 1
andrejnp Gainward 8600 GTS problem Windows 7 27.10.2010. 16:46 T30472

status: user
broj poruka: 486

Imam problem sa 8600 GTS nemogu da dignem na tom kompu windows 7, pokrens e instlacija i kad se dodje do samog kraja setup i zakuje crn windows mis moze da se pomera ali nema slike. Na windows sve radi ok. Da nezna neko u cmeu je problem. Porbao sam da zakacim drugu graficku na taj komp bez problem radi na windows 7.
Razbijm lgavu vec 3 dana. Pomagajte.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Alphacore Re. 27.10.2010. 17:06 #257031

broj poruka: 624
Nije to do graficke,najpre da HDD ima neki bad sector.Uzmi HirensBoot i ocisti ga,pa onda ponovo kreni sa instalacijom,ako opet nece onda testiraj komponente redom uobicejenom praksom.

Pisko Re: Re. 27.10.2010. 17:20 #257043

broj poruka: 6672
Fuck me and marry me young! (Sisters of Mercy)

Kako si, jebote, povezao bad sector-e i problem sa grafikom? Ne radi sa dži-ber karticom GTS, ali RADI sa drugom (dži-ber ili blati, svejedno)... pa ne nalaze se bad sector-i na grafuljama, jebiga.....

Zelenoljubac, a jesi li probao u Safe modu kako se ponaša grafulja? Pod `na windows sve radi ok` si valjda mislio da radi u WIndows XP, šta li, a da na windows 7 ne radi... pošto su oba WINDOWS. Pojasni još malo, da ne lupamo. Mislim, mogu ja da lupam, no da te ne zaboli guza.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: Nije to do graficke,najpre da HDD ima neki bad sector.Uzmi HirensBoot i ocisti ga,pa onda ponovo kreni sa instalacijom,ako opet nece onda testiraj komponente redom uobicejenom praksom
::
andrejnp Vako 27.10.2010. 18:04 #257051

broj poruka: 486
Pre Windows 7 bio mi je isbstaliran Windows XP i sve je raidlo ok. inace ovo ej drugarov komp i resio da stavio Windows 7 doneo komp da instaliramo widnows 7 i instalacija prodje do kraja i kad treba da podesi grafiku prema monitrou i ostalo tu komp skuje samo crna slika mozes misa da pomeras ili crna slika. Probao sam drugu graficku an taj komp radi sve kk pali se bez problema ali kad vratim 8600 gts zakuje. Vratim opet Xp sve radi ko sat pa me cisto znima sta je razlog sto zeza ova grafizka na winodws 7.

Alphacore pisko ne pravi se pametan 27.10.2010. 18:04 #257052

broj poruka: 624
Vidis,on pokusava da instalira OS,ne razumem kako mu Win 7 radi ok sa drugom karticom kada ga uopste nema instaliranog?
Voleo bih ako bi mi pojasnio kako graficka utice na zakucavanje setupa,i to samo pred kraj?

raic Ajd ovako 27.10.2010. 18:09 #257053

broj poruka: 9006
Stavi tu grafiku na kojoj radi pa onda u windowsu stavi onu classic temu i pogasi sve aero zerzevate, onda vrati 8600 i vidi oće li da bekne. Ako bude radila instaliraj nvida drajvere pa vrati aero, moguće da karti ne odgovaraju oni univerzalni windojsovi drajveri.

Evo alfa, ja ću da ti odgovorim, na kraju namešta rezoluciju i vizuelno okruženje između ostalog tako da su sve karte na stolu.

Ko zna, možda se i win zbuni i stavi neku nepodržanu rezoluciju.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Pisko Re: pisko ne pravi se pametan 27.10.2010. 18:49 #257066

Kad nisi, praviš se.... nema tu ništa loše.

Dakle, raić ti reče, ali i ja da otpevam istu pesmu: instalacija je prošla, instaliran je windows 7, ali, drajveri tj. procedura instaliranja i podešavanja drajvera za nvidiju puca, zakucava itd. Da sam stoka kakve ima, sad bih trubio da je to zbog poznatih problema sa nvidijinim drajverima koji nikada nigde ne rade kako treba, da je ati zakon i tako dalje.... umesto toga, neka proba što mu raić reče, a, i neka proba da uđe u Safe mode, da vidimo baš kako se kartica ponaša bez video drajvera, kao vga adapter tj. sa generičkim univerzalnim drajverima na kojima rade SVE kartice...
Bad sector-i su na hdd.-u, pa, ako radi na windows xp, a ne radi na windows 7, a OBA su na istom hdd-u... i pre instalacije prvo proveravaju zdravlje hdd-a i particije na koju se instaliraju.... to je skoro nemoguće kao uzrok problema.
Izvini, ali, iskuliraj malo drugačije mišljenje, bez da se sam dižem u nebesa a tebe proglašavam neznalicom ili vređam, i sam ne razumeš šta čovek pita (dobro, konfuzan je malo) pa što se onda trtiš da odgovoriš kad nisi siguran?

:: Vidis,on pokusava da instalira OS,ne razumem kako mu Win 7 radi ok sa drugom karticom kada ga uopste nema instaliranog
:: Voleo bih ako bi mi pojasnio kako graficka utice na zakucavanje setupa,i to samo pred kraj
uroshnet Re 27.10.2010. 19:02 #257072

broj poruka: 1033
Ja samo da pohvalim coveka koji pomogne bukvalno svakom kome moze kao i meni vise puta i ne kenja ili filozofira kao poneki. Mislim da ce se prepoznati, ali reci cu da je to gosn. raic.
Sto se teme tice, jesi li mozda pokusao da instaliras sa nekog drugog diska win. 7 jer je lako moguce da su na toj instalaciji tj. disku windowsa, neki budzeni driveri koje ta graficka (8600gts) ne mirise...
vladarko Ti tamo ćuti! Ja sam, Bre, šlagerpevač! 27.10.2010. 20:02 #257111

broj poruka: 4228

Pozdrav!

Vlada

Pisko Neš` se ti 27.10.2010. 23:23 #257200

... od toga leba najesti!

Ih, crk`o da bog`da! Sad si našao da kašlješ!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs