crkla mi je 8800GTS 320MB. Uzeo bih nesto do 150e, mozda nesto malo preko, pa sam gledao 6850. Ostatak konfiguracije je: e6420 @ 8*400Mhz 4x1GB 800Mhz 2x500GB WD Blue P35-DQ6 CM 650W realpower ili tako nesto, ok je napajanje. Sta vi mislite o tom izboru? Da li ce procesor moci da je izgura? Da li cu posle zamene grafe moci da pokrenem Win 7 samo jednom, da prebacim neke stvari sa C na D, pa onda da uradim format C i novi win 7 x64 (pitam zbog drajvera)?
Nemas potrebe da brises Win zbog graficke karte. Radice najnormalnije... Drajveri su isti i za jednu i za drugu kartu...samo instaliraj najnovije... Jedino ako imas 32-bitni, a hoces 64...onda je to druga stvar... __________________________________________________________ ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus
:: Ovako, kao sto sam napisao u :: :: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=30380&forid=18&katid= :: :: crkla mi je 8800GTS 320MB. Uzeo bih nesto do 150e, mozda nesto malo preko, pa sam gledao 6850 :: Ostatak konfiguracije je :: e6420 @ 8*400Mh :: 4x1GB 800Mh :: 2x500GB WD Blu :: P35-DQ :: CM 650W realpower ili tako nesto, ok je napajanje :: Sta vi mislite o tom izboru? Da li ce procesor moci da je izgura :: Da li cu posle zamene grafe moci da pokrenem Win 7 samo jednom, da prebacim neke stvari sa C na D, pa onda da uradim format C i novi win 7 x64 (pitam zbog drajvera) :: :: Hvala unapred svima.
procesor je vec pomalo mator,al dobro,ili uzmi neki quad koji ide na tu plocu(q6600 ili q9550)vidi,ako imash love,sljakace i to lepo,al opet tesko da ce taj e6420 uzvuci max iz hd6850.
nego da ne otvaram novu temu:sta misliste o ovoj kombinaciji ?
phenom II x2 555(da probam da otkljucam,ima ploca sve sto treba)+hd 6850?
:: procesor je vec pomalo mator,al dobro,ili uzmi neki quad koji ide na tu plocu(q6600 ili q9550)vidi,ako imash love,sljakace i to lepo,al opet tesko da ce taj e6420 uzvuci max iz hd6850 :: :: nego da ne otvaram novu temu:sta misliste o ovoj kombinaciji :: :: phenom II x2 555(da probam da otkljucam,ima ploca sve sto treba)+hd 6850?
cpu skor ovog x 2 555 u vantageu je oko 5,5k,kad se (uspesno otkljuca)kad postane x4 b55 skor skace na oko 10k,kad se overclockuje na 3.6ghz ide na 12 600(provereno)sto je zaista fenomenalan potencijal.
naime uzimam u paru sa msi 870a-g54 u emmiju,posto mi dautovic rekao da je kupio nekoliko i otkljucao sve(najveci deo na msi 770-c45),kao oni sa nekom `posebnom kutijom,kao otvarac za zvake` :).
e sad u pocetku bi ga samo otkljuco(ako moze)a overclock kasnije,posto sam na nekoliko mesta video da mu temperatura kad je otkljucan nax 4 b55 i kad je clockovan na 3.6 ide negde na 67-70 stepeni,sto je ipak rizicno,pa kad kasnije kupim neki pristojan kuler(ako mi clock uopste bude bio potreban)cu ga clockovati,ionako sam drndam igrice,tako da nzm kolko ce mi to trebati.
inace video sam i taj x2 560,cini mi se da su cak ljudi sad izbacili 555,zbog ovog?ili ga mozda trenutno nema,sve u svemu,ovaj 560 je,sad videh,skuplji nekih 1300 dinara nego sto 555 bio,sto je ok,pa ce verovatno ici on.
Moj savet ti je da kupiš neki procesor koji je već otključan(ima za 80-90e), a ne da igraš lutriju i kupuješ zaključan procesor. To što je neko imao ludu sreću ne znači da se svaki može otključati. Novac je naravno tvoj, pa radi kako želiš. Ovo je dobronamerna sugestija.
:: inace video sam i taj x2 560,cini mi se da su cak ljudi sad izbacili 555,zbog ovog?ili ga mozda trenutno nema,sve u svemu,ovaj 560 je,sad videh,skuplji nekih 1300 dinara nego sto 555 bio,sto je ok,pa ce verovatno ici on :: :: hvala i za to :)
pazi ja za procesor vise od 10 iljada nemam,maticnu cu ovu od 8 grafu od 17.5 i lc power go green 6650 gp3 650w,2 gb kingston hyperx 1600mhz(dodacu jos 2 ,kad skupim pare).
nego pod ovim:
``Moj savet ti je da kupiš neki procesor koji je već otključan(ima za 80-90e)`` ,sta si tacno mislio? polovnjak?ili?
jedan prodaje:athlon II 425,otklucan u phenom II drugi:phenom II 550 ,otkljucan u x4 b50
za nekih 70-80 evra. Oba garanciju,mada posteno isao bih na novo,al ako je to ok,i ako je stvarno tako dobro,sto da ne josh cu i da ustedim malo,taman za neki pristojan kuler. Sve u svemu hvala snoopy za predlog
Da, kupi polovan otklučan(naravno u garanciji) ili ovo što ti predložio Snoopy, neki athlon x4 nov. Mislim da ti je bolja prva opcija, jer dobijaš full x4 sa l3 kešom a i jevtinije te izađe. Šta god da uzmeš od ova dva nećeš pogrešiti.
:: pazi ja za procesor vise od 10 iljada nemam,maticnu cu ovu od 8 grafu od 17.5 i lc power go green 6650 gp3 650w,2 gb kingston hyperx 1600mhz(dodacu jos 2 ,kad skupim pare) :: :: nego pod ovim :: :: ``Moj savet ti je da kupiš neki procesor koji je već otključan(ima za 80-90e)`` ,sta si tacno mislio :: polovnjak?ili :: :: hvala,oduzi se ova prica : :: :: ::
athlon ga nema,videcu josh malo,po bench oglasima,malo it svet i tako to,ipak bih otkljucan phenom II x 2 u neki x4 b**,a i sto ti rece izadje me manje.
Ja bih se pazio tih otkljucanih sa oglasa. Zasto bi neko to menjao ako radi sve u fullu? Mozda ti prodaju neki koji zakucava i nestabilan je. Pitaj ti njega koje je sve testove prosao, prime, occt, ili tako nesto.
Sta biste uzeli od ove tri 6850, licno meni se najvise svidja GA jer ima dva ventilatora? Mozete da vidite kako izgledaju na onom konkurentskom sajtu pcberze, da ga ne spominjem ovde.
Da kupi polovan otkljucan procesor mu se ne isplati. Jer moze da se desi da to bude otkljucano, a da uopste ne bude stabilno. Ja mislim da Pc practic daje garantuje da ce se oni x2 555 uz njihovu `Gamer` konfiguraciju otkljucati, a mozda daje i ovako garanciju samo kada kupis proc da ce da se otkljuca i bude stabilan. Ti odes tamo ocu tu plocu taj procesor, sve ostalo izmenjaj :).
al ima ,vako borovnicu za napajanje,i radeon 5770(ja ocu jace)i kosta 50.000 dinara,a ja vec imam hard,kuciste,citac....samo uzimam ram,grafu,procesor,grafucki i maticnu
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.