Nisam se do sada zezao sa tim pa mi neke stvari nidu jasne !?
1. Ako uparim dve karte od po 512 mb da li sistem vidi 512 ili 1 gb ? 2. Ako su kartice 2x256bita da li SLI sabira magistrale ili je i dalje 256-bitna magistrala ? 3. Napajanje,ako je snaga odgovarajuca da li mora neki odredjeni tip ili ne(dovoljna samo snaga)? 4. SLI konektor na m.ploci,konkretno ga 770 ud 3,da li moze na njoj SLI ? Mozda ima jos neka caka(dodatno hladjenje...)? (kartica koju imam podrzava SLI-gts 250/512) Pozdrav
Izuzev sto uopste nema potrebe da bude single rail napajanje, cak naprotiv... Marketing je cudo, ali ta prica sa single-rail napajanjima je obicna glupost i stednja proizvodjaca... Napajanje samo mora da bude dovoljno jako, na 12V grani naravno, a da li ima jednu ili vise grana, potpuno je nebitno. Napajanja sa vise grana su u pocetku (pre 6-7 godina) imala svojih problema, danas je to reseno i danas su takva napajanja (mada veoma retka, jedino ih Antec od vecih proizvodjaca forsira) i u prednosti, ali u 99,95% slucajeva razlike nema...
:: 1. 1G :: 2. 256bi :: 3. Najbolje single rail napajanje ili ono koje ima veliku max amperazu na 12V granama na kojima je PCI- :: 4. N :: :: Poz : :: :: ::
Netacno.Ne sabira se memorija.I kada je upis tektura svaka karta zasebno radi na kolicinu memorije on board.Znaci nema tu 1GB vec dva puta po 512 mb. Mmeorijski bus se nikad ne sabira mada i firme ,brendovi imaju nekad obicaj da napisu 512 bit-konkretno kada je dva GPU-a po 256 bit-a interfejs sto je u stvari netacno.. Evo kod mene na GTX 295 dostai slucajeva gde sam citao kotiraju je kao kartu od 896 bit-a sto je jednostavno pogresno.
Memorija se ne sabira, već svaki GPU koristi svoju memoriju, u ovom slučaju 512mb. Magistrale kako zamišljaš da se sabiraju? Ako imaš dva yuga i spojiš ih u jedan, oće da ide duplo brže ta gomila?
Napajanje zavisno od SLi karti se gleda amperaža na 12v grani i ukupna vataža. Dakle za današnje vragolije tipa GTX260 SLi ili GTS250 SLi bih išao minimum na 600-700W.
O kakvom SLi konektoru na ploči pričaš? Dve karte se stavljaju svaka u svoj slot i SLi hardverskim mostićem se spajaju, ne radi se ništa na ploči. Ako ti ploča ne podržava SLi, ne možeš nikako da ga dobiješ... __________________ Scourge of PCBerza
malo su se stvari razjasnile,nailazio sam na kontradiktorne informacije pa sam zato i postavio temu (iz prakticnog iskustva).Suma sumare,jeftinije cu proci sa npr.4890 ili nesto slicno.
Pa da, 2x512MB ti je 1GB omg, samo svaka koristi po 512MB tako da je tacno...
Sto se tice napajanja, ne lupaj pls kad se ne razumes.. Single rail napajanje je najbolje jer mozes da tovaris uredjaje, karte itd bez potrebe da rizikujes da preopteretis jednu granu i time dodje do shut down napajanja, iako imas snage...
ali cini mi se da je napisao da li sistem vidi 512mb ili 1gb, e sad da li je i to mislio ili je zapravo mislio sto kazete da li to znaci da ce imati 2x512mb 1gb ukupne memorije ili ne to je do njega :))
Ne znam koliko vas ima ikustv sa SLI i CF kombinacijama, ali po vasim odgovorima malo vas. Meni u crossfire sistem vidi 1 GB memorije, u pitanju je cf 2x4850 sa po 512Mb svaka, i svaka igrica vidi takodje 1GB memorije, a to da svaka koristi svoju memoriju to je toliko logicno da to ne mora ni da se napise.
A sto se tice 4890 to cudo jede struju, ako imas elektranu kuci ok onda je kupuj, za malo vece pare sad 6850 i sve igre u fullu, best by. Pozz
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.