U ovom slucaju, konj je GTX 275, a magarac je HD 6850
Sala mala, razmisljam se da kupim HD 6850. I naravno, u dilemi sam, jer ne znam da li cu uopste osetiti neki dobitak u perfomansama, s` obzirom da dajem 50e vise. Znam da je bolja HD 6850, ali pitanje je da li vredi tih 50e? Prodao bih ovu moju za 120e, dodao bih 50e i uzeo verovatno Sapphire HD 6850.
Ono sto dobijam sa HD 6850 je: - DX11 (famozni DX11) - manja potrosnja - bolje perfomanse
Ali gubim PhysX, koji mi dosta znaci, ali ne i da ne mogu da zivim bez njega.
Istina, nema igre koja mi nije radila u fullu. Nemam baš nikakav razlog da je menjam, ali želja za HD 6000 serijom me naginje ka tome da je promenim, iako joj nije došlo vreme. HD 6850 je definitivno otpala, nije vredna razmatranja. GTX 460 1 GB takođe. HD 6870 mi je ok, ali tu je i kinta koju treba da dam za nju, a nisam baš siguran da li je pametno preći na nju.
Ja bih voleo da trenutno postoji karta koja je minimum 50-60% jača od moje, a da pritom ne košta više od 250e. Nažalost, takve karte neće nikad biti po toj ceni.
:: cemu matori? neka igra ti secka? cuti i uzivaj...dok ne dodje vreme..po meni jos nij :: :: :: :: To sam i mislio. A prelazak na HD 6870 :: :: :: :: :: ::
Mislim da nema potrebe da (jos) menjas taj GTX275. Jaka je to karta jos uvek, tj. dovoljna. Neki logican upgrade sa nje bi bio neki 5870, eventualno 6870, zavisno koliko bi morao da doplatis. Ja tu nista ne bi dirao :)
Nisam bas siguran koliko ti je potrebno za tvoju rezoluciju ali uskoro cu uraditi jedan User review bice i 1680x1050 rezolucija ukljucena pa vidi...
:: Jbg, izgleda da me nešto svrbi džep :: :: Istina, nema igre koja mi nije radila u fullu. Nemam baš nikakav razlog da je menjam, ali želja za HD 6000 serijom me naginje ka tome da je promenim, iako joj nije došlo vreme. HD 6850 je definitivno otpala, nije vredna razmatranja. GTX 460 1 GB takođe. HD 6870 mi je ok, ali tu je i kinta koju treba da dam za nju, a nisam baš siguran da li je pametno preći na nju :: :: Ja bih voleo da trenutno postoji karta koja je minimum 50-60% jača od moje, a da pritom ne košta više od 250e. Nažalost, takve karte neće nikad biti po toj ceni :: :: :: :: cemu matori? neka igra ti secka? cuti i uzivaj...dok ne dodje vreme..po meni jos nij :: :: :: :: :: :: :: To sam i mislio. A prelazak na HD 6870 :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Problem je kad si aktivan na ovakvim foruimam pa te ponese pompa oko novog hardware-a
Tako sam ja k`o vo 5-6 meseci drzao u kucistu ASUS 5850 a nista zivo igrao nisam na njoj...a pre nje sam imao kartu kao tvoja 4890...
Realno nema `normalne` igre vec jako dug vremenski period, jedine dve vredne pomena do kraja godine su CoD i HAWX2 a one ce i na mojoj 5750 da lete...
Veruj mi da nisi na ovom i bench fourumu ne bi ni pomislio da menjas kartu, ali kad se dnevno otvori 10ak tema o 6xxx seriji ili kad 10ljudi ko papagaji ponavljaju kako je GTX460 dobra karta...
Ako ti je zelja da ceo dan provees po forumima, kacis slike tesotva, igras igre koje si preshao vec 3-4 puta, pa slikas kartu kad ti stigne, pa se ceo dan svadjas kako je tvoja karta bolja od konkurentske, onda kupi...
`bes sve to, kupi sebi nesto lepo, ili devojci obraduj je...nemoj bacati pare.
:: Realno sta ima da menjas.. :: :: Problem je kad si aktivan na ovakvim foruimam pa te ponese pompa oko novog hardware- :: :: Tako sam ja k`o vo 5-6 meseci drzao u kucistu ASUS 5850 a nista zivo igrao nisam na njoj...a pre nje sam imao kartu kao tvoja 4890.. :: :: Realno nema `normalne` igre vec jako dug vremenski period, jedine dve vredne pomena do kraja godine su CoD i HAWX2 a one ce i na mojoj 5750 da lete.. :: :: Veruj mi da nisi na ovom i bench fourumu ne bi ni pomislio da menjas kartu, ali kad se dnevno otvori 10ak tema o 6xxx seriji ili kad 10ljudi ko papagaji ponavljaju kako je GTX460 dobra karta.. :: :: Ako ti je zelja da ceo dan provees po forumima, kacis slike tesotva, igras igre koje si preshao vec 3-4 puta, pa slikas kartu kad ti stigne, pa se ceo dan svadjas kako je tvoja karta bolja od konkurentske, onda kupi.. :: :: `bes sve to, kupi sebi nesto lepo, ili devojci obraduj je...nemoj bacati pare ::
I meni bar jednom dnevno padne na pamet da menjam nešto od hardvera, a za to stvarno nemam nikakve potrebe. Ovo što je Dautović naveo je živa istina, a takvim porivima treba odoleti. Jer, ne znam šta je gore: kad imam para, a nemam potrebe da kupujem nešto novo od hardvera, ili kad nemam para, pa treba nešto da kupim.
Imate pravo ljudi... Koliko sam ja samo para potrošio na HW, a mogao sam da ih potrošim na nešto mnogo pametnije stvari, na primer na auto. Ebeš ti sve ovo, kad realno sve to ne vredi toliko koliko mi plaćamo. Lepo mi ortaci kažu da bacam pare na HW, ali ja ne slušam, jbg
Kartu neću menjati neko vreme. Naterali ste me da dobro razmislim, i shvatio sam da bi bilo glupo menjati ovu kartu, jer realno ne treba mi ništa jače. Ono što ću promeniti su ploča, procesor i memorija, i tu će biti kraj mog iživljavanja, bar na neko vreme
@Gare87: Pre ću da zapalim kartu i da je gledam dok gori, nego da je dajem nekom za te pare
Realne potrebe nemaš. DX11? Kako to blesavo zvuči..... čak i sada kada to nevidijci više ne ponavljaju kao papagaji da to nije bitno jer nevidija nema.... Brzina? Snaga..... Potrošnja, e to već, da. Mrcvarenje napajanja, da ako ne klokneš tog ATI-ja... ali i to nije neki baš poseban razlog.
Jedina dva razloga su: osećaj bede što nemaš najhvaljeniju karticu ili najpametniju kupovinu trenutno, (ne da mi je - tj. nam je poznato, nego.....kakva ljubav? To je droga! Zavisnost!) i, kako ćeš proći kada budeš pokušavao da prodaš to kao polovno, a konkurenti mu budu bili sadašnje kartice koje manje troše, manlo su brže I IMAJU KOJU GODINU GARANCIJE.... ako ti je ovo dovoljan ili nedovoljan razlog, promisli. Naravno, sada ćeš izgubiti deo para, ali tako to ide. Takva je narkomanija, uvek još.
Bolje da si ostavio sebi tog Vapora 5770, koji je u rangu sa 4870, a zna se sta 4870 radi tom 9800GTX-u (koji je opet manje-vise jednak sa 4850)...
:: :: :: Ja sam imao 5770 vapor-x,pa prodao komsiji a ostavio XFX 9800 GTX+ :: kad sam sve sabrao i oduzeo nista :: Isti racku drugo pakovanje,i to je to ::
To su samo brojevi u nekom testu,sve je to isto,zakljucio posle xxx kupovina kartica. Sto kaze eseses bolje da stekujem za kola..ali...zavisnost.........
dokle li ce ljudi druge da vacare za repa nije mi jasno!? :)) nova kosta 1500, 2000 vise a polovna za prodaju 120e!? WTF!?!? Ali dobro dok ima ovca imace koga da shishamo :)) Znaci realno ako ova moja kosta recimo nova oko 8k ja treba da je prodam za 7 xaxaxaxa :)))
Reparirana Gainward košta toliko. Inače, GTX 275 nema u prodaji još odavno.
:: dokle li ce ljudi druge da vacare za repa nije mi jasno!? :)) nova kosta 1500, 2000 vise a polovna za prodaju 120e!? WTF!?!? Ali dobro dok ima ovca imace koga da shishamo :)) :: Znaci realno ako ova moja kosta recimo nova oko 8k ja treba da je prodam za 7 :: xaxaxaxa :)) :: :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Gigabyte GV-NX88T256H rev 1. :: OCZ MXS-PRO 600W :: :: :: :: :: :: @Gare87 :: :: Pre ću da zapalim kartu i da je gledam dok gori, nego da je dajem nekom za te pare :: :: :: :: Pozdrav svima :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.