Posedujem Gigabyte 890GPA-UD3H sa Phenom II 955 BE, 4GB Ram i Palit GF 9800gt sa ja mislim 512mb rama.
Uglavnom racunar koristim za neke druge stvari, retko igrice. Grafiku je racunar nasledio iz prethodnog racunara. Sad ili na prolece bih zameno grafiku nekom pogodnom za ovaj racunar, ali s druge strane za grafiku ne bih dao vise od 100e. Sta biste preporucili?
Generalno sam i sa postojecom grafikom zadovoljan (Burnout Paradise i Wheelman rade sasvim lepo u bilo kojoj rezoluciji), ali sam primetio nezadovoljavajucu igrivost u nekim igrama (NFS Hot Pursuit i GTA4). sta god da sam radio s graf parametrima u igrama frame rate je bio nedovoljan tj slika nije tecna bila bez obzira da li je rezolucija 1024x768, detail: low, shadows: none ili 1600x1200, detail: high, shadows: high (parafraziram nazive parametara u pojedinim igrama)
ATI 5750/5770 ili nvidia GTS450, to ti je oko 100e, ako uzimaš sad, a na proleće će valjda moći i neka polovna GTX 460 768MB da se uzme, rano je sad davati odgovor za par meseci unapred.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Chieftec Black Dragon+ CFT-600-14CS
Pa brate mili, ni zima još nije kalendarski došla, a ti razmišljaš o kupovini karte na proleće. Oće to biti krajem marta ili krajem juna? Kolega ti je lepo rekao šta sada možeš da nađeš za 100 evra, a na proleće će biti sigurno još noviteta. Do tada, ko živ, ko mrtav.
lega, uzmes lepo prodas tvoj 9800gt uzmes nekih 40-60 eura ako se ne varam toliko vredi... dodas na tih 100 eura i uzmes ati 6850 ili gtx 460 1gb/768 i mirna Backa! pozz
Problemi koje imam u nekim novijim igrama j e s u zasnovani na preslaboj grafici
Moguci zamenski kandidati u navedenom cenovnom rangu su GTS450 i GTX460. 450 kao losija opcija, 460 kao bolja.
Jos jedno dodatno pitanje GTS i GTX oznake, sta je slabije, a sta jace? Nagadjam da je GTS slabije, a GTX jace, ali ajd da pitam. Jos jedno pitanje, koja je oznaka najjace verzije aktuelnih GF karata
:: :: Jos jedno dodatno pitanje GTS i GTX oznake, sta je slabije, a sta jace? Nagadjam da je GTS slabije, a GTX jace, ali ajd da pitam. Jos jedno pitanje, koja je oznaka najjace verzije aktuelnih GF karat ::
Pa, ne bih se slozio za oznake...Sada mozda, GT jeste to, ali ranije 9600GT, 8800GT itd, nikako nisu bile karte - multimedia krs..
Inace, ako si probao u rezoluciji 1024x768 + low detalji, to je do igre, a ne do tvoje graficke, odnosno neoptimizovanost...ne menjaj svoju grafu, sacekaj jos..
:: Pa, ne bih se slozio za oznake...Sada mozda, GT jeste to, ali ranije 9600GT, 8800GT itd, nikako nisu bile karte - multimedia krs. :: :: Inace, ako si probao u rezoluciji 1024x768 + low detalji, to je do igre, a ne do tvoje graficke, odnosno neoptimizovanost...ne menjaj svoju grafu, sacekaj jos. ::
:: Pa, ne bih se slozio za oznake...Sada mozda, GT jeste to, ali ranije 9600GT, 8800GT itd, nikako nisu bile karte - multimedia krs. :: :: Inace, ako si probao u rezoluciji 1024x768 + low detalji, to je do igre, a ne do tvoje graficke, odnosno neoptimizovanost...ne menjaj svoju grafu, sacekaj jos. :: :: : :: :: Ovako nekako idu oznak :: :: GT - multimedija kr :: :: GTS - srednja klas :: :: GTX - gornj :: ::
Da za sadasnje oznake sam pitao, ove ranije su mi poznate. to me je i bunilo, jer sam procitao nekoliko opisa gt karata koji su delovali kao da opisuju budget karte. Sad je to jasnije.
I ja sam dosao do tog zakljucka da sacekam prolece (april, maj) i tada da uzmem 460gtx 1024mb za 110-120e i problem resen za narednih x godina.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.