Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Treperi mi slika na monitoru 22` led. Slaba graficka ili...?
STRANA 1 OD 2  
OldMan Treperi mi slika na monitoru 22` led. Slaba graficka ili...? 23.01.2011. 10:36 T32968

status: user
broj poruka: 5

Naime, racunar mi je malo stariji u njemu imam ATI RADEON 9200, a pre neki dan sam uzseo Samsung monitor xl2270HD sa tv tjunerom. Ja licno mislim da je problem do same graficke i osvezenja monitora u rezoluciji 1920x1080...Kada pustim tv, ne igra mi slika. Kada smanjim rezoluciju, povecam osvezenje, takodjer ne igra slika (kao da treperi)...Planiram da kupim jacu konfiguraciju, pa cisto da pitam, da li moze da bude do graficke? Na rezoluciji 1920x1080, maksimalno osvezenje je 60hertza...Da li moze da bude problem i zbog nestabilnog napona?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats @Matori 23.01.2011. 10:44 #286624

broj poruka: 4537

Najverovatnije slabasna grafa.
Pisko Kriv je ATI 23.01.2011. 10:45 #286625

broj poruka: 6672
I, naravno, njegovi drajveri. Ali, najveći problem su noddy`s koje to misle, iako kupe ATI i dalje misle da su se zajebali. Prodaj tu karticu ili baci u smeće, i kupi nvidija 580, oznaka kao za Inino ulje de-te-iks i slično, jer, ništa drugo te neće spasiti.

Ako pak, ipak hoćeš da ti slika ne treperi, skini kabal od kablovske, i videćeš da slika ne treperi, zato što gospoda iz kablovske nisu galvanski odvojili smetnje na propisanim rastojanjima. Ili se žali njima da ti to srede, ili, nađi sam rešenje, imaš ga ovde na forumu više puta povoljeno, a vezano je za treperenje slike, i UVEK kablovsku.

Ako je ipak neki kvar, tj, nevezano za signal smetnji sa kabla, probaj da odmakneš ili ugasiš izvore elektromagnetnog zračenja kakvi su: baze bežičnih telefona, tastatura, miševa, wi-fi, bluetooth, zatim ZVUČNICI, ZVUČNICI, ZVUČNICI... jer i to još uvek nije kvar. Ako i to nije, onda je moguć nekvalitetan vga kabl (pretpostavljam da je taj??? nisi napisao) ili stvarno - grafulja... mada mi je to neverovatno, ona ili radi ili ne radi po pitanju treperenja na tebi dovoljnih 60Hz...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

raic re 23.01.2011. 10:45 #286626

broj poruka: 9006
Izvuci antenski kabl pa vidi onda da li treperi.

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

Pisko Re: re 23.01.2011. 10:46 #286627

Kasniš, kasniš.... i sa jednom rečenicom, opet si prepišan! A vidi samo koliko sam ja s***

:: Izvuci antenski kabl pa vidi onda da li treperi
::
:: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite
:: Furthermore, always carry a small snake.

raic Hehe 23.01.2011. 10:48 #286628

Brz si Pisko jutros - ko tvor na parenje.

Evo ti matori kako da jeftino napraviš galvanski izolator
http://www.damir-pavkovic.iz.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=13

Pisko Savetniče 23.01.2011. 11:00 #286634

Shodno specijalizaciji, od tebe sam na ovoj temi očekivao pitanja: da li si mnogo pio sinoć? Da li si mešao pića? Da li ti treperi slika i kad gledaš PORED monitora, i slično, o glavobolji, rasolu, asprinima...
Pa da onda dođe čovek sam do rešenja zašto mu DANAS treperi slika na monitoru.... no dobro... možda je hardver u pitanju a ne alkohol...
Ali, eto, da se javim i po tom pitanju iako sam skroz neiskusan... ali čuo sam da ljudima pobrljave video drajveri od viška alkohola a i fizika kretanja se poremeti....

raic Re: Savetniče 23.01.2011. 11:16 #286645

Ako je prethodno veče zapišao monitor, nema tu mnogo sumnje da mu je pajzdrkno žiroskop.

:: Ali, eto, da se javim i po tom pitanju iako sam skroz neiskusan... ali čuo sam da ljudima pobrljave video drajveri od viška alkohola a i fizika kretanja se poremeti...
vladarko A dječarcu da pomognete 100-ti put za LC pesmu ili Chieftec recitaciju! 23.01.2011. 11:43 #286652

broj poruka: 4228
Sram vas bilo, matori ljudi, a samo o alkoholisanju pričate!

Pozdrav!

Vlada

nikolape80 Re: Hehe 23.01.2011. 12:05 #286657

broj poruka: 453
Hvala brate, kanim se odavno ovo da odradim, samo nisam znao koja kapacitivnost je u pitanju. Inace treperenje unosi jednosmerna komponenta struje, i to bi valjalo izmeriti, zivo me zanima da li kolege u kablovskoj znaju posao.

Pozdrav.

Thermaltake Bach Vx
PSU Chieftec 550W
ASUS P7P55D
Intel Core i5 750@2.66 Ghz
Thermaltake Max Orb
Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz
Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor

:: Brz si Pisko jutros - ko tvor na parenje
:: Evo ti matori kako da jeftino napraviš galvanski izolato
:: http://www.damir-pavkovic.iz.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=1
:: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite
:: Furthermore, always carry a small snake.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasa007 Re: Kriv je ATI 23.01.2011. 13:26 #286670

broj poruka: 456
GTX 580 ma jok, nek saceka on jos koji mesec pa za nekih 100-200 evrica vise kupi si GTX 595 jer to ce biti best bend for a suck ili ti kartica koja izvlaci i poslednji dinar (citaj euro) namenjen letovanju u Grckoj iz ionako praznog dzepa poderanih farmerica, ali sigurno uklanja Cable Guy sindrom treperenja slike na monitoru ...
sta sam sve nas.o mora da je zbog radze vruce :)

eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski

keep your head up legs closed eyes open

:: I, naravno, njegovi drajveri. Ali, najveći problem su noddy`s koje to misle, iako kupe ATI i dalje misle da su se zajebali. Prodaj tu karticu ili baci u smeće, i kupi nvidija 580, oznaka kao za Inino ulje de-te-iks i slično, jer, ništa drugo te neće spasiti
Pisko Zašto da se pati i čeka? 23.01.2011. 14:35 #286682

Neka sada kupi 580, a za mesec dva neka kupi i tu 595. Ovu onda, može ladno da proda za bar 50% cene, odnosno, za `izvuče` pola para, malo li je na ovu skupoću? A i grcite samo nešto palamude i štrajkuju, dovezu te pa onda neće da te vrate, naplate ti narudžbu ali štrajkuju kad se isporučuje i sve tako nešto. Na kraju im ni more neće biti slano.

raic Re: Re: Kriv je ATI 23.01.2011. 15:14 #286692

Nije od vruće radže, kod mene ne treperi.

:: sta sam sve nas.o mora da je zbog radze vruce :
metalpirat Re: Kriv je ATI 23.01.2011. 15:22 #286695

broj poruka: 490

:: I, naravno, njegovi drajveri. Ali, najveći problem su noddy`s koje to misle, iako kupe ATI i dalje misle da su se zajebali. Prodaj tu karticu ili baci u smeće, i kupi nvidija 580, oznaka kao za Inino ulje de-te-iks i slično, jer, ništa drugo te neće spasiti

Pa ako decko ima pare da kupi 580 bolje da se ne zeza sa tom starom masinom nego za te pare da uzme bolji kompjuter. Mislim glupo je ponoditi decku 580, a on se nervira oko redeona 9200. Ipak je 580 oko 400e. ako vec ima toliko da odvoji neka doda jos malo i neka sebi pazari ceo racunar.
vladarko Preporučite čoveku lepo 23.01.2011. 15:29 #286701

broj poruka: 4228
i ploču, i procesor, i memoriju, i napajanje, pa i neki SATA uređaj. E, da, mora da bude dobro provetreno, a njegov verovatno4:3 monitor neće možda moći da izdrži ta besna osvežavanja!

Ipak je to 9200.

Pozdrav!

Vlada

savatije Re: Re: Hehe 23.01.2011. 16:06 #286714

broj poruka: 1121
trperenje od jednosmerne komponente.....Sad se Tesla prevrce u grobu....

:: Hvala brate, kanim se odavno ovo da odradim, samo nisam znao koja kapacitivnost je u pitanju. Inace treperenje unosi jednosmerna komponenta struje, i to bi valjalo izmeriti, zivo me zanima da li kolege u kablovskoj znaju posao
:: Pozdrav.
:: Thermaltake Bach Vx
:: PSU Chieftec 550W
:: ASUS P7P55D
:: Intel Core i5 750@2.66 Ghz
:: Thermaltake Max Orb
:: Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz
:: Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapo
:: :: Brz si Pisko jutros - ko tvor na parenje
:: ::
:: :: Evo ti matori kako da jeftino napraviš galvanski izolato
:: :: http://www.damir-pavkovic.iz.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=1
:: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite
:: :: Furthermore, always carry a small snake.

Ishmerish I ako bi se vrlo rado nadovezao na storiju o rakiji 23.01.2011. 19:42 #286780

broj poruka: 7285
i njenom uticaju na Teslu,jednosmernu struju, psihosomatske pojave i tantalove muke da oba oka simultano fokusiraju jednu tacku a da ona pritom nije komad zemlje udaljen svega prstohvat od individuinog nosa itd...

Ovaj put cu ipak direktno na problem, odgovore si generalno dobio, a za ubuduce kada monitor treperi imas dva hardware-ska i par ostalih razloga.

Dakle, premda, zbog-because...:

Hardverski:

1. Ebe te kejbl, to jest zinor sa plavim ili belim(a uglavnom sivim od prasine) zavrsetkom o koji se uvek saplices usled razloga koje cu u podkategoriji `Ostali` da navedem.
2. Grafika

Ostali:

1.Droga,posebno psihoaktivne hemijske supstance i lekovi tipa: ACID, Procipari, Tigrokol, derivati maka itd...

2. Rakija i ostala nedostojna nje pica.

Dakle sedi i podigni sistem iz stand by-a u glavi, pa vidi sta ti je ciniti.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

codeus ... 23.01.2011. 19:49 #286782

broj poruka: 4054

ispravka ..

na ACID-u netreperi samo EKRAN ... treperi cela soba ..
VMARC Re: ... 23.01.2011. 20:00 #286786

broj poruka: 9439
+1

S1000RR

:: na ACID-u netreperi samo EKRAN ... treperi cela soba ..
vordaaaa bRE: `` 23.01.2011. 20:18 #286792

broj poruka: 101
Kao sto kazu ljudi problem je sex, droga i alkohol....
Graficka je ispravna.
Losa kablovska kao i svuda po selu. Problem je u razlicitim potencijalima mase (ground loop).
Kupis pojacalo za kablovsku i filter koji ne mozes nigde naci vec ga moras sam napraviti....
Filter se pravi pomocu feritnog torusnog jezgra malog precnika. Ferit mora biti do kablova sa kratkim dvostrukim namotajem... Da ne objasnjavam vidi semu...

http://217.26.67.168/uploads/2/0/2093670/filter%20sema.jpg

OldMan OldMan 23.01.2011. 23:33 #286873

broj poruka: 5

Izvadio sam antenu i treperenje je prestalo. Kada malo bolje pogledam i na obicnom tv-u mi treperi slika i verovatno je jak signal iz kablovske. E, sada oko tog filtera, gde da nadjem da ga kupim, a da ga ne pravim sam ili jurim nekog tv mehanicara i da li uopste ima tako nesto da se kupi? Da li je moguce da to toliko smeta samom monitoru? Opet napominjem da je to monitor sa tv-om, Samsung, model XL2270HD
raic Re: OldMan 23.01.2011. 23:57 #286894

U pitanju su dva kondenzatora, to će da ti uradi za dva piva svaki komšija koji ume da drži lemilicu.

Ne smeta mnogo ni monitoru ni kompu, jedno rešenje je i da ga priključiš preko DVI ako ga imaju i monitor i grafička.
Dobro, tebi to rešenje ne radi posao.

Eto pošto bi morao i ja sebi da pravim ako oćeš mogu da uzmem i za tebe sastojke i smutim još jedan, ako si u bg-u nema problema da ga pokupiš negde u gradu.

:: Izvadio sam antenu i treperenje je prestalo. Kada malo bolje pogledam i na obicnom tv-u mi treperi slika i verovatno je jak signal iz kablovske. E, sada oko tog filtera, gde da nadjem da ga kupim, a da ga ne pravim sam ili jurim nekog tv mehanicara i da li uopste ima tako nesto da se kupi? Da li je moguce da to toliko smeta samom monitoru? Opet napominjem da je to monitor sa tv-om, Samsung, model XL2270HD
Igor71 Slican problem ali sa TV-om 07.03.2011. 21:36 #303085

broj poruka: 4

Imam naime slican problem ali sa TV-om.

Imam laptop `msi vr630`:

AMD Sempron(tm) SI-42 2. 10 GHz
RAM 2. 00 GB (1. 75 gb USABLE)
NVIDIA GeForce 9100M G
OS Win 7 32-bit
Instalirao sam orginalne drajvere :

TV LG PJ550 42` Plasma TV

Povezao sam ih VGA kablom i prepoznaju se alii ma koju rezoluciju i opciju odabrao:

-duplicate thes display
-extend
-show only desktop 1
-show only desktop 2

slika treperi (otprilike svaku jednu sekundu).
Boje su dobre i slika se ne krivi.

Probao sam da vadim sve ostale kablove,nista!
To ustvari nisu smetnje nego pravilno treperenje u nekim razmacima otprilike svake sekunde.
koristim rgb 15-pinski ili kako se vec zove vga.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQJYuduuN0g2Lz0-ldy2ZzELoGfn9g5fkbRuwLAhckHSY1mvtKh

Inace TV ima i ulaze za komponentne kablove i HDMI , medjutim laptop mi ima samo ovaj izlaz.

Imam i Adapter sa VGA na HDMI ali nemam HDMI kabal a ne daje mi se 800 do 1000 din.,a mozda nije to.

Pretpostavljam da je graficka losa ili mozda drajveri ?
gilopile @Igor71 07.03.2011. 21:53 #303098

broj poruka: 9459
Pokusaj da eksperimentises i sa refresh rate, ne znam koju ti dozvoljava, ali probaj visu i nizu frekvencuju, pa vidi sta se desava.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

Shomiman Re: Treperi mi slika na monitoru 22` led. Slaba graficka ili...? 07.03.2011. 22:36 #303128

broj poruka: 1187
http://www.antenall.rs/default.asp?T=S&P=4

`There`s someone in my head, but it`s not me!`

Igor71 Problem pri spajanju laptopa sa TV-om 08.03.2011. 00:09 #303188

broj poruka: 4

Cackao sam dok mi nije palo na pamet da sam svaki put kad sam spajao laptop i tv, skidao laptop sa napajanja a time i smanjivao njegove perfomanse.
Ovako mi radi , doduse samo na 800x600 ali to je sigurno do graficke, slaba je.
Hvala vam svima!
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs