Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Sapphire 5770 problem?!
STRANA 1 OD 1
kraba Sapphire 5770 problem?! 09.02.2011. 00:50 T33497

status: user
broj poruka: 77

Kupio sam danas sapphire 5770 1gb ddr5 i kada sam otkljucao jezgra na ploci MSI 870-c45, krene da mi baguje grafika ozbiljno, a kada nisu otkljucana sve normalno radi jel imao neko slicnih prbolema?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Mnogi su imali (i imaju)ovaj problem. Postoje dve kategorije... 09.02.2011. 00:55 #293416

broj poruka: 11019
ljudi (crvenperki) medju onima koji se bave `bravarijom`: 1. oni koji cute o problemima. 2. oni koji ih javno priznaju.
`Otkljucan` procesor nije procesor, nego macka u dzaku... On funkcionise DELIMICNO - radi, ako radi, ali KAKO radi? E, to `kako` je problem. Radi PROBLEMATICNO.

Equinoxe Re: 09.02.2011. 01:07 #293420

broj poruka: 12057

Briši one tvoje teme iznad.

VMARC A jel si probao da ga dignes na cetri giga...? 09.02.2011. 01:15 #293423

broj poruka: 9439
... mozda produva i grafika...

S1000RR

tortojed Samo neka bude DALEKO od kompa kada dodje do POST-ovanja... 09.02.2011. 03:23 #293450

I neka na glavu stavi motociklisticku kacigu!

Mixx Re: Mnogi su imali (i imaju)ovaj problem. Postoje dve kategorije... 09.02.2011. 03:43 #293452

broj poruka: 2931
a sto moras da trujes cim se pomene amd? shvatili smo da si fanboy, nema potrebe da vise potenciras. ako nemas resenje konkretnog problema ne vidim razlog da pises bilo sta. zar nije jednostavnije da napises nesto tipa `postoji mogucnost da ti nisu sva jezgra potpuno ispravna` ili `mozda ti napajanje nije dovoljno jako da nahrani dodatna jezgra`. iskreno, nemam nista protiv tebe, neki put me tvoji postovi nasmeju, al brate sto umes da budes naporan...

:: ljudi (crvenperki) medju onima koji se bave `bravarijom`: 1. oni koji cute o problemima. 2. oni koji ih javno priznaju
:: `Otkljucan` procesor nije procesor, nego macka u dzaku... On funkcionise DELIMICNO - radi, ako radi, ali KAKO radi? E, to `kako` je problem. Radi PROBLEMATICNO
::
ConemaX Re: Sapphire 5770 problem?! 09.02.2011. 04:21 #293457

broj poruka: 314
Pusti to otkljucaanje i mani se corava posla pre nego sto i ono sto ti je radilo prestane da radi kako treba.To samo moze da napravi totalnu zbrku.Ljudi nikako da shvate da su ti `zakljucani` procesori u stvari skart koji je trebao da se baci ali se AMD setio da ih prodaje kao druge modele tako sto ta jezgra onesposobi/zakljuca kako bi procesor radio.Ta jezgra da su bila zdrava ne bi bila zakljucana/onesposobljena. Nikada ne znas da li ce raditi i kako ce ti raditi...Pun Internet o problemima sa otkljucavanjem.Gubljenje podataka,plavi ekrani,pogresno procesiranje podataka itd...I kao sto kaze Trtojed To je macka u dzaku...Vrati ti to i ne diraj nista moj ti je savet...Pozdrav!
:: Kupio sam danas sapphire 5770 1gb ddr5 i kada sam otkljucao jezgra na ploci MSI 870-c45, krene da mi baguje grafika ozbiljno, a kada nisu otkljucana sve normalno radi jel imao neko slicnih prbolema?
Mixx Re: Re: Sapphire 5770 problem?! 09.02.2011. 04:50 #293458

broj poruka: 2931
usavrsavanjem proizvodnog procesa u kasnijim revizijama jezgra procenat skarta se znacajno smanjio. drugar koji drzi prodavnicu obavezno pazljivo proveri svaki PIIx2/AIIx3 koji ugradi u konfiguraciju standardnom serijom testova (linx, prime...). skoro mu nije naisao procesor kome nisu potpuno isprava zakljucana jezgra/L3.
kako mislis `prestane da radi kako treba`? da li se desava da otkljucavanje zakljucanog jezgra fizicki osteti procesor ili mislis na nestabilnost dok se ne resetuje bios?

@kraba: da li si siguran da si odradio otkljucavanje i testiranje jezgara kako treba? koje napajanje imas?

:: Pusti to otkljucaanje i mani se corava posla pre nego sto i ono sto ti je radilo prestane da radi kako treba.To samo moze da napravi totalnu zbrku.Ljudi nikako da shvate da su ti `zakljucani` procesori u stvari skart koji je trebao da se baci ali se AMD setio da ih prodaje kao druge modele tako sto ta jezgra onesposobi/zakljuca kako bi procesor radio.Ta jezgra da su bila zdrava ne bi bila zakljucana/onesposobljena. Nikada ne znas da li ce raditi i kako ce ti raditi...Pun Internet o problemima sa otkljucavanjem.Gubljenje podataka,plavi ekrani,pogresno procesiranje podataka itd...I kao sto kaze Trtojed To je macka u dzaku...Vrati ti to i ne diraj nista moj ti je savet...Pozdrav
:: ::
:: :: Kupio sam danas sapphire 5770 1gb ddr5 i kada sam otkljucao jezgra na ploci MSI 870-c45, krene da mi baguje grafika ozbiljno, a kada nisu otkljucana sve normalno radi jel imao neko slicnih prbolema?
ICEsd e a 09.02.2011. 06:38 #293460

broj poruka: 2158

sto si otkljucavao procesor?Razumem da postoji ogromna potreba za quad core cpu, da je dual core toliko spor da nemoze nista ni da se igra ni da se startuje neki program pa mora da se cacka, overklokuje itd.

Sam taj pehnom II 550 je sasavim dovoljan na normalan rad.
tortojed @Mixx: odgovorio bih mu onako kako ti predlazes, kada ga ne... 09.02.2011. 08:53 #293465

bih cenio (kada bih ga smatrao glupim). Iz ovoga sto je napisao (i KAKO je napisao) razabirem da i SAM ZNA u cemu je fora (on u klin, CPU u plocu, kao u novokomponovanoj narodnoj: ne ide, ne ide...). Bilo mu je potrebno da se izjada, pa je ovo pitanje ipak RETORICKOG karaktera...

Nisam fan nijedne firme. Jesam fan dobrog (pouzdanog, pre svega) hardvera.

Evo i nekih cinjenica:

-Karta 5770 nije toliki potrosac da bi ostala bez struje zbog povecanog angazmana od strane CPU-a (a i nisu na istoj `grani` napajanja).
-Kolega Kraba je jedan od otprilike 10000055 nesrecnika koji su naseli na AMDekinu verziju bajke `Ali-Baba i 40 razbojnika` (Sezame, otvori se!). Razlika je samo u tome sto se ovde radi o AM-Deki i njegovih 40 nepouzdanih serija hardverskih komponenti (sta CPU-a, sta GPU-a)...

dukiduledu probaj 09.02.2011. 09:00 #293466

broj poruka: 826
da mu otkljucas samo jedno jezgro....

raic re 09.02.2011. 10:29 #293481

broj poruka: 9006
Ako nije testirao jezgra nečim nego ih samo pustio u promet nije ni čudo.
Krabo druže, ako se pokaže da nije stabilno probaj da otključavaš jedno po jedno da vidimo koje je nestabilno, kad ga otkriješ probaj da se igraš malo kalibracijom i dodaš procesoru još malo čorbe.

Što će reći samo temeljno i polagano, ako si Keba Kraba - nisi Sunđer Bob

->torta: Nekad dobiješ sasvim ispravna i funkcionalna jezgra, glupo je računati na otključavanje ali u svakom slučaju možeš da se nadaš. Procesori im ionako nisu skupi a ovo je samo lep bonus i zanimacija, svaki deka unucima deli kinder-jaja pa ni AMD-ka nije izuzetak.

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

zoxin Otkljucavanjem 09.02.2011. 12:15 #293500

broj poruka: 265
Jos 2jezgra povecana je potrosnja procesora samim tim i njegovo zagrevanje.Ako mislis nesto da experimentises sa njim nabavi prvo neki malo bolji kuler posto predpostavljam da koristis fabricki i neko kvalitetnije napajanje pa ga posle testiraj.Prvo ga testiraj na default kloku.

Stripy Nemaš ti nikakvih problema 09.02.2011. 12:33 #293504

broj poruka: 4163
već neispunjena očekivanja

http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0
Moje sokoćalo
i3 550
Asus P7P55D PRO
2Gb DDR3 (neka na 1066)
Asus 8800GTS
Čifteković 0,35KW
HDD WD crni 1TB, WD zelembać 1TB i WD zelembać 1,5TB

obradmi Problem je u tebi 09.02.2011. 15:24 #293533

broj poruka: 7733
Jer u sustini ti si trebao da kupis PII 955 Be.Za ta skrivena jezgra niko ti ne daje garanciju.Garancija se odnosi na 2 jezgra.Druga stvar ako si vec otkljucao dodatna 2 jezgra ,treba da imas i bolje napajanje ,jer plus 2 jezgra vise trose ,logicno.Ocekivati da sve radi OK sa 2 felericna jezgra je stvarno apsurd.
kraba odg 09.02.2011. 22:11 #293602

broj poruka: 77

imam dobro napajanje 550w to nije problem kvalitetno je, inace problem je u tome sto su 2 jezgra koja su zakljucana ostecena i kada sam ih otkljucao smetaju grafici da radi pa ona baguje ukratko.
obradmi Uzmi PII 955 Be 09.02.2011. 22:42 #293612

broj poruka: 7733
http://www.atom.rs/?sid=2488

: AMD Phenom II X4 955, 3.2GHz/8MB 64Bit BOX Black Edition

Tip proizvoda: Procesori AMD

Cena: 11.630 din.

Garancija: 3 godine
prodaj taj PII x2 dodaj malo i kupi PII 955 Be x4 sve je full.Ne moras da testiras ispravnost otkljucanih jezgara.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs