NV vs AMD - novi prilozi! Aleksej Nikolajchuk, tvorac Riva Tuner-a
STRANA 1 OD 1
tortojed
NV vs AMD - novi prilozi! Aleksej Nikolajchuk, tvorac Riva Tuner-a
10.05.2011. 03:41
T35826
status: user broj poruka: 11019
evga precision-a i MSI Afterburner-a kaze (tema je `Afterburner):
`Software is built for multi-GPU systems as well. For properly implemented multi-GPU systems. And AMD have a tallent of doing the things causing issues and they by far behind NV from internal software and technologies implementation POV.`
Dakle: AMD ima `talenat` da primenjuje resenja koja izazivaju PROBLEME! Odnosno: AMD je DALEKO IZA eNVidije po pitanju internog softvera i implementacije tehnologije...
To je odgovor vlasniku CF 5870 koji ga `sumnjici` da program (Afterburner) radi dobro samo sa single card setup-om.
____________ Dragim CrvenkaPicama izvinjavam se onoliko - SLUCAJNO sam ovo nasao listajuci teme vezane za graf. karte... Naravno, veoma NAMERNO iznosim to ovde...
Normalno ja sam zavrsio sa AMD samo bi voleo da mi neko objasni zasto AMD ima kristalniju sliku i cistiju od Nvidia koja nvise lici na konzolu i ima realnije boje. I koliko je to AMD bolji u Anistropic Filterima od Nvidia. Da li se to vidi i oseca mnogo???
M/B mi je ASUS ROG, grafika takodje, Ko predlozi MSI nek mi k... glodje!
Iskreno receno i meni se to ucinilo ustvari jeste tako bilo da mi sa Ati 5870 bila jasnija slika nego sad sa GTX570 ali posle skidanja novih drajvera sve je doslo na svome.
Meni radi OC 5870 u CF-u sa kombinacijom Trixxx-a i Afterburner-a perfektno. A sto se tice kvaliteta slike, uvek sam se pitao sto svi NVidijevci nose cvike . @zox036 Evo ja maloprije probao i slika na 30` i dalje mutna, mada je na 2560x1600, koliko i treba. Probao 10-tak varijanti drajvera i ne mogu da dobijem cistu sliku. Sliku dobijam cistu samo do 1680x1050,sve preko te rezolucije pomalo mutna.
Ubacim ATI i ne boli glava. Sa GTX 580 nisam imao ovakvih problema. Ni sa 460 nema problema, dok kod 560 je primetno sve preko 1920x1080. I da na video fajlovima 1920x1200 + pomalo 560-ka zastuca, dok na istoj masini, samo sa 460-kom toga nema, kao ni sa gtx 580. Ima neko ideju, ali da je probao, a ne da postuje linkove od drugih i pravi se pametan, a takvih je sve vise. operator
Pazi sad,posto imam Gygabite mat.plocu imao drajvere uparene sa drajverima koji su isli za Ati 5870 i sve je radilio tojest slika je bila kristalno cista na 1900x1080p full HD.E sad sa ovom gtx570 mi nije dala kristalnu sliku ali posle skidanja novih drajvera sa Nvidije i sa MSI(posto imam MSI graf.) sve doslo na svome.Posto MSI GTX570 twin frozr nema klasican hdmi izlaz kao na Ati 5870 vec treba da se stavi reduktor ili ti vec kako se zove deo koji omogucava da se konektuje hdmi kabal tu se stvarao taj problem oko jasnoce slike.Tek posle skidanja novih drajvera koji optimalizuju taj `nedostatak` dobio sam ocekivanu kristalnu sliku.
:: Meni radi OC 5870 u CF-u sa kombinacijom Trixxx-a i Afterburner-a perfektno :: A sto se tice kvaliteta slike, uvek sam se pitao sto svi NVidijevci nose cvike :: @zox03 :: Evo ja maloprije probao i slika na 30` i dalje mutna, mada je na 2560x1600, koliko i treba :: Probao 10-tak varijanti drajvera i ne mogu da dobijem cistu sliku :: Sliku dobijam cistu samo do 1680x1050,sve preko te rezolucije pomalo mutna :: :: Ubacim ATI i ne boli glava :: Sa GTX 580 nisam imao ovakvih problema. Ni sa 460 nema problema, dok kod 560 je primetno sve preko 1920x1080 :: I da na video fajlovima 1920x1200 + pomalo 560-ka zastuca, dok na istoj masini, samo sa 460-kom toga nema, kao ni sa gtx 580 :: Ima neko ideju, ali da je probao, a ne da postuje linkove od drugih i pravi se pametan, a takvih je sve vise :: operator :: ::
Sto se tice filtracije ATI fizicki ne moze da docara nivo detalja kao nVidia jer je ogranicen sa 8x AA.nVidia moze da ispegla do 32xAA a kad je u pitanju Anisitropija sa 16xAF jebe kevu. Znaci sa ovim sam se bas igrao i uporedjivao tako da me licno niko ne moze ubediti u suprotno! Kod novije serije 6xxx MLAA cak zamuti sliku,izgubi se na kvalitetu!
Kad su frejmovi u pitanju pogotovu od prvog Fermija nVidia dosta manje gubi tj daleko bolje podnosi filtraciju uz minimalnije padove FPS-a od ATI 5xxx/6xxx serije!
Sto se tice softwareske podrske tu su oduvek bili superiorniji od ATI mada u poslednje vreme malo kubure sa kvalitetom driver-a,ne znam zasto ali je tako.
AMDizacija
:: Meni je isto delovalo da mi je slika bila čistija kad sam prešao na 5870.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
sta ce nekome preko 8xAA, ni sa 4x na 8x se ne vidi razlika a kamoli vise pogotovo uu nativnoj rezoluciji, 4xAA je optimum, ja stavljam uvek 4x, jedino ako neka igra bas leti stavim 8.
A šta bi tek video da ti na AMD kartu zalepe zelenu nalepnicu...
:: Sta si ti majke ti video?I ja sam tu kartu imao,nevidoh tu razliku :: Skoro sam se bas igrao sa VaporX varijantom iste karte :: http://www.modreactor.com/images/stories/news/2009/September/25/Sapphire_HD5870_Vapor_X_02.jp :: U gamingu mi se cak cini da nVidia ima ostriju sliku.u 2D modu nisam primetio apsolutno nista :: :: Sto se tice filtracije ATI fizicki ne moze da docara nivo detalja kao nVidia jer je ogranicen sa 8x AA.nVidia moze da ispegla do 32xAA a kad je u pitanju Anisitropija sa 16xAF jebe kevu :: Znaci sa ovim sam se bas igrao i uporedjivao tako da me licno niko ne moze ubediti u suprotno :: Kod novije serije 6xxx MLAA cak zamuti sliku,izgubi se na kvalitetu :: :: Kad su frejmovi u pitanju pogotovu od prvog Fermija nVidia dosta manje gubi tj daleko bolje podnosi filtraciju uz minimalnije padove FPS-a od ATI 5xxx/6xxx serije :: :: Sto se tice softwareske podrske tu su oduvek bili superiorniji od ATI mada u poslednje vreme malo kubure sa kvalitetom driver-a,ne znam zasto ali je tako :: :: AMDizacija :: :: :: :: :: Meni je isto delovalo da mi je slika bila čistija kad sam prešao na 5870.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: ::
Slika nije mutna, ali nije kristalna kao na ATI, stim sto su boje i svetlo bolje na Nvidia. Linije, krajevi objekata su lepse uradjeni na ATI. Mene su nagrdili na pasija kola na Benchu kako je slika ista kako sam to mogao da lupim a pun internet ljudi koji primecuju to i ja otkad znam za sebe imam taj utisak za Nvidia. Naravno na jacim ATI serijama svetlo je sve bolje a i na jacim Nvidia sve se manje primecuje to da kazete kao slika je mutna. Ona nije mutna ali nije kristalna.
Da ali u ovome samo sto ne zapsis opd miline a ovaj ti pomera bubrege. I Nvidia ima daleko bolji AA bas zbog tih ivica koje se kod ATI jasno isticu i lose uradjen AA.
Ja ne koristim HDMI, koristim onaj malecki ne znam kako se zove, sicusan na koji sam stavio nastavak koji sam dobio uz Eyefinity pa u njega DVI kabl. Tako sam koristio i EAH6970 i sada ATI5870. Nema ubacivanja, nema zezanja, samo utaknes ono malo sranje.
Bolje da vidis i Bugati ispred sebe kako se udaljava nego da vidis crni ili sivi Audi kako ti se priblizava otpozadi... AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve iste i jedna razlicita :D
:: I onda iz svog ganc novog BMW-a vidiš crveno-crni Bugatti kako se kotrlja ispred tebe :: :: :: Sta ce nekome BMW kad moze da vozi Trabanta?I jedno i drugo se kotrljaju.Dodjes do tacke odredista sa oba auta :: :: :: :: AMDizacija :: :: :: :: :: :: :: ::
Kad te obiđe crveni Bugatti skoro svejedno je da li će BMW otići u ruke ekipi iz audija ili na leemundo Tada je sva pažnja usmerena na izlazak novog EfficientDynamics modela
Evo ja sad gledam jedan srebrni AMG CLS63 (AMG Driving academy) i curi mi balac,brutalan je.Stizu vam u BG sutra. Mozda se ogrebete za probni krug
:: I onda iz svog ganc novog BMW-a vidiš crveno-crni Bugatti kako se kotrlja ispred tebe :: :: :: Sta ce nekome BMW kad moze da vozi Trabanta?I jedno i drugo se kotrljaju.Dodjes do tacke odredista sa oba auta :: :: :: :: AMDizacija :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.