Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
gainward 7600gt bios
STRANA 1 OD 1
banep gainward 7600gt bios 09.08.2007. 20:43 T5214

status: user
broj poruka: 537
Evo ovako.Ranije sam bio postavio pitanje u vezi sa grafickom 7600gt GS gainward.Neki ljudi su pokusali da mi pomognu, ali jednostavno nije islo.Flesovao sam bios na ploci i instalirao najnovije drajvere za plocu (Nesretna MSI K8N neo4 F).Instalirao drajvere 94.24. To je donekle pomoglo pa cesto (U 75% slucajeva podigne sistem iz prve,XP SP2 uz instaliran autopatcher) ali nekad moram da ga restartujem i po 5-6 puta.Da podsetim u trenutku kad treba da se pojavi plavi ekran sa porukom welcome to se ne desi nego ekran pocrni i u levom gornjem uglu se menja Analog/Digital (Samsung 931BF) kao da izgubi signal sa graficke.Inace kad digne sistem radi sasvim normalno.
Elem video sam u jednom od prethodnih postova adresu gde mogu da se skinu biosi za grafiku.Skinuo sam bios za ovu kartu i hocu da flesujem.Kako da sacuvam originalni bios da bih mogao da ga vratim u slucaju da ovaj nesto nestima?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gman pa 09.08.2007. 21:02 #25134

broj poruka: 1111
ne mogu bas tacno da se setim kako sam ja iskopirao bios moje, ali znam da je u pitanju neki od programa tipa riva tuner, ati tool, a mozda moze i iz drivera

Oglasnik 09.08.2007. 22:27 #25137

broj poruka: 726
::Kako da sacuvam originalni bios da bih mogao da ga vratim u slucaju da ovaj nesto nestima

Potreban ti je DOS butabilni flopi koji ces koristiti za flesovanje (ubaci disketu u flopi,idi na My Computer - A - desni klik - Format - kreiraj MS-DOS startup disk).Na tu disketu kopiraj BIOS kartice koji si d-loadovao i program koji zelis da koristis za flesovanje (pretpostavljam da koristis nvFlash).Restartujes racunar i pokrenes ga butovanjem te diskete i,u zavisnosti od programa koji koristis (a koji se nalazi na disketi),zadajes odredjenu komandu - za npr. DumpBIOS - dovoljno je u Command promptu za flopi da ukucas dumpbios,za nvFlash -nvflash -b imefajla.rom (ili .bin).Sacuvao si stari BIOS,sad mozes da krenes sa flesovanjem.

Stripy Jedna napomena 09.08.2007. 23:23 #25140

broj poruka: 4163
Pošto veliš da kada podigneš sistem sve radi normalno bios na grafici je SIGURNO ISPRAVAN i flešovanjem dotičnog NEÆEŠ rešiti problem. Ako ipak odlučiš da to uradiš imaj na umu da ako upišeš pogešnu verziju biosa može da se desi i da ti grafika ne baci nikakvu sliku što će zakomplikovati snimanje originalnog biosa.

Stripy Dodatak 09.08.2007. 23:27 #25141

Da ti je bios na grafici neispravan (tj da te zeza podizanje sistema) problem koji imaš bi ti bio kontinualan tj NIJEDNOM ne bi uspeo da podigneš sistem

-ShonE- Re 10.08.2007. 13:00 #25166

broj poruka: 3529
Kao sto rece kolega `servispc` i ja delim to misljenje, totalno logicno!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
banep Vrlo ubedljivo! 10.08.2007. 16:01 #25181

Odustao sam od flesovanja biosa.Servispc je bio vrlo ubedljiv tako da cu ga poslusati, a vidim da -ShonE- deli njegovo misljenje. Nego jel imate neku ideju? Cudno mi je da kod ortaka na kompu karta radi normalo,a i njegova radi kod mene normalno (Gigabyte 6600gt) a probao sam i jednu 7600gt.Sa 94.24 jos kako tako i radi (Evo zadnja dva dana sam ga palio i resetovao jedno 5-6 puta i svaki put je normalno digao sistem) dok sa ostalim verzijama drajvera gotovo da svaki put pravi problem.

Stripy Možda 10.08.2007. 20:40 #25192

ti se jednostavno kolju ploča i grafika. Jel taj problem imaš od samog starta ili ti je ranije sve radilo normalno? Da li ti se problem pojavio iz čista mira ili si nešto čeprkao?

banep RE:Možda 11.08.2007. 23:55 #25272

Problem se javio kad sam reklamirao garaficku koja mi je crkla posle 6 meseci rada. Bila je Gainward 7600gt silent. Nisam je klokovao niti sam bilo sta budzio jednostavno je prestala da radi. Jedan dan sam koristio komp normalno i sutradan kad sam hreo da ga upalim: Cvrc. Cuo se prepoznatljiv zvuk kojim ti ploca kaze da graficka ne stima. Umesto nje sam uzeo Gainward 7600gt Golden sample uz neku sitnu doplatu. E tad je sve pocelo...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs