Pozdrav drustvo, posto sam ispao iz stosa, a vidim da je Intel predstavio svasta nesto, moram da se obratim za pomoc. Drugar zaradjuje pristojnu lovu od lola, strimovanja, itd. ali nikada nije imao dobar komp i stabilan fps. Dosao je do parica i hoce da grune i pametno investira. Ja jos malo palim na dril za 72. spec. u Pancevu, pa ce od mene dobiti 144hz monitor i vrhunsko napajanje, ako bude bilo potrebno dacu mu i ssd. Ono sto bih ja voleo licno, jeste da uzme neki x6 ili x8 Intel na duze staze(mozda AMD?). Jel to moguce u ovom trenutku za ovaj kes? Znaci, fokus se baca na procesor, brzinu istog(klokovanje), dobru maticnu i ddr4 ram. Hvala drugari, pozdrav svima.
danas je 6-core coffee lake 8700(k) i neka Z370 motherboard. Za te pare (7-8 glava, to jest stotina jewra), ne moze da bidne ako ce i grafiku i RAM. Mozda bi mu najpametnije bilo (ako je i pasionirani igrac) neka srednja maticna pl. + 8600K.
Ako prioritet NIJE igranje, nego je pod `razno`, a zelja je i da bude future proof osnova (nadogradiva u neposrednoj buducnosti) onda nesto od Ryzena, recimo 1700x sa 95W TDP-a, 8 cores i ploca sa chipsetom x370, recimo ova (cirka 150 jewra): https://is.gd/ZIZYY6
Za RAM i grafiku, neka vidi sta ostaje od para (mozda 2x8 GB i GTX1060 sa 6 gb memorije) ali bice tesno, ako ne i nemoguce u okviru koji si naveo...
Nije problem grafika, dacu mu ja moju dc2 gtx 580 ionako skuplja prasinu, a za njega ce biti i prejaka u to sam siguran. Dakle, ajmo dobar procesor koji se dobro klokuje, maticnu i 16gb brzog rama....
Evo, sad sam proguglao. Definitivno se uzima 8700k, znaci preporuka za maticnu, ram i hladjenje... Poznajem ga veoma dobro, hoce on i Battlefield da pika, a znam da i7 solidno bolje sljaka.
RAM: King of DDR4 Frequency G.SKILL Trident Z 2x8GB CL19-25-25-45 (u overkloku ide do 4600 MHz!) cena ce tek biti objavljena (tokom novembra), ocekuje se da bude u granicama 170-200 jewra
Kuler: prvo neka vidi kako sve to shljaka sa stock-om - turbo ovde ide do 4.6GHz, ne bih ja tu nista dirao i menjao...
Cenovno je mala razlika izmedju otkljucanog i zakljucanog modela, a posto je on decko koji kupuje komp na 6-7 godina, ja sam za to da mu kupim sve najbolje i da izvadimo dusu hardveru klokovanjem...
``vaditi dushu`` ako treba da traje 7 godina. A dusha je tu da radi svoj posao u svom telu, ne da bude izvadjena kao pokvaren zub (pogledati film ``Angel Heart``)...
Overklokovanje ce JEZIVO da ga greje (8700k je inace vreo).
Broj postavljenih tema: 60343. Broj poslatih odgovora: 646908. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.