Uzeo sam ovo cudo i mogu reci da jako lepo izgleda, kod mene knap knap stalo :) Komp stoji gore na stolu i ima skroz staklo tako da je ovo leglo ki guza na nosu...
Dve bitne stvari kod vertikalnog montiranja kartice. -Ne kupujte jeftine PCI-E ekstendere, jer je moguć pad frejmova. Fraktal uz kućišta daje odlične. -Očekujte primetno veće temperature osim ako ne držite otvorenu stranicu kućišta. Mada ovaj ekstender je sasvim pristojno odvojio ventilatore od bočne stranice što je ustvari najveći problem sa kućištima koja imaju podršku za vertikalno gpu montiranje.
1) Nije naslonjen na plocu. 2) Zapravo sad ce manje grejati plocu nego u standarnom nacinu kacenja gde ti kuleri duvaju topao vazduh sa rebara hladnjaka direkt u plocu.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | AORUS 1080Ti | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
:: I sad si vreli PCB naslonio na ploču da bi ti karta lakše izduvavala vruć vazduh.. :: :: ::
:: @DaSickSys :: Temperature i gpu-a i ploce su pale za 2-3c, Onda si definitivno jedinstven slučaj. Da nisi slučajno zaboravio da zatvoriš kućište kad si testirao? Iskreno nisam nikad montirao, ali me je jednom prilikom lik kome sam sklapo konfiguraciju pitao da li da montira vertikalno grafiku, pogledao sam nekoliko testova i zaključak apsolutno svih je bio isti: žrtrvovanje temperatura i performansi zarad estetike. Doduše oni ljudi mere temperature sa zatvorenim kućištem...
Ako si ventilatore na procesoru namestio da duvaju ka izlaznom kuleru, onda si istiokrenui naopako. Trebao bi da izbacuje vadzuh napolje a ne da ga vraca ka kulerima.
Znam o cemu pricas ali radi se o tome da je njima svima karta skroz uz stranicu, dakle skroz napred, i da skoro nema prostora izmedju stranice i karte/ventilatora, to stvara problem zbog losijeg usisavanja vazduha, kod mene ako vidis na slici je karta skroz na sredini nije ka stranici niti ka ploci.
Broj postavljenih tema: 60343. Broj poslatih odgovora: 646908. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.