Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
AMD... ili nVidia
STRANA 1 OD 1
2m4Y AMD... ili nVidia 11.12.2025. 19:17 T69473

status: user
broj poruka: 2361
...kako stoje stvari, AMD je krenuo koracima gorim od nVidie, pa sad, cisto me interesuje vase misljenje... ja sam odlucio, i nije mi drago, ali ipak stvari su takve i meni vise ide sve ovo malo na *enis, kulturno receno...

https://www.youtube.com/watch?v=QgR1UnpREV0

...I sense you young padawan...

AMD R7 5800X3D
AMD B450M
AMD RX 7800XT
2x 16GB DDR4 3.2GHz
1x 1TB M.2
1x 480GB SSD
1x 750GB SATA III
Antec VP700P
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad 11.12.2025. 22:02 #684395

broj poruka: 4927

https://shorturl.at/hC0BA

Gare87 Re: AMD... ili nVidia 11.12.2025. 22:09 #684396

broj poruka: 4740
Neka smanje cene govnari. Nabili 600 700e za mid-class kartice. Isto vazi i za Nvidiu. 4070 super TI i dalje kosta 600+ eura.

:: ...kako stoje stvari, AMD je krenuo koracima gorim od nVidie, pa sad, cisto me interesuje vase misljenje... ja sam odlucio, i nije mi drago, ali ipak stvari su takve i meni vise ide sve ovo malo na *enis, kulturno receno..
::
:: https://www.youtube.com/watch?v=QgR1UnpREV
VMARC Nvidiju zbole ista ta stvar za graficke 12.12.2025. 00:14 #684397

broj poruka: 9461
Po poslednjim izvestajima, njihov profit od grafickih kartica je svega nekih 5%.
Zato se AMD i ponasa tako kako se ponasa.

I7-13900K/RYUJIN II 240/32GB/B760/RTX4090/1TB 990 Pro/H5 Elite/ROG Strix 1200G/ROG Swift PG349/Dell S2721DGFA/Logitech K280e/Deathadder v.2/Turtle Beach STEALTH 600 V2/Logitech G923/Wheel Stand Pro DeLuxe V2

Compy Re: Re: AMD... ili nVidia 12.12.2025. 00:28 #684398

broj poruka: 254
Kartice ce samo biti skuplje...Nazalost.
Sto se tice AMD i toga da su krenuli gore od nVidie, uh, kad bi samo znao sta se interno desava.
Vise od 90% resursa je angazovano na AI strani, cak i Radeon Gaming divizija ima vise AI projekata nego bilo cega drugog (sw i hw).
Prosto, nema ko da radi to sto siroke narodne mase ocekuju, fokus je pomeren na drugu stranu. I ono sto je preostalo da se bavi time je poreklom sa indijskog podkontinenta u 90% slucajeva.
A tu treba da se sustigne x godina nVidia dominacije (vise nije problem u hw toliko koliko je u sw delu).
Ne pitaj me otkud mi ove informacije

Ryzen 9 5950X/Crosshair VIII Dark Hero/RipjawsV 64GB/NH-D15/TUF RTX3080/Fractal Ion+2 860W/PHANTEKS Enthoo ProM/WD SN850 1TB/Kingston NV2 1TB/2x850Evo 500GB/IronWolf 8TB/Toshiba P300 3TB/2xLenovo L27i/Sony 43X85J/R.A.T.ProX/Microsoft Sculpt/Z906

:: Neka smanje cene govnari. Nabili 600 700e za mid-class kartice. Isto vazi i za Nvidiu. 4070 super TI i dalje kosta 600+ eura.
:: :: ...kako stoje stvari, AMD je krenuo koracima gorim od nVidie, pa sad, cisto me interesuje vase misljenje... ja sam odlucio, i nije mi drago, ali ipak stvari su takve i meni vise ide sve ovo malo na *enis, kulturno receno..
:: ::
:: :: https://www.youtube.com/watch?v=QgR1UnpREV
blackwolf Re: Re: AMD... ili nVidia 12.12.2025. 02:55 #684399

broj poruka: 1527
Cene će ići samo na gore, zbog memorijske krize. A svi znamo da kada i kriza prođe nikada se ne vrate stare cene, nego uvek ostanu nešto veće nego što su bile.

Black Wolf

:: Neka smanje cene govnari. Nabili 600 700e za mid-class kartice. Isto vazi i za Nvidiu. 4070 super TI i dalje kosta 600+ eura.
:: :: ...kako stoje stvari, AMD je krenuo koracima gorim od nVidie, pa sad, cisto me interesuje vase misljenje... ja sam odlucio, i nije mi drago, ali ipak stvari su takve i meni vise ide sve ovo malo na *enis, kulturno receno..
alrad 12.12.2025. 03:57 #684400

Pa grafika nikad nije bila jeftinija. Tehnologija napreduje i pojeftinjuje. Nikad za 250 evra nisam imao sve novo na High i 60 fps. Ne verujem ni da će nešto mnogo poskupeti inače bi već. Mada sve to nema veze jer neće biti struje. Možda.

imarkovic Re: AMD... ili nVidia 12.12.2025. 14:20 #684403

broj poruka: 19176
Не знам шта си то одлучио, али надам се да је то конзола.

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

:: ...kako stoje stvari, AMD je krenuo koracima gorim od nVidie, pa sad, cisto me interesuje vase misljenje... ja sam odlucio, i nije mi drago, ali ipak stvari su takve i meni vise ide sve ovo malo na *enis, kulturno receno..
:: https://www.youtube.com/watch?v=QgR1UnpREV
:: __________________________
:: ...I sense you young padawan..
:: AMD R7 5800X3
:: AMD B450
:: AMD RX 7800X
:: 2x 16GB DDR4 3.2GH
:: 1x 1TB M.
:: 1x 480GB SS
:: 1x 750GB SATA II
:: Antec VP700P
Pisko Grafika 12.12.2025. 14:37 #684404

broj poruka: 6680
Pravi problem su ne nestanak resursa u inovacije kartica, već u ideje, originalnost, `šmek`, igrivost i atmosferu samih igara. Isto kao i Hollywoodska produkcija, šljašti praznina i reciklaža.
Tipovi već godinama izmisle novi odbljesak kojem daju fancy ime, naprave poseban hardver za to i onda to guraju u igricama i karticama a sve se svodi na to da se sada Billy-ju pre nego što je prdnuo žestoko, pojavio odbljesak u uglu oka koji mogu da vide samo oni koji imaju karticu ultra giga mega sega vega X.

Budale računaju na sreću.

MaliAbner Nije problem u AMDeki ili nVIDIJA... 12.12.2025. 20:05 #684406

broj poruka: 7790
Problem je u globalnoj inflaciji koja je na nivou 15-20% sirom planete...

Zbog te inflacije je i porast cena na godisnjem nivou... i sa tim bih se bez ikakvih problema pomirio da nase plate prate taj inflatorni talas ALI na nasu zalost ne prate.

Primer par godina profesionalni ugovor za rad u inostranstvu bi bio dovoljan za jedan stan u BGD od 50m² ali nakon zavrsetka ugovora inflacija je kvadraturu spustila na 30m².

To je nesto o cemu niko od glavonja iz vlade nece da prica a gradjani cute i ne bune se... pa kad se ne bune politikanti kazu idemo dalje sve dok im svinter ne pocne popustati...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

Pisko Re: Nije problem u AMDeki ili nVIDIJA... 13.12.2025. 08:57 #684407

broj poruka: 6680
Ovaj puta, inflacija je uvozna. Kod nas se isto `izmišljaju` novi dinari koji prate inflatorni priliv eura i dolara, više eura, tako da kurs stoji `zakucan` a istovremeno nema nestašice robe.
Katastrofalnu monetarnu glupost SPS-a devedesetih u vreme sankcija i rata, sada na sebi primenjuje Zapad i to vidimo u `korpi konvertibilnih valuta`, odnosno, u cenama kartica, kvadrata stanova, ceni novih kola - sve `košta više` u jedinicama i nulama, ali vredi isto ili manje, jer je novac obezvređen štampanjem.

Budale računaju na sreću.

:: Problem je u globalnoj inflaciji koja je na nivou 15-20% sirom planete..
:: Zbog te inflacije je i porast cena na godisnjem nivou... i sa tim bih se bez ikakvih problema pomirio da nase plate prate taj inflatorni talas ALI na nasu zalost ne prate
:: Primer par godina profesionalni ugovor za rad u inostranstvu bi bio dovoljan za jedan stan u BGD od 50m² ali nakon zavrsetka ugovora inflacija je kvadraturu spustila na 30m²
:: To je nesto o cemu niko od glavonja iz vlade nece da prica a gradjani cute i ne bune se... pa kad se ne bune politikanti kazu idemo dalje sve dok im svinter ne pocne popustati..
:: Citat:
:: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
MaliAbner Re: Re: Nije problem u AMDeki ili nVIDIJA... 13.12.2025. 13:07 #684409

Upravo zato je RF izasla iz decenijskog ugovora sa EU koja je pocela da stampa novac a placa gas, naftu, ugalj, vestacko djubrivo, itd... isto kao pre pocetka stampanja para...

Prosto receno necete vi da stampate pare i prodajete vase proizvode po cenama korigovanim za inflaciju a od nas da kupujete energente i sirovine po ugovorenim cenama od pre pocetka stampanja...

Citat:

:: Ovaj puta, inflacija je uvozna. Kod nas se isto `izmišljaju` novi dinari koji prate inflatorni priliv eura i dolara, više eura, tako da kurs stoji `zakucan` a istovremeno nema nestašice robe
:: Katastrofalnu monetarnu glupost SPS-a devedesetih u vreme sankcija i rata, sada na sebi primenjuje Zapad i to vidimo u `korpi konvertibilnih valuta`, odnosno, u cenama kartica, kvadrata stanova, ceni novih kola - sve `košta više` u jedinicama i nulama, ali vredi isto ili manje, jer je novac obezvređen štampanjem
:: Budale računaju na sreću.
:: :: Problem je u globalnoj inflaciji koja je na nivou 15-20% sirom planete..
:: :: Zbog te inflacije je i porast cena na godisnjem nivou... i sa tim bih se bez ikakvih problema pomirio da nase plate prate taj inflatorni talas ALI na nasu zalost ne prate
:: :: Primer par godina profesionalni ugovor za rad u inostranstvu bi bio dovoljan za jedan stan u BGD od 50m² ali nakon zavrsetka ugovora inflacija je kvadraturu spustila na 30m²
:: :: To je nesto o cemu niko od glavonja iz vlade nece da prica a gradjani cute i ne bune se... pa kad se ne bune politikanti kazu idemo dalje sve dok im svinter ne pocne popustati..
:: :: Citat:

:: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
MaliAbner Re: Re: Nije problem u AMDeki ili nVIDIJA... 13.12.2025. 13:08 #684410

Upravo zato je RF izasla iz decenijskog ugovora sa EU koja je pocela da stampa novac a placa gas, naftu, ugalj, vestacko djubrivo, itd... isto kao pre pocetka stampanja para...

Prosto receno necete vi da stampate pare i prodajete vase proizvode po cenama korigovanim za inflaciju a od nas da kupujete energente i sirovine po ugovorenim cenama od pre pocetka stampanja...

Citat:

:: Ovaj puta, inflacija je uvozna. Kod nas se isto `izmišljaju` novi dinari koji prate inflatorni priliv eura i dolara, više eura, tako da kurs stoji `zakucan` a istovremeno nema nestašice robe
:: Katastrofalnu monetarnu glupost SPS-a devedesetih u vreme sankcija i rata, sada na sebi primenjuje Zapad i to vidimo u `korpi konvertibilnih valuta`, odnosno, u cenama kartica, kvadrata stanova, ceni novih kola - sve `košta više` u jedinicama i nulama, ali vredi isto ili manje, jer je novac obezvređen štampanjem
:: Budale računaju na sreću.
:: :: Problem je u globalnoj inflaciji koja je na nivou 15-20% sirom planete..
:: :: Zbog te inflacije je i porast cena na godisnjem nivou... i sa tim bih se bez ikakvih problema pomirio da nase plate prate taj inflatorni talas ALI na nasu zalost ne prate
:: :: Primer par godina profesionalni ugovor za rad u inostranstvu bi bio dovoljan za jedan stan u BGD od 50m² ali nakon zavrsetka ugovora inflacija je kvadraturu spustila na 30m²
:: :: To je nesto o cemu niko od glavonja iz vlade nece da prica a gradjani cute i ne bune se... pa kad se ne bune politikanti kazu idemo dalje sve dok im svinter ne pocne popustati..
:: :: Citat:

:: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
2m4Y Re: Re: AMD... ili nVidia 13.12.2025. 21:08 #684416

broj poruka: 2361
PS5 i NS2 vec imam :)

...I sense you young padawan...

AMD R7 5800X3D
AMD B450M
AMD RX 7800XT
2x 16GB DDR4 3.2GHz
1x 1TB M.2
1x 480GB SSD
1x 750GB SATA III
Antec VP700P

:: Не знам шта си то одлучио, али надам се да је то конзола
:: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: :: __________________________
:: :: ...I sense you young padawan..
:: :: AMD R7 5800X3
:: :: AMD B450
:: :: AMD RX 7800X
:: :: 2x 16GB DDR4 3.2GH
:: :: 1x 1TB M.
:: :: 1x 480GB SS
:: :: 1x 750GB SATA II
:: :: Antec VP700P
imarkovic Re: AMD... ili nVidia 13.12.2025. 23:16 #684417

онда мора да постоји дебели разлог што се оптерећујеш са графичким картама.

:: PS5 i NS2 vec imam :
:: __________________________
:: ...I sense you young padawan..
:: AMD R7 5800X3
:: AMD B450
:: AMD RX 7800X
:: 2x 16GB DDR4 3.2GH
:: 1x 1TB M.
:: 1x 480GB SS
:: 1x 750GB SATA II
:: Antec VP700
:: :: Не знам шта си то одлучио, али надам се да је то конзола
:: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: :: ::
alrad 13.12.2025. 23:37 #684418

Primećeno je kod ljudi koji imaju taj... ADM... Ponekad se javi tako neki začudan osećaj neispunjenosti i teskobe.
Ne znaš šta je, a nešto nije... baš u redu.

Komplikovana tema.

imarkovic Re: 14.12.2025. 10:23 #684419

да, знам тај осећај, скоро исто кад ти фали цурица.. Замисли да имаш АМД+цурицу, па ту онда срећи и испуњености нема краја :)

:: Primećeno je kod ljudi koji imaju taj... ADM... Ponekad se javi tako neki začudan osećaj neispunjenosti i teskobe.
:: Ne znaš šta je, a nešto nije... baš u redu.
:: Komplikovana tema
micika988 Re: 14.12.2025. 11:55 #684420

broj poruka: 2123
gotovo nemoguca missija:

https://ibb.co/HLSSTKLs

preporuka za `hardver`:

https://ibb.co/yFmM3pSz
https://ibb.co/C3RTYCnT

`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is
simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level,
to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`

:: Primećeno je kod ljudi koji imaju taj... ADM... Ponekad se javi tako neki začudan osećaj neispunjenosti i teskobe.
:: Ne znaš šta je, a nešto nije... baš u redu.
:: Komplikovana tema
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60489. Broj poslatih odgovora: 648410.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs