...kako stoje stvari, AMD je krenuo koracima gorim od nVidie, pa sad, cisto me interesuje vase misljenje... ja sam odlucio, i nije mi drago, ali ipak stvari su takve i meni vise ide sve ovo malo na *enis, kulturno receno...
Neka smanje cene govnari. Nabili 600 700e za mid-class kartice. Isto vazi i za Nvidiu. 4070 super TI i dalje kosta 600+ eura.
:: ...kako stoje stvari, AMD je krenuo koracima gorim od nVidie, pa sad, cisto me interesuje vase misljenje... ja sam odlucio, i nije mi drago, ali ipak stvari su takve i meni vise ide sve ovo malo na *enis, kulturno receno.. :: :: https://www.youtube.com/watch?v=QgR1UnpREV ::
Kartice ce samo biti skuplje...Nazalost. Sto se tice AMD i toga da su krenuli gore od nVidie, uh, kad bi samo znao sta se interno desava. Vise od 90% resursa je angazovano na AI strani, cak i Radeon Gaming divizija ima vise AI projekata nego bilo cega drugog (sw i hw). Prosto, nema ko da radi to sto siroke narodne mase ocekuju, fokus je pomeren na drugu stranu. I ono sto je preostalo da se bavi time je poreklom sa indijskog podkontinenta u 90% slucajeva. A tu treba da se sustigne x godina nVidia dominacije (vise nije problem u hw toliko koliko je u sw delu). Ne pitaj me otkud mi ove informacije
:: Neka smanje cene govnari. Nabili 600 700e za mid-class kartice. Isto vazi i za Nvidiu. 4070 super TI i dalje kosta 600+ eura. :: :: :: :: :: :: :: ...kako stoje stvari, AMD je krenuo koracima gorim od nVidie, pa sad, cisto me interesuje vase misljenje... ja sam odlucio, i nije mi drago, ali ipak stvari su takve i meni vise ide sve ovo malo na *enis, kulturno receno.. :: :: :: :: https://www.youtube.com/watch?v=QgR1UnpREV :: :: ::
Cene će ići samo na gore, zbog memorijske krize. A svi znamo da kada i kriza prođe nikada se ne vrate stare cene, nego uvek ostanu nešto veće nego što su bile.
Black Wolf
:: Neka smanje cene govnari. Nabili 600 700e za mid-class kartice. Isto vazi i za Nvidiu. 4070 super TI i dalje kosta 600+ eura. :: :: :: :: :: :: :: ...kako stoje stvari, AMD je krenuo koracima gorim od nVidie, pa sad, cisto me interesuje vase misljenje... ja sam odlucio, i nije mi drago, ali ipak stvari su takve i meni vise ide sve ovo malo na *enis, kulturno receno.. :: :: :: :: https://www.youtube.com/watch?v=QgR1UnpREV :: :: ::
Pa grafika nikad nije bila jeftinija. Tehnologija napreduje i pojeftinjuje. Nikad za 250 evra nisam imao sve novo na High i 60 fps. Ne verujem ni da će nešto mnogo poskupeti inače bi već. Mada sve to nema veze jer neće biti struje. Možda.
Не знам шта си то одлучио, али надам се да је то конзола.
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: ...kako stoje stvari, AMD je krenuo koracima gorim od nVidie, pa sad, cisto me interesuje vase misljenje... ja sam odlucio, i nije mi drago, ali ipak stvari su takve i meni vise ide sve ovo malo na *enis, kulturno receno.. :: :: https://www.youtube.com/watch?v=QgR1UnpREV :: :: __________________________ :: :: ...I sense you young padawan.. :: :: AMD R7 5800X3 :: AMD B450 :: AMD RX 7800X :: 2x 16GB DDR4 3.2GH :: 1x 1TB M. :: 1x 480GB SS :: 1x 750GB SATA II :: Antec VP700P
Pravi problem su ne nestanak resursa u inovacije kartica, već u ideje, originalnost, `šmek`, igrivost i atmosferu samih igara. Isto kao i Hollywoodska produkcija, šljašti praznina i reciklaža. Tipovi već godinama izmisle novi odbljesak kojem daju fancy ime, naprave poseban hardver za to i onda to guraju u igricama i karticama a sve se svodi na to da se sada Billy-ju pre nego što je prdnuo žestoko, pojavio odbljesak u uglu oka koji mogu da vide samo oni koji imaju karticu ultra giga mega sega vega X.
Problem je u globalnoj inflaciji koja je na nivou 15-20% sirom planete...
Zbog te inflacije je i porast cena na godisnjem nivou... i sa tim bih se bez ikakvih problema pomirio da nase plate prate taj inflatorni talas ALI na nasu zalost ne prate.
Primer par godina profesionalni ugovor za rad u inostranstvu bi bio dovoljan za jedan stan u BGD od 50m² ali nakon zavrsetka ugovora inflacija je kvadraturu spustila na 30m².
To je nesto o cemu niko od glavonja iz vlade nece da prica a gradjani cute i ne bune se... pa kad se ne bune politikanti kazu idemo dalje sve dok im svinter ne pocne popustati...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
Ovaj puta, inflacija je uvozna. Kod nas se isto `izmišljaju` novi dinari koji prate inflatorni priliv eura i dolara, više eura, tako da kurs stoji `zakucan` a istovremeno nema nestašice robe. Katastrofalnu monetarnu glupost SPS-a devedesetih u vreme sankcija i rata, sada na sebi primenjuje Zapad i to vidimo u `korpi konvertibilnih valuta`, odnosno, u cenama kartica, kvadrata stanova, ceni novih kola - sve `košta više` u jedinicama i nulama, ali vredi isto ili manje, jer je novac obezvređen štampanjem.
Budale računaju na sreću.
:: Problem je u globalnoj inflaciji koja je na nivou 15-20% sirom planete.. :: :: Zbog te inflacije je i porast cena na godisnjem nivou... i sa tim bih se bez ikakvih problema pomirio da nase plate prate taj inflatorni talas ALI na nasu zalost ne prate :: :: Primer par godina profesionalni ugovor za rad u inostranstvu bi bio dovoljan za jedan stan u BGD od 50m² ali nakon zavrsetka ugovora inflacija je kvadraturu spustila na 30m² :: :: To je nesto o cemu niko od glavonja iz vlade nece da prica a gradjani cute i ne bune se... pa kad se ne bune politikanti kazu idemo dalje sve dok im svinter ne pocne popustati.. :: :: Citat: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: ::
Upravo zato je RF izasla iz decenijskog ugovora sa EU koja je pocela da stampa novac a placa gas, naftu, ugalj, vestacko djubrivo, itd... isto kao pre pocetka stampanja para...
Prosto receno necete vi da stampate pare i prodajete vase proizvode po cenama korigovanim za inflaciju a od nas da kupujete energente i sirovine po ugovorenim cenama od pre pocetka stampanja...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Ovaj puta, inflacija je uvozna. Kod nas se isto `izmišljaju` novi dinari koji prate inflatorni priliv eura i dolara, više eura, tako da kurs stoji `zakucan` a istovremeno nema nestašice robe :: Katastrofalnu monetarnu glupost SPS-a devedesetih u vreme sankcija i rata, sada na sebi primenjuje Zapad i to vidimo u `korpi konvertibilnih valuta`, odnosno, u cenama kartica, kvadrata stanova, ceni novih kola - sve `košta više` u jedinicama i nulama, ali vredi isto ili manje, jer je novac obezvređen štampanjem :: :: Budale računaju na sreću. :: :: :: Problem je u globalnoj inflaciji koja je na nivou 15-20% sirom planete.. :: :: :: :: Zbog te inflacije je i porast cena na godisnjem nivou... i sa tim bih se bez ikakvih problema pomirio da nase plate prate taj inflatorni talas ALI na nasu zalost ne prate :: :: :: :: Primer par godina profesionalni ugovor za rad u inostranstvu bi bio dovoljan za jedan stan u BGD od 50m² ali nakon zavrsetka ugovora inflacija je kvadraturu spustila na 30m² :: :: :: :: To je nesto o cemu niko od glavonja iz vlade nece da prica a gradjani cute i ne bune se... pa kad se ne bune politikanti kazu idemo dalje sve dok im svinter ne pocne popustati.. :: :: :: :: Citat: :: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: :: :: ::
Upravo zato je RF izasla iz decenijskog ugovora sa EU koja je pocela da stampa novac a placa gas, naftu, ugalj, vestacko djubrivo, itd... isto kao pre pocetka stampanja para...
Prosto receno necete vi da stampate pare i prodajete vase proizvode po cenama korigovanim za inflaciju a od nas da kupujete energente i sirovine po ugovorenim cenama od pre pocetka stampanja...
:: Ovaj puta, inflacija je uvozna. Kod nas se isto `izmišljaju` novi dinari koji prate inflatorni priliv eura i dolara, više eura, tako da kurs stoji `zakucan` a istovremeno nema nestašice robe :: Katastrofalnu monetarnu glupost SPS-a devedesetih u vreme sankcija i rata, sada na sebi primenjuje Zapad i to vidimo u `korpi konvertibilnih valuta`, odnosno, u cenama kartica, kvadrata stanova, ceni novih kola - sve `košta više` u jedinicama i nulama, ali vredi isto ili manje, jer je novac obezvređen štampanjem :: :: Budale računaju na sreću. :: :: :: Problem je u globalnoj inflaciji koja je na nivou 15-20% sirom planete.. :: :: :: :: Zbog te inflacije je i porast cena na godisnjem nivou... i sa tim bih se bez ikakvih problema pomirio da nase plate prate taj inflatorni talas ALI na nasu zalost ne prate :: :: :: :: Primer par godina profesionalni ugovor za rad u inostranstvu bi bio dovoljan za jedan stan u BGD od 50m² ali nakon zavrsetka ugovora inflacija je kvadraturu spustila na 30m² :: :: :: :: To je nesto o cemu niko od glavonja iz vlade nece da prica a gradjani cute i ne bune se... pa kad se ne bune politikanti kazu idemo dalje sve dok im svinter ne pocne popustati.. :: :: :: :: Citat: :: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: :: :: ::
:: Не знам шта си то одлучио, али надам се да је то конзола :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: :: :: ...kako stoje stvari, AMD je krenuo koracima gorim od nVidie, pa sad, cisto me interesuje vase misljenje... ja sam odlucio, i nije mi drago, ali ipak stvari su takve i meni vise ide sve ovo malo na *enis, kulturno receno.. :: :: :: :: https://www.youtube.com/watch?v=QgR1UnpREV :: :: :: :: __________________________ :: :: :: :: ...I sense you young padawan.. :: :: :: :: AMD R7 5800X3 :: :: AMD B450 :: :: AMD RX 7800X :: :: 2x 16GB DDR4 3.2GH :: :: 1x 1TB M. :: :: 1x 480GB SS :: :: 1x 750GB SATA II :: :: Antec VP700P
онда мора да постоји дебели разлог што се оптерећујеш са графичким картама.
:: PS5 i NS2 vec imam : :: :: __________________________ :: :: ...I sense you young padawan.. :: :: AMD R7 5800X3 :: AMD B450 :: AMD RX 7800X :: 2x 16GB DDR4 3.2GH :: 1x 1TB M. :: 1x 480GB SS :: 1x 750GB SATA II :: Antec VP700 :: :: :: Не знам шта си то одлучио, али надам се да је то конзола :: :: :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: :: :: :: ::
Primećeno je kod ljudi koji imaju taj... ADM... Ponekad se javi tako neki začudan osećaj neispunjenosti i teskobe. Ne znaš šta je, a nešto nije... baš u redu.
да, знам тај осећај, скоро исто кад ти фали цурица.. Замисли да имаш АМД+цурицу, па ту онда срећи и испуњености нема краја :)
:: :: Primećeno je kod ljudi koji imaju taj... ADM... Ponekad se javi tako neki začudan osećaj neispunjenosti i teskobe. :: Ne znaš šta je, a nešto nije... baš u redu. :: :: Komplikovana tema :: ::
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
:: :: Primećeno je kod ljudi koji imaju taj... ADM... Ponekad se javi tako neki začudan osećaj neispunjenosti i teskobe. :: Ne znaš šta je, a nešto nije... baš u redu. :: :: Komplikovana tema :: ::
Broj postavljenih tema: 60489. Broj poslatih odgovora: 648410. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.