Pre par dana sam uzeo doticni monitor, i vec se javljaju problemi :D.. prvih 2 dana monitor se ponasao ok u radu, zatim je slika pocela da treperi... pa je posle nekih 2,3 sata prestala.. zatim isti problem se javio sutradan ali ovaj put treptanje skije nije nestalo :D ustanovio sam da kad mi je kabl od kablovse utaknut u tv karticu onda nastupa to treptanje slike.. kad izvadim sve normalno.. takodje se desava kada naslonim konektor od kablovse na zadlji de qcista na neku limenu povtsinu.... sta moze da bude.. tv kartica je Leadtek DV2000, grafika palit 8800gt sonic, ploca Gigabyte Ga-p35 DS3P... ostatak mislim da je nebitan... Unapred zahvalan na odgovorima..
E to se i meni desilo kad sam preso na tft monitor. Vidi problem je u tome sto ti kablovska nije uzemljena, nisi naveo koja je kablovska u pitanju ako je sbb mozes ih zvati i reci im kakav problem imas, ja sam se neko vreme mucio ali sa njihovim modemom isto tako cim kabel dodirne bilo koji lim od kompa nastaje to nepodnosljivo treperenje slike ja sam to resio tako sto sam modem utako na lan a ne na usb kako je do tada bilo i eureka nema vise treperenja. Neki su mi ovde bas na pc berzi predlagali da sam uzemljim kablovsku, znaci na nekoj uticnici u stanu gde se nalazi uzemljenje spojis zicu i drugi kraj pricvrstis sa nekim( u tvom slucaju konektorom koji ulazi u tv karticu) i to bi trebalo da bude to. Ali moj ti je savet da prvo nazoves kablovskog operatera ako se ne razumes bar malo u elektroniku
Da, prvo zovi stručnjake iz kablovske da to odrade, a ako to nije izgledno, treba da spojiš sa uzemljenjem iz šuko utičnice (licnastim bakrenim kablom-žicom)... dolazni kabl od kablovske ili kućište (metalni deo) bilo koje kutije u koju prvo dolazi taj kabl. Uzemljenje kabla ide po opletu kabla a signal kroz sredinu, tako da je, recimo dovoljno na metalni konektor vezati uzemljenje ... ali, sve te kerefeke moraju imati dugoročno dobar spoj koji inače oxidacija ruinira iz meseca u mesec, tako, najbolje je opet da to odrade oni koji su i prouzrokovali.. a ne asus monitor, ni kriv ni dužan osta u naslovu da zbunjuje one koji vrše pretragu... Naslov treba da bude: kablovski shit operater, shit kvalitet i kontrola i nestrucnost u montiranju i prikljucivanju... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
hvala na odgovorima problem resen... naravno ko bi 2 bio problem nego SBB... da qcnem u drvo net radi ko sat... problem je resen tako sto sam otvorio strujni razdelnik i isekao uzemljnje stavio klemicu i sproveo jedan kabal do razdelnika za internet i tv karticu skinuo jedan f konektor i stego zajedni sa uzemljenjem kabla.. .) Hvala jos jednom pozz
Znaci, zivce ste mi spasili! Vec mesecima se jedem jer imam apsolutno identican problem sa istim monitorom i tek sada kada sam video ovaj topic i probao da izvadim kabl iz tv kartice ni kod mene nema vise treperenja... Ne znam sta sve nisam probao, ali ovo ne, nije mi na pamet palo. Ne razumem se u struju nimalo, ali sam posle raspitivanja i mnoooogo sati guglovanja sumnjao na napon u mrezi, lose napajanje, lose resenu elektroniku u monitoru... Svasta! A vec sam poceo da ocajavam jer se mislim kako cu da se patim oko reklamiranja monitora jer je uzet preko pakom onlajn prodaje. Znaci, ICEBOY, ti si klasican primer zbog cega ovi forumi i postoje, jer se tako resavaju problemi, a ne da se drvi 100 god o tome kako treba pola komponenti da se promeni! Imas pice od mene!
:: Znaci, ICEBOY, ti si klasican primer zbog cega ovi forumi i postoje, jer se tako resavaju problemi, a ne da se drvi 100 god o tome kako treba pola komponenti da se promeni! Imas pice od mene
Staaa??? samo jedno pice??? hahahaha salim se, ma super je kad tako nekome pomognes jer znam koliko sam se ja patio sa tim. pozz
Bio malopre do sbb-a (u ks-u) i baja-majstor me ubedjuje da mi racunar nije dobro uzemljen, a da su oni odradili posao kako treba (inace, stanujem na 9. spratu trinaestospratnice, pa ne verujem da nema uzemljenja!). Ja im kazem sta je ovde na forumu receno, a on se smeje i ubedjuje me da sam sam razveo kabl do racunara. Ja mu kazem da nisam, vec da je to obavio njihov majstor kada sam uvodio kablovski net (na svu srecu imao sam ga samo par meseci pa preso na adsl) i da cu vrlo rado da im pokazem priznanicu, al jok, resio covek da sam ja sam bavio time. `Ne petljamo se mi oko elektricnih instalacija, ali znamo za taj problem, cesto nam se ljudi zale` (?????) Mislim, mozda je i u pravu, ja to ne znam posto nisam elektronac, ali nemoj da me ubedjujes u nesto sto veze s vezom nema, vec mi resi problem, platicu ako treba. SBB, crna rupa - nema sta!
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.