ali cim vide da je kartica rasturana (ako je pre toga uopste ovde i uzeta) ima da operu ruke. Jedva je Skar svoju netaknutu reklamirao. Bas me zanima kod koga je kartica dobavljena i da li ce biti zamenjena. Zivo me zanima epilog :)
A i ti si upoznat oko tih 1000 dindzi ?Hm..Zanimljivo :) Nego ja ne znam kako se to meni nikad nije desilo da se OC-om nesto zezne..Boze a toliko sam karti,CPU-ova drndao i mucio da se broj ne zna!Nikad nista..Ili je u rukama Mandusica Vuka svaka puska ubojita ili ste vi baxuzi pa pripisujete OC-u smrt karte.. Opet kazem,bez obzira sto je riknula usled te radnje potpisujem da je chip vec od ranije bio nacet!Samo jedna 7900GTX mi je dobila hladne lemove i to usled pregrejavanja chipa ,stao je cooler,ali karta je vec prosla i sito i reseto i vec je bila pri kraju..
ja ne znam na koju si pravdu mislio ali ono sto sam ja hteo reci da je slepa, ko je kome sta ove naudio ja nemam pojma samo sam hteo reci da je uzalud juriti krivca, moja rec protiv tvoje i tako do 2012(kraj sveta :) ), verovatno si pogresno razumeo moj komentar, cim si mi napisao da je skupa ta pravda, sto ljudi 200 mudi
:: Ta pravda je mnogo skupa, a i nema razloga za tim, jer Mixx gubi sigurno :: Ali u tom slucaju nece da izgubi 60eu, vec mnogo vise :: To je cist promasaj :: Lepo nek spusti loptu, nek pozove ljude i nek nadju neko zajednicko resenje(ako nije kasno) :: Mixx, prerano si se izleteo i burno odreagovao :: To sto ti radis radi se na kraju ako diplomatija propadne :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Upravo tako. Btw, da ne otvaram novu temu, posto je i moja gtx280 u fazi `poluispravnog stanja`, zanima me da li i ja mogu da uradim nesto povodom zamene. Brat mi je dao, a posto on radi u GM, izgubio garanciju. Fizicki izgled nije promenjen od prvog dana, tj. nema ni jedne tackice. Samo je odjednom stala. E sad je problem posto ne mogu da slikam, zbog lose kamere htc-a pa cu napisati ono sto mislim da je vazno. GeForce® GTX 280 Part Number: 900-10651-0000-201 F 600-10651-0000-200 AE BIOS Version: 62.00.0E.00.01 Serial Number: |||||||||||||||||||||||| 0062208010117 U pitanju je Zotac AMP! edition 1gb ddr3 512bit.
Svaka cast sto si se pnudio, bas bih vlole da uspes nesto da uradis. Stvarno bi bilo glupo da se sve ovako zavrsi bezveze. Bas bih voleo da momak resi svoj problem i nekako dobije neki karticu koju moze da koristi. Sta god da dobije bice bolje od te neispravne. Svaka cast jos jednom. pozzz
:: ne bih se nikad umesa :: da nisam primetio koliko je daleko otislo :: Dugo sam clan BERZE i pratim poneka :: sta se desava :: Nemojte leteti u nebo sa fermijima i glupostima :: Da podsetim, ja sam obican USER PC BERZ :: koji zeli da pomogne :: Znam ko je uvoznik i poznajem neke ljude :: Nemojte unapred govoriti da ce biti fermi ili nefermi :: Polako. Ajde da vidimo, posto je karta sad je vec jasno otvarana :: da li mozemo da je proguramo bez obzira na moje veze :: Znaci, nek mi se decko javi :: ja cu preuzeti odgovornost za svoj postupa :: i pokusacu da mu zavrsim reklamaciju :: Veliki je problem sto nema nista napismeno, VELIKI :: Pitao sam ali mislim da ce se pozitivno okoncati po Mixx-a :: Znaci ajde da vidimo da li je sa kartom sve ok sto se izgleda tice :: pa da je proguram u servi :: i onda cemo da zamisljamo sta i kako bi moglo :: Tako je najbolje. Odoh sad :: Ko god zeli da pita nesto nek me kontaktira na emai :: :: :: CHILLING...KILLIN :: ::
Desavalo se da se korisnici jave direktno recimo eVGA,cak koliko se secam i Zotac je to jednom ucinio za onoliko koliko ja znam..Pozalili su se njihovoj kancelariji i izneli svoj problem i ovi su im `ladno poslali nove karte..Pokusaj i ti na tu foru,mozda ti se posreci..Slikaj kartu opisi svoj problem itd..Moraces da pises sve na engleskom P.S.Zaboravio sam da ti kazem da ces morati i tu svoju da posaljes njima..
Ides direktno na sajt..Nadji kontakt email..Iznesi slucaj..Kazi da ovde nema zastupnika,uvoznika kako vec i da niko ne zeli da ti izadje u susret..Takodje moras da smislis dobru i uverljivu pricu tako da ispadne kako si ti u jako teskoj i neresivoj situaciji.. Isto pomeni i garanciju,nadji nacin da smislis zasto je nemas ili jednostavno reci istinu..
samo da kazem da ja svoju zamenu jos nisam dobio,a platio sam kartu 2.5 puta neg mixx...
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: ali cim vide da je kartica rasturana (ako je pre toga uopste ovde i uzeta) ima da operu ruke. Jedva je Skar svoju netaknutu reklamirao. Bas me zanima kod koga je kartica dobavljena i da li ce biti zamenjena. Zivo me zanima epilog : :: :: ::
Kad su pocele da se proizvode 280-ice? Nadam se da garancija nije istekla. A jel mozes ako ti nije tesko da mi objasnis kako ide taj proces? Ja njima saljem ovu, oni pokusavaju da je poprave ili odmah menjaju, kako stupamo u kontakt osim maila, posto ne nameravam da zovem :)) itd.?
Znaci kazete da moraju ispostovati datu rec na radnu garanciju, ok rekli su da bi je ispostovali da je graficka crkla `sama od sebe` ne overklokovanjem.mucenjem i slicnim stvarima .)
A onda pak kazete `sta ima veze sto je klokovao, sta bi bilo da NIJE rekao da ju je klokovao ( a klokovao je ) `
Eto toliko o obrazu i postenju :D
Pa sto bi se covek dokazivao koliko je posten kad vi u samom govoru pokazujete kolko ste pokvareni, iskvareni i bezobrazni .)
btw te firme koje vam daju garanciju, ne rade to o svom trosku, nego o trosku proizvodjaca, a za proizvodjaca jedna graficka - manje vise. dok za obicnog coveka 60e nisu male pare .)
Vidi.To mozes i ovde da zavrsis..Treba samo proveriti po serijskom broju gde je kupljena.. A procedura za preko grane ti je vrlo prosta..Posaljes mail kako sam ti rekao,slikas kartu,objasnis im sve do tancina i cekas odgovor.Zato sam ti rekao da moras da smislis dobar text..Ako ti oni kazu da im posaljes kart to je to..Popravljati je nece vec ce ti poslati novu..Sacekaces jedno vreme na to ali ce ti se isplatiti..Mozda dobijes i GTX470 ako na stanju ne bude GTX260 jer je sve moguce..Naravno sve ako ta prica prodje..
@markozutic `Ajd molim te nemoj se praviti pametan mnogo!Nije mi jasno sta sad hoces ti da dokazes?! Razumem da imas svoje vidjenje ali da iznosis i neke budalastine koje nemaju veze sa mozgom to mi nije jasno..Kakve bre veze ima sto je OC-ovao i da jeste a kaze momak da nije..Ali da jeste kakve veze ima?Kakve veze ima da li je usmena ili pismena garancija?Bitno je postenje,izaci u susret kupcu..Jer se tako posluje..Prodas mu i sutra zdravo..Problem ispadne ,ja tebe ne poznajem ...Izgovor,ubio si kartu jer si OC-ovao?!Mislim kakva glupost..Potpisujem da je chip vec bio defektan i bez obzira sto je bio funkcionalan i prolazio je te neke 3d mark testove a ako je usled te radnje overklokovanja crkao ako je to momak i uopste radio.. Taj G80 sam mucio bez cooler-a 45 min igranja ,maltretiranja,przio ga strujom i nisam ga ubio a overklokovao i ga vadio mu dusu na sve to i nista mu nije bilo..I sad ce neko da mi kaze kako je krivo OC-ovanje za to..Ma daj bre..Price za malu decu! Nema tog pravila,nigde ne pise,nikad ga nije bilo da je OC-ovanje zabranjeno i da se garancija ne priznaje!To je samo trgovacka fora koja je vec odavno poznata i moze samo da prodje ne upucenim userima..Garancija se priznaje sve dok nema fizickog ostecenja,to je pravilo koje mora da se ispostuje i tu se sva prica zavrsava! Hardver je i napravljen da se koristi i da se isprobaju sve mogucnosti..
GeForce® GTX 280 Part Number: 900-10651-0000-201 F 600-10651-0000-200 AE BIOS Version: 62.00.0E.00.01 Serial Number: |||||||||||||||||||||||| 0062208010117 Jel mogu prema ovome nesto da uradim? Verovatno je ovaj poslednji broj bitan. Jel treba da zovem firme i da ih pitam da provere broj?
Vrlo dobro znas da nije svaki chip isti, da nije svaki komad hardvera istog modela isti i ne ponasa se isto, neki procesor ce se klokovati ko lud, dok drugi bas i nece !
to sto ti svoj g80 nisi spalio, svaka cast, mozda imas i dobro hladjenje u kucistu, ili nisi terao neku jaku igru , ma ko zna sta je tu bilo, takav je model graficke i jebiga
Neke grafe crknu cim ih ubodes u komp.. sve je to relativno :)
a sad , coveku radi 3 godine, istestirao je 3 sata testovima i posalje je ispravnu
Ovaj se javi ` e brate super , jako sam zadovoljan, klokuje se ko ZIVOTINJA` :D ALoooooooo bre , pa ne da mu ne bi vise digao slusalicu , nego bi ga oterau u tri lepe .)
Sto se tice kulera, na mojoj 9600 PRO je stao kuler, na 5 minuta igranja Counter Strajka 1.6 - sto se mora priznati nije zahtevna igra , pa je RIKNULA i odnela sa sobom i plocu...
Dok je 7900 Crkla samo zato sto sam je podigao za smesnih 50Mhz u Rivi A mixx sam kaze da kad klokuje nasvira do maksimuma, pa ako radi nestabilno onda spusta klokove .)
opet napominjem, nije svako parce hardwera isto .)
Istina je da nove graficke dolaze sa softwerom za klok, ali taj klok je u razumnim granicama , nije nista extra sto ce ti doneti mnogo bodova u 3dmarku ili FSP-a u nekoj igri .)
Ako je chip bio defektan, kartica je radila u normalnim uslovima , on je klokuje i pokvari je.
overklok se radi na sopstvenu odgovornost, cak i sa tim softwerima sto dolaze uz graficke , to sto garancije prolaze kod trgovaca, to je zato sto ti ne daju drugu grafu o svom trosku, razume se, inace ne bi ni davali garanciju nikakvu .)
:: @markozuti :: `Ajd molim te nemoj se praviti pametan mnogo!Nije mi jasno sta sad hoces ti da dokazes? :: Razumem da imas svoje vidjenje ali da iznosis i neke budalastine koje nemaju veze sa mozgom to mi nije jasno..Kakve bre veze ima sto je OC-ovao i da jeste a kaze momak da nije..Ali da jeste kakve veze ima?Kakve veze ima da li je usmena ili pismena garancija?Bitno je postenje,izaci u susret kupcu..Jer se tako posluje..Prodas mu i sutra zdravo..Problem ispadne ,ja tebe ne poznajem ...Izgovor,ubio si kartu jer si OC-ovao?!Mislim kakva glupost..Potpisujem da je chip vec bio defektan i bez obzira sto je bio funkcionalan i prolazio je te neke 3d mark testove a ako je usled te radnje overklokovanja crkao ako je to momak i uopste radio. :: Taj G80 sam mucio bez cooler-a 45 min igranja ,maltretiranja,przio ga strujom i nisam ga ubio a overklokovao i ga vadio mu dusu na sve to i nista mu nije bilo..I sad ce neko da mi kaze kako je krivo OC-ovanje za to..Ma daj bre..Price za malu decu :: Nema tog pravila,nigde ne pise,nikad ga nije bilo da je OC-ovanje zabranjeno i da se garancija ne priznaje!To je samo trgovacka fora koja je vec odavno poznata i moze samo da prodje ne upucenim userima..Garancija se priznaje sve dok nema fizickog ostecenja,to je pravilo koje mora da se ispostuje i tu se sva prica zavrsava :: Hardver je i napravljen da se koristi i da se isprobaju sve mogucnosti. :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Pa zar sam BARACM, koliko sam pohvatao, nije rekao da se OCuje kao luda - iz cega se izvlaci nedvosmislen zakljucak da je to probao. Naravno, ako je ono sto je preneo mixx a kaze da ima SMS, tacno. Sto se ne javi doticni i kaze gde je uzeo kartu, vidis da nista nije demantovao. Ako mu se karta zameni, tj. ako je uzeta ovde ja cu se javno izviniti. Ali mi se cini da taj film necemo gledati :(
Znaci, koliko sam skapirao nije Mixx rekao da se klokuje ko zivotinja vec prodavac, nemojmo menjati teze!!!!!!!
:: ko o cemu, kurva o postenju x :: :: Znaci kazete da moraju ispostovati datu rec na radnu garanciju, ok rekli su da bi je ispostovali da je graficka crkla `sama od sebe` ne overklokovanjem.mucenjem i slicnim stvarima . :: :: A onda pak kazete `sta ima veze sto je klokovao, sta bi bilo da NIJE rekao da ju je klokovao ( a klokovao je ) ` :: :: Eto toliko o obrazu i postenju : :: :: Pa sto bi se covek dokazivao koliko je posten kad vi u samom govoru pokazujete kolko ste pokvareni, iskvareni i bezobrazni . :: :: btw te firme koje vam daju garanciju, ne rade to o svom trosku, nego o trosku proizvodjaca, a za proizvodjaca jedna graficka - manje vise. dok za obicnog coveka 60e nisu male pare . :: :: :: Intel E7500 2.93GH :: Gigabyte GA-EP43-DS :: 1x2GB Apacer 800MH :: 250GB W :: Gainward 9800GT 512MB :: Chieftec 350 :: Samsung 710n 17` TFT :: ::
Lose si skapirao, procitaj gore medju prvim postovima , Doca je prisustvovao razgovoru kada mix sav zadovoljan govori da se grafa klokuje ko zivotinja i da je zadovoljan :D
sad ovo se vise pretvara u besmislenu raspravu i ne znam koji mi djavo bi da se ubacim :D
:: Pa zar sam BARACM, koliko sam pohvatao, nije rekao da se OCuje kao luda - iz cega se izvlaci nedvosmislen zakljucak da je to probao. Naravno, ako je ono sto je preneo mixx a kaze da ima SMS, tacno. Sto se ne javi doticni i kaze gde je uzeo kartu, vidis da nista nije demantovao. Ako mu se karta zameni, tj. ako je uzeta ovde ja cu se javno izviniti. Ali mi se cini da taj film necemo gledati : :: :: Znaci, koliko sam skapirao nije Mixx rekao da se klokuje ko zivotinja vec prodavac, nemojmo menjati teze!!!!!! :: :: :: :: ko o cemu, kurva o postenju x :: :: :: :: Znaci kazete da moraju ispostovati datu rec na radnu garanciju, ok rekli su da bi je ispostovali da je graficka crkla `sama od sebe` ne overklokovanjem.mucenjem i slicnim stvarima . :: :: :: :: A onda pak kazete `sta ima veze sto je klokovao, sta bi bilo da NIJE rekao da ju je klokovao ( a klokovao je ) ` :: :: :: :: Eto toliko o obrazu i postenju : :: :: :: :: Pa sto bi se covek dokazivao koliko je posten kad vi u samom govoru pokazujete kolko ste pokvareni, iskvareni i bezobrazni . :: :: :: :: btw te firme koje vam daju garanciju, ne rade to o svom trosku, nego o trosku proizvodjaca, a za proizvodjaca jedna graficka - manje vise. dok za obicnog coveka 60e nisu male pare . :: :: :: :: :: :: Intel E7500 2.93GH :: :: Gigabyte GA-EP43-DS :: :: 1x2GB Apacer 800MH :: :: 250GB W :: :: Gainward 9800GT 512MB :: :: Chieftec 350 :: :: Samsung 710n 17` TFT :: :: :: ::
Nece da bidne, pogledaj post #212244 na prvoj strani
:: Lose si skapirao, procitaj gore medju prvim postovima , Doca je prisustvovao razgovoru kada mix sav zadovoljan govori da se grafa klokuje ko zivotinja i da je zadovoljan : :: :: sad ovo se vise pretvara u besmislenu raspravu i ne znam koji mi djavo bi da se ubacim : :: :: :: :: :: Intel E7500 2.93GH :: Gigabyte GA-EP43-DS :: 1x2GB Apacer 800MH :: 250GB W :: Gainward 9800GT 512MB :: Chieftec 350 :: Samsung 710n 17` TFT :: :: :: Pa zar sam BARACM, koliko sam pohvatao, nije rekao da se OCuje kao luda - iz cega se izvlaci nedvosmislen zakljucak da je to probao. Naravno, ako je ono sto je preneo mixx a kaze da ima SMS, tacno. Sto se ne javi doticni i kaze gde je uzeo kartu, vidis da nista nije demantovao. Ako mu se karta zameni, tj. ako je uzeta ovde ja cu se javno izviniti. Ali mi se cini da taj film necemo gledati : :: :: :: :: Znaci, koliko sam skapirao nije Mixx rekao da se klokuje ko zivotinja vec prodavac, nemojmo menjati teze!!!!!! :: :: :: :: :: :: :: ko o cemu, kurva o postenju x :: :: :: :: :: :: Znaci kazete da moraju ispostovati datu rec na radnu garanciju, ok rekli su da bi je ispostovali da je graficka crkla `sama od sebe` ne overklokovanjem.mucenjem i slicnim stvarima . :: :: :: :: :: :: A onda pak kazete `sta ima veze sto je klokovao, sta bi bilo da NIJE rekao da ju je klokovao ( a klokovao je ) ` :: :: :: :: :: :: Eto toliko o obrazu i postenju : :: :: :: :: :: :: Pa sto bi se covek dokazivao koliko je posten kad vi u samom govoru pokazujete kolko ste pokvareni, iskvareni i bezobrazni . :: :: :: :: :: :: btw te firme koje vam daju garanciju, ne rade to o svom trosku, nego o trosku proizvodjaca, a za proizvodjaca jedna graficka - manje vise. dok za obicnog coveka 60e nisu male pare . :: :: :: :: :: :: :: :: :: Intel E7500 2.93GH :: :: :: Gigabyte GA-EP43-DS :: :: :: 1x2GB Apacer 800MH :: :: :: 250GB W :: :: :: Gainward 9800GT 512MB :: :: :: Chieftec 350 :: :: :: Samsung 710n 17` TFT :: :: :: :: :: ::
Na to tvoje imam samo da ti kazem ono bas sta ti ne znas kod te kartice..A pro po tvoje price da su chipovi razliciti bitna je stvar kod G80 da ako je zdrav on ce raditi besprekorno jer je to mrcina od chipa a ako je iole defektan ili dotrajao pokazace kad tad kraj dal posle mesec dana ili posle 2 godine koriscenja..Relativno jeste ali kad je zdrav on je maximalno funkcionalan i ne mozes mu nista! A to sto si ti ubio na 50 Mhz OC-a kartu je opet jer ti je karta bila pred crkavanje,time si joj samo poremetio ravnotezu u klokovima i naprosto je riknula! Sto se tice mog primerka 8800 GTX-a,amater nisam,uslovi su bili extremni za skracivanje radnog veka..Crysis se pikao citavih 45 min (nemoj mi samo reci da to nije zahtevna igra),iskoriscenje GPU-a je ovde u proseku oko 90% sto je jako visoko a samim tim je i opterecenje veoma zahtevno!Sve to bez cooler-a islo je preko 100c gde sam na kraju isprzio jagodice kad sam vadio kartu jer sam se zaboravio u trenutku da sam cooler iskljucio..No nebitno..Poenta je jasna.. Overclock nema granice..Njegov opseg zavisi od potenicjala hardvera..Karti se pretezno nadje maximalan stabilan klok i onda za miran san spustis jedno 10 Mhz od postignutog maximalnog i nikad joj nista nece biti..Ja sam sve karte drzao na Max potencijalu do kraja i dan danas primerci rade besprekorno.. Inace GPU se vremenom navikava na visoke frekfencije i postaje elasticniji,nije uvek pod istim opterecenjem tj ivica napregnutosti kada je OC u pitanju..Sto ga vise mucis vise postaje vise elastican..Prosto receno se razgazi vremenom..
Sto se tice ove price svi smo culi da je karta bas i prodata kao takva da se klokuje kao svinja (smesan izraz) svinja se klokuje hehehe..To znaci da je vec ista bila isprobana i takva prodata..Sto proizilazi da je useru vec bilo nabaceno da se sa tim poigra a sto opet potvrdjuje da je ta kart mogla da crkne i kod samog prodavca..Vrlo prosto!
Broj postavljenih tema: 60444. Broj poslatih odgovora: 647852. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.