Ova kartica je bas ona gore sa testa gde sam uporedjivao performanse...Realno je cena smesna u odnosu za sta dobijes i ja to nikad nisam sporio vec sam pricao o kategorisanju i samoj snazi...Sto se mene licno tice za 300 yura stavis u CF u vozis sta pozelis od igara...Perverzno
@MaliAbner@Ne radim za nVidiu na zalost (Ne zalost kazem jer su tamo plate astronomske,jedino zbog toga i zbog samog pracenja razvoja tehnologije...) ..Opet kazem nisam vezan ni jednom brendu...Ja sam samo poredio performanse dok je OCz-a najvise interesovala cena...U svakom slucaju na neki nacin to je i primarno...Za onoliko para koliko sada kosta ova karta fakticki dobijes 8800 GTS koje je 50 eur skuplji ili vise...
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
Evo prosarah malo po netu i pogledah cene...Moje licno razmisljanje u odnosu na ATI 4850 bi bilo ovako...
ATI 4850 - 150 Eur (kako i jeste )- nVidia 8800 GT - 120 - 130 Eur nVidia 8800 GTS - 160 - 170 (Top modeli) nVidia 9800 GTX - 170 Eur nVidia 9800 GTX Plus - 200 Eur
Logicno zakljucivanje...Onaj ko se namerio da uzme recimo 8800 GT uzece ATI 4850 bez razmisljanja...Onaj ko zeli nVidiu u segmentu realno istih performansi uzece mozda 8800 GTS...Ja licno bih izbegao 9800 GTX jer sa njim nista ne dobijam osim vece potrosnje voltaze i veceg zagrevanja...Tu su TOP modeli 8800 GTS koji zavrsavaju posao...Ko ce da izdvoji 200 Yura za 8800 GTS koliko je trenutno sad za sigurno ce onda uzeti 9800 GTX plus...
Smatram da ce se mnogi sa mnom sloziti...To je od prilike ono u cemu je pricano ovih proteklih dana... Mislim da sam napravio neku tabelu poredjenja sasvim realnu...
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: @OC :: Samo da ti kazem da sam ODUSEVLJEN tvojim postovima ovih dana :: Bio sam ubedjen da si jedan od `intel je intel` i `nvidia je nvidia` likova.Izvinjavam se sto sam te pogresno procenio :: :: Pokazao si VRLO RETKU vrlinu na ovom forumu,a po meni najbitiniju u IT-u.A to je OBJEKTIVNOST.Svaka cast :: Da bi covek bio strucnjak u ovoj oblasti mora biti objektivan inace je samo jos jedan od likova koji ponavljaju stvari kao papagaji,i badava mu i sav hardver i sve skole sveta ako prica neistinu i ako je priklonjen samo jednoj strani(brendu)...Ja na takve ljude gledam kao marketing agente i prodavce koji pokusavaju da ti uvale `njihovu robu`,a NIKAKO ih ne vidim kao IT strucnjake :: :: Licno nisam ni ATI ni nvidia fan,niti Intelovac/AMDovac.Kupujem ono sto je bolje i isplatljivije i trudim se da budem sto objektivniji :: :: Svaka cast OCz ovih dana ti je mnogo skocio rejting na mojoj `listi forumasa`. :: Pozdrav :: :: :: DaSickSyste :: ::
Pa dobro bre ono za rad u nVidiji je bila mala sala.
A sto se tice 8800gt najdzabe je 144e (120-130 su one sa 256mb memorije a to je ipak presporo posto 8800gt vapi za memeorijom). Dobar 8800GTS ne moze da se nadje ispod 190E ma gde ga trazio (mislim na nove) A nov 9800GTX je cirka 240-250.
Mislim cene sam naveo onako bez zelje da se ubedjujem, jer ti verovatno imas neku kombinaciju pa te izadje povoljnije od vecine nas, ali sve je to manje vise tu negde 30-tak evra gore dole.
Mene vise nervira slaba ponuda AMD-ATi kartica na nasem trzistu, evo nekoliko dana od pojavljivanja kartica i jos uvek svega par firmi nude novotarije.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: Evo prosarah malo po netu i pogledah cene...Moje licno razmisljanje u odnosu na ATI 4850 bi bilo ovako.. :: :: ATI 4850 - 150 Eur (kako i jeste )- nVidia 8800 GT - 120 - 130 Eur :: nVidia 8800 GTS - 160 - 170 (Top modeli) :: nVidia 9800 GTX - 170 Eur :: nVidia 9800 GTX Plus - 200 Eur :: :: Logicno zakljucivanje...Onaj ko se namerio da uzme recimo 8800 GT uzece ATI 4850 bez razmisljanja...Onaj ko zeli nVidiu u segmentu realno istih performansi uzece mozda 8800 GTS...Ja licno bih izbegao 9800 GTX jer sa njim nista ne dobijam osim vece potrosnje voltaze i veceg zagrevanja...Tu su TOP modeli 8800 GTS koji zavrsavaju posao...Ko ce da izdvoji 200 Yura za 8800 GTS koliko je trenutno sad za sigurno ce onda uzeti 9800 GTX plus.. :: :: Smatram da ce se mnogi sa mnom sloziti...To je od prilike ono u cemu je pricano ovih proteklih dana.. :: Mislim da sam napravio neku tabelu poredjenja sasvim realnu.. :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: ::
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.