Hvala,upravo to i pricam!Ocigledno au me ostali pogresno shvatili...Sve vreme govorim da ste prenaglili u blacenju neceg sto vredi u zelji da bude sto jeftinije jer sada je ATI taj koji diktira cenu zbog svojih performansi koje nudi za mnogo manje para...Moj komentar je bio sledeci...Ocekujete da kvalitet koji po standardu i tradiciji bude po mnogo nizoj i realnijoj ceni nego sto bi trebalo...Ko kaze da ja zelim da plati skuplje???To samo budala bi volela da izbije sebi vise para...Svi mi zelimo da damo sto manje para za sto bolji kvalitet ali opet me to malo podseca na srpska posla...Nisam ja dzabe rekao da je Mercedes 25000 svi bi ga vozili...Inace i da se desi da nVidia spusti cene opet ce izbaciti neku kartu tipa GX2 280 koja ce biti minimum 500 eur i koju ce moci da vozi samo nekolicina...Ja vam o tome i govorim...HI End segment i nije za svakoga i nVidia to zna i nisu cene takve bez veze...Oni svakako imaju svoje kupce i do sad se nisu zalili dok im ATI nije pomrsio konce!U svakom slucaju da je skupo -jeste!8800 GTX kad je izasla platio sam 480 eur i ako je bila 500,dobio sam malo jeftinije...Ali sto je mnogo,mnogo je zaista...Meni je samo krivo sto ne cenite prave vrednosti i omalovazavate proizvod posto potom nesagledavajuci situaciju realno...Posle G80 Chipset-a nVidia je spustila cene...Nije vise onaj odnos GTX-ULTRA 500-600 Eur i sl...Ako se secate Ultra je bila i preko 600 Eur!Kada se GTS G92 Pojavio bio je realnih 300 i kusur eur...Oko tri glave je sasvim realno...Jasno je meni da je to u poredjenju sa ATI performansama i cenom na trzistu mnogo ali niko od vas ne zeli da prizna da je to i realno,da je realno da sad GTX260 bude 300 Eur...
@JohnSmith@ Prijatelju ja sam dosta upucen u razvitak i proces proizvodnje ali ti izgleda nisi shvatio poentu!
@MaliAbner@ Jasno je meni da su njihovi Chip-ovi povrsinski manji ali nemoj da zaboravis jednu stvar,svaka nova tehnologija i vise kosta u samom startu proizvodnje...Treba dosta da se iskalkulise da bi se ostvarila prava cena...Zar ne mislis da ATI zaista nema extremno niske i nerealne cene?Ne smrdi ti tu nesto?Ja vam govorim o strateskom potezu...
@lllo@ Nisam pristrasan-naprotiv...Merkam se da uzmem dve 4870 da stavim u Cross Fire
Jos jedna vazna vest za moje forumase...Evo da vam kazem...Znacete u buduce sve sto se tica najnovijeg hardware-a koliko o grafickim kartama,plocama,procesorima...Rdicu detaljne testove samo za ovaj forum!Otvara se tj..otvorila se firma pod imenom OC Store ili ti Overclock Store...Firma za sve Entuzijaste kako i normalne prosecne kupce..Znaci nece postojati nesto sto nece moci da se kupi,nabavi...Sve Fancy stvari koje do sad nisu vidjene na ovim prostorima...Itd.. Da ne davim..E ja cu biti najverovatnije zaduzen za te testove i slicne gluposti samo ako budem imao vremena posto nisam iz BG-a ali treba da se preselim...To sto sam rekao da znam sta ce se desiti sami cete videti...Uzecu par kartica i detaljno testirati iz prve ruke..To sto vi verujete netu i nekom tamo Tom-s Hardware-u koji je placen svaki put da izbacuje testove kako koja firma bolje ponudi tako ce i biti...Inace jeste veverice...Gledate u one grafikone koji mogu da se naprave kako pozelis...Da li je neko video finalni pravi test za zavrsnim screenhoots-om kao sto je uradio momak sa bencha?Nije...Sve sami grafikoni...Setite se kada je izasla ATI Radeon 3870 X2...Ama u svakom testu je lupala GX2 nVidiu...Kako u 3D Marku,tako i u igrama...E onda se ljudi zaletese i kupise X2 i razocarase do bola...Crysis minimalni FPS pada i na 14 dok prosecni ne prelazi 32 i kusur...To je samo primer...Kart se pregrevala,srce struju itd...Reklamacija more...E sad govorimo generalno o performansama...Ja vam kazem opet u primeru...ATI 4850 nije bolja tj brza od 8800 GTS-a G92,tu je negde ali nije brza...I sl...Da ne duzim,ja znam sta pricam ali tesko je nekom objasniti ko veruje vise u marketing nego u realnu stvarnost...Inace pozvacu pojedince da mi se pridruze u testiranju tu u BG-u i sami se uvere da su pogresili ili sam ja pogresio a to cemo tek da vidimo...
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: :: Po mom skromnom i laičkom razmišljanju ovde je u pitaju čist bezobrazluk. Nema sumnje da je GTX 260 odlična karta, sa odličnim performansama, vredna svoje cene. Ali ako ATI može da napravi kartu koja je više nego konkurent gore pomenutoj, a da je opet prodaje po prihvatljivijoj ceni (sigurno ne na svoju štetu, a opet sa zaradom), odakle Nvidiji pravo da je prodaje po onoliko većoj ceni? Hoće više da zaradi? Hoće mnogo više da zaradi? Ovaj put su se preračunali :: ::
Veoma je lepo to sto pricate, ali za mesec dana kad izadju jace, bolje i jeftinije graficke radeon 4850/70 i nVidia gtx200 serije niko nece pominjati! Sad ces kupiti najjacu karticu za mesec dana ces zeleti da je zamenis, a kad je budes prodavao prodaces je po duplo manjoj ceni!!! U domeni grafickih kartica uvek se treba drzati zlatne sredine! Recimo ja sam kupio kompis pre 3 godine koji je mogao da samelje svaku igricu toga vremena a danas ne moze ni COD4 da pokrene!
Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738
:: Veoma je lepo to sto pricate, ali za mesec dana kad izadju jace, bolje i jeftinije graficke radeon 4850/70 i nVidia gtx200 serije niko nece pominjati! Sad ces kupiti najjacu karticu za mesec dana ces zeleti da je zamenis, a kad je budes prodavao prodaces je po duplo manjoj ceni!!! U domeni grafickih kartica uvek se treba drzati zlatne sredine! Recimo ja sam kupio kompis pre 3 godine koji je mogao da samelje svaku igricu toga vremena a danas ne moze ni COD4 da pokrene! :: :: Zakljucak drzati se sredine!!! :: :: Pozdra :: :: ::
Kad sam bio pre par godina u USA videh dosta Wrangler i Levis ,pa me asociralo na to.Ali pazi ni tamo se ne zna vise sta je original jer prave Meksikanci sve zivo ,a i braca Kinezi .Tako da i Amerikanci imaju svoju verziju Novi Pazar.Da bilo je i kod nas to odavno rivalitet Levis Wrangler.
::Setite se kada je izasla ATI Radeon 3870 X2...Ama u svakom testu je lupala GX2 nVidiu...Kako u 3D Marku,tako i u igrama...E onda se ljudi zaletese i kupise X2 i razocarase do bola
Gde si video taj test na kome 3870 X2 bije GX2????? GX2 je izasla mesec dana nakon X2 3870.... Bas na `placenom Tomsu` imas test u kome je GX2 brza od 3870 X2....
PS. Sto se tice Tomshardware sajta definitivno su najobjektivniji.... Pogledaj njihov forum....Jedni ih optuzuju da su privrzeni AMDu,drugi Intelu,treci nvidia kartama,a to samo znaci da su objektivni. Obzirom na to da sam uporedjivao neke testove sa njihovog sajta (konkretno) rendering performanse pazlicitih procesora mogu ti reci da su PERFEKTNO TACNE...Osim ako i ja nisam placen od strane istih da potvrdjujem reziltate.
Nemam vremena sad da se vracam na staro i trazim sve te testove...To sam pratio dok je bilo aktuelno i nisam ja izmislio vec je tako!!!Mrzim sto moram non - stop da se ponavljam i ubedjujem ljude u nesto sto je zaista tako...
`Oci jesu za gledanje..Zdrav razum za rasudjivanje`
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: ::Setite se kada je izasla ATI Radeon 3870 X2...Ama u svakom testu je lupala GX2 nVidiu...Kako u 3D Marku,tako i u igrama...E onda se ljudi zaletese i kupise X2 i razocarase do bola :: :: Gde si video taj test na kome 3870 X2 bije GX2???? :: GX2 je izasla tek par meseci nakon X2 3870... :: Bas na `placenom Tomsu` imas test u kome je GX2 brza od 3870 X2... :: :: PS :: Sto se tice Tomshardware sajta definitivno su najobjektivniji... :: Pogledaj njihov forum....Jedni ih optuzuju da su privrzeni AMDu,drugi Intelu,treci nvidia kartama,a to samo znaci da su objektivni :: Obzirom na to da sam uporedjivao neke testove sa njihovog sajta (konkretno) rendering performanse pazlicitih procesora mogu ti reci da su PERFEKTNO TACNE...Osim ako i ja nisam placen od strane istih da potvrdjujem reziltate. :: :: :: DaSickSystem
:: .........Meni je samo krivo sto ne cenite prave vrednosti i omalovazavate proizvod posto potom nesagledavajuci situaciju realno....ATI 4850 nije bolja tj brza od 8800 GTS-a G92,tu je negde ali nije brza...I sl...Da ne duzim,ja znam sta pricam ali tesko je nekom objasniti ko veruje vise u marketing nego u realnu stvarnost.. :: ::
O tome kako su ATi Catalyst drajveri losi ili dobri ...ne zelim da diskutujem Nikada problema nisam imao sa Catalyst drajverima od raznih ATi Rage, Mobility pa skoro svih serija radeona ... Prave vrednosti su da graficka kartica za igre ima sto bolje performanse po sto prihvatljivijoj ceni. Ti uzimas za reper nVidia cene, a ja kao bolji ATi.
REALNA situacija je (a posto si upucen :)ovo znas) da nVidia ne moze mnogo da spusta cenu kartice jer njen proizvodni proces diktira visoku cenu proizvodnje. Sve zbog toga sto je cip glomazan(576mm2) i komplikovan za izradu (1.4 milijarda tranzistora u 65nm procesu) Yield pri izradi, a ovo sigurno znas sta znaci :) je oko 40% To znaci da se na wafer-u koji sadrzi oko 92-94 graficka procesora nalazi samo 40% ispravnih a ostatak je skart .... tj. baca se kao neispravan. GTX260 je delimicno ispravan cip kome je jedan od memorijskih kontrolera neispravan pa zato ima uzu memorijsku magistralu (448bit) i manje memorije (896MB) Sto se tice 4850 ...realno lupetas jer je brza od 8800GTS a brza je i od 9800GTX, pa je zato nVidia sklepala na brzinu tzv. 9800GTX+ da bi mogla da parira ATi-ju Ja ne verujem marketingu vec u kompu drzim HD4870 ... pa malo pricam iz prve ruke...
Izbaci ti nama taj test iz prve ruke molim te mada za tim nece biti u opste potrebe jer cu uskoro to ja raditi za sve nas!!!Ti sam sebi uskaces u grlo!Sve je to i istina ali ja o tome i pricam da je previse i spustena cena nVidia grafickih karti i da je trenutno stanje realno!!!Skrenucu ti paznju da ja nisam neko ko je neozbiljan i neko ko lupa kako ti kazes tako da cu te samo ovaj put opomenuti!To sto ja smatram da ATI 4850 nije brza od 8800 GTS je zato sto imam svoje razloge...Kada se licno u testovima budem uverio da su moja ubedjenja pogresna ja cu misljenje promeniti!To sto ti imas u kompu ATI 4870 HD me bas nesto i ne tangira...Sutra mogu da imam tri odmah ali posto mi ploca ima samo dva pci-e slota ta treca bi mi bila suvisna a na kraju krajeva ne trebaju mi u opste jer sam za sad zadovoljan sa ovim sto trenutno imam tj. zavrsava mi potrebe!Pitanje za kraj..Posto te ne interesuje marketing,trazis samo performase...Gde je ATI toliko dugo vremena bio do sad?
Intel KICK-ASS,ATI Is The Law - (May the force be with you) - Red is The Power! @PCBeast@
:: :: .........Meni je samo krivo sto ne cenite prave vrednosti i omalovazavate proizvod posto potom nesagledavajuci situaciju realno....ATI 4850 nije bolja tj brza od 8800 GTS-a G92,tu je negde ali nije brza...I sl...Da ne duzim,ja znam sta pricam ali tesko je nekom objasniti ko veruje vise u marketing nego u realnu stvarnost.. :: :: :: :: :: O tome kako su ATi Catalyst drajveri losi ili dobri ...ne zelim da diskutuje :: Nikada problema nisam imao sa Catalyst drajverima od raznih ATi Rage, Mobilit :: pa skoro svih serija radeona .. :: Prave vrednosti su da graficka kartica za igre ima sto bolje performanse :: po sto prihvatljivijoj ceni :: Ti uzimas za reper nVidia cene, a ja kao bolji ATi :: :: REALNA situacija je (a posto si upucen :)ovo znas) da nVidia ne moze mnogo da spust :: cenu kartice jer njen proizvodni proces diktira visoku cenu proizvodnje :: Sve zbog toga sto je cip glomazan(576mm2) i komplikovan za izradu (1.4 milijarda tranzistora u 65nm procesu :: Yield pri izradi, a ovo sigurno znas sta znaci :) je oko 40 :: To znaci da se na wafer-u koji sadrzi oko 92-94 graficka procesora nalazi sam :: 40% ispravnih a ostatak je skart .... tj. baca se kao neispravan :: GTX260 je delimicno ispravan cip kome je jedan od memorijskih kontroler :: neispravan pa zato ima uzu memorijsku magistralu (448bit) i manje memorije (896MB :: Sto se tice 4850 ...realno lupetas jer je brza od 8800GTS a brza je i od 9800GTX :: pa je zato nVidia sklepala na brzinu tzv. 9800GTX+ da bi mogla da parira ATi-j :: Ja ne verujem marketingu vec u kompu drzim HD4870 ... pa malo pricam iz prve ruke...
Blago meni kad ces ti nesto raditi za sve nas...bice objektivno LOL Poenta price i cele moje diskusije je vezana za jos prvi tvoj post (koji je napisan u stilu `mucka zavera od ATi-ja) : Trenutno GTX260 mora da kosta manje od HD4870 jer su mu takve performanse. Trenutno 9800GTX i slabije G92 kartice moraju kostati manje od HD4850 zbog istih razloga gore. To sto nVidiu njen novi (na brzinu sklepan zbog HD4800 serije) geforce kosta vise da napravi nego sto vredi i moze da se proda je problem njenog razvojnog tima.
Da je 8800GTS brza od HD4850 je cisto lupetanje i tu ne znam sta nije jasno. Idi na review-e na net-u, procitaj novi SK ako si toliki neverni toma. HD4870 u mojoj masini je spomenut samo zbog toga da bi potvrdio da je vecina testova sa net-a objektivna a ne da bi terao sa nekim `ciji je veci`
Trebam li da pomenem R300 cipove,R350, R360, RV570, R580 da bi ti znao gde je ATi bio do sada ? Napisi koje si godiste pa da vidim da li da nastavljam diskusiju ili ti je oprosteno ...
I sta sa tim chipset-ovima?Pa opet su bili daleko od nVidie u performansama...Jedan jedini put su se priblizili i nesto mozda za dlaku trenutno brzi su jedino sad!Ti si ocigledno onaj okoreli ATI-jevac do bola koji tek nije objektivan a kamo li realan!O kakvim ti performansama bre covece pricas kad se vracas toliko u proslost...Bre to je smesno...Do skoro im je najjaci adut bio R600 i tu ga je drao nVidia G80 kako hoces ako vec pricamo o performansama!Sto malo ne budes realan!To sto ti opet teras mak na konac i dalje potenciras da ja lupetam bez i malo kompromisa to je tvoja licna kultura i vaspitanje...Rekoh i ponavljam poslednji put...Kad se uverim licno tada stupa na snagu realna istina a sada su moja ubedjenja sasvim drugacija do daljnjeg...To je moje licno pravo!Druga stvar,citaj malo i razvoj dogadjaja,nemoj samo prvu poruku!!!Ja sam rekao da je ATI napravio pravi marketinski potez a ne da mucka i pravi kojekakve zavere!Glupost!Stvarno mi je vise smorno iole pricati a kamo li ubedjivati se sa likovima kao sto si ti...Nema svrhu zaista! Bolje se potrudi da ja tebi oprostim
Intel KICK-ASS,ATI Is The Law - (May the force be with you) - Red is The Power! @PCBeast@
:: Trebam li da pomenem R300 cipove,R350, R360, RV570, R580 da bi ti znao gde je ATi bio do sada :: Napisi koje si godiste pa da vidim da li da nastavljam diskusiju ili ti je oprosteno ...
Prvo nisi napisao koliko godina imas ... to moze ovde dosta toga da objasni...
Ono sto sam ja spomenuo nisu cipsetovi nego graficki procesori ATi-ja. Cas bliske istorije o racunarskim komponentama ti necu drzati, to ces morati malo sam da se informises...ovako opet lupetas. Tvoje licno pravo da nastavis da lupetas cak i kada se uveris drugacije... to ti niko ne zabranjuje, ali i tada ostaje cinjenica da lupetas. Moja kultura i vaspitanje nemaju veze sa tvojim lupetanjem, da li sam ja nekulturan ili ne nece ovde promeniti situaciju u kojoj se tvoji postovi nalaze...a to je lupetanje.
Lepo pise u postovima ispred sta si milslio i kako si `kukao na sav glas` a sad pokusavas da to malko drugacije predstavis.
Nije marketinski potez ATi-ja vec kompletna prica koji ti ocigledno i dalje ne zelis da razumes. 1.Performance proizvod sa malom cenom proizvodnje 2.Isplatljiviji i bolji u odnosu na konkurenciju (Uhodanost sitnijeg proizvodnog procesa i visok Yield) 3.Mogucnost da se isti proizvod isporuci u velikim kolicinama 4.Marketing koji sve to podrzava na pravi nacin
Poenta ATi RV670 grafickih procesora (ATi Radeon 3850 i 3870) je bila da po prihvatljivoj ceni daju priblizne performanse G80 cipu sto su manje vise uspeli pa je zato i izbacen poboljsan G92 cip cisto da bi ati bio opet broj 2. ATi je na toj seriji vezbao 55nm proizvodni proces za buduce cipove a RV670 & RV770 su evolucija neuspesnog R600 grafickog procesora cije je prva manjkavosti bila ista kao sada nVidijina...preskupa cena proizvodnje grafickog procesora i stampane ploce za isti. Na greskama se covek uci ... ATi je imao promasaj R600, dok je nV imala cuvenu nV3x seriju kartica... ATi je gresio na realizaciji dobrih ideja ... dok je nV imala potpuno pogresne ideje a realizacija je bila dobra.
Re: Re: Re: Re: Re: SkyFire je stvarno stvarno CAR
07.07.2008. 17:32
status: user broj poruka: 18472
Nije sija neg` je vrat!Prosipas tesku filozofiju a nista konkretno i pametno nisi rekao osim sto si prost!Ti si onaj od onih strebera koji upijaju svaku informaciju posto potom i misle da su popili svu pamet ovog sveta jer su naucili malo teoriju!Smena generacija u tehnologiji dolazi vrlo brzo i dok se ti zamajavas sa nebitnim stvarima nekakvom teorijom i filozofijom koja ti apsolutno nicemu ne sluzi niti ce sluziti za par meseci ja se bavim prakticnim delom i tu dobijam rezultate.Ocigledno je da si dosao sa namerom da provociras i to se vidi iz aviona!Ne zelim vise da se spustam na tvoj nivo jer nisi dostojan vise bilo kakve polemike tako da stavljam tacku i ma sta ti posle ovog budes pisao apsolutno me ne zanima jer imam pametnija posla nego sa geek-ovima da gubim vreme~!!!
:: Prvo nisi napisao koliko godina imas ... to moze ovde dosta toga da objasni.. :: :: Ono sto sam ja spomenuo nisu cipsetovi nego graficki procesori ATi-ja :: Cas bliske istorije o racunarskim komponentama ti necu drzati, to ces morat :: malo sam da se informises...ovako opet lupetas :: Tvoje licno pravo da nastavis da lupetas cak i kada se uveris drugacije... to ti niko ne zabranjuje, ali i tada ostaje cinjenica da lupetas :: Moja kultura i vaspitanje nemaju veze sa tvojim lupetanjem, da li sam ja nekultura :: ili ne nece ovde promeniti situaciju u kojoj se tvoji postovi nalaze...a to je lupetanje :: :: Lepo pise u postovima ispred sta si milslio i kako si `kukao na sav glas` a sad pokusava :: da to malko drugacije predstavis :: :: Nije marketinski potez ATi-ja vec kompletna prica koji ti ocigledno i dalje ne zelis da razumes :: 1.Performance proizvod sa malom cenom proizvodnj :: 2.Isplatljiviji i bolji u odnosu na konkurenciju :: (Uhodanost sitnijeg proizvodnog procesa i visok Yield :: 3.Mogucnost da se isti proizvod isporuci u velikim kolicinama :: 4.Marketing koji sve to podrzava na pravi naci :: :: Poenta ATi RV670 grafickih procesora (ATi Radeon 3850 i 3870) je bila da po prihvatljivo :: ceni daju priblizne performanse G80 cipu sto su manje vise uspeli pa je zato i izbace :: poboljsan G92 cip cisto da bi ati bio opet broj 2 :: ATi je na toj seriji vezbao 55nm proizvodni proces za buduce cipov :: a RV670 & RV770 su evolucija neuspesnog R600 grafickog procesor :: cije je prva manjkavosti bila ista kao sada nVidijina...preskupa cena proizvodnj :: grafickog procesora i stampane ploce za isti :: Na greskama se covek uci ... ATi je imao promasaj R600, dok je nV imala cuven :: nV3x seriju kartica.. :: ATi je gresio na realizaciji dobrih ideja ... dok je nV imala potpuno pogresne ideje a realizacija je bila dobra.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: SkyFire je stvarno stvarno CAR
07.07.2008. 20:38
status: user broj poruka: 7
Ma pusti ti analizu moje licnosti...tu si dobio nedovoljnu ocenu, sedi ... JEDAN ! Prespavao si mnogo toga u IT industriji a neko ti sapnuo da se kunes u GeForce... O gospodaru prakticne primene GeForce kartica u kojima dobijas rezultate Nego napisi konkretno koliko godina imas...to mi nisi odgovorio... Koliko godina imas ? Imas preko 14 ? ili ne ?? Dobijas od mene titulu: nVidia keyboard warrior
a bilo je zabavno pricati sa ljudima koji kazu, citiram :
`Merite se po j_benom ATI-ju koji mucki pokusava da pridobije trziste sa smesno niskim cenama...Cena od 300 Eur za GTX 260 je i vise nego realna za onoliko koliko ona pruza...Nije ni cudo sto nVidia gubi deonice zbog primoranosti da spusti cene...Po meni je realno da GTX260 bude oko 300 Eur a GTX280 oko 400 Eur!Razlika u ceni i odvaja kupca na one koji su entuzijasti i oni koji mogu to sebi da priuste i one koji se zadovoljavaju srednjim segmentom!Pa kad bi mercedes S klase bio 25000 Eur pa sad bi ga svi vozili!!!Kvalitet mora da ima svoju cenu...Meni nije jasno kako se ATI-ju u opste isplate tako niske cene...Sve se sada svodi na kampanju oko performansi i niske cene...Pa slep bi uvideo da je ATI preuzeo dobar marketing i da ce preovladati trziste...Svakom od nas (samo mali deo onih koji su verni nVidi-i) ce se vise isplatiti solucija na ATI kupovinu i svako ce se za to i opredeliti jer zbog poteza koji su napravili ni jednog kupca nece ostaviti ravnodusnim!Sve ovo i pricam jer problem i jeste vezan sa ATI-jem jer da nisu toliko nisko spustili cene nebi sad vi ovde lupali kako neki tamo GTX treba da bude ne znam ni ja koliko...Sta ste hteli?GTX260 za 200 eur???Pa gde to jos ima?Takva karta po toj ceni...Ovo mi stvarno ide na zivce...Vec dugo vas slusam i malo sam popiz__o jer ste nerealni!!!Jos se lozite na testove sa neta kao veverice a niste ni svesni sta je prava realnost a sta marketing!E zbog toga jedva cekam da neko od vas kupi doticne karte i malo ih onako ljudski provoza i protestira i da svoj konacan zakljucak..Ja vec znam sta ce se desiti unapred ali ajde...`
Aj barem kad zans sta ce se desiti unapred ... kazi neke tikete da stavim pare pa da mogu da kupim dve GTX280 kartice i SLI plocu za njih ...
... a vozio sam i mercedesa doduse pisalo je nesto AMG ...... i nisam veverica ....
... i koliko vas ce na kraju da kupi te radeone 4xxx?... ili cete i dalje da terate to sto imate ,jer vam zavrsava posao...Koliko frke niokocega... P.S. da se razumemo trenutno su radeoni bolja investicija od nvidije ,ali ja cu da kupim 9600gso jer nemam para za dugo...Samo jos da naprave i phenom-a boljeg od q6600 i eto trke ponovo...`Ajd u zdravlje! ....................................................................................... proc Mos Technology 6510@0.985Mhz Mem 64Kb graphics Mos Technology VIC-II 16 colours! 8 hardware sprites! sound SID 1541 floppy drive 180Kb
Ljudi ovo nije vredno prepucavanja i ko vise zna. To na forumu nije bitno, jer je bitno da se resi problem, a ne ko je iskusniji itd...... E sad ja sam probao 4850, ali nisam zadovoljan temperaturom jer je 92.6 stepeni merena sondom u full-u. 4870 nije 512-bitna, vec 256-bitna, a to je ova sto imam u masini. Njena cena je bila 192 eura sa GDDR5 memorijom na 3200Mhz. Ona je u full load-u 56-62 zavisno sta sam terao i to nakon 16 sati testiranja. NVidia 260 XT testiram za 2 dana kada dobijem noviju seriju koja radi kako treba. Naime, od 11 260 XT karti koje sam prodao vraceno mi je 9 koje nerade. E, to je stvar za razmisljanje. Drugim recima JohnSmith je sada u pravu za visok Yield kod nVidia kartica, ali nije u pravu da ATI ima manje gresaka u proizvodnom procesu. I kod ATI-ja je od 34-42 po proizvodnoj liniji, ali ja vam ovo nisam rekao. Cinjenica je da je ATI-ju jeftinije prodavati 4870 poluispravnu kao 4850 i dobiti iste pare, cak i vise nego kod 4870, jer je memorija jeftinija na 4850 za skoro duplo. Ovu moju sam uporedjivao sa 4850 i ploca i kondenzatori su isti, samo je memorija razlicita. Cak sam i hladnjak skinuo da proverim da li je tacno ono sto su javili na Tom-u za GPU. BFG 4850 mozes da otkljucas i da radi kao 4870, ali sam dobio dosta artefakta, pa sam onemogucio ostatak cipa da se greje. Inace ta 4850 je i crkla, jer joj je temperatura u toku otkljucavanja stream procesora digla do 122, pa je jadna izgorila. Resenje ce biti ako na 4850 bude GDDR5 i to je sve sto sam imao reci. A diplome ostavite da stoje na zidu.
Cip na HD4850 i na HD4870 je pod mikroskopom identican ... Razlika je u voltazi i kloku, nema aktivnih i neaktivnih (neispravnih) delova. Referentni HD4850 radi na 625MHz @ 1.1v (ne znam tacno u detalj) dok HD4870 radi na 750MHz @ 1.325v (opet tacno ne znam ali je tu negde oko 1.3v) Ovo se odnosi na 3D mod...u 2D modu oba cipa obaraju klok i napon grafickog procesora. HD4850 i HD4870 imaju 800 stream procesora, tako da nemas sta da otkljucas kod njih Malo su drugacije grupisani i funkcionalni pa se moze racunati i kao 160 stream procesora Ne znam koju si stampanu plocu gledao ali se referentne ATi medjusobno razlikuju 4870 ima 2x6pin PCI-E power konketora, i komplikovaniju naponsku jedinicu zato sto na 750MHz @ 1.325v trosi vise struje nego 4850. PCB od 4850 je jednostavnija, slabija naponska i 1 PCI-E power konektor pa ne trpi bas najbolje visoke temperature koje nastaju kada se moduje napon grafickog procesora Naravno ne zaboravljamo i razliku u memorijama (pa i bandwidth-u) koje ove kartice imaju.
Probleme sa temperaturom kod ovih kartica mozes resiti tako sto ces ubrzati ventilator ili preko drajvera (moras malo editovati profile) ili preko prepravke bios-a ATi je hteo malo da se pravi pametan pa je oborio brzinu ventilatora na oko 1000 rpm Hteo je postici efekat ultra tihe kartice, i stvarno se uopste ne cuje ali se mnogo greje...
BFG je inace nVidia only partner i dalje ... ne znam sta si testirao i sta si otkljucavao ali tvoja prica definitivno ne pije vodu nikako Takodje memorija na HD4870 radi po defaultu na 3600MHz (900x4 efektivno) Kartica je GT260 a ne 260XT i tako dalje...
Druze tebi su te ATI ovih dana malo pomutile razum U dva navrata govoris 260 XT!Nije ni GT260 kako neki kazu vec GTX260 a GT200 Chipset!Inace sam jako razocaran informacijom koju si prosledio da je ATI crkla usled pregrejavanja!Pa zar nema OHP???!!!!Jos mi reci da nema ni OVP mada on nije ni nesto preterano bitan sve dok ne modujes grafulju ali meni bi recimo bio...Hocu da kazem da kod nVidie bar toga nema...E sad necu da lazem,ne znam kako je sad sa GT200 nisam ga mucio ali sam siguran da chipset poslednje generacije tek ne sme da ima tih propusta i pored toga sto ima dosta skarta!Iskreno sam ovih dana razmisljao da uzmem dve 4870 za svoju licnu upotrebu a sad mi se nesto i ne mili!Ipak cu sam morati da probam i donesem konacnu odluku!
OC House - (skyfirepcbeast@hotmail.com) - May the Force Be With You! @PCBeast@
:: Ljudi ovo nije vredno prepucavanja i ko vise zna. To na forumu nije bitno, jer je bitno da se resi problem, a ne ko je iskusniji itd..... :: E sad ja sam probao 4850, ali nisam zadovoljan temperaturom jer je 92.6 stepeni merena sondom u full-u :: 4870 nije 512-bitna, vec 256-bitna, a to je ova sto imam u masini. Njena cena je bila 192 eura sa GDDR5 memorijom na 3200Mhz. Ona je u full load-u 56-62 zavisno sta sam terao i to nakon 16 sati testiranja :: NVidia 260 XT testiram za 2 dana kada dobijem noviju seriju koja radi kako treba. Naime, od 11 260 XT karti koje sam prodao vraceno mi je 9 koje nerade. E, to je stvar za razmisljanje. Drugim recima JohnSmith je sada u pravu za visok Yield kod nVidia kartica, ali nije u pravu da ATI ima manje gresaka u proizvodnom procesu. I kod ATI-ja je od 34-42 po proizvodnoj liniji, ali ja vam ovo nisam rekao. Cinjenica je da je ATI-ju jeftinije prodavati 4870 poluispravnu kao 4850 i dobiti iste pare, cak i vise nego kod 4870, jer je memorija jeftinija na 4850 za skoro duplo. Ovu moju sam uporedjivao sa 4850 i ploca i kondenzatori su isti, samo je memorija razlicita. Cak sam i hladnjak skinuo da proverim da li je tacno ono sto su javili na Tom-u za GPU. BFG 4850 mozes da otkljucas i da radi kao 4870, ali sam dobio dosta artefakta, pa sam onemogucio ostatak cipa da se greje. Inace ta 4850 je i crkla, jer joj je temperatura u toku otkljucavanja stream procesora digla do 122, pa je jadna izgorila. Resenje ce biti ako na 4850 bude GDDR5 i to je sve sto sam imao reci :: A diplome ostavite da stoje na zidu ::
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.