Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Čini se da će katastrofa sa Nvidia M84 i M86 koštati Nvidia mnogo više od 200 miliona USD
STRANA 2 OD 2
SkyFire Re: Skyfire dobio sam podrsku ljudi 07.08.2008. 16:46 #65328

status: user
broj poruka: 18472
Covece ti se ponasas kao da sam ja tebe napao...Rekao sam samo ono sto ja vidim,mislim...Zar je zabranjeno izneti misljenje?Ti si se nesto istripovao zestoko!Kakve su to gluposti o napustanju forruma i zbog cega trazis neciju podrsku?Batali to druze,opusti se i ako ti smatras da si u pravu tako i nastavi,niko ti ne zeli zlo...Napominjem,samo sam ti skrenuo paznju na neke sitne greske.To je sve.

I Want to believe - The truth is out there
OC House
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: Prema tome oslobodi me stvarno.Razmisljao sam da napustim forum ,ali videci podrsku objektivnih ljudi ostajem.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
io62s ... 07.08.2008. 17:41 #65338

broj poruka: 371
Moram reci da vam je rasprava skroz glupa i to ko kaci linkove za nvidiu a ko za amd-ati je skorz nebitno, koga to zanima on ce da procita, koga ne, nece, sada bi mogli da se gadjamo linkovima da je nvidia sranje i da je amd-ati jos vece ceo dan...ne znam ni zasto bilo kome smeta sto covek ne voli intel i nvidiu, nek kaci linkove ceo dan ako hoce. Ko je ubedjen u to da je intel vrh, nece moci bilo koji link u korist amd-a da mu promeni misljenje i obrnuto, tako da ovo nicemu ne vodi...
Skyfire cini mi se da tebi svaki ovakav linki mozda i previse bode oci, jednostavno nemoj da ih citas ako te tako nesto nervira, a da li obradmi gresi tim svojim postovima, mislim da ne...

pozz svima
obradmi Ne mogu da shvatim pojedine ljude stvarno 07.08.2008. 18:05 #65340

broj poruka: 7733
Skyfire nije mi namera bila da te uvredim ,ali Ati izbaci dobru grafikcu karticu i to je vest po svim stranim sajtovima ,zasto to ne objaviti ?.I mnogo puta ste procitali najnovije vesti ovde na forumu i pre nego objave drugi sajtovi itd... zahvaljujuci tom sajtu sa kog kupim informacije.Zasto ne objavljujem Intel ?.Pa ima vas puno koji objavljujete vesti za Intel sto bi i ja to radio .Treba gledati uvek iz vise uglova.Ovaj covek sto me prozvao Erestun nit je kad sta objavio, niti pomogao nekom sa odgovorima itd.ali covek se nasao uvredjen sto sam objavio opste poznat problem sa Nvidia grafickim za notebook.Malo nenormalno zar ne ?
SkyFire Re: Ne mogu da shvatim pojedine ljude stvarno 07.08.2008. 18:20 #65342

Ma OK je sve...Nisam mislio nista ruzno niti sam zeleo da vodim neku raspravu u pogresnom smeru...Ja tebi nista ne zameram,jednostavno sam prokomentarisao ono sto smatram da sam zapazio...Samo napred,ja te podrzavam da izlazes sve vesti i o AMD-ATI i nVidia-Intel i sl...

@io62s@ Nemoj molim te lupati samo to ti kazem...Suzdrzi se decijih komentara!

OC House
@PCBeast@

:: Skyfire nije mi namera bila da te uvredim ,ali Ati izbaci dobru grafikcu karticu i to je vest po svim stranim sajtovima ,zasto to ne objaviti ?.I mnogo puta ste procitali najnovije vesti ovde na forumu i pre nego objave drugi sajtovi... zahvaljujuci tom sajtu sa kog kupim informacije.Zasto ne objavljujem Intel ?.Pa ima vas puno koji objavljujete vesti za Intel sto bi i ja to radio .Treba gledati uvek iz vise uglova.Ovaj covek sto me prozvao Erestun nit je kad sta objavio, niti pomogao nekom sa odgovorima itd.ali covek se nasao uvredjen sto sam objavio opste poznat problem sa Nvidia grafickim za notebook.Malo nenormalno zar ne ?
gile23 ... 07.08.2008. 18:26 #65344

broj poruka: 9121
Dosta je bilo rasprave oko nicega, pogledaj ispod haube! Dok je ATI radio u 55nm nVidia je radila u 90nm, a kad je ATI presao u 45nm onda nVidia u 55nm!!! To ti je kao kad bi sad poredio Q6600 i Q9300 procesore!!! Sledeca stvar u ATI-jevim karticama je GDDR5 memorija dok je u nVidia GDDR3 memorija! I tu je ogromna razlika!!! Kad bi ATI napravio graficku sa 1GB GDDR5 i istim brojem tranzistora kao GTX280 videli bi vi ljudi sta se zove brzina! A to sto se prica da je GTX280 malo sporiji (negde i brzi) od Crossfire 4870 to je usled neoptimizovanosti Crossfire rezima!!!

Pozdrav!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
io62s ... 07.08.2008. 18:32 #65346

@SkyFire....Ma samo mi ti reci...kako si se ti istripovao, katastrofa...

-ShonE- PREDLOG!!! 07.08.2008. 19:32 #65353

broj poruka: 3529
Malo malo pa se ovako neka tema preusmeri u nekom, nazovi ga, prepucavackom smeru.
Aj lepo da se napravi par `sticky` tema tipa intel vs amd i slicne, pa da sluze za to, a da svi lepo postujemo tudja misljenja i na svim drugim temama ako imamo nesto korisno da napisemo to i ucinimo ili jednostavno zaobidjemo temu.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: ... 07.08.2008. 19:33 #65354

Kad budes nesto naucio i zavredeo bar delic kao ja i provrteo gomilu hardware-a kroz svoje ruke,saziveo se sa tim da znas kako svaka komponenta dise bukvalno,odradio more testova onda imas pravo da mi bilo sta kazes a ne da bulaznis tu neke gluposti kako sam se ja istripovao tj kako meni neke tamo vesti bodu oci!To je takva izvaljena budalastina da ja nemam reci...Ocigledno shvatas da si pametniji kad cutis tako da tek kada budemo na istom nivou ako to ikad postignes mocices ovako nesto da mi kazes...U protivnom,uzmi lopaticu i kanticu i igraj se u pesku

Za sve ostale...Idete mi na zivce ljudi,koji vam je q?Nisam nikog napao nego samo izneo svoje licno zapazanje a mislim da je obradmi sam to shvatio...Nemojte mi stavljati u usta nesto sto ja nisam rekao ili ti uradio...Nemam protiv nikog nista,podrzacu sve sto je u skladu sa nekim realnim cinjenicama...

OC House
@PCBeast@

:: @SkyFire....Ma samo mi ti reci...kako si se ti istripovao, katastrofa..
::
io62s ... 07.08.2008. 19:45 #65356

Ja ti mogu reci samo da si ti prepun raznih kompleksa, idi klokuj neki proc pa se smiri malo, a od mene ODJEBI, jer moj komentar nije bio ni trunku negativan, a da si se istripovao, jesi i to debelo...i to ovaj tvoj zadnji odgovor i pokazuje...
Kompleksashi kakav si ti i prave ovakva sranja po forumu, svojim iskompleksiranim mozgom, to sto si ti isprevrteo hardver, mislim covece bre aj na neke konsultacije kod nekog strucnjaka da te posavetuje malo...

SkyFire Re: ... 07.08.2008. 20:01 #65359

Ti si bas svojim sad postupkom pokazao sta zapravo znace pravi kompleksi i koliko ti jesi iskompleksiran...O kulturi necemo ni da pricamo...Suvisan bi bio svaki moj komentar...

Za kraj:

Dela pokazuju moj prijatelju a ne reci...Nauci malo da i na forumu postoji nacin ponasanja i kultura pa ces u buduce znati kako prema kome mozes da se ponasas i na koji nacin...Ja tebe nisam nigde uvredio a ti jesi bio zlonameran itekako samo sto to ocigledno ne primecujes!

`Zalim one koji nisu videli pored ociju i nisu shvatali pored razuma`

OC House
@PCBeast@

:: Ja ti mogu reci samo da si ti prepun raznih kompleksa, idi klokuj neki proc pa se smiri malo, a od mene ODJEBI, jer moj komentar nije bio ni trunku negativan, a da si se istripovao, jesi i to debelo...i to ovaj tvoj zadnji odgovor i pokazuje..
:: Kompleksashi kakav si ti i prave ovakva sranja po forumu, svojim iskompleksiranim mozgom, to sto si ti isprevrteo hardver, mislim covece bre aj na neke konsultacije kod nekog strucnjaka da te posavetuje malo..
io62s ... 07.08.2008. 20:16 #65360

Ti mene nisi nigde uvredio! ...pa pogledaj malo sta si pisao, pa proceni...
To sto sam ja rekao da tebi takvi linkovi bodu oci daleko je od vredjanja, niti mi je to bila namera, a ti si krenuo u neko komentarisanje da ne lupetam, da uzimam nekakve kantice i lopate!? Mislim na moj komentar da iskuliras citanje tih `gluposti` ako ti smetaju, takvi odgovori su bash ne primereni...tako da si privi krenuo da prozivas i sada mi tu pricas da sam ja zlonameran, ajde molim te...
Radi sta hoces, ni u jednom mom komentaru te vise necu pominjati, da ne bi ispalo da sam zlonameran ili da vredjam, zaboravicu sve sto si napisao i sve sto sam ja napisao u ovoj temi i to je to...sledeci put malo bar razmisli da li je komentar zlonameran pa uzvrati istom merom, a ne odma da krenes da se branis, ne znam ni zbog cega...

Erestun @obradmi 07.08.2008. 20:36 #65362

broj poruka: 1797
Heh srecom sam opustena osoba, pa necu nista ruzno da kazem. Ali ono sto cu reci je, ja imam nekih bednih 200+ postova. Slobodno mogu da kazem da sam se u bar 150 trudio nekome da pomognem dok su ostali licne prirode. Da nesto objavim, mislim da nema svrhe, mnogo sajtova postoji koji objavljuju vesti i review-e, lako je i naci guglanjem, ali naravno pozdravljam i ovde kad neko nesto objavi. Ja ti covece nista lose nisam rekao, a ti meni da sam glup. Al dobro, zrelost kod muskaraca dolazi malo kasnije. To sto ti objavljujes je korisno, ali ja sam ti samo skrenuo paznju da izgledas kao reklama za AMD. Ja uopste ne favorizujem strane. Uzecu onog ko je bolji trenutno. Nisam mislio da ce ovakva rasprava da nastane i izvinjavam se svima. Ja obozavam moju HIS 9600XT, savrsena kartica, necujna, kvalitetna, ali joj vreme nazalost proslo. I u pravu si...mnogo je njih koji postuju o Intel, nVidia...-ALI TI ISTI NE POSTUJU NISTA LOSE O AMD-ATi-ju. Pozdrav!

SkyFire Re: ... 07.08.2008. 20:37 #65363

Na tvoj komentar i nacin ophodjenja prema meni dobio si odgovor u skladu pa sam cak ja i daleko bio suptilniji u nacinu izrazavanja...Ne znam,mozda smo se pogresno razumeli,ja se nadam da jesmo i ako sam stekao 99% utisak da atakujes direktno na mene sto si na kraju samo dolio ulje na vatru tako sto si mi rekao da odj_b_m!Ne znam,admini su tu da procene...Ja se opet nadam da smo se pogresno razumeli u sta cisto sumnjam ali ajde...Draze bi mi bilo da je nesporazum..Ali da si bio bezobrazan jesi...

OC House
@PCBeast@

:: Ti mene nisi nigde uvredio! ...pa pogledaj malo sta si pisao, pa proceni..
:: To sto sam ja rekao da tebi takvi linkovi bodu oci daleko je od vredjanja, niti mi je to bila namera, a ti si krenuo u neko komentarisanje da ne lupetam, da uzimam nekakve kantice i lopate!? Mislim na moj komentar da iskuliras citanje tih `gluposti` ako ti smetaju, takvi odgovori su bash ne primereni...tako da si privi krenuo da prozivas i sada mi tu pricas da sam ja zlonameran, ajde molim te..
:: Radi sta hoces, ni u jednom mom komentaru te vise necu pominjati, da ne bi ispalo da sam zlonameran ili da vredjam, zaboravicu sve sto si napisao i sve sto sam ja napisao u ovoj temi i to je to...sledeci put malo bar razmisli da li je komentar zlonameran pa uzvrati istom merom, a ne odma da krenes da se branis, ne znam ni zbog cega..
MyDoom HA HA HA HA ! ! ! ! ! 07.08.2008. 20:38 #65364

broj poruka: 553
Kaze: idi klokuj neki procesor pa se smiri malo

E krvav je sunce ti jebem!

But if we walk in the light, as he is in the light, we have fellowship one with another, and the blood of Jesus Christ his Son cleanseth us from all sin. If we say that we have no sin, we deceive ourselves, and the truth is not in us.

io62s ... 07.08.2008. 20:59 #65368

@skyfire...nesporazum je bio u tom smislu sto ti jesi pogresno razumeo moj komentar, koji nije imao nikakve veze sa vredjanjem tebe ili bilo koga...zato sam i tako odreagovao jer me je iznervirala tvoja reakcija ne nesto sto uopste nije bilo u tom tonu u kome se tebi mozda ucinilo, zato sam i tako grubo reagovao jer nisam imao nameru da vredjam nego je bilo cisto moje zapazanje, koje je izgleda bilo pogresno, na koje si ti tako odreagovao i onda mi nije bilo jasno sta si se `istripovao`...svi ovde verujem znaju da imas iskustva sa hardverom i da si probao sve i svasta, zato mi i takva tvoja reakcija nije bila jasna, jer sam mislio da ces razumeti sta sam rekao, a i ti bi trebalo da budes poslednji covek ovde koji ce da reaguje na takve linkove, posto vec imas takvo iskustvo kakvo imas...ZNACI, moj komentar si potpuno pogresno doziveo i zbog toga je izbilo ovo sranje, a to da li admini treba bilo sta da procenjuju, mislim da ne treba, jer ovo nema nikakve veze sa nijima nego sa tobom i sa mnom, a nadam se da vise i to nije slucaj....a moj `bezobrazluk` je proizasao iz toga sto si me smorio svojom reakcijom na moj koment koji je skroz bio NE zlonameran niti bilo sta, nego da kazem da je glupo sto se o tome uopste raspravlja...FIN

dragojlo2 Pa bre ljudi sta napadate skyfire-a kad ... 07.08.2008. 21:21 #65375

broj poruka: 718
...sam ja prvi oblatio obradmi-ja za tendencioznost i apsolutnu pristrasnost u ovome post-u?...
Izvini sky ,ali nisam bio na forumu ostatak dana ,pa sam se tek sada umesao...Ovo je totalna goopost sto napraviste svadju od svega...Obradmi cesto postuje tendenciozne postove ,nakoje ima pravo,ali se retko desava da kao sto Erestun rece da neko ko postuje za intel i nvidiu postuje nesto lose za amd -ati...To je osnov svega ...amd -ati napravise dve dobre kartice i sad su heroji i spasioci ljudskoga roda od zlih kapitalistickih hordi nvidia i intel klanova...ma dajte bre...K`o deca Partizan ili Zvezda...Ceca ili Brena...ili u vreme moje mladosti Azra ili Riblja Corba...Svako ozbiljan ce priznati stanje stvari da trenutno amd-ati ima 2 dobre kartice na koje nvidia nema pravi odgovor i da ima bolje ploce sa integrisanom grafikom I NISTA VISE OD TOGA!!! TO TREBA NAGLASITI U CILJU DA SE NEUPUCENI NE NAVEDU NA POGRESAN IZBOR!!!!!!!! Za sve rasprave i argumente sam otvoren izvolite dokazujte suprotno ,bez dreke ,napadanja i vredjanja dajte argument ,pa posutijte ,a ne moja baba ima athlona koji se klokuje na 5ghz ali nezna da uploaduje na imageshack...`Ajd u zdravlje!
..........................................................................
SERBIA- mushmula (tomato, banana etc.) republic

obradmi Cak nisam sve ni objavio 07.08.2008. 21:31 #65378

evo tekst sa tog linka

`Naprimjer, jedan korisnik je poslao laptop na popravku i kompanija ga je vratila nazad nepopravljenog, navodeći da su CPU i matična ploča dobri, ali da je 8600 GPU loš i da te popravke nisu pokrivene garancijom.

Sigurni smo da nismo čuli dosta toga vezano za ovaj haos, ali jedna stvar je jasna: neko će morati snositi troškove zamjene ovih čipova, a sumnjamo da će to biti prodavači, ako to ikako budu mogli izbjeći. Ne treba ni spominjati sve ljude koji posjeduju računar sa ovim čipom i pitaju se da li je neispravan.

Svi ovi problemi bi mogli značiti prednost za AMD, jer će sigurno moći unovčiti Nvidijinu nesreću. `

Cak ovu zadnju recenicu nisam ni objavio da ne bi bio tendeciozan.Presaberite se malo .Takodje su poznati problemi sa Nvidia chipsetom na novijim AMD platformama nista ja nisam izmislio sve lepo pise,a i sam sam imao probleme sa Nvidia chipsetom .O Intelu mogu reci sve najbolje da nije bio odskocio sa C2D svojevremeno ne bi AMD snizio cene ,to se desilo i sa Nvidia kad je Ati izbacio ovu zadnju karticu.

dragojlo2 Cekaj bre ,... 07.08.2008. 22:21 #65385

...niko nije nista rekao samo za ovaj post ,ali tvoj sistem pisanja i oglasavanja ide ljudima na neku stvar ...Sto ne pomenes probleme koje je imao MSI sa turion platformama ili apple sa i macom koji je ubacivao ati 1600pro ,a ljudi trazili iskljucivo nvidiu ,jer je ovaj bio prespor za date rezolucije ??? To je ono brate sto ti ne valja...Navodis podatke o prodavanosti AMD-a iz tgerdirecta koji snabdeva 1,2% usa trzista procesora i to ti je merodavno ...Uostalom kolika je trzisna zastupljenost nvidiinih cipova na laptop trzistu jer svi koje ja znam imaju ili intelovu integrisanu karticu ili slot u koji mozes da trpas i druga resenja? Bre covece k`o da radis za neku nevladinu organizaciju ili zutu stampu pa izvlacis cinjenice iz konteksta i dozvoljavas sebi luksuz da ih plasiras bez kritike i posle se cudis kad te ljudi natovare...`Ajd u zdravlje!

sashai Big... mislim... deal... 07.08.2008. 22:21 #65386

broj poruka: 417
Pozdrav svima,
da ne kazem `obema stranama`. Zaista ne razumem cemu svadja (bice da je zbog starosti). Sve mi to lici na raspravu sta je bolje - Ferari ili Porshe. Dodushe, mislim da proizvodjachi automobila ne dogovaraju medjusobno termin izlaska novog modela i cene istog, kao sto to rade proizvodjaci hardvera.

Kao sto rekoh pre nekoliko nedelja...

ATI i NVIDIA, DVE KOMPANIJE???
INTEL i AMD, DVE KOMPANIJE???
I DON`T THINK FUCKING SO.

Mislim da je ipak najvaznije da je obradmi dobio podrshku.

Pozdrav svima.

dragojlo2 podrska je vrlo bitna... 07.08.2008. 22:27 #65387

...u demokratskim zemljama ,ali kod nas ti obicno ostane po drska ...`Ajd u zdravlje!

obradmi Sve se svodi na ono sto sam i ranije pisao 07.08.2008. 23:00 #65390

Dragojlo ako imas ti neku vest u vezi cuvene firme MSI objavi je ,uopste mi ne smeta.O Tigerdirect no comment.JA nista ne izmisljam to se sve objavljuje na sajtovima.Znaci ta kritika sto upucujes meni uputi je sajtovima koji su to objavili.Drzi se teme posta ,zao mi je zbog Nvidia stvarno.Da te podsetim tema posta nisam ja nego katastrofa Nvidia.
SkyFire Re: ... 08.08.2008. 02:24 #65401

@io62s@ Evo upravo sam dosao sa posla i posteno je da ti odgovorim...Prijatelju zao mi je sto je ovako ispalo ali ja nisam mogao da citam misli jer si se ti jako lose izrazio a vodilo je samo onom sto sam ja zakljucio a ti to ocigledno nisi mislio...Ispao si jako konfuzan..Sledeci put malo pojasni preciznije da ne dodje do ovakve zbrke bez potrebe...Eh covece...Stvarno si me isterao iz takta a sad mi krivo jer ne volim da se svadjam a nedam na sebe i imam ostar jezik...Da si nekakav smrad,ljigavac lako bih te odjebao kako si ti meni rekao i nebi mi bilo zao ali vidim da si ok lik..Doveo si me stvarno u situaciju da se opozovem na admine sto nikad nisam radio...U buduce molim te samo jasno i glasno da ceo svet razume...Ipak ja poznajem samo dva jezika do tri...ali nemusti stvarno ne

P.S.Drago mi je sto su admini iscoolirali verovatno dobro procenivsi celokupnu situaciju tj ovaj nesporazum!Pozdrav za njih...
P.S.P.S.Uh kako mrzim da se svadjam...Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

update: Dugujes pice za zivce koje si mi pokidao

OC House
@PCBeast@

:: @skyfire...nesporazum je bio u tom smislu sto ti jesi pogresno razumeo moj komentar, koji nije imao nikakve veze sa vredjanjem tebe ili bilo koga...zato sam i tako odreagovao jer me je iznervirala tvoja reakcija ne nesto sto uopste nije bilo u tom tonu u kome se tebi mozda ucinilo, zato sam i tako grubo reagovao jer nisam imao nameru da vredjam nego je bilo cisto moje zapazanje, koje je izgleda bilo pogresno, na koje si ti tako odreagovao i onda mi nije bilo jasno sta si se `istripovao`...svi ovde verujem znaju da imas iskustva sa hardverom i da si probao sve i svasta, zato mi i takva tvoja reakcija nije bila jasna, jer sam mislio da ces razumeti sta sam rekao, a i ti bi trebalo da budes poslednji covek ovde koji ce da reaguje na takve linkove, posto vec imas takvo iskustvo kakvo imas...ZNACI, moj komentar si potpuno pogresno doziveo i zbog toga je izbilo ovo sranje, a to da li admini treba bilo sta da procenjuju, mislim da ne treba, jer ovo nema nikakve veze sa nijima nego sa tobom i sa mnom, a nadam se da vise i to nije slucaj....a moj `bezobrazluk` je proizasao iz toga sto si me smorio svojom reakcijom na moj koment koji je skroz bio NE zlonameran niti bilo sta, nego da kazem da je glupo sto se o tome uopste raspravlja...FI
io62s ... 08.08.2008. 12:43 #65437

Uzas bash...nego, u buduce nece vise biti konfuznih izjava....nadam se

p.s. zivce moras da cuvas, da ne dozvolis da ti ih svaka budala kida, a pice, mislim, stoji...

pozdrav!

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs