ja kolko znam citati ovde je tema o ati-jevoj novoj kartici,a ne o tome ko sada ima jacu high end kartu ili koja je karta bolja trenutno za kupovinu. sto se isplativosti tice OPERATOR vam je sve potanko objasnio tako da nema ni tu sta da se prica dok ova nasa usrana SRBIJA postane `drzava`otici cemo svi u piz.. lepu materinu
:: ja kolko znam citati ovde je tema o ati-jevoj novoj kartici,a ne o tome ko sada ima jacu high end kartu ili koja je karta bolja trenutno za kupovinu :: sto se isplativosti tice OPERATOR vam je sve potanko objasnio tako da nema ni tu sta da se pric :: dok ova nasa usrana SRBIJA postane `drzava`otici cemo svi u piz.. lepu materin :: :: ::
Sta sad da neko napusti zemlju zbog graficke karte .p
02.10.2008. 18:12
status: user broj poruka: 7733
Jbt. idete iz krajnosti u krajnost.Sky sta da radimo sad je tako ,doci ce i tvojih 5 minuta kad Nvdia izbaci novu kartu ,ali mislim da ce i Nvidia da predje na dual gpu nesto su najavljivali ,to nisu dve graficke nego nesto slicno kao core2duo kod Intela.2 gpu jezgra u komunikaciji. Pozdrav !!!.
Ne,nisi u pravu...Kod Crysis-a apsolutno ne,nema veze dal je Quad Core arhitektura ili Dual Core,gleda se samo visina clock-a mada od 4.0 do 4.4 Ghz skoro da i nema nikakve razlike u renderovanju i konacnom score-u!Tu je sirova snaga same graficke karte i frekfencije na kojim radi!Inace CPU Clock zavisi najvise u 3D Markovima gde daje konacan rezultat veci samim tim sto je visi clock CPU-a!Inace postoji interna veza izmejdu GPU-a i CPU-a..Sto brzi CPU bolje radi GPU...Znaci kod mocnih grafickih procesora kao sto je recimo GT200 biran je jak CPU koji ce to moci sve da pogura...To je za sinteticke testove i po koju igru...Vecina igara ne podrzava Quad Core tako da i Dual Core odradjuje svoje uz najminimalniji zaostatak karte,skoro neprimetan!
@obradmi@Meni 5 minuta nisu potrebni...Ja uvek uzimam najbolje samo sto ti nisi realan i uvek ces ziveti u nekim snovima i pustoj zelji da ce ATI jednog dana da preuzme primat i postane brzi i bolji od nVidie sto se nikad na zalost nece desiti a ista je situacija i sa AMD vs Intel samo sto je to ovde malo drugacije i ociglednije...Sto pre sebi priznas manje ce ti biti tesko..Razumem sve,i vernost i ljubav ali pored svega toga ne treba sam sebe lagati i ziveti u bajkama.Nesto sto je godinama tako ne moze se od jednom promeniti..Tradicija je da nVidia bije ATI a i sama tehnologija uznapreduje tako da mogu samo da kazem nVidia RULES! P.S.Nemoj odmah da se lozis,malo sam ti bacio buvu namerno Sve u svemu ipak je vecim delom to sve istina.
I Want to believe - The truth is out there OC House @PCBeast@
Re: Sta sad da neko napusti zemlju zbog graficke karte .p
02.10.2008. 20:50
status: user broj poruka: 630
Greska... Naprotiv dual core u prevodu na srpski = Duplo Jezgro .Dual GraphicsProcessingUnit (GPU) = Dupla Graficka Procesorska Jedinica. Pojednostavljeno : u bilo kojoj X2 seriji se nalaze 2 procesora a ne 2 jezgra u jednom procesoru....
:: Jbt. idete iz krajnosti u krajnost.Sky sta da radimo sad je tako ,doci ce i tvojih 5 minuta kad Nvdia izbaci novu kartu ,ali mislim da ce i Nvidia da predje na dual gpu nesto su najavljivali ,to nisu dve graficke nego nesto slicno kao core2duo kod Intela.2 gpu jezgra u komunikaciji :: Pozdrav !!!.
:: Greska... Naprotiv dual core u prevodu na srpski = Duplo Jezgro .Dual GraphicsProcessingUnit (GPU) = Dupla Graficka Procesorska Jedinica. Pojednostavljeno : u bilo kojoj X2 seriji se nalaze 2 procesora a ne 2 jezgra u jednom procesoru.... :: :: :: :: Jbt. idete iz krajnosti u krajnost.Sky sta da radimo sad je tako ,doci ce i tvojih 5 minuta kad Nvdia izbaci novu kartu ,ali mislim da ce i Nvidia da predje na dual gpu nesto su najavljivali ,to nisu dve graficke nego nesto slicno kao core2duo kod Intela.2 gpu jezgra u komunikaciji :: :: Pozdrav !!!.
E ovako, dual GPU i Dual Core je isto sranje, evo ga primer uzmi neki jednojezgarni procesor i uporedi ga sa nekim dvojezgarnim, danas videces da ima razlike, a pre 4-5 godina ne bi bilo velike razlike, ista stvar je sa Dual GPU sad mozda nece imati razlike ali za godinu do dve videce se i te kako razlika, hajde logicki razmisljajte dam ti dva kompa a ja imam jedan slicne jacina kao jedan od ta dva i ti mene sad ubedis da je jedan brzi od ta dva, znaci razlika ce se primetiti kad se ta Dual GPU sranje ubace u igre, programeri ne znaju gde ce pre dal da optimizuju procesore ili graficke, samo malo strpljenja i videce se razlika, i da nije ovo nista licno nego samo pricam,...
Momcicu previse filozofiras...Treba malo vise da se potkrepis znanjem da bi upao u neku diskusiju..Vidi ovako.Rec je o arhitekturi...Dual Core je arhitektura a dva GPU-a su dva Graficka procesora istih arhitektura a razlicite arhitekture samog pomenutog dvojezgarnog GPU-a!Znaci to treba da rasclanis...Ja nebi bas tako lupao da sam na tvom mestu i davao tako banalne primere,nemoj da se ljutis ali stvarno laicki zvuci tvoje iznosenje ove pomenute tematike!U igrama itekako ce imati udela dvojezgarni GPU jer ce akcenat da se baci na render i bice uposlena oba jezgra.Nece oni dzabe da prave a da im samo jedno jezgro funkcionise vec to i rade da bi ubrzali sam rad grafickog procesora i doprineli jos boljim performansama!Ako nVidia napravi arhitekturu GPU-a na nacin koji je to odradio Intel sa njegovim CPUs ATI tek tad nece imati sta da trazi i ostace vecnost u senci...
I Want to believe - The truth is out there OC House @PCBeast@
:: E ovako, dual GPU i Dual Core je isto sranje, evo ga primer uzmi neki jednojezgarni procesor i uporedi ga sa nekim dvojezgarnim, danas videces da ima razlike, a pre 4-5 godina ne bi bilo velike razlike, ista stvar je sa Dual GPU sad mozda nece imati razlike ali za godinu do dve videce se i te kako razlika, hajde logicki razmisljajte dam ti dva kompa a ja imam jedan slicne jacina kao jedan od ta dva i ti mene sad ubedis da je jedan brzi od ta dva, znaci razlika ce se primetiti kad se ta Dual GPU sranje ubace u igre, programeri ne znaju gde ce pre dal da optimizuju procesore ili graficke, samo malo strpljenja i videce se razlika, i da nije ovo nista licno nego samo pricam,.. :: :: Pozdrav :: :: ::
imas dva GPU `graphic procesor unit` izmedju 2 gpu postoji chip koji ih koordinise.Na to sam mislio.Da nemas taj chip koji ih koordinise ne bi 4870 x2 bio brzi od gtx280 .Zato sam napisao 2 core ,imas to po net-u.
sto se tice ati/nvidia,ja sam ati fan,ali ipak budimo realni,trenutno je ati pobedio nvidiu u svim segmentima trzista,ali je po meni nvidia bolja karta,nvidia je postigla da sa single gpu-om i ddr3 memorijom postigne ono sto ati radi sa dual gpu-om i ddr5 memorijom,sto je prednost nvidie,a samim tim i ati-ja jer koristi najnovija resenja a to sto se u SVETU prodaje neka 9800 po ceni koja kod nas nemoze ni da se zamisli,TO JE ZATO STO JE SRBIJA `BOGATA` ZEMLJA U ODNOSU NA ZAPADNE `SIROMASNE` ZEMLJE
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.