Nemas pametnija posla od ovakvih prozivki coveka koji ima jedan post? Koji ko zna koliko godina ima... Ti si prvi spomenuo izraz `globalna kriza` pa ako je vec spominjes onda nemoj da pricas kako je magla kriva za nju i kako te ne interesuje ono sto ne razumes... Youtube sam naveo samo kao pomocno sredstvo za one koji nisu upuceni.
Hajde da se ne raspravljam vise, nastavite da prozivate ovde novajlije i da se solidarisete i pravite klanove i da ljubite guzice jedni drugima... Fali ovde jedan mod samo tako.
Слажем се с Солајом и Малим Змајем. Нико овде не цепидлачи, али продавци претерују. Баш бих волео да видим бојкот било којег магната - продавца који узима паре ван сваког правила. Ено, рецимо један од великих играча пре годину - две је зарачунавао евро за 2,5 - 3 динара више него што се он котирао у било којој економској скали. И шта сада? Треба да га жалим? Банке које живе од лихварства не раде тако, а господа неопродавци којима празилук из гузице вири имају нека своја правила тржишта која не могу да се подведу ни под једно уобичајено трговачко `драње` некарактерних српских купаца! Изненађен сам одбраном коју неки од учесника овде пружају трговачким монополистима. Од трговаца очекујем то, али не и од обичних купаца. Уистину смо ми Томато репубљика! А оно за Запад је тачно, у извесним моментима још радикалније буде! Нека се нико не нађе увређен, али 70 евра баш није циганисање.
Ti očigledno imaš problem. Oćeš da krizu rešiš bojkotovanjem, jel moraš da mrziš zbog cena sve oko sebe ? Ko pravi maglu nije moj problem, niti me zanima, niti to mogu da sprečim. Krivo je nešto zašta ja nemam rešenje ni ti ni ja ni bilo ko od nas.
Kakave veze ima koliko postova ko ima? Bitno je šta je napisano.
A ako te nervira što je neko prijatelj sa nekim i van berze, to je samo tvoj problem.
Mene mnogo više zanima šta si to to znaš o meni i mom poslu `kako` sam ja to do njega došao itd, jer najviše volim likove koji pucaju u prazno a još više volim kad se samo grizu jer veze nemaju o čemu pričaju. Poslaću ti ako hoćeš fotokopiju radne knjižice da prostudiraš malo, jer to očigledno nikad nisi imao. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ау, Баксе, сад смо почели с типолошким одбранама: `Мој тата је јачи од твог тате!`. `Ако ме дираш, видећеш ти код мог тате!`. `Ако поменеш још једном мој посао бићу принуђен да извучем убојиту радну књижицу!`. Ваљда сте озбиљни људи, маните се такве аргументације. Нема потребе за оваквим нападима и етикетама... ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН!
Milivoje, majke ti, samo gledaj sa strane i ne lupetaj... Baxov odgovor je realan...
:: Ау, Баксе, сад смо почели с типолошким одбранама: `Мој тата је јачи од твог тате!`. `Ако ме дираш, видећеш ти код мог тате!`. `Ако поменеш још једном мој посао бићу принуђен да извучем убојиту радну књижицу!`. Ваљда сте озбиљни људи, маните се такве аргументације. Нема потребе за оваквим нападима и етикетама.. :: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН :: ::
Kad me neko nazove lenjivcem, blejavcem, maminim i tatinim sinom, a u nije okusio 3 noćne smene od po 9 sati za redom, pa posle dana odmora 3 jutarnje za redom, i zatim 2 ispita za vikend.....svašta mi pada napamet. Stvari na čistac sam tim, ili činjenice čiste zaobiđi tu temu, jer argumente nemaš niti postoje. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Ау, Баксе, сад смо почели с типолошким одбранама: `Мој тата је јачи од твог тате!`. `Ако ме дираш, видећеш ти код мог тате!`. `Ако поменеш још једном мој посао бићу принуђен да извучем убојиту радну књижицу!`. Ваљда сте озбиљни људи, маните се такве аргументације. Нема потребе за оваквим нападима и етикетама.. :: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН :: ::
Ja nikoga i nista ne mrzim, niti me nerviraju stvari... Mozda je pravi izraz smetaju. Smeta mi nepravda na primer, a vi ste vrlo nepravedni. Nisam prozivao samo tebe vec i Daumusa Maximusa (kako to vec on sebe zove... X) A tebi da dokazujem bilo sta uopste nemam potrebu. Sve si sam rekao/napisao. Ajde lepo back to Google sad i uzivaj.
Видиш Дауме, ако желиш да говориш о нечему, најпре се упристоји. Реално је дакле, то што продавци ИТ дижу цене до небеса, без основе, противправно, нелегално, итд.? Реалност је и када неко кани да те опљачка или физички повреди, јел да? Хоћеш ли и тада да помирљиво кажеш, као и недотупави наши политичари: `То је реалност!`. Или ћеш да се бориш за људско достојанство - у овом случају - за начин куповине који постоји свуда у свету. Ако тебе пљачкају, мене неће! Не треба ми компонента чију цену формирају мангупи. Због једног простог разлога: безобразлука! ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН!
Pa naravno, nema i onako i šta da se dokazuje. A inače radim u struci, posle 2 godine prakse i jurcanja. Uradi compare sa onim što `znaš` pa ćeš videti da je difference 100%. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: A tebi da dokazujem bilo sta uopste nemam potrebu. Sve si sam rekao/napisao
Ma nemam nikakve argumente da nas potkradaju... To stoji... I nikako ne podrzavam nabijanje cena. Ali cela polemika nije bila oko toga da li ko nabija cenu, vec da ne treba kupovati nista, zato sto je cena porasla za 10 evra...
Cene su takve kakve su, i nikako ne mozemo da ih promenimo, a pogotovo bojkotom jer samo sebi o glavu obijamo...
:: Видиш Дауме, ако желиш да говориш о нечему, најпре се упристоји. Реално је дакле, то што продавци ИТ дижу цене до небеса, без основе, противправно, нелегално, итд.? Реалност је и када неко кани да те опљачка или физички повреди, јел да? Хоћеш ли и тада да помирљиво кажеш, као и недотупави наши политичари: `То је реалност!`. Или ћеш да се бориш за људско достојанство - у овом случају - за начин куповине који постоји свуда у свету. Ако тебе пљачкају, мене неће! Не треба ми компонента чију цену формирају мангупи. Због једног простог разлога: безобразлука :: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН :: ::
cene su vece jer je mozda stari ulaz/uvoz. ali da nasi bas uzimaju 70e po graf. e pa sad. ima firmi koje imaju vecu marzu od ostalih. ja napr. uvek obicno idem sa marzom od 9% pa do 15% zavisi sta je u pitanju. i obicno imam bas dobre nabavne cene. i nisam `neciji sin` :)
koji ste vi dzabalebarosi kada pisete svakakve gluposti i prozivate jedni druge??!! cccc strasno..tacno kada kazu...bacite jednu kosku i koljite se svi.....
Правило је старо: `Ко много доказује - ништа не доказује!`
04.11.2008. 18:11
status: user broj poruka: 439
Хе, хе, Баксе, опште познате чињенице се не доказују! Имао сам прилике да пре једно шест година уђем у једну од прадавница оне наше ИТ срамоте која је позната као ЈУГО ИТ бренд. Хтедох да купим неку конфу. Изабрах компоненте, гузисмо се тамо, кад на крају кад дође тренутак плаћања, они неку небулозу - економску одвалише, ја прокључах и изађох из продавнице необављена посла. Слична ствар ми се догодила пре две године, поново. И дан данас се руководим истим разлозима. Кад год чујем да евро рачунају неколико динара изнад сваког курса, по небулозном и незаконитом сопственом правилу, ја се окренем и одем да не дођем у искушење да им свашта кажем. Ситуација је унеколико боља код нашег пријатеља и учесника овог форума - Небеске Ватре, зато свим људима који не трпе неправду и пљачкање, попут г- дина Солаје (или Шолаје?) учтиво препоручујем његову ИТ радњу. Небеска Ватро, ако слушаш ово, не дозволи себи да чиниш исте грешке као и многи ИТ продавци! А г - дину Баксу желим да успешно положи два испита!
jeste totalno bzvz kad se kurs racuna par dinara u odnosu na onaj u menjacnicama ali svi uvoznici ga racunaju tako, i onda ne mozes drugacije. mada kad neko dodje i hoce da plati u evrima ja lepo podelim cenu iz cenovnika sa kursom koji je vazeci i onda kad mi plati odem do menjacnice i promenim. mada je to nezakonito primati evre ali jbg.
Nije pravni, reći ću samo koja je struka: elektrotehnika. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Да ли бисмо могли да сазнамо на којему свеучилишту се учите? Да није правни :: :: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН :: ::
Zemljace stavi bre prssss na celo i ponovo procitaj sta si napisao. Jel po tebi stranci nista ne zaradjuju pa im je normalno da cena bude za ¼ manje nego kod nas. I jos nesto da ti kazem ta roba koja dolazi kod nas se takodje prodaje tamo po belom svetu i stoji u istim magacinima (bez carine) i ceka da bude uvezena u bilo koju zemlju i svaki trgovac zaradjuje uobicajenih 2-8% samo kod nas zele da zarade 40-50%.
Ti ko da si trgovac kad ih opravdavas.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Mnogo si ti veseo.. :: Bas je strasna cena ovde. Oko 370 evra u poredjenju sa tih 300 evra koliko je 370 dolara . Necu sigurno da se ciganisem za 70 evra.. :: :: Ali srbija ne bi bila srbija da nema ljudi koji ce da cekaju da cene spadnu za 5 evra pa da kupuju.. :: ::
Momci realnost je realnost, a realnost je da za ubogi evro kod nas mozes da dobijes 86 dinara, a u nekoj Francuskoj 150 dinara za jedan evro, ko koga tu vrti za tih 64 dinara i zasto je to tako, ne pitajte mene, a sto se tice cena, ti njemu ne mozes nista, a ako su ti cene visoke ne kupuj nego sacekaj nesto normalno. I da pogledajte samo kurs evra u odnosu na dinar (uzmite u obzir strance koji dolaze u Srbiju) i sve cete shvatiti, a sto se tice Lithium-a OC House, nisu podigli cene toliko koliko i drugi cak su malo i snizili, toplo preporucujem svima (nije reklama), a Bax kad zavrsis elektrotehniku, da castis!!!
Graficka kosta npr. 12000dinara sto bi odredjenog datuma izaslo 138evra, potom evro malo pada te umesto da graficka pojeftini u dinarima ono izgleda ovako 12000din ili 142evra.
Svetli primer ovoga je toliko hvaljeni imtel. PozZz
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647790. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.