Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
mala pomoc opet u vezi grafike :)))
STRANA 2 OD 2
SkyFire Re: Re: 09.11.2008. 17:41 #78781

status: user
broj poruka: 18472
Ajoj momce ja ne znam sta je sa tobom..Ako je vama stalo da momak kupi ATI ja apsolutno nemam nista protiv...Meni je sasvim sve jedno...Meni nije jasno da si se izjasnio da nisi niciji fan a toliko zagrizeno hvalis taj ATI i forsiras ga nerealno da ja nemam reci...Zato nisi realan?Sije je jedan obican sleng i znaci da je GTX 260 Core 216 ipak brzi...Sta sam sad tu pogresio?Sad ti smeta i izraz...Ne mogu da verujem!

I Want to believe - The truth is out there
May the force be with you
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

::
:: Ti si stvarno nepopravljiv SKY...Kako mozes reci da GTX 260 SIJE 4870....performanse su im prakticno iste dok je 4870 jeftinija....i takvo je sad trenutno stanje...nVidia ce sigurno izbaciti mnogo bolje karte nego sta sad ima ATI i kad ih izbaci naravno da cu biti na stani nVidia-e....Ja uvijek gledam da ustedim a da za dati novac dobijem dobre performanse...za razliku koji volis da bacas pare kako vidim..
:: P.S.Jebi ga bolest je svacija...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: Re:Daum 09.11.2008. 17:43 #78782

broj poruka: 12810
Nisam ni rekao da lazes, vec samo da si redak slucaj...

:: Vjeruj mi Daum ne bih uopste lagao boli me braga i za nVidia-u i ATI...Samo ti kazem kakva je situacija kod mene....Nikad ali bas nikad nisam imao problema sa ATI drajverim...sto ne znaci da ih necu imati...naravn
TheGame Re:Re:Re 09.11.2008. 17:47 #78783

broj poruka: 719

Joj SKY jedva cekam samo da izadju te nove nVidia karte koje ce NADAM se biti bolje pa ces onda da vidis da nisam ATI fan...Ima da trubim na sva zvona o njima nadam se da cu ti tako pokazati da nisam niciji fan....I hvalim ATI HD4870 zato sto ga trenutno imam...Mozda je GTX 260 CORE 216 malo brza ali to prakticno niko nece ni osjetiti zato sto je razlika mala...a pritom je i skuplja...
TheGame Re:Daum 09.11.2008. 17:49 #78784

Vjeruj mi nisi prvi koji mi kaze da sam redak slucaj...
SkyFire `Ajmo sada malo od pocetka,poceo je cas! 09.11.2008. 18:01 #78785

Kako i na koji nacin proceniti kvalitet,brzinu,performanse jednog grafickog procesora tj celokupne graficke karte...Laici kao sto ste vi i vama slicnima koji ostavljaju ovakve komentare donose takve zakljucke na osnovu informacija sa interneta jer ce videti da se tamo neka karta u prvo vreme bolje ili losije pokazala od neke druge i na osnovu svega toga doneti krajnji rezultat vase konacne odluke sta je zapravo bolje tj kvalitetnije da kazem brze...Zakljucak jednak nuli!

Neko ko poznaje hardware se tih stvari ne drzi jer to ne pije vodu u vecini slucaja...
Pocecemo od same arhitekture grafickog procesora...Rastaviti ga na pojedinacne clanove koji se sadrze u njemu...(Ima lep grafikon za one koga to interesuje )..Dalje...Pocev od defaultnog clocka (GPU,memorija,) pa preko same izrade PCB-a i naponske sekcije ,cooler-a pa i do zavrsne obrade celokupnog proizvoda kako i samod dizajna...Sve to u sklopu preko softwareskog dela driver-a daje neke svoje performanse...
Paznju treba najvise usmeriti na igre jer 90% korisnika graficku kartu kupuje za te namene...Ako se neka arhitektura bolje ponasa i ima bolje rezultate od konkurenta sa manjim defaultnim specifikacijama onda se paznja mora usmeriti na tu stranu kao nesto sto je sigurnije...Samo ce oni nerealni i teski zaljubljenici svog brenda ce ostati dosledni necem sto je losije zarad svoje ljubavi i licnog zadovoljstva...Druga stvar...U danasnje vreme ,da kazem modresno vreme od prilike sad nekih 80% korisnika iz svog hardware-a traze najbolje performanse i mogucnost da se iz njih izvuce svaki delic snage..Znaci OC...Pocecemo i od toga...Sve u sastavu sa svim sto sam i do sad naveo povlaci jos jednu prednost koja nVidia ima godinama a to je OC potenicjal...GTX 260 Core 216 je pa skoro isti kao GTX 280 kad se OC potencijal izjednaci...Vrlo male razlike za vecu razliku u novcu...Napominjem da se i dalje drzim tematike...Znaci..Zakljucak..GTX 260 Core 216 je bolja,brza,zahvalnija kartica sa boljim driverima koji sve zajedno u paketu ponovicu donose bolje performanse...
Dodacu jer nisam napomenuo da se za testiranje snage istih koriste razni sinteticki testovi preko kojih se dolazi do odredjenih rezultata!
Posle ovog posta jedino ce ludak nastaviti prepucavanje...Mislim da ovako jasno napisano bi i debil ukapirao i shvatio...

@PCBeast@

TheGame Re:SKY 09.11.2008. 18:14 #78787

Bas bih voleo da vidim sta sve koristis za testiranje grafickih...ako ti nije problem napisi ovde...

SkyFire Re: Re:SKY 09.11.2008. 18:20 #78789

Vidi ovako...Primetio si da cutim i nista ne izbacujem ni jedan bench-test...Od sad znanje mogu da prenesem u vidu saveta ali vise ne javno u vidu nekih testova i dokaza...Ako se gospoda sa berze mislim na vlasnike odluce na taj potez da za berzu radim testove i razne promocije i sl onda cemo u skladu sa tim pozabaviti profesionalnije...Ovako samo gubim i vreme i zivce sa vama slicnima upustajuci se u besmisleno prepucavanje i samim tim ja za sebe ispadam budala...Nema vise dzabe ni kod babe!

@PCBeast@

:: Bas bih voleo da vidim sta sve koristis za testiranje grafickih...ako ti nije problem napisi ovde..
TheGame Re:Sky 09.11.2008. 18:24 #78790

Izgleda da si upravu...Nema dzabe ni u stare babe...mozda neki drugi put...do tada....

DaSickSyst Da se dopunim. 09.11.2008. 18:37 #78792

broj poruka: 2909
@Kajmak
Imas Sapphire Radeon 4870 512MB za nekih 190 evra i GA HD4870 512MB za nesto manje od 200e...Obe su odlicne i svaka preprouka.
Gainward HD4870 Golden Sample je takodje odlicna karta,ali i malo skuplja od ove dve.

DaSickSystem
gile23 ... 09.11.2008. 20:34 #78801

broj poruka: 9121
Hajde neka mi neko kaze neku igru za koju mu treba jaca graficka od 4850 pri rezoluciji od 1680X1050 u full detaljima koja mu nece raditi ispod 30 fps osim Crysisa i kompanije, a sto se tice 4870 512 i GTX260 Core 216, nVidia sije ATI-ja u svim pogledima, cak i obicna GTX260 sije ATI-ja, ali kad ti klokujes ATI-ja i nVidi-ju videce se da su performanse skoro iste, a ovaj GTX260 core 216 je rev. 2.0 GTX260, daj da je vidim protiv 4870 1GB, da vidimo ko koga tu sije i ko se bolje klokuje. A ti reci u kojoj rezoluciji igras igre!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar ajmo jovo nanovo 10.11.2008. 15:00 #78897

broj poruka: 3992
zamolio bih ostale forumase da vise nepostavljaju teme oko izbora grafike,ima toliko slicnih tema na kao ova da je vise besmisleno postavljati nove
negovorim iskljucivo zbog ove teme,nego da bi se prisutni mogli malo oladiti od neprestanog svadjanja
brate imas sve amd pa uzmi i 4850 i miran si,poznato je da ati bolje radi na amd cipsetu
hvala

um caruje -snaga klade valja

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs