imam sledeci problem, nasao sam bios od 7900GT, medjutim on je tezak 63.5KB, a bios moje graficke je tezak 60.5KB...da li sve ove kartice imaj 64K Flash ROM i jel ce to da moze da udje ili da se ne zezam...
Ne mozete otkljucati pixele i vertexe pocev od serije 7,posto su laserski iseceni,kako sam ja cuo nema ni teorijske sanse da se otkljucava `nepostojeci` pixele i shadere!Reflashovanjem za Quadro otkljucava neke hardverske akceleracije koji su u biosom zatvoreni,a nista drugo se ni ne moze od ove serije!Na seiju 6 je to na punoj kartici uspeo!Ja na Biostar 6800xe uspeo sam da otkljucam sve znaci 16/6 i radio bez problema,i performanse su bili puno puno bolji...A od seije 7-8-9 ne moze tako da ni ne probajte otkljucati jer lako moze da se kartica `pokvari`!!!!
Ne moze...sada mi je bivsi kolega javio da je uradjen laser-cut...fizicki ne moze niti soft niti hard na samom PCB. Svejedno, googlajuci sam nasao da je model quadro fx 3500 IDENTICAN 7900gs, ista stampa i rashladni sistem, isti broj jedinica 20/7, isti taktovi...pa bih preflesovao sa tim modelom samo sa mojim taktovima 550/1600 i duaty cycle za cooler...znate li na koji nacin i kojim alatom je AquaMac menjao tekuci ROM fajl??? Posto nije dovoljno samo izmeniti ID vec i prepraviti neke maske...ako znate javite...ja sam mu poslao i on mi je vratio za q5500 a sada sam mu poslao da odradi za q3500...ali me bas zanima cime barata
- A N G E L -
:: pa secam se iz vremena GF6 serije kada su ljudi otkljucavali na 6800LE zakljucane pajplajnove koji su bili samo u biosu zakljucani, to se relativno lako odradjivalo, ali se desavalo kod ljudi da se jave artifakti ako su neki od tih zakljucanih pajpova bili neispravni...realno gledano, verovatno bi ti se javili samo artefakti ako su neki pajplajnovi neispravn,mada opet, sta ti znas sta je u njemu bilo sjebano i kuda tu seva struja... ali ako su samo firmverski zakljucani, nije mi jasno zasto onda riva tuner ne moze da ih otkljuca.. :: bas cu pokusati da nadjem za mog gainwarda neki bios od 7900GT sa 512MB pa da probam.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
EVO cake: u nibitor ucitas svoj BIOS zatim prepravis ID koji hoces u spisku i potom za model 5500 unosis 029C u DeviceID, za 3500 je on 029D
takodje treba izmeniti i dodatna 2 polja
nije bas dokumentovano ali nece ici ako se ne uradi soft-strap IDa (nibitor ili hex editor???)
I did it too on 7600GT to make it appear as Quadro FX 560, but NATIT doesn`t make ASP display correct name. However, it was using Quadro FX 560 OpenGL engine with 3D...
Now to give a bit of explanation about this :
Nvidia GPU & cards starting from GeForce FX ROM stucture have a base ID, and card device ID is set starting from this base ID + mask (0 to F)
so with GeForce 7900 (G71) base ID is 0290 and usually quadro series use Device ID from xxxA to xxxF. while device ID can be easily changed in ROM, just replacing the value you want, you still need to correct softstraps to set the mask (0 to F) according the the device ID you set in hex.
so this mask must be set in softstraps, then softstraps checksum must be fixed too...
Actually, It doesn`t really make any difference in OS X, it`s just a cosmetic hack, as I`m pretty sure OS X has no specific optimization for Quadro cards...
However, if you check in OpenGL extensions viewer, you can see that there are 97 used OpenGL extensions with GeForce 7900GS Engine, and 99 for Quadro FX 3500 (GL_EXT_texture_mirror_clamp & GL_ATI_texture_mirror_once are not used by 7900GS but are used for Quadro FX 3500)
- A N G E L -
:: imam sledeci problem, nasao sam bios od 7900GT, medjutim on je tezak 63.5KB, a bios moje graficke je tezak 60.5KB...da li sve ove kartice imaj 64K Flash ROM i jel ce to da moze da udje ili da se ne zezam.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.