4850 X2 je jači od bilo kog GTX-a 260 (može i da je 216sp i da je overklokovan do isparivanja) i bilo kog 4870. Može da priča ko šta hoće. Probao sam obe kartice i nema mnogo filozofije. Sa dovoljno jakom mašinom (Quad 3.5GHz ++) on se opasno bliži GTX-u 280. 4870 X2 je boles` ali preskup i stvarno proždire koliko troši. za 4850 X2 ti treba, sa klasičnom mašinom 1 x HDD, 1x DVD/RW, Duo/Quad//Phenom X3/X4 dobrih 600W min. Kartica ima dva ventilatora, hladna je ko led (65-66 stepeni max posle 2-3 sata igranja), a i fino se overklokuje, ima 4 x DVI + Svideo. Ventilator jeste bučan na 100% ali ja nisam uspoeo ni sa čim da je userem od posla da ventilaotori pređu 30%. Tada se sasvim prosečno čuju.
Nijedan problem sa drajverima nemam. Overklok radim sa ATI TrayToolsima jer mi se overdrive ne sviđa zbog ograničenja. Samo mi tu lepo ispiše ono što sam u ATT-u podesio. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Hmmmm.... sad moram da organizujem glasanje, da li 4850/4870 X2 ili GTX 260/280 :) a ne smem ni da pitam koje napajanje da uzmem da bi ove kartice radile, neko minimum 600w? Ali koja firmica? :)) :: :: :: :: Kako si to Bax izabrao baš tog 4850X2 pored svih tih, od strane Skaja, cenjenih GTX-ova 260, 280 itd? Mislim, karta vuče tonu struje, greje se kao vorp motor na Enterprajzu, bučna je kao turbina i ima sranje drajvere :: :: :: :: Ovog klinca ne bih da komentarišem sa 4870X2, bilo bi stvarno suvišno. Lik je čisti intelektualac :: :: :: :: :: ::
Preporucio bih ti 4850 x2 ,primetio sam da do sada samo sapphire ima da se kupi kod nas,koliko sam primetio.Problem je sto ne prepoznaje svaka tek izasla igrica dva atijeva gpua,nego jedan,a jedina koju sam primetio je dead space,a sa najnovijim drajverima prepoznaje.U slucaju da vise volis nvidiu imas gtx260 sa 216,koja je nesto brza od 4870 sa 1gb,a gtx 260 sa 192 streaming procesora koja je sporija od 4870 sa 1gb,dok je 4850 x2 brza od gtx280,a jeftinija.Ako si okoreli ljubitelj nvidie onda uzmi gtx260 sa 216,ili gtx 280 ako za nju imas para da dodas preko tih 300e,a ako hoces najbolju sto se tice ulozenog novca ti je 4850 x2 sa 1gb koja je jeftinija oko 40e od one sa 2gb.Sto se tice potrosne struje i napajanja kog treba da kupis najveci potrosac ti je 4850 x2,pa gtx280,4870 512mb, gtx 260 sa 216,gtx 260 sa 192,4870 1gb,... Napajanje ti je potrebno od oko 600w,i to neko bolje,a najbolje ti je,thermal take toughpower 850w, pc power & cooling silencer 750w.
Hvala svima na pomoci, nekima i na zbunjivanju, ali dosta sam naucio tokom ovih par dana :))
Video sam da je neki nadrndani lik u nekom drugom postu pisao kako je smor sto ne mozes ni u jednoj radnji u Bgd da kupis skuplju graficku odmah istog dana, i slazem se sa njim da je to smor, pogotovo kod firmi koje su vece, Pakom recimo.
Bilo kako bilo, kupio sam juce napajanje, OCZ, 900w, ModXstream, ali jos uvek nemam karticu, tako da trenutno 6600gt napajam sa tim :))))) Ne znam kakva je ona za overclock :) mogu da pokusam :)))))))
A nova grafika, pa kad porucim doci ce... :)
Hvala jos jednom....
:: :: Preporucio bih ti 4850 x2 ,primetio sam da do sada samo sapphire ima da se kupi kod nas,koliko sam primetio.Problem je sto ne prepoznaje svaka tek izasla igrica dva atijeva gpua,nego jedan,a jedina koju sam primetio je dead space,a sa najnovijim drajverima prepoznaje.U slucaju da vise volis nvidiu imas gtx260 sa 216,koja je nesto brza od 4870 sa 1gb,a gtx 260 sa 192 streaming procesora koja je sporija od 4870 sa 1gb,dok je 4850 x2 brza od gtx280,a jeftinija.Ako si okoreli ljubitelj nvidie onda uzmi gtx260 sa 216,ili gtx 280 ako za nju imas para da dodas preko tih 300e,a ako hoces najbolju sto se tice ulozenog novca ti je 4850 x2 sa 1gb koja je jeftinija oko 40e od one sa 2gb.Sto se tice potrosne struje i napajanja kog treba da kupis najveci potrosac ti je 4850 x2,pa gtx280,4870 512mb, gtx 260 sa 216,gtx 260 sa 192,4870 1gb,.. :: Napajanje ti je potrebno od oko 600w,i to neko bolje,a najbolje ti je,thermal take toughpower 850w, pc power & cooling silencer 750w :: ::
ma 48x0 x2 karte unishtavaju. nije istina da su drajveri loshi i da igre ne prepoznaju dva jezgra, ali da troshe struju to stoji, mada evo meni radi ok 4870 x2 ocovana 832/980 sa 620w i debelo ocovanim e8400@4500mhz
Ovako taj sigurno nema jedan proc u kompu nego 2-4 Nehalema, i sigurno tu kartu sa jos jedno u Crossfire, i meni sad kad bi neko dao kes otisao bih i kupio sta mi se cefne u glavi taj trenutak, ili odes u Alienware (sastavis takav neki slicni komp itd.),...
I sad imam milion pitanja i tripova ali ok, snalazim se nekako. Najvaznije pitanje ustvari jeste, kada instaliras drajvere da li koristim one sa asusovog sajta (moja kartica je asusova verzija) ili direkt sa atijevog. I sta je tu novije odnosno sta bolje sljaka?
Drugo pitanje koje mi cudno, ali me ne muci toliko, ati control center-u, kada odes na info, pise da je primarna kartica enabled a da je sekundarna disabled. Da li se i druga enable-uje kada startujes neku igru ili postoji nacin da je enable-ujes. Konkretno da li obe kartice u okviru X2 rade? :) Valjda ne pitam neku tesku glupost :))))
Probao sam i OC cisto iz radoznalosti, i to automatski, clock je nagruvao na 820 a memorija je ostala na 900. Napajanje je 900w...
:: :: ma 48x0 x2 karte unishtavaju. nije istina da su drajveri loshi i da igre ne prepoznaju dva jezgra, ali da troshe struju to stoji, mada evo meni radi ok 4870 x2 ocovana 832/980 sa 620w i debelo ocovanim e8400@4500mhz
shto se tiche drajvera, probaj i jedne i druge pa vidi koji bolje rade. ja lichno koristim 8.12, a chekam 9.1 da se pojave :) shto se tiche drugog pitanja: i na tarabi neshto pishe pa.... khm:) moj ti je savet da malko obratish paznju na temperature, trudi se da ti ne prelazi nekih 75-80c, ja recimo moju fixiram na 40% i ne predje 70, ocovana u igrama i markovima napajanje ti je dovoljno, a memoriju probaj na koliko moze, ali teshko ce ici preko 960
:: I na kraju i ja kupih 4870x2 :: :: I sad imam milion pitanja i tripova ali ok, snalazim se nekako. Najvaznije pitanje ustvari jeste, kada instaliras drajvere da li koristim one sa asusovog sajta (moja kartica je asusova verzija) ili direkt sa atijevog. I sta je tu novije odnosno sta bolje sljaka :: :: Drugo pitanje koje mi cudno, ali me ne muci toliko, ati control center-u, kada odes na info, pise da je primarna kartica enabled a da je sekundarna disabled. Da li se i druga enable-uje kada startujes neku igru ili postoji nacin da je enable-ujes. Konkretno da li obe kartice u okviru X2 rade? :) Valjda ne pitam neku tesku glupost :))) :: :: Probao sam i OC cisto iz radoznalosti, i to automatski, clock je nagruvao na 820 a memorija je ostala na 900. Napajanje je 900w.. :: :: :: :: :: :: ma 48x0 x2 karte unishtavaju. nije istina da su drajveri loshi i da igre ne prepoznaju dva jezgra, ali da troshe struju to stoji, mada evo meni radi ok 4870 x2 ocovana 832/980 sa 620w i debelo ocovanim e8400@4500mhz ::
Slobodno skidaj sa ATI-jevog zvaničnog sajta. Ako piše 8.12 isti su odakle god da ih skineš.
Ovako kod mene sa 4850 X2 izgleda ATI CCC. Gde ti piše disabled ? http://rapidshare.com/files/184295206/Desktop.rar.html _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: I na kraju i ja kupih 4870x2 :: :: I sad imam milion pitanja i tripova ali ok, snalazim se nekako. Najvaznije pitanje ustvari jeste, kada instaliras drajvere da li koristim one sa asusovog sajta (moja kartica je asusova verzija) ili direkt sa atijevog. I sta je tu novije odnosno sta bolje sljaka :: :: Drugo pitanje koje mi cudno, ali me ne muci toliko, ati control center-u, kada odes na info, pise da je primarna kartica enabled a da je sekundarna disabled. Da li se i druga enable-uje kada startujes neku igru ili postoji nacin da je enable-ujes. Konkretno da li obe kartice u okviru X2 rade? :) Valjda ne pitam neku tesku glupost :))) :: :: Probao sam i OC cisto iz radoznalosti, i to automatski, clock je nagruvao na 820 a memorija je ostala na 900. Napajanje je 900w.. :: :: :: :: :: :: ma 48x0 x2 karte unishtavaju. nije istina da su drajveri loshi i da igre ne prepoznaju dva jezgra, ali da troshe struju to stoji, mada evo meni radi ok 4870 x2 ocovana 832/980 sa 620w i debelo ocovanim e8400@4500mhz ::
Na slici 2, primary adapter je bez ikakovg sufiksa, secondary pise da je disabled iako daje sve informacije. Poslacu ti i sliku kad dodjem kuci pa da vidis o cemu se radi.
Videh na slici da imas i stavku crossfire, slika 5, da li bih i ja to trebao da vidim kod mene, obzirom da je kartica x2? Posto sam neku opciju hteo da aktivira, nije u ovom trenutku ni bitno koju, i kaze mi da moram prvo da iskljucim crossfire mod, a ne znam kako :)) Opet cu ti poslati sliku pa ako mozes, pomagaj :)
Poz
:: :: Slobodno skidaj sa ATI-jevog zvaničnog sajta. Ako piše 8.12 isti su odakle god da ih skineš :: :: Ovako kod mene sa 4850 X2 izgleda ATI CCC. Gde ti piše disabled :: http://rapidshare.com/files/184295206/Desktop.rar.htm :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: I na kraju i ja kupih 4870x2 :: :: :: :: I sad imam milion pitanja i tripova ali ok, snalazim se nekako. Najvaznije pitanje ustvari jeste, kada instaliras drajvere da li koristim one sa asusovog sajta (moja kartica je asusova verzija) ili direkt sa atijevog. I sta je tu novije odnosno sta bolje sljaka :: :: :: :: Drugo pitanje koje mi cudno, ali me ne muci toliko, ati control center-u, kada odes na info, pise da je primarna kartica enabled a da je sekundarna disabled. Da li se i druga enable-uje kada startujes neku igru ili postoji nacin da je enable-ujes. Konkretno da li obe kartice u okviru X2 rade? :) Valjda ne pitam neku tesku glupost :))) :: :: :: :: Probao sam i OC cisto iz radoznalosti, i to automatski, clock je nagruvao na 820 a memorija je ostala na 900. Napajanje je 900w.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ma 48x0 x2 karte unishtavaju. nije istina da su drajveri loshi i da igre ne prepoznaju dva jezgra, ali da troshe struju to stoji, mada evo meni radi ok 4870 x2 ocovana 832/980 sa 620w i debelo ocovanim e8400@4500mhz :: ::
shta sam ti ja rekao, i meni to isto pishe, sve je u rebu, neam to vez sa mozgom. isntalirash lepo .812 drivere i uzivash, samo kad klokujesh klokuj obe karte, nemoj samo primarnu.
:: :: Na slici 2, primary adapter je bez ikakovg sufiksa, secondary pise da je disabled iako daje sve informacije. Poslacu ti i sliku kad dodjem kuci pa da vidis o cemu se radi :: :: Videh na slici da imas i stavku crossfire, slika 5, da li bih i ja to trebao da vidim kod mene, obzirom da je kartica x2? Posto sam neku opciju hteo da aktivira, nije u ovom trenutku ni bitno koju, i kaze mi da moram prvo da iskljucim crossfire mod, a ne znam kako :)) Opet cu ti poslati sliku pa ako mozes, pomagaj : :: :: Po :: :: :: :: :: Slobodno skidaj sa ATI-jevog zvaničnog sajta. Ako piše 8.12 isti su odakle god da ih skineš :: :: :: :: Ovako kod mene sa 4850 X2 izgleda ATI CCC. Gde ti piše disabled :: :: http://rapidshare.com/files/184295206/Desktop.rar.htm :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: I na kraju i ja kupih 4870x2 :: :: :: :: :: :: I sad imam milion pitanja i tripova ali ok, snalazim se nekako. Najvaznije pitanje ustvari jeste, kada instaliras drajvere da li koristim one sa asusovog sajta (moja kartica je asusova verzija) ili direkt sa atijevog. I sta je tu novije odnosno sta bolje sljaka :: :: :: :: :: :: Drugo pitanje koje mi cudno, ali me ne muci toliko, ati control center-u, kada odes na info, pise da je primarna kartica enabled a da je sekundarna disabled. Da li se i druga enable-uje kada startujes neku igru ili postoji nacin da je enable-ujes. Konkretno da li obe kartice u okviru X2 rade? :) Valjda ne pitam neku tesku glupost :))) :: :: :: :: :: :: Probao sam i OC cisto iz radoznalosti, i to automatski, clock je nagruvao na 820 a memorija je ostala na 900. Napajanje je 900w.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ma 48x0 x2 karte unishtavaju. nije istina da su drajveri loshi i da igre ne prepoznaju dva jezgra, ali da troshe struju to stoji, mada evo meni radi ok 4870 x2 ocovana 832/980 sa 620w i debelo ocovanim e8400@4500mhz :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.