Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ATI I DALJE BOLJI...
STRANA 2 OD 2
DaSickSyst Re: Re: 21.01.2009. 21:54 #91113

status: user
broj poruka: 2909
:: da se razumemo,kako moze da 4870x2 bude bolja od GTX 295.Pa nisu iz nvidie debili pa da prave losije karte.Ne bi bezveze ona kostala 400e.GTX 280 je malo brza od 4870x2 a kamoli gtx 295
@Eseses
X2 4870 je na svim mogucim testovima na netu bila izmedju 15 i 50% brza na rezolucijamo do 1920,a na preko 2560 je bila jos vise...Samo ovde ima likva koji tvrde da nije i ispiraju ljudima mozak kako je GTX 280 brza od 4870 X2...
Apsolutno ni jedan jedini test na netu nije pokazao da je 4870 X2 sporija od 280ice...A nemoguce da je ATI toliko odresio kesu da je platio bas sve hardverske kuce na zemaljskoj kugli da nameste testove...
Da se ispravim jedino je u Microsoft flight simulatoru GTX280 brza od 4870 X2 jer je to igrica koja je OpenGL optimizovana,a u apsolutno svemu ostalom je brza na velikim(2560x1600) rezolucijama u Krizi je vise nego DUPLO brza,a prava snaga ove karte se vidi tek kad se ukljuce sva podesavanja na maksimum...
http://www.tomshardware.com/reviews/4870-x2-amd,1992-5.html

Ovo su stariji testovi...Kasnije je ATI sredio drajvere i ubzao jos vise:

In short, the Radeon HD 4870 X2 is the newest and fastest 3D card of the moment—25% better on average than the GeForce GTX 280 and up to 51% at the highest resolutions. And if you’re hoping for something in the near future with lower energy consumption, less noise, or a lower price, we’d recommend you not hold your breath.

Necu ni da trazim druge testove ko zna da gugla i ima oci znace o cemu se radi...4870 X2 kida GTX280 i tu se prica zavrsava...
Sada je Nvidia izbacila GTX295 koji je po svemu sudeci brzi od do juce najbrze karte...Super pasce cene 48x0 serije sledi normalan sled dogadjaja... pasce i cena 280 i 260 serije,jer moraju da prate cena/performanse...

DaSickSystem
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Ispravka! 21.01.2009. 21:57 #91115

broj poruka: 18472
@NMY@
Mislio sam na LCD TV a rekao sam Monitor..Valjda znas da imaju rezoluciju od 1920x1080 Full HD..
Sto se tice testiranja ubacicu i GTX280 ,dobro rece Gile tako da ces se uvereiti da ce 80% biti brzi GTX280 u igrama do rezolucije od 1920x1200 od ATI 4870X2..Monitor od 30` na zalost necu imati pri ruci tako da cu test moci da odradim samo do te rezolucije sto je i najzahvalnije..

I Want to believe - The truth is out there

gile23 Re: Ispravka! 21.01.2009. 22:09 #91121

broj poruka: 9121
nVidia kartice su sa ovim njihovim beta driverim-a ubrzana veoma mnogo, mislim da je u World in Conflict ubrzanje 80%, samo ako je tacno, uradite test i sa tim beta driverima za nVidia-ju, i sa nekim poslednjim stabilnim driverima (ne beta driverima), a ako vas taj 4870X2 sabije u svim segmentima i tu GTX295 nema ljutnje . I da nisam jos presao u tabor zelenih ja se trenutno nalazim izmedju kao i uvek,...

Pozdrav!

:: @NMY@
:: Mislio sam na LCD TV a rekao sam Monitor..Valjda znas da imaju rezoluciju od 1920x1080 Full HD.
:: Sto se tice testiranja ubacicu i GTX280 ,dobro rece Gile tako da ces se uvereiti da ce 80% biti brzi GTX280 u igrama do rezolucije od 1920x1200 od ATI 4870X2..Monitor od 30` na zalost necu imati pri ruci tako da cu test moci da odradim samo do te rezolucije sto je i najzahvalnije.
::
:: I Want to believe - The truth is out there
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NMY Re: Ispravka! 21.01.2009. 22:15 #91124

broj poruka: 1509
Ma OK je...

Imam ja FULL HD na SONY-ju i znam sta je , samo sto je 16,4 ` velicina display-a (positno jbga)...
Pozdrav

PS : Nadam se da ce GTX 280/285 (isto je to , samo clockovi i proizvodni proces) biti slabiji od 4870X2 na tim `manjim` rezolicijama...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: @NMY@
:: Mislio sam na LCD TV a rekao sam Monitor..Valjda znas da imaju rezoluciju od 1920x1080 Full HD.
:: Sto se tice testiranja ubacicu i GTX280 ,dobro rece Gile tako da ces se uvereiti da ce 80% biti brzi GTX280 u igrama do rezolucije od 1920x1200 od ATI 4870X2..Monitor od 30` na zalost necu imati pri ruci tako da cu test moci da odradim samo do te rezolucije sto je i najzahvalnije.
:: I Want to believe - The truth is out there
Ishmerish Objektivnost? 21.01.2009. 22:39 #91127

broj poruka: 7285
Nema potrebe da se prepirete oko necega sto je opste poznato,znaci GTX295 je jaci u proseku za 10-20% i zato vam ne treba test jer je odavno izvrsen od strane pravih ljudi za to.E sad sto neki sajtovi dizu sebi rejting ne bi trebalo mnogo da vas zanima.Ovo isto ce i Sky da vam potvrdi cim izvrsi pomenuto testiranje.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

gile23 Re: Objektivnost? 21.01.2009. 22:51 #91129

broj poruka: 9121
To je realnost,...

Pozdrav!

:: Nema potrebe da se prepirete oko necega sto je opste poznato,znaci GTX295 je jaci u proseku za 10-20% i zato vam ne treba test jer je odavno izvrsen od strane pravih ljudi za to.E sad sto neki sajtovi dizu sebi rejting ne bi trebalo mnogo da vas zanima.Ovo isto ce i Sky da vam potvrdi cim izvrsi pomenuto testiranje
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Dovoljno je full hd uzeti kao neku referencu 21.01.2009. 23:08 #91140

broj poruka: 7733
mada je pozeljno ako moze i preko te rezolucije ,kako izlaze novi driveri menjaju se rezultati u korist jednih ili drugih ,tako da su i rezultati relativni u zavisnosti od drivera ,obe su graficke vrhunske u to nema sumnje.

SkyFire Necu imati... 21.01.2009. 23:38 #91144

Monitor od 30` 2560x1600 ..A ako se slazete sa mnom da je mali broj ljudi koji to koristi i to prilicno mali...Danas ne tako cesto mozes da vidis i 24` a kamo li 30` od 1500 eur + ...Mislim da ce sasvim dovoljno i realno da bude do 1920x1200 ono preko i nema nekog znacaja..
Sto se tice realnosti,stvarno nemam nameru niti imam sta od toga niti sam ikad vukao nekom stranu (dozvoljeno mi je da navijam naravno za svoj tabor ) ali da namestam testove ne daj Boze!
Koliko god neko smatrao ili sumnjao u moju objektivnost grdno se vara jer sam zaista jako surov po tom pitanju ma koliko smetala istina je istina i od toga se ne moze pobeci..Ja bar tako razmiljam a kako drugi razmisljaju i iz kog ugla imaju pogled na to sve to ne znam i ne zelim da zalazim..Samo jedan kraj postoji u ovakvim pricama ,nikako dva!

Ishmerish Doduse 21.01.2009. 23:49 #91150

broj poruka: 7285
ima tu malo i onoga da su sve igre koje se vecinom koriste za benchmark pisane za Madzare.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

SkyFire Re: Doduse 22.01.2009. 00:15 #91159

Ma prvrti Cryostases bench da vidis kako jede kartu!Crysis je mladji brat pored ove igre!

:: ima tu malo i onoga da su sve igre koje se vecinom koriste za benchmark pisane za Madzare
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Zmajko Re: Necu imati... 22.01.2009. 00:21 #91163

broj poruka: 1228
Ne mogu da odolim i da ne spomenem namestanje, a i deo koji se zove poricanje!
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=10454&forid=8&katid=4

:: ...ali da namestam testove ne daj Boze!
...istina je istina i od toga se ne moze pobeci...
SkyFire Re: Re: Necu imati... 22.01.2009. 00:41 #91169

A znas kad sam znao da ces se javiti i vec mi je u startu bilo smesno..Nisam bas predpostavio da ces tako brzo da odreagujes ali ajde..
Bas ti je dosadno jel da pa moras da spamujes..Zanimljiv je taj tvoj stav kako sebe predstavljas tim ponasanjem..
Ajde ovako..Evo ja priznajem kako ti kazes da sam namestao iako u telefonu imam taj software koji je namenjen za te stvari by Sony original..!Da dodam da se nigde nije pominjalo iskljucivo suva slika bez efekata sa telefona!Evo teski sam faker!Eto sta sad?Jel ti mirna savest?Jel si sad srecan?Ne mozes to nikako da mi oprostis je li?Jako si mi to zamerio i ako nema za sta !Mali si covek onda,veoma mali..Ja sam tebi i tvojim pajtosima tj slicnim likovima za veoma ruzne stvari oprostio i ne smeta mi to..Velicina coveka i jeste u prastanju ali ti to nikako ne mozes da razumes jer je to sverama daleko od tvoje svesti..
P.S.Ruzno je sto pokusavas da me predstavis u drugom svetlu useri-ma sa foruma..Koliko se god trudio zar ne vidis da to radis uzalud..Ja imam mnogo vise hrabrosti i da priznam i da to kazem javno od nekih tako da mani se vise glupih postova i uopzbilji se,pocni da dajes konstruktivnije odgovore i pomazi drugim userima osim sto ih zastrasujes znas vec cime..

Peace Brother~!

:: Ne mogu da odolim i da ne spomenem namestanje, a i deo koji se zove poricanje
:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=10454&forid=8&katid=
:: :: ...ali da namestam testove ne daj Boze!
:: ...istina je istina i od toga se ne moze pobeci...
Zmajko ... 22.01.2009. 00:44 #91170

broj poruka: 1228
Zev... `noc...

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs