Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pomoc!!! gainward 4850
STRANA 2 OD 2
micairvas ... 01.02.2009. 20:41 #93939

status: user
broj poruka: 25

Uradio sam 2-3 puta test na 3dmark06, i prodje ga normalno, sa score-om 11.700! Znaci nista nije klokovano na masini sve radi po defaultu!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 02.02.2009. 00:07 #93975

broj poruka: 2900
Ok. Ajmo da vidimo jos jednom.

1. Imas problem da ti se posle odredjenog vremena samo ugasi ekran ? ( sta je sa zvukom ? )
2. Desava se u svim igrama ? Samo jednoj ? U 2 od 5 ?

Ovako, provrti nekih 15 puta u 3dmark06 `Fill Rate - Single Texturing` test, samo njega i ni jedan drugi. Selektuj ga tamo u settings ili sta vec bese.

Ako prodje ok. Onda drugo sto mi za sada pada na pamet da uradis je:

1. Skines nove driver-e/reinstaliras ih a prvo sa DriverSweaper-om ili sl. programom skroz obrises stare.
2. Probas drugi kabl/adapter da ubodes u samu karticu iz napajanja.
3. Izvadis karticu, ponovo je vratis.

Pa daj odg. na ona pitanja i vidi da li eventualno nesto od ovoga resava problem ako ne, da idemo dalje sa mogucnostima.
micairvas ... 02.02.2009. 00:45 #93982

Ugasi se monitor sve je scrno i izgubi signal sa grafickom, racunar jos radi al je zakucan, ne mogu da ga ugasim preko tastature ne reaguje nista, tako da moram da ga restartujem! Zvuk se necuje, javlja se kod 2 igre koje sam jedino i igrao world in conflict i assassions creed, s tim sto mi se kod ove druge malo ranije desi iskljucivanje! medjutim kad kuler stavim na 100%,druga igra se zakuca posle nekih pola sata, dok ovu prvu mogu da igram (igrao sam oko 3 sata i sve bilo ok). Definitivno je do temperature, kad izadjem iz igre temp je oko 90 stepeni! Uzgred proverio sam i fill rate u 3dmark i normalno je odradio to, mada je i tu graficka bila vrela!
philaemos re 02.02.2009. 01:05 #93988

broj poruka: 2743
Sve mi nesto smrdi na temperaturu, ali ti novi radeoni se svi greju... jebem li ga...
Ja imam sugavog 3850 pa kada izadjem is NF Carbon-a temp je izmedju 68-70 zavisi kako kada, a tvoja karta je mnogo jace od ove moje pa tih 90 deluje relativno `ok`..
Nemam nista da dodam sto te OCz vec nije savetovao

pozz
Slavuj ... 02.02.2009. 01:13 #93990

broj poruka: 2236
Ta kartica bi trebalo da radi ``normalno`` do 110-og stupnja celzijeve skale, koliko sam cuo iz usta nekoliko ponosnih vlasnika iste.

Mada, ja sve temperature koje prelaze 60 stepeni celzijusa automatski svrstavam u kategoriju idiotizma.

Moja karta, Gigabyte 4850, sa fabrickim Zalmanom vf830, ne prelazi 56 stepeni pod opterecenjem sa najvise moguce usporenim ventilatorom(preko regulatora od 300 kinti), tako da je verovatno neka greska na toj tvojoj kad se gasi tako brzo.

Mozda, ako ne nadjes u nekoj obliznjoj Pekabeti, a ti kupi neki ventilator precnika 12 ili vise cm i stavi ga da duva u donju stranu kartice, ne bi li mozda nekako progurao jos malo tog ``hladnog`` vazduha iz sobe do tih usijanih delova karte.

Pa, ako se i onda bude gasila, nosi je na reklamaciju.

I zapamti, ako se logujes kao free user,

Username: Zakon o zastiti potrosaca
Password: Inspekcija

Trebalo bi da ti omoguci dobijanje nove karte istih ili boljih performansi u roku od 600 sekundi ili manje, da ne cekas bezveze 45+ dana.

Nagluhi glasnogovornik mumlafona
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
philaemos Re: ... 02.02.2009. 01:27 #93992

broj poruka: 2743
:: Moja karta, Gigabyte 4850, sa fabrickim Zalmanom vf830, ne prelazi 56 stepeni pod opterecenjem sa najvise moguce usporenim ventilatorom(preko regulatora od 300 kinti
::
::

Moj Sapphire moze samo da place za tom temperaturom...
Razmisljao sam da mu nekako nakarabudzim box kuler od mog Intela koji nisam ni otpakovao... nego bi morao da secem neke delove hladnjaka jer bi kacio kondezatore na pcb-u graficke...
micairvas ... 02.02.2009. 03:21 #94011

Ma stvarno ne znam sta da radim, kuler mora da mi radi na 100% da mi se nebi zakucala (mada i tad postoji mogucnost)kartica, tj. usijala se! A mozete da zamislite kako se cuje kuler na 100%,kao motokultivator! A opet da reklamiram reci ce mi kartica ti je ispravna, ugradi dodatno hladjenje ili sta vec! Ne ginemi pekabeta VENTILATOR :D
NMY Pa ocigledno da ne radi dobro ! 02.02.2009. 11:09 #94020

broj poruka: 1509
JBGa, otidji tamo gdje si je kupio i reci da ne radi OK, gasi se komp., zamrzava u igrama i sta sve vec !

Kod tebe je obicni (ne GS model) jer ja imam GS i nema sanse da ide preko 53 54 stepana bilo sta da joj radim !
O tih tvojih 90 ili koliko vec stepeni necu ni da pricam, jer to ne bi trebalo biti previse, jeste mnogo, ali griju se one i vise, tako da je vjerovatno neki problem sa grafickim chipom na tvojoj karti, tj. vjerovatno ima nekakvu gresku ! JBGa...

Ako ti se ovi u prodavnici budi nesto o`sjecali, lijepo ti je Slavuj rekao :

Username: Zakon o zastiti kupaca (potrosaca)
Password: Inspekcija

xD

SONY VAIO VGN-FW285J

OCz re 02.02.2009. 22:28 #94126

broj poruka: 2900
Ne znam ..to ne bi trebalo da je temp. na kojoj ce se kartica iskljuciti. Ako si vec zapeo da mislis da je to toga. Sta kaze predhodni vlasnik ? Vidi da oboris temp. na neki nacin ( ako nista drugo otvori prozor i obuci jaknu ) pa vidi da li je do temp.
Ako jeste, onda najbolje da flash-ujes bios jer kartica ne treba da se iskljuci na ~90c.
micairvas ... 04.02.2009. 01:00 #94411

Pazi ona radi bez problema kad stavim kuler na preko 80% da duva, mada je i tada temperatura kad igram igrice oko 90% i naravno jako je bucna tada! Ona radi al nesto malo zaebava, tako da cu lepo u servis i da vide sta je sa karticom, nemam sta da izgubim!!! Necu da mi pocrkaju ostale komponente na koje nemam garanciju kad dodje do restartovanja zbog crnog ekrana!!!
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs