Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Asus EN9600GT 512 MB
STRANA 2 OD 2
MaliBaneBG Re: Re 02.02.2009. 01:33 #93995

status: user
broj poruka: 487
Kako se kace na cicak?
Mislis da duvaju pravo na grafiq?
Gde da nadjem te qlere?

==========
BLEJA:)))

::
:: TO AEGIS KUCISTE IMA MREZU NA LEVOJ STRANICU.STAVI TAMO DVA VENTILATORA DA UVLACE VAZDUH DIREKTNO NA GRAFICKU ( ona fora da se zakace ventilatori na samolepljivi cicak)
:: I SREDI MALO TE KABLOVE jbt.(malo vise
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen RE 02.02.2009. 01:37 #93998

broj poruka: 2836
Covece to nije ta graficka ASUS EN9600GT/HTDI/512M. Pogledaj na ASUS-ovom sajtu da graficka ima plavu stampanu plocu a tvoja ima zelenu. Jel mozesh da je slikash malo bolje? Nesto mi je tu sumnjivo, prvi put vidim takvu asus-ovu 9600GT.

MaliBaneBG Re: RE 02.02.2009. 01:41 #93999

Pogledaj ponovo. Pokazali su dve verzije. Ona koju ja imam, okacio sam sliq i ona sa ogromnim qlerom na sredini...Ta je plava...
Tamo na dnu strane...

==========

:: Covece to nije ta graficka ASUS EN9600GT/HTDI/512M. Pogledaj na ASUS-ovom sajtu da graficka ima plavu stampanu plocu a tvoja ima zelenu. Jel mozesh da je slikash malo bolje? Nesto mi je tu sumnjivo, prvi put vidim takvu asus-ovu 9600GT
rasha44 Re: Re: Auuu, Bane 02.02.2009. 01:43 #94001

broj poruka: 1492
Ako to nikad nisi radio, bolje nemoj da je otvaraš. Zato i služi četkica, da njom dobro očistiš perca ventilatora, pa onda usisivač.
Ako možeš, pomeri kućište bar 10cm u levo i onda ce 8-ce sa strane vršiti posao.
Onaj filter što si stavio nazid ti je SUPER!. Kao da si ventilatoru polomio pola krilaca.
Skini taj filter i obrni ventilator da izvlači vazduh, a ne da ga ubacuje.
I pomeri kućište bar malo napred. Suviše ti je blizu zidu (ili šta je već ona pregrada) i tu se skuplja vruć vazduh.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Ne mogu da stavim te osmice
:: Pogledaj prvu sliq, vidi se kako mi stoji qciste, ne znam da li ce moci ti ventilatori da disu s obzirom da su tu uz sto..
:: Potrudicu se da pomerim kablove, a grafika valjda moze, nemam pojma, sto ne bi mogla...?X
:: Kada je budem cistio, da je otvaram ili samo ovako spolja
:: @BlueSkyNIS ma da bre, zlo, crkla mi jedna dioda...X
:: @Plamen ne znam koji je qler, ne znam koje je boje stampana ploca...Inace jeste taj model sto si rekao:D! Pogledacu ako budem otvarao, prema slikama na netu jeste plave boje...Ali pozadi je zelena..
:: Po
:: =========
:: BLEJA:))
:: :: Pa, grafika ti je van svih puteva vazduha. Da li grafika može u plavi slot, da bude bliže ventilatoru? To, kao prvo
:: :: Drugo, sredi te kablove!!! Posklanjaj ih sa strane i uveži, da ne smetaju. Imaš na kućištu dovoljno rupa, pa koristi onu tanku žicu kojom se vezuju kablovi za napajanje napr. Pogledaj one slike koje je postavio SkyFire. Tako se sklanjaju kablovi
:: ::
:: :: Treće, kupi onaj komplet od 3 ventilatora (8cm) i nakaci ga sa desne strane da duvaju na hardove. Zadnji ventilator postavi da izvlači vazduh.
:: :: Prednji duvaju, zadnji izvlači. Tako imaš protok vazduha kroz celo kućište
:: :: Izvadi grafu. Nađi neku četkicu za bojenje sa trvđim dlakama i sa njom dobro očisti prašinu sa ventilatora. Onda usisivač, da izvuče svu tu prašinu.
:: :: Nightbird
:: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

MaliBaneBG OK,OK 02.02.2009. 01:47 #94003

Sutra cu da uzmem 8mice...
Samo da cujem kakvi su to qleri sa cickom...XD
Sutra cu sve da odradim pa cemo da vidimo ima li razlike u temperaturi...

==========

MaliBaneBG ... 02.02.2009. 14:45 #94036

Pomerio grafiq i kablove, usisao qler od grafike (izaslo je prasine DA NE POVERUJES:) i okrenuo zadnji qler i evo temp je 35 stepeni na 60% (cini mi se) kulera s tim sto se qler i na 100% cuje neverovatno manje nego pre no sto sam ga ocistio...
Hvala svima na savetima...
PoZ

P.S. Uzeo sam 8mice ali kada sam dosao qci ukapirao sam da ovde idu 9tke a ne 8mice pa cu zameniti cim u radnju stignu 9tke...

==========

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs