Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ATI Radeon x1650 pro 512MB ? ? ?
STRANA 2 OD 2
doca80 Re: Re: Re: ... 14.03.2009. 02:22 #102765

status: user
broj poruka: 3053
Bez najnovijeg BIOS-a ces preziveti,radice komp i sa starim, ali bez novijih drajvera za graficku nove igre nece raditi.... Od mene toliko...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

::
:: :: Uh losije izgleda nego sto sam mislio
:: :: Jako star bios
:: :: Agp ver.2.0,dosta slabo,neznam sta da ti kazem
:: ::
:: :: :: Evo ljudi instalirao sam taj program...i slikao sam slike o podacima procesora i maticne,posto se ja ne razumem upload sam pa pogledajte i recite mi sta mi je ciniti
:: :: ::
:: :: :: http://img14.imageshack.us/img14/9397/15384481.jp
:: :: :: http://img91.imageshack.us/img91/8281/79685175.jp
:: :: :: http://img14.imageshack.us/img14/2345/64893730.jp
:: :: :: Pogledajte sve 3 slike..
:: :: :: Hvala..
:: STA MI JE CINITI SA TIM BIOS-om itd itd..
:: Ima li nade kakve ???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pawle44 Re: Re: Re: Re: ... 14.03.2009. 02:27 #102766

broj poruka: 35

:: Jel treba da skinem i driver za maticnu ili samo za grafiku
I dajte mi neki link gde mogu da skinem te drivere za graf,stvarno se ljudi ne razumem,ne bih vas stvarno ovoliko cimao,u svakom slucaju hvala puno,i sorry na smaranju!!!
PLS link neki!
Poz!
:: Za pocetak probaj te nove drivere,a za bios nisam siguran da ima noviji.Nesto sam guglao,ali bezuspesno
:: A da,odi u bios,pa sve vrati na default,mozda i tu nesto nije podeseno kako treba.Mislim oko agp-a i sl
gilopile ... 14.03.2009. 02:28 #102767

broj poruka: 9459
Moram i ovo da te pitam,bez ljutnje.Da li si pogasio sve otvoreno pre startovanja igre,operu...,ili sta vec koristis...

pawle44 Re: Re: Re: Re: ... 14.03.2009. 02:29 #102768

::Da to je ta odvratna ploca.... kako li je nadje... ? :D
:: Jel ovo ta ploča
:: http://www.pcchips.com.tw/PCCWebSite/images/product/large/m906hlu_32.jp
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
pawle44 ... 14.03.2009. 02:30 #102769

Hehe,toliko bar znam,naravno da sam pogasio sve... :D
Ne razumem se mnogo ali te osnovne stvari znam... :)))))
Ok,ljudi hvala vam puno za sve,skinucu te drivere pa cemo videti kako i sta...
Pozdrav!
gilopile Re: ... 14.03.2009. 02:35 #102770

Jbg,morao sam da pitam,reko mozda ti se operica sakrila negde u tasku
Valjda ce ti neko ostaviti link za drivere.Ja ne znam, jer nikada nisam imao ati-ja,pa nisam u toku.
Srecno!

:: Hehe,toliko bar znam,naravno da sam pogasio sve... :
:: Ne razumem se mnogo ali te osnovne stvari znam... :))))
:: Ok,ljudi hvala vam puno za sve,skinucu te drivere pa cemo videti kako i sta..
:: Pozdrav!
pawle44 Re: Re: ... 14.03.2009. 02:39 #102771

Jbg,i ja se nadam da ce neko ostaviti link neki...Hvala u svakom slucaju!
A kazi mi da li da pomisljam na to da menjam maticnu i procesor,posto trenutno nisam pri kesu za novi komp,a imam ovo njesra od AGP-a... Da li to ima ikakvog smisla,i da li uopste moze da se izvede ?

:: Jbg,morao sam da pitam,reko mozda ti se operica sakrila negde u tasku
:: Valjda ce ti neko ostaviti link za drivere.Ja ne znam, jer nikada nisam imao ati-ja,pa nisam u toku
:: Srecno
:: :: Hehe,toliko bar znam,naravno da sam pogasio sve... :
:: :: Ne razumem se mnogo ali te osnovne stvari znam... :))))
:: :: Ok,ljudi hvala vam puno za sve,skinucu te drivere pa cemo videti kako i sta..
:: :: Pozdrav!
Equinoxe To je PCCHIPS M906 ploča 14.03.2009. 02:40 #102772

broj poruka: 12057

O njoj
http://www.pcchips.com.tw/PCCWebSite/Products/ProductsDetail.aspx?CategoryID=1&TypeID=3&DetailID=245&DetailName=Feature&MenuID=1&LanID=2

Za nju
http://www.pcchips.com.tw/PCCWebSite/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?detailid=245&DetailName=New&DetailDesc=&CategoryID=1&MenuID=6&LanID=2
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

gilopile Re: Re: Re: ... 14.03.2009. 02:43 #102774

Naravno da ima.Ako nisi pri parama uzmes neku plocicu 754 sa sempronom 2800+,Sada su jako jeftine,a ima da ti radi duplo bolje od te ploce sa tim procesorom.
I taman ubodes tu grafu i miran si.

:: Jbg,i ja se nadam da ce neko ostaviti link neki...Hvala u svakom slucaju
:: A kazi mi da li da pomisljam na to da menjam maticnu i procesor,posto trenutno nisam pri kesu za novi komp,a imam ovo njesra od AGP-a... Da li to ima ikakvog smisla,i da li uopste moze da se izvede
:: :: Jbg,morao sam da pitam,reko mozda ti se operica sakrila negde u tasku
:: :: Valjda ce ti neko ostaviti link za drivere.Ja ne znam, jer nikada nisam imao ati-ja,pa nisam u toku
:: :: Srecno
:: :: :: Hehe,toliko bar znam,naravno da sam pogasio sve... :
:: :: :: Ne razumem se mnogo ali te osnovne stvari znam... :))))
:: :: :: Ok,ljudi hvala vam puno za sve,skinucu te drivere pa cemo videti kako i sta..
:: :: :: Pozdrav!
pawle44 ... 14.03.2009. 02:45 #102776

Evo skidam sada ovo za maticnu...hvala,a nasao sam i sveze drivere za graficku...
Koliko bi kesa trebao da pljunem,u nadi da za neke pare prodam ovo moje djubre sto imam ?

Equinoxe Re: ... 14.03.2009. 02:51 #102777

broj poruka: 12057

Iskreno, ja bi platio nekome da baci svoj klavir sa drugog sprata na tu ploču i procesor.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Evo skidam sada ovo za maticnu...hvala,a nasao sam i sveze drivere za graficku..
:: Koliko bi kesa trebao da pljunem,u nadi da za neke pare prodam ovo moje djubre sto imam
pawle44 Re: Re: ... 14.03.2009. 02:52 #102778

Ok,dobro koliko onda treba da ispljunem za taj procesor i tu maticnu sto ste mi naveli ?

:: Iskreno, ja bi platio nekome da baci svoj klavir sa drugog sprata na tu ploču i procesor
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Evo skidam sada ovo za maticnu...hvala,a nasao sam i sveze drivere za graficku..
:: :: Koliko bi kesa trebao da pljunem,u nadi da za neke pare prodam ovo moje djubre sto imam
gilopile Re: ... 14.03.2009. 02:52 #102779

Ja sam skoro uzeo dve 754 ploce za 45e .Jedna je asus k8n4-n,sasvim solidna ploca.
Ta ti nebi odgovarala jer ima pc-e.Ali u biti su oko 30e i proc 20e.Ako nadjes u kompletu mozes proci i jeftinije.
Sa onom gore plocom sempron 2800+ sam naterao na 2.3ghz,a default mu je 1.6ghz.
Kopaj tu po oglasima pa ces sigurno naici na nesto povoljno.Mislim da je ova varijanta najjeftinija za jedan prosecan p4 racunar.

:: Evo skidam sada ovo za maticnu...hvala,a nasao sam i sveze drivere za graficku..
:: Koliko bi kesa trebao da pljunem,u nadi da za neke pare prodam ovo moje djubre sto imam
pawle44 ... 14.03.2009. 03:08 #102781

Sta mislis o ovome :

1.AMD Athlon S754 2800+ 30E
AMD Sempron S754 2800+ 20E

2.BOX SEMPRONI 2500+ 2600+ 2800+ SVAKI 15€

3.- Sempron64 2800+ box
- ASUS K8NE-SE
45e

2.CPU Sempron 2800+ Socket 754, novi na prodaju.
Cena: 20 EUR

Naravno ne moras svaki ponaosob da mi ocenjujes,nego cisto mi reci jel si mislio na tako nesto...
I kazi mi jel npr ovo i procesor i matcna : AMD Athlon S754 2800+ 30E ???
gilopile Re: ... 14.03.2009. 03:24 #102785

To je sve ok i mislim da su cene realne.

E sad recimo uzmes tu plocu i tog athlona,u svakom slucaju je bolji od semprona.
Ima l2 512kb a sempron 256kb.
:: Sta mislis o ovome
:: 1.AMD Athlon S754 2800+ 30
:: AMD Sempron S754 2800+ 20
:: 2.BOX SEMPRONI 2500+ 2600+ 2800+ SVAKI 15
:: 3.- Sempron64 2800+ bo
:: - ASUS K8NE-S
:: 45
:: 2.CPU Sempron 2800+ Socket 754, novi na prodaju
:: Cena: 20 EU
:: Naravno ne moras svaki ponaosob da mi ocenjujes,nego cisto mi reci jel si mislio na tako nesto..
:: I kazi mi jel npr ovo i procesor i matcna : AMD Athlon S754 2800+ 30E ??
gilopile ... 14.03.2009. 03:32 #102787

Mala greska jer ta ploca nema agp,vec pci-e.Moraces potraziti neku drugu.
Pa ti se neisplati jer ces morati menjati i graficku.
pawle44 ... 14.03.2009. 10:46 #102832

Preporuci mi onda neku plocu koja je AGP,dobra,da potrazim...

doca80 Re: ... 14.03.2009. 11:19 #102840

broj poruka: 3053
Moram da se ukljucim...Ok,menjaces plocu,procesor,kupices polovno u ko zna kakvom stanju,i sa ko zna koliko radnih sati...Mozda im je dusa izvadjena i na samrti budu te komponente koje hoces da kupis. Daces 50e za to,mozda i malo vise dok platis nekom da ti to ugradi,poveze...(vidim iz tvojih postova da sam to ne bi znao da uradis),da bi dobio...koliko..jedno 12% poboljsanja!!! Mislim da ti se tih 50e troska bas isplati za `tako veliko`poboljsanje!!! Sempron 2800+ radi na 1.6ghz a ima 256kb L2 cache!!! Uf al ti je poboljsanje u odnosu na Stari kelerabos na 2.6ghz i 128kb L2 cache!!! Sta,kazu ploca je losa,naravno da jeste jer spada u najjeftiniju klasu,ali da li ona RADI!!! Odgovor je DA!!! Prema tome,zasto je menjati??? Pa za nju bar znas koliko je radila i u kakvim uslovima jer je bila kod tebe,a za polovnu NE ZNAS!!! Kupi neki FULL INTEL procesor sa 512 kb L2 cache,stavi ga na tvoju plocu(3minuta posla),i vozi Misko jos neko vreme.Tvoj stari procesor prodas za 15e,doplatis jos toliko i vozis FULL Intela...Ali uskoro ti ne gine NOV komp,jer izlaze nove igre koje nece podrzavati uopste starije masine... Zasto placati 50e kad isti efekat postizes i sa 15e ako si pametan!!!

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: Preporuci mi onda neku plocu koja je AGP,dobra,da potrazim..
gilopile Re: Re: ... 14.03.2009. 12:28 #102853

Doco,sigurno ce mu sve bolje raditi sa punom cetvorkom,ali mislim da je u ovom slucaju njegova najveca falinka ploca.Mislim da mu je ipak bolje da za nekih 40-50e kupi,ono sto sam mu vec naveo,a da se otarasi tog s748,jer to jako dobro znam.Imao sam sve moguce varijante s478 i zgadio mi se.Nije velika investicija,ali ce mu sve bolje raditi.Pa kad se skupi malo vise para u buducnosti,zna se sta se uzima.

:: Moram da se ukljucim...Ok,menjaces plocu,procesor,kupices polovno u ko zna kakvom stanju,i sa ko zna koliko radnih sati...Mozda im je dusa izvadjena i na samrti budu te komponente koje hoces da kupis. Daces 50e za to,mozda i malo vise dok platis nekom da ti to ugradi,poveze...(vidim iz tvojih postova da sam to ne bi znao da uradis),da bi dobio...koliko..jedno 12% poboljsanja!!! Mislim da ti se tih 50e troska bas isplati za `tako veliko`poboljsanje!!! Sempron 2800+ radi na 1.6ghz a ima 256kb L2 cache!!! Uf al ti je poboljsanje u odnosu na Stari kelerabos na 2.6ghz i 128kb L2 cache!!! Sta,kazu ploca je losa,naravno da jeste jer spada u najjeftiniju klasu,ali da li ona RADI!!! Odgovor je DA!!! Prema tome,zasto je menjati??? Pa za nju bar znas koliko je radila i u kakvim uslovima jer je bila kod tebe,a za polovnu NE ZNAS!!! Kupi neki FULL INTEL procesor sa 512 kb L2 cache,stavi ga na tvoju plocu(3minuta posla),i vozi Misko jos neko vreme.Tvoj stari procesor prodas za 15e,doplatis jos toliko i vozis FULL Intela...Ali uskoro ti ne gine NOV komp,jer izlaze nove igre koje nece podrzavati uopste starije masine... Zasto placati 50e kad isti efekat postizes i sa 15e ako si pametan!!
:: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: :: Preporuci mi onda neku plocu koja je AGP,dobra,da potrazim..
pawle44 ... 14.03.2009. 12:38 #102856

Da kapiram ovo krpljenje ne vodi nicemu,ali rekao sam vec da trebutno nemam kesa za nesto jace...
Nista onda ili cu videti da nadjem negde taj full intel koji ce odgovarati mojoj ploci,ili cu lepo skupiti kes i uskoro uzeti lepo novu masinu,neki dual core i da se ne patim....
Inache ne bi me izaslo 50e sve ovo ,izaslo manje jer bi zavaljao ovo moje njesra,i moju staru grafiku sam prodao za 20e,i naravno da bih znao da povezem maticnu plocu procesor itd,te osnovne stvari znam,ali se ne razumem u detalje kao i vi,tj nisam bas toliki strucnjak... :D
Nista ljudi pomogli ste mi mnogo sad znam sta mi je ciniti za dalje,jos jednom hvala puno!!!
Pozz

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs