Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Treperenje monitora, u igri i nakon igre
STRANA 2 OD 2
MACHINE Re: Opet mi nije jasno 11.05.2009. 02:03 #113128

status: user
broj poruka: 5716
Skini onaj program i testiraj. Ako si na oba koristio analogni onda je to druga stvar. Kapiram da si probao oba ulaza. Pokreni neki film u fulscreen pa vidi ima li treperenja. Ako nema pokreni ovaj OCCT:GPU pa javi

A N G E L

:: Monitor je sa analognim ulazom, isti adapter sam koristio i na mojoj grafi
:: Izgleda da opet moram probati drugi monitor na njegovoj grafi
:: Da li je moguce da adapter pravi ta zezanja ali samo u igrama
::
:: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar Hocu Mashino 11.05.2009. 02:12 #113129

broj poruka: 2386
Ali sutra jer je kasno a sutra cu imati sve pored sebe.
Do tada laku noc.

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

Jebivetar Occt gpu 11.05.2009. 13:28 #113162

Testiram grafiku ovim programom i temperaturu je podigao vishe nego igrica a rachunar se nije ugasio niti treperi novi monitor.
Probao sam stari monitor 793df u igrama i ne pojavljuje se treperenje.
Chim sam vratio novi monitor treperenje je pochelo na desktopu. Evo, testiram dok pishem post i monitor zatreperi pa se vrati u normalu.
Ne iskljuchuje se rachunar.
Izgleda da je problem u monitoru.

MACHINE Stavi 11.05.2009. 14:14 #113166

ttaj NEC i stavi GPUOCCT na native rez. npr. 1680x1050 pa pokreni. I javi. Jesi li probao 3dmark06 u full screen sa svim opcijama na max?

A N G E L

MaliAbner Proveri kablove novog monitora, tj probaj ga sa drugim kablovima ! 11.05.2009. 15:20 #113181

broj poruka: 7783

Tomato Republic Of Serbia !!!

Jebivetar Nemam drugi kabl 11.05.2009. 15:29 #113182

Ima li veze shto je izlaz na karti dvi-i dual a konverter dvi-d single?
Kod crt-a nije bilo problema sa njim.
Ali zashto se ugasi kompjuter u igri?

MaliAbner Re: Nemam drugi kabl 11.05.2009. 15:51 #113183

Racunar se ugasi tokom igre zato sto u 3D modu karta vuce vise nego u 2D grafickom modu, pa tako napajanje postane slabo te se sistem sam gasi da ne bi stradao hardver.
A kako to mislis nemas druge kablove pa koji ti je taj drugi koji povremeno probas, probaj prvenstveno naponski (moguce da on nije kako valja pa zeza) kabel a tek onda vga.
Mene je tako jedno vreme ubijao u pojam tzv. smelcovanje kabla sa klima uredjaja i dok to nisam ustanovio oci mi otpadose, menjao sam (posto je bila kancelarija u nedodjiji) napajanja, graficke karte ali nista nije pomoglo cak ni UPS APC 1500 nije to mogao da ispegla.

Generalno postoji nesto sto prilican broj ljudi ne zna a to je starenje napajanja koje u trenutku kupovine recimo ima 400W onda njegova sposobnost da isporuci struju komponentama u racunaru opada.
To starenje je narocnto izrazeno ako se racunar ne gasi uopste sto pogoduje drugim komponentama koje su osetljive na pali gasi (recimo HDD) ali steti napajanju, negde sam naleteo na podatak od 25W (ili %) na godisenjem nivou.

:: Ima li veze shto je izlaz na karti dvi-i dual a konverter dvi-d single
:: Kod crt-a nije bilo problema sa njim
:: Ali zashto se ugasi kompjuter u igri
MACHINE Re: Re: Nemam drugi kabl 11.05.2009. 15:54 #113185

Pazi, ako se ne ugasi u OCCT:GPU 0.70 nigde nece. To je trenutno najmocniji GPU burner na svetu, jaci i od FurMark. Ako mu tu ne ugasi masinu, znaci nije PSU...posto ce on razviti ubedljivo najvecu T. Moguce je da je problem soft prirode posto mu gasi samo u igrama (problematcicno Catalyst???)

A N G E L

:: Racunar se ugasi tokom igre zato sto u 3D modu karta vuce vise nego u 2D grafickom modu, pa tako napajanje postane slabo te se sistem sam gasi da ne bi stradao hardver
:: A kako to mislis nemas druge kablove pa koji ti je taj drugi koji povremeno probas, probaj prvenstveno naponski (moguce da on nije kako valja pa zeza) kabel a tek onda vga
:: Mene je tako jedno vreme ubijao u pojam tzv. smelcovanje kabla sa klima uredjaja i dok to nisam ustanovio oci mi otpadose, menjao sam (posto je bila kancelarija u nedodjiji) napajanja, graficke karte ali nista nije pomoglo cak ni UPS APC 1500 nije to mogao da ispegla
:: Generalno postoji nesto sto prilican broj ljudi ne zna a to je starenje napajanja koje u trenutku kupovine recimo ima 400W onda njegova sposobnost da isporuci struju komponentama u racunaru opada
:: To starenje je narocnto izrazeno ako se racunar ne gasi uopste sto pogoduje drugim komponentama koje su osetljive na pali gasi (recimo HDD) ali steti napajanju, negde sam naleteo na podatak od 25W (ili %) na godisenjem nivou
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Ima li veze shto je izlaz na karti dvi-i dual a konverter dvi-d single
:: :: Kod crt-a nije bilo problema sa njim
:: :: Ali zashto se ugasi kompjuter u igri
:: ::
:: :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
Jebivetar Re: Re: Re: Nemam drugi kabl 11.05.2009. 16:19 #113190

Vidi ovako.
Trenutno sam igrao COD 5 na rezi 1024x768 sa starim monitorom. Nije se ugasio rachunar niti monitor treperi.
Na moj komp sam stavio novi tft i burazer pika PES, takodje nema problema.
Kada sam testirao njegov problematichni rachunar sa occt temperatura grafike je ishla do 94c dok je u COD5 68c. Rachunar se nije ugasio, a monitor je chas zezao chas ne, ali zeza i kada ne pokrenesh occt.
Vishe ne znam koju varijantu da probam. Vrtim se u krug.

:: Pazi, ako se ne ugasi u OCCT:GPU 0.70 nigde nece. To je trenutno najmocniji GPU burner na svetu, jaci i od FurMark. Ako mu tu ne ugasi masinu, znaci nije PSU...posto ce on razviti ubedljivo najvecu T. Moguce je da je problem soft prirode posto mu gasi samo u igrama (problematcicno Catalyst???
:: A N G E L

:: :: ::
MACHINE ... 11.05.2009. 16:36 #113197

Ocito je caka i bandwidthu...da imas monitor koji moze izvuci 1600x1200 (19 ili 21 CRT) znao bi da li je grafika, ili pak drugi TFT ili pak 4850 na drugu masinu na kojoj NEC radi...verovanto je problem u visokim rezolucijama kada se `kablovi` opterete kolicinom podataka...

A N G E L

Jebivetar Hm 11.05.2009. 17:32 #113206

hocesh reci da je u pitanju vga kabl ili grafcika karta koja ima problem sa visokim rezolucijama.
Probacemo da obnovimo xp i da metnemo nove drajvere nebi li se neshto promenilo.
Ne mogu da lociram problem pa moze da zeza svashta. Mozda plocha zeza, ko zna.

Jebivetar Problem je lociran 14.05.2009. 21:18 #113915

Procesor x2 5000 se pregrevao i poslace ga na reklamaciju. Promenili su pastu, nije uspelo.
Na 1024x768 se nije pregrevao ali na svakoj vishoj rezoluciji jeste.
Hvala svima na pomoci, mozda buraz i profitira ako mu ponude da menja procesor uz doplatu. Sad razmishljam da li ce 7750 biti dovoljan za ovu grafiku, a svakako je jachi od 5000, ili da idemo na 6000 na 3.0Ghz sa 2Mb kesha?
Pozdrav.

MACHINE Re: Problem je lociran 14.05.2009. 21:35 #113917

Iskreno, nikada ne bih posumnjao na procesor...jer on moze dati artefakte u igrama ali drugiacije, nalik na probijanje textura u greske u gemoetriji usled korumpirane transalcije kroz MMX, 3Dnow!, SSEx pipeline-ove ali ovako, vrlo bizarno...

A N G E L

:: Procesor x2 5000 se pregrevao i poslace ga na reklamaciju. Promenili su pastu, nije uspelo
:: Na 1024x768 se nije pregrevao ali na svakoj vishoj rezoluciji jeste
:: Hvala svima na pomoci, mozda buraz i profitira ako mu ponude da menja procesor uz doplatu. Sad razmishljam da li ce 7750 biti dovoljan za ovu grafiku, a svakako je jachi od 5000, ili da idemo na 6000 na 3.0Ghz sa 2Mb kesha
:: Pozdrav
Jebivetar Kazem vam 14.05.2009. 21:56 #113924

testirali smo sa OCCT koji je kartu doveo do 94c i komp se nije gasio dok je u Cod 5 ishla `samo` do 65c i tu se gasio zbog pregrevanja procesora. Moze li plocha da izazove pregrevanje procesora, teshko jel?
Koji je bolji na default kloku, 6000+ 3.0Ghz, 2Mb kesha ili 7750?
Grafika je kao shto rekoh Sapphire 4850 dual slot a plocha Gigabyte 70g ds3h sa 2Gb RAM 800Mhz.

MACHINE Re: Kazem vam 14.05.2009. 22:09 #113931

Iskreno, skeptican sam da je CPU u pitanju (ako to niste proverili u praxi) :( kako ste dosli do zakljucka dase pregreva??? On moze da ide do 70C bez posledica po stabilnost...K8 jezgra zasnovana na SOI IBM tehnologiji vrlo retko otkazuju, malo se greje i uradjeno je spartanski, ByTheBook, a svi znamo da su izradjena u Drezdenskoj fabrici (defused in Germany). Naravno, da i ploca moze da pumpa veci napon od potrebong usled lose naposnke sekcije, posebno ako je GA cija je to slaba strana, tako da bez probe drugog primerka procesora na toj ploci, ni u ludilu ne bih donosio ovakve Ad-Hoc zakljucke, cak ni sebi ne bih dozvolio toliki luxuz...

A N G E L

:: testirali smo sa OCCT koji je kartu doveo do 94c i komp se nije gasio dok je u Cod 5 ishla `samo` do 65c i tu se gasio zbog pregrevanja procesora. Moze li plocha da izazove pregrevanje procesora, teshko jel
:: Koji je bolji na default kloku, 6000+ 3.0Ghz, 2Mb kesha ili 7750
:: Grafika je kao shto rekoh Sapphire 4850 dual slot a plocha Gigabyte 70g ds3h sa 2Gb RAM 800Mhz
Jebivetar Mozda i nije CPU 14.05.2009. 22:22 #113940

Unimerom smo kod prodavca utvrdili da nije napajanje, grafika nije, procesor je posle gashenja i ponovnog paljenja bio na preko 70c, pokazao BIOS. Jedino ostaje da se vidi plocha, to ce utvrditi prodavci.
I ja nisam siguran da je procesor, a buraz je na pochetku tvrdio da je procesor a tek sad je ubedjen da jeste, videcemo za 7-14 dana ako reshe do tada.
Pozdrav, Stroju!

gile23 ... 14.05.2009. 22:22 #113941

broj poruka: 9121
Moze 7750 lagano da podrzi 4850, u igrama ti se taj 7750 ponasa kao E8200, ponekad je cak i jaci od njega. Srecno sa kupovinom. Reci sta si uradio.

http://www.guru3d.com/article/amd-athlon-x2-7750-be-review/

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar `A gde bash nadje Kumicu?` 14.05.2009. 22:43 #113948

Vidim da imam punu podrshku AMD tabora.
Ovo shto je malo slabiji od 8200 ne govori nishta, sa ovakvom grafom bi i moj 4200 terao sve zivo. I tachno se vidi uticaj grafike u odnosu na CPU u vishim rezolucijama. U 1024x768 je 8200 imao procentualno vecu prednost u odnosu na 7750 nego li u 1600x1200.
Poshto ce se sa ovom Sapphire 4850 igrati na 1650x1080, 7750 ce leci najbolje jer je skoro duplo jeftiniji od 8200. Realno. Overklok nas ne zanima.
Javicu naravno, samo kad bi doshla ta varijanta da menjamo procesor bilo bi extra. Jel ovaj 7750 moze da fura 1066Mhz Ram?

:: Moze 7750 lagano da podrzi 4850, u igrama ti se taj 7750 ponasa kao E8200, ponekad je cak i jaci od njega. Srecno sa kupovinom. Reci sta si uradio
:: http://www.guru3d.com/article/amd-athlon-x2-7750-be-review
:: Pozdrav
doca80 Da 14.05.2009. 23:38 #113972

broj poruka: 3053
ploca moze da izaziva pregrevanje procesora,ja imao takav slucaj,zamenjena ploca(MSI) i procesor se vise nije grejao,sve je pocelo da radi normalno...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

MaliAbner Nema teorije da ti treperi slika na monitoru zbog procesora !!! 15.05.2009. 06:18 #114017

Ja jos nisam cuo za takav slucaj, tj ovo je prvi ali definitivno nepotvrdjeni slucaj.

Ako ti se racunar gasi zbog procesora usled pregrevanja to je nesto sasvim drugo i po meni nema nikakve veze sa slikom na monitoru.
Ako je procesor onda mu u biosu digni marginu za samogasenje za jedno 5°C (recimo sa 55°C na 60°C) i ne bi trebalo da se gasi, ja sam to uradio na starom Athlonu i vise tog problema nije bilo.
I naravno ciscenje prasine sa rebara hladise.

Jebivetar Za one koje interesuje 24.05.2009. 21:10 #116680

Odneli smo komp gde smo kupili i ustanovili su da je procesor bio overklokovan pa su sredili to i sada se ne gasi. Kada smo ga odneli nije bio overklokovan, a moze se desiti da je frekvencija bila default a da neshto drugo nismo vratili. To je za sada resheno.
Shto se tiche treperenja nismo reshili ali su svi izgledi da je problem `pixel walk`.
Zato sam postavio posebnu temu na forumu.
Hvala svima na pomoci.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs