Ako misliš da je defektan monitor ili grafa, fotoaparat u ruke pa da vidimo. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
monitor je problem...a i pomenuno je sugavu Belineu...ako imas probaj drugi monitor da proveris i grafiku, ali tipujem da monitor. Cudno je da toga nema u WinXP...ili se ne primecuje...ovo tesko da su drajveri...
Boje ako se razlivaju isto ce da bude u DOS-u, Linuxu, Windows-u, MAC OS-u itd....to se kosi sa logikom da monitor zeza tako da se samo u Visti / W7 primeti. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: monitor je problem...a i pomenuno je sugavu Belineu...ako imas probaj drugi monitor da proveris i grafiku, ali tipujem da monitor. Cudno je da toga nema u WinXP...ili se ne primecuje...ovo tesko da su drajveri.. :: :: :: A N G E L :: :: ::
:: :: Boje ako se razlivaju isto ce da bude u DOS-u, Linuxu, Windows-u, MAC OS-u itd....to se kosi sa logikom da monitor zeza tako da se samo u Visti / W7 primeti. :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: monitor je problem...a i pomenuno je sugavu Belineu...ako imas probaj drugi monitor da proveris i grafiku, ali tipujem da monitor. Cudno je da toga nema u WinXP...ili se ne primecuje...ovo tesko da su drajveri.. :: :: :: :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: ::
To samo moze da bude ili do kabla ili do samog monitora. Imam ja par monitora koji imaju `duhove` na textu, ali kad stavim oridjidji kabl onda je sve u redu, odnosno nema tih `duhova`.
Znam tacno o cemu pricas, to se meni ranije pojavljivalo dok smo jos koristili CRT monitore na Siemensu pa kad sam pazario TFT nije ih vise bilo, mislim na duhove.
A sada kazem ti probaj da zamenis sam VGA kabl ili da taj kabl stavis na drugi monitor da vidis o cemu se radi.
Najjednostavnije ti je tako, da znas tacno u cemu je problem, posto kazes da ti na XP-u toga nema
Najozbiljnije. Ako čovek ne zna da testira svoj monitor, to je njegov problem. Ako mu sve radi normalno u XP-u to nije do monitora i kraj priče. A ako on nije primetio (?!?!?!) to je njegov problem. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Ozbiljno :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: :: Boje ako se razlivaju isto ce da bude u DOS-u, Linuxu, Windows-u, MAC OS-u itd....to se kosi sa logikom da monitor zeza tako da se samo u Visti / W7 primeti. :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: monitor je problem...a i pomenuno je sugavu Belineu...ako imas probaj drugi monitor da proveris i grafiku, ali tipujem da monitor. Cudno je da toga nema u WinXP...ili se ne primecuje...ovo tesko da su drajveri.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Graficka je Ati 4830 a monitor je gore pomenuti Belinea 22 tft. PRe 4830 ima sam x1300pro i to se isto pojavljivalo ali se samo na Windows 7/visti primeti. Probacu na CRT monitor.
a, znaci WinXP ima ugrajdenu detekciju kablova :))
Sumnjam da toga nem u XPu ili je pak problem teze uocljiv...nego pod TT stilovima. Ako on okaci CRT i tamo je sve OK onda jeste ili kabl ili monitor... a vlasnik polu corav :)
Monitor mozes testirati u XPu d ali ima duhova preko programa: NEC, Eixo ili Nokia monitor tester a ima i gro nezavisnih pbas za TFT/LCD
A N G E L
:: :: To samo moze da bude ili do kabla ili do samog monitora :: Imam ja par monitora koji imaju `duhove` na textu, ali kad stavim oridjidji kabl onda je sve u redu, odnosno nema tih `duhova`. :: :: Znam tacno o cemu pricas, to se meni ranije pojavljivalo dok smo jos koristili CRT monitore na Siemensu pa kad sam pazario TFT nije ih vise bilo, mislim na duhove :: :: A sada kazem ti probaj da zamenis sam VGA kabl ili da taj kabl stavis na drugi monitor da vidis o cemu se radi :: :: Najjednostavnije ti je tako, da znas tacno u cemu je problem, posto kazes da ti na XP-u toga nema
Dobro je da si nam to rekao. To može da ima i veze sa drajverima za chipset i nekom nekompatibilnošću sa Vistom / W7. Jesi ti sasvim siguran da to nisi možda u nekoj blažoj meri video na XP-u ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Graficka je Ati 4830 a monitor je gore pomenuti Belinea 22 tft. PRe 4830 ima sam x1300pro i to se isto pojavljivalo ali se samo na Windows 7/visti primeti. Probacu na CRT monitor.
Reci mi u koju ploču ti je uboden taj 4830 ? Jesi probao sa drugim DVI ulazom ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Zbog tih strafti sam bio istalirao xp i bas sam detaljno pregledao i nigde nema ni naznake strafti.
Pa jeftiniji su od firmiranih prendova a bolje su mi se pokazale maticne ECS nego gigabyte(jedna od firmiranih),a i neveruje da ima neka velika razlika u kvalitetu jer vecinom se sve maticne prave u kini,tajvanu itd. A i sva budzetka resenja su slicnog kvaliteta tako da nema neke razlike u brendu. Naravno u visem segmentu(citaj vise para) to je vec razlika i naravno da je bolje kupiti firmiran proizvod.
Ej a najjaca fora u svemu, on kada je vama poslao screen shot, on je mislio da se te strafte vide, a u stvari se nisu videle, pa ste coveka pokusali da shvatite pola sata :).
:) Verovatno je do kabla bilo ili si lose povezao monitor u komp pa je mozda i do toga. @markopvct te proizvode nalaze u prodavnici, daj neki sajt koji si skoro radio malo radim sad ovaj HTML pa da vidim gde sam :).
Pozdrav!
:: da to je najace. Ja sam mislio da se strafte vide. Od kad sam probao CRT pa vratio na TFT nema strafti.
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.