Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nvidia 9800GX2
STRANA 2 OD 2
Equinoxe Aha, oće to... 16.05.2009. 18:25 #114341

status: user
broj poruka: 12057

Možda i jeste 75 sa otvorenim kućištem i klimom u prostoriji gde nema 22-23 stepena.
U normalnim kućnim uslovima, zatvoreno kućište, letnje temperature, malo sutra.

Evo priče za veliku decu:
`Temperature of the GX2 when fully stressed rose over 100 Degrees C after 15 minutes.`
(http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=110054)

90 stepeni
http://www.engadget.com/2008/03/19/heat-from-geforce-9800-gx2-causing-system-crashes/2

Najgore od svega je što od drajvera zavise temperature ?!? To se sa ATI-jem nikad ne događa.

Kao i kod dvoglavih Radeona, tunel hlađenje nije ni za kupus, tako i kod nVidie, samo kod njih svi slepo kopiraju kartice ko retardi.

Nije svaki primerak isti - TAČKA.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Ajd sad svi da kopamo po netu.. 16.05.2009. 18:37 #114342

broj poruka: 18472
Pa da trazimo defektne primerke!U normalnim uslovima ta karta ne sme da prelazi 75c u zatvorenom kucistu!
Druga stvar sistem hladjenja kod dva GPU-a je bolje resen nego kod Radeona i sam cooler daje bolji ucinak na manjim obrtajima i stim pravi manju buku.
Ja koliko sam zadrt kad me neko nesto pokusava da uci a nije upravu u stanju sam da kontaktiram svakog koga znam da ima 9800 GX2 i da baci shootove sa testovima pa da potkrepi svaku moju tvrdnju u sta sam siguran 100% da hoce bez i malo razmisljanja.
Druga stvar od kojih driver-a zavisi temperatura GPU-a kod dvoglavih?Nije tacno.Ja imam dvoglavu pa nesto nisam primetio!Druga stvar,GTX 295 ,jeste da ima malo drugacije resen sistem hladjenja na stock cooler-u ali GT200 naspram G92 nebo i zemlja sa temperaturama a opet na stock cooleru i to u toku igre sa AA u Crysis plus OC karte nije prelsa temperaturu od 77c,75 c uglavnom.OK.Tad je bio zimski period,to moram da naglasim ali poenta je ocigledna.G92 chip je sam po sebi hladan chip,naslednik dobrih performansi starijeg prethodnika G71.9800 GX2 je odlicna karta,veoma brza,stabilna i sa visokim OC potencijalom na zavidnom nivou.O grejanju necu da pricam uopste vise jer nema svrhe a uostalom GAMER4LIFE je mozda nabo neki defektniji primerak.Ko to uopste moze da zna?!

I Want to believe - The truth is out there

Equinoxe Re: Ajd sad svi da kopamo po netu.. 16.05.2009. 18:50 #114344

Upravo ti ja to govorim, nije svaki primerak isti ima ih od 75 - 100, što svakako nije normalno. Temperature od plus do minus beskonačno (?!?!?).

Hlađenje mu je krš i to je to.

:: Pa da trazimo defektne primerke!U normalnim uslovima ta karta ne sme da prelazi 75c u zatvorenom kucistu
:: Druga stvar sistem hladjenja kod dva GPU-a je bolje resen nego kod Radeona i sam cooler daje bolji ucinak na manjim obrtajima i stim pravi manju buku
:: Ja koliko sam zadrt kad me neko nesto pokusava da uci a nije upravu u stanju sam da kontaktiram svakog koga znam da ima 9800 GX2 i da baci shootove sa testovima pa da potkrepi svaku moju tvrdnju u sta sam siguran 100% da hoce bez i malo razmisljanja
:: Druga stvar od kojih driver-a zavisi temperatura GPU-a kod dvoglavih?Nije tacno.Ja imam dvoglavu pa nesto nisam primetio!Druga stvar,GTX 295 ,jeste da ima malo drugacije resen sistem hladjenja na stock cooler-u ali GT200 naspram G92 nebo i zemlja sa temperaturama a opet na stock cooleru i to u toku igre sa AA u Crysis plus OC karte nije prelsa temperaturu od 77c,75 c uglavnom.OK.Tad je bio zimski period,to moram da naglasim ali poenta je ocigledna.G92 chip je sam po sebi hladan chip,naslednik dobrih performansi starijeg prethodnika G71.9800 GX2 je odlicna karta,veoma brza,stabilna i sa visokim OC potencijalom na zavidnom nivou.O grejanju necu da pricam uopste vise jer nema svrhe a uostalom GAMER4LIFE je mozda nabo neki defektniji primerak.Ko to uopste moze da zna?
::
:: I Want to believe - The truth is out there
GAMER4LIFE GX2 16.05.2009. 19:00 #114347

broj poruka: 839
Ljudi nemojte da se svadjate, graficka je Asus 9800GX2

http://www.techspot.com/articles-info/91/images/Image_07.jpg

znachi sad sa ovim poslednjim driverom za win7 x86 185.85 idle mi je
gpu1 - 79c gpu2 - 75, kupio sam je pre 11-12 meseci, i skupo platio oko 420€ e sad ako je stvarno pasta upitanju ako bi je otvorio onda bi verovatno i garanciju upropastio.. sacu da obrisem ovaj driver i sa onim sto ce sam win da uradi cu da izmerim..
Equinoxe Re: GX2 16.05.2009. 19:04 #114349

Budi jako oprezan kod skidanja sa tom sendvič karticom. Kad skineš pastu ((medicinskim) benzinom)) nanesi na čipove samo tanak sloj (film) paste. I dobro izduvaj rebra hladnjaka od prašine.

:: Ljudi nemojte da se svadjate, graficka je Asus 9800GX
:: http://www.techspot.com/articles-info/91/images/Image_07.jp
:: znachi sad sa ovim poslednjim driverom za win7 x86 185.85 idle mi j
:: gpu1 - 79c gpu2 - 75, kupio sam je pre 11-12 meseci, i skupo platio oko 420€ e sad ako je stvarno pasta upitanju ako bi je otvorio onda bi verovatno i garanciju upropastio.. sacu da obrisem ovaj driver i sa onim sto ce sam win da uradi cu da izmerim..
GAMER4LIFE GX2 16.05.2009. 19:10 #114352

http://www.youtube.com/watch?v=zrg8nJ0bsUk&feature=related

sad sam vratio driver onaj windowsov i ista stvar.. ne znam jedino da probam sa pastom.. da li mogu da je rasklopim a da bude i dalje u garanciji?

Equinoxe Re: GX2 16.05.2009. 19:13 #114353

Ako karticu fizički ne oštetiš, nema problema.

:: http://www.youtube.com/watch?v=zrg8nJ0bsUk&feature=relate
:: sad sam vratio driver onaj windowsov i ista stvar.. ne znam jedino da probam sa pastom.. da li mogu da je rasklopim a da bude i dalje u garanciji?
markopvict Ja bih forsirao da izgori smece...u garanciji 16.05.2009. 19:27 #114354

broj poruka: 4515
Onda bih trazio za 420 evra neku novu karticu.... recimo GTX295

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner POroblematicna kartica... 16.05.2009. 19:30 #114355

broj poruka: 7783
Problem sa tom kartom je njeno lose reseno hladjenje.
Ovo moze da shvati svako ko se bavi tehnikom.

Izvini kolega SkyFire ali krajnje je vreme da prestanes vise sa takvim pa recimo skoro izdresiranim reagovanjem na kriticke komentare o nVidiji, reagujes kao da ti je, a zaista ti niko nije spominuo niti psovao blisku rodbinu (tada bi verovatno potezao oruzije).
Vec sam ti ranije skrenuo paznju da diskusiju o necemu ne moraju da vode samo oni koji to nesto poseduju, jer po tom rezonu u postu o evrosongu su mnogi spomionjanjali Anu Nikolic i iznosili svoje misljenje o njoj kao ribi osobi itd.. a po tebi niko nije imao pravo da je komentarise zato sto je od svih koji su se ukljucili u diskusiju niko ama bas niko `prosto i narodski receno JEBAO !!!
Ili da o kolima ne sme da prica niko ko nema BMW, Mecu ili Ferrari !!!
Takav rezon je krajnje bez veze !!!

A sad malo o hladjenju pomenute kartice.
Zasto je lose reseno hladjenje zato sto PCB te kartice a poznato je da su dve u jednom ko panten ne dozvoljava da otvori za izbacivanje vreline sa haldnjaka izlaze van kucista celom sirinom kao kog ATi-ja tako da su konstruktori morali da stave resetke na oklopu kartice i sa unutrasnje strane kucista.
Takvo resene generalno utice da se vazduh oko kartice bude topliji nego sto bi trebalo zato sto se deo izduvane vreline vraca u samu karticu.

Ja licno nikad ne bih u racunar stavljao te nVidia sendvice pa ni ultra giga mega gtx295 koja je i dalje gle cuda sendvic kartica tj fabricki spojene dve katice u jedan oklop.
Znam pojavila se i prva sa dva GPU-a na jednom PCB to je tek rava x2 koju ATi pravi vec dve sezone.

Ako mislis da je kinta u pitanju ne brini se na racunu imam za 100 komada gtx295 stvar je izbora hocu necu, trenutno necu moja stvar...

Tomato Republic Of Serbia !!!

SkyFire Skidaj opusteno,nista na silu! 16.05.2009. 19:33 #114357

Pogledaj po netu kako se rastavlja,da ipak ne ides na pamet.Kad budes stavljao pastu na GPU pogledaj da je premazes preko cele povrsine tankim slojem..Kad sve ponovo sastavis onda pogledaj koje su temperature.
P.S.Zvaku skidaj medicinskim benzinom i vatom.Sve lepo ocisti sa GPU-a i sa baze od cooler-a!Posle jos jednom precisti samo i alkoholom i kraj.Onda nanosi pastu!

Ako ti se posle ovog stanje sa temperaturom ne promeni veseli markopvict ti je dao dobar predlog!Razmisli o tome ako ti je karta i dalje u garanciji!

@MaliAbner@ Samo ti iscooliraj i sve ce biti uredu!Reagujem shodno situaciji i shodno tome koliko sam upucen u tematiku!Tvoj stav je drugaciji od mog,razliciti smo ljudi,drugacije razmisljamo i sta je sad tu problem?
Ono gore za Anu Nikolic i BMW uopste te nisam razumeo al nema veze.Bitno je da sam ja kriv jel tako?

GAMER4LIFE Roger That! 16.05.2009. 20:01 #114359

Evo sad cu da je otvorim pa cu da vidim kakva je razlika sa novom pastom :)

gile23 Re: Ja bih forsirao da izgori smece...u garanciji 16.05.2009. 20:13 #114362

broj poruka: 9121
U pravu si :).

Pozdrav!

:: Onda bih trazio za 420 evra neku novu karticu.... recimo GTX29
:: - - - -
:: `Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefon

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Skidaj opusteno,nista na silu! 16.05.2009. 20:44 #114364

broj poruka: 7783
Ne naprotiv niko tebe nije okrivio niti optuzio.
Ali taj rezon da mi koji neko parce gvozdjirije ne posedujemo ne mozemo da komentarisemo o tome, niti o bilo cemu drugom sto ne posedujemo, tj da se kao etalon znanja uvazava samo misljenje onoga ko je to nesto probao ili poseduje predmet diskusije.
A primere sam onako random upotrebio da slikovitije opisem ili ti docaram apsurd takvog stava koji glasi citiram `Molim doticne koji kartu nisu nikad ni videli da Shut up!`.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: @MaliAbner@ Samo ti iscooliraj i sve ce biti uredu!Reagujem shodno situaciji i shodno tome koliko sam upucen u tematiku!Tvoj stav je drugaciji od mog,razliciti smo ljudi,drugacije razmisljamo i sta je sad tu problem
:: Ono gore za Anu Nikolic i BMW uopste te nisam razumeo al nema veze.Bitno je da sam ja kriv jel tako?
:: I Want to believe - The truth is out there
SkyFire Re: Re: Skidaj opusteno,nista na silu! 17.05.2009. 06:36 #114436

Ajd ovako Abnere.Stavi se i na moj polozaj malo pa ces shvatiti zasto ispzidim i imam takav stav.Uzecu u obzir da si pametan i odrastao covek i da ces to brzo skapirati.Ti kupis neku odredjenu stvar,nije bitno sta je i provalis je do maximuma ,znas kako radi,poznajes tu stvar u `dusu` i sada dodje neki `laik` koji to u zivotu nije ni video iz bliza a kamo li probao i soli ti pamet kako to ne radi tako vec nesto deseto!`Ajd` sad ti meni objasni kako ja da se postavim?Jebo te pa sav svoj hobi,slobodno vreme posvetio sam IT-u,shvatam to kao nauku,svaki dan ucim sto je vise moguce.Dal ja to previse licno shvatam il sta je ali brate zaista ne mogu da razumem te filozofe koji prosipaju nebuloze sami od sebe ili procitaju nesto na netu koje nema veze sa stvarnom realnoscu!Meni je to malo i uvredljivo,ako kazem da nesto tako radi smatram da bi trebalo da mi se poveruje jer nemam portrebe da lazem!Zasto bi to radio?Pa lagao bih samog sebe!Shvatas?Upravu si ti,moja reakcija je malo vise burna ali sa razlogom koji sam ti sad naveo.Ja ipak smatram da je vaznije ono licno iskustvo nekog nego li neke price sa neta ili ti necija `logika` na osnovu procitanog ili sl..I zbog tih stvari i imam takav stav i uvek sam spreman da ostro odgovorim.Namera moja nije da nikog uvredim,omalovazim i sl vec da pojasnim cinjnicno stanje.Ovde sam primetio da su ljudi vise spremni da prihvate nesto sto im se servira kao jedna prosta reklama (marketing) jel to ide u prilog njihovoj sujeti nego li da otvore oci i prihvate istinu.Samo se za to borim i nista vise.Ocigledno je moj pristup totalno pogresan jer nema svrhe a ni poente kad nemam kome da objasnim jer niko nece da slusa.

:: Ne naprotiv niko tebe nije okrivio niti optuzio
:: Ali taj rezon da mi koji neko parce gvozdjirije ne posedujemo ne mozemo da komentarisemo o tome, niti o bilo cemu drugom sto ne posedujemo, tj da se kao etalon znanja uvazava samo misljenje onoga ko je to nesto probao ili poseduje predmet diskusije
:: A primere sam onako random upotrebio da slikovitije opisem ili ti docaram apsurd takvog stava koji glasi citiram `Molim doticne koji kartu nisu nikad ni videli da Shut up!`
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ::
:: :: @MaliAbner@ Samo ti iscooliraj i sve ce biti uredu!Reagujem shodno situaciji i shodno tome koliko sam upucen u tematiku!Tvoj stav je drugaciji od mog,razliciti smo ljudi,drugacije razmisljamo i sta je sad tu problem
:: :: Ono gore za Anu Nikolic i BMW uopste te nisam razumeo al nema veze.Bitno je da sam ja kriv jel tako?
:: :: I Want to believe - The truth is out there
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs