:: Sad trenutno nisam u mogucnosti da testiram komp :: Sutra cu da oc-ujem cpu na 3,6ghz pa javljam koji je rezultat :: :: P.S.Sto se tice mene ja ne bi uzimao ATI,ali cale je taj koji se pita :: Ne brinite zelenbaci,necu vas izneveriti :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Hahaahaaha,to sam razmisljao.Sala naravno. Karta je sasvim ok,zadovoljan sam s njom,samo da vidim kako se ponasa u igrama. Verujem da ce sve raditi na ultra high.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Sta, oces krisom prodati 4870 i uzeti 275GTX! . :: :: Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!! :: :: :: Sad trenutno nisam u mogucnosti da testiram komp :: :: Sutra cu da oc-ujem cpu na 3,6ghz pa javljam koji je rezultat :: :: :: :: P.S.Sto se tice mene ja ne bi uzimao ATI,ali cale je taj koji se pita :: :: Ne brinite zelenbaci,necu vas izneveriti :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
Nemoj daj je meni!!! Ja cu biti zadovoljan i sa ATI-jem koji nece da predje 15K! Takodje sala naravno!
Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!!!
:: Malo cu da kloknem i nju i procesor.Ako tad nemam preko 15k sledece sto cu da uradim je lomljene karte na pola :: Imacu tu cast da lomim ATI :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
veceras ti ja kacim 3D Mark 2006 sa ATI 4870 na tvojoj frekfenciji CPU-a.Nemoj da brines.Videcemo kako se ponasa.Jedno moras da znas.ATI daje svakako manji score od nvidie u 3d mark-u i to ti nije bas referento za poredjnje.U igrama se malo drugacije ponasa a to ces svakako sam saznati.
Thanks.Ma znam da daje manji score iz iskustva. Sa 9600gt sam imao 115xx,znaci nije mnogo daleko 4870. Realno,ova 4870 bi trebalo da ima minimum 15k. Da napomenem da sam koristio Catalyst 9.4 drajvere.
:: veceras ti ja kacim 3D Mark 2006 sa ATI 4870 na tvojoj frekfenciji CPU-a.Nemoj da brines.Videcemo kako se ponasa.Jedno moras da znas.ATI daje svakako manji score od nvidie u 3d mark-u i to ti nije bas referento za poredjnje.U igrama se malo drugacije ponasa a to ces svakako sam saznati :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: ::
Ne brini se ti oko 3D Marka ili Vantage-a to su ipak sinteticki testovi.U igrama je ona podjednaka sa GTX260,u nekima malo bolja u nekima malo losija.Evo recimo znam licno slucaj gde covek sa Q6600(def.) i GTX285 ima jedva 12k poena u 3D Marku06 dok recimo ja sa Q9450(def.) sa GTX260 imam 15150 a u igrama naravno da on ima osetno bolje rezultate.Tako da vise se oslanjaj na njen realan rad u praksi i nema da brines .
Ako vec hoces da poredis rezultate sintetickih testova, koristi 3D Mark Vantage, daje mnogo realnije rezultate nego 3D Mark 06 koji daje nerealne...
I drugo, kod mene Q6600 @ 3.2GHz, 2GB DDR2 @ 1200MHz & Gainward 4850 GS @ 735/2300 (ili 2400MHz, nisam siguran) izbacuje 14606 score u 3DMark 06 a u 3DMark Vantage-u izbacuje P8598 @ 735/2400MHz, tako da tu tvoju gusi procesor 100%...
Ne brini, znam da su mnogo razliciti i engine-i i svasta nesto...
U tome i jeste stvar, u 3DMark-u 06 nVidia ima nerealno visoke rezultate, koji kako ti kazes ``veze sa mozgom nemaju``, tipa 9800GTX+ ima bolji score nego 4870 a u stvari se bori se referentnom 4850... (o svojoj GS da ne pricam kako je tuce )
3DMark Vantage daje rezultate mnogo realnije, tj. vrlo slicne onima kakvi ce biti u igrama...
Ahahah, pa sigurno ti zato ni Crysis ne radi na više od 50fps ! AAaahaahaa !
Dobar dan - dobar dan, tak`a i tak`a stvar !
:: :: Ma je_eš bre 3dšit mark ! Jesi ti osetio dobitak konrketno u igrama koje igraš :: :: I još nešto. Spustio sam mog Quada na 3.0 GHz, iskjlučio CrossFire (radi samo jedan Radeon 4850) i dobio 13200 u 3dm 2006 :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Ja se ponadao vise od 15k,kad ono... :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
A posle lomljave napiši da li si očistio sve prethodne drajvere, koje si nove instalirao i šta si u njima kako i koliko podesio, kao i kolike su ti temperature u IDLE-u i LOAD-u, jer jednostavno drajveri za 4870 otprilike nikoga na planeti ne zajebavaju, a baš su tebe našli sad... ma, važi.
Pre toga sam izbrisao Nvidia drajvere,ocistio ih Driver Cleanerom,instalirao ATI Catalyst 9.4(Display driver i CCC),testirao je 3dmarkom 06,sve je ok proslo.Kad sam pusto GTA 4,odigrao sam 5 min. i posle toga mi se slika sama zaledila.Nisam mogao ni da mrdnem nigde.CCC sam stavio na default,jer stvarno neznam sta treba da se podesi.Temperature su mi bile ok.
:: Lomi, šta čekaš :: :: :: A posle lomljave napiši da li si očistio sve prethodne drajvere, koje si nove instalirao i šta si u njima kako i koliko podesio, kao i kolike su ti temperature u IDLE-u i LOAD-u, jer jednostavno drajveri za 4870 otprilike nikoga na planeti ne zajebavaju, a baš su tebe našli sad... ma, važi :: :: :: Dobar dan - dobar dan, tak`a i tak`a stvar !
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.