Od kako se pojavila GTX295 svi 4870X2 sad nesto porede sa tom kartom valjda zato sto je to vrh ponude iz nvidie i vrh ponude iz ATI.Realno koliko se secam po snazi i po klasi je 4870X2 u klasi sa GTX280 i to je uvek bilo.4870X2 prednjaci u visim rezolucijma dok u manjim je u nesto manjem zaostatku.4850X2 sam-smo probali tj radjen je test kod mene ,imam testove i dalje samo jos da ubacim i GTX280 i da vidimo tu realnu razliku.Primer.U Crysis igri ima 60 FPS na default u 1280x1024 rezoluciji dok GTX280 ima 70+.Znaci 10 Fps vec u startu jaci bez OC-a...Za dalje cemo da vidimo..
Ja to ne videh, ni windows pod kojim si to testirao, ni podešavanja u BIOS-u.
GTX280 ima 1GB memorije, a moj 4850X2 ima 2 x 512MB = not the same, pogotovo što neću ni da sanjam koliko je taj GTX plaćen, ali to tebe ne zanima naravno ti samo gledaš vrhunske performanse. Za mene su `vrhunske performanse` napraviti nešto vredno poređenja sa tom kartom za (+-)10.000 din manje. Iz tog prostog razloga se nikad nećeo slagati. I da sam imao pare da kupim 4870 X2 i polupam o patos tog 280 i mnogo iznad to ne bi radio jer sam i kao ljubitelj hardware-a ostao priseban i održao svoj sistem vrednosti netaknut. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Od kako se pojavila GTX295 svi 4870X2 sad nesto porede sa tom kartom valjda zato sto je to vrh ponude iz nvidie i vrh ponude iz ATI.Realno koliko se secam po snazi i po klasi je 4870X2 u klasi sa GTX280 i to je uvek bilo.4870X2 prednjaci u visim rezolucijma dok u manjim je u nesto manjem zaostatku.4850X2 sam-smo probali tj radjen je test kod mene ,imam testove i dalje samo jos da ubacim i GTX280 i da vidimo tu realnu razliku.Primer.U Crysis igri ima 60 FPS na default u 1280x1024 rezoluciji dok GTX280 ima 70+.Znaci 10 Fps vec u startu jaci bez OC-a...Za dalje cemo da vidimo. :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: ::
To sam radio ranije pa sam samo uporedio sa onim sto smo odradili zajedno.Kad mi stigne monitor videces da ce do 1920x1200 biti jako,jako cupavo.Druga stvar pogledaj koliko ATI 4870X2 daje frejmova u Crysis u odnosu na GTX280.Znam i to dok sam uporedjivao sa jednim likom sa bencha..Nije to uopste ni bitno.Ljudi imaju razlicita razmisljanja,poglede itd.Meni recimo nije bitno koliko sta kosta da platim najbolje,vrhunske performanse pa ma koliko ta cena bila i nerealna ako sam tad u mogucnosti ja cu da uzmem ako nisam sacekacu da cena padne.To kod mene funkcionise vrlo prosto.Uzimam ono sto mi se svidja ,kvalitetno i brzo.To uopste ne treba porediti nit je za bilo kakvu polemiku. P.S.Cekam zaista ko ozeblo sunce da se i to privede kraju,da se stavi tacka gde se zapravo koje karte nalaze u kom rangu i u kojoj klasi. Da dodam jos nesto..Kad se hw poredi i radi cist test sirove snage i performansi niko te ne pita koliko to kosta!To je totalno nebitna stvar.Bitna je tek krajnjem kupcu koji ce da se odluci za jedno ili drugo ali tek posle svega toga.Znaci nemojmo da mesamo babe i zabe.
I Want to believe - The truth is out there
:: :: Ja to ne videh, ni windows pod kojim si to testirao, ni podešavanja u BIOS-u :: :: GTX280 ima 1GB memorije, a moj 4850X2 ima 2 x 512MB = not the same, pogotovo što neću ni da sanjam koliko je taj GTX plaćen, ali to tebe ne zanima naravno ti samo gledaš vrhunske performanse. Za mene su `vrhunske performanse` napraviti nešto vredno poređenja sa tom kartom za (+-)10.000 din manje. Iz tog prostog razloga se nikad nećeo slagati. I da sam imao pare da kupim 4870 X2 i polupam o patos tog 280 i mnogo iznad to ne bi radio jer sam i kao ljubitelj hardware-a ostao priseban i održao svoj sistem vrednosti netaknut :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Od kako se pojavila GTX295 svi 4870X2 sad nesto porede sa tom kartom valjda zato sto je to vrh ponude iz nvidie i vrh ponude iz ATI.Realno koliko se secam po snazi i po klasi je 4870X2 u klasi sa GTX280 i to je uvek bilo.4870X2 prednjaci u visim rezolucijma dok u manjim je u nesto manjem zaostatku.4850X2 sam-smo probali tj radjen je test kod mene ,imam testove i dalje samo jos da ubacim i GTX280 i da vidimo tu realnu razliku.Primer.U Crysis igri ima 60 FPS na default u 1280x1024 rezoluciji dok GTX280 ima 70+.Znaci 10 Fps vec u startu jaci bez OC-a...Za dalje cemo da vidimo. :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Odnos cene i performansi bilo kog parčeta hardware-a nisu babe i žabe već usko povezane stvari. Meni je to mnogo bitnije, nego koja će kartica da izvuče veći +- 2 FPS u bilo kom referentnom benchmark testu ne obraćajući uopšte pažnju koliko će tih par frejmova da košta.
Bilo da je u pitanju grafička, monitor, ADSL ruter, parket, bojler, pegla, zvučnici...ko ne gleda odnos cene i `performansi` ili ima toliko para da ga to ne zanima ili ga ne zanima šta misli 97% ljudi iz IT sveta (ostali su na OC takmičenju). _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Zasto govoris u prvom licu?Da li ti shvatas da si ti kao jedinka totalno nebitna karika u IT svetu kao i ja i kao bilo ko drugi.Pomenuo si performanse.Nemoj onda govoriti JA!Tebe niko nista i ne pita kapiras.Sebe ubacujes u pricu a poenta je sasvim drugacija.Poenta je merenja snage jednog hw-a sa drugim.Klasificiranje i podela po rangovima.Kada se generacijski mere i testiraju performanse i sirova snaga da bi ih klasifikovali na nivo na kom pripadaju niko ne gleda cenu i cena uopste nije bitna ni jedan jedini posto.Proizvod kao takakv kakav je je vec plasiran na trziste sa odredjenom vrednoscu u cenovnom rangu.Da li je on zacenjen ili ne ili zbog nekih drugih razloga skuplji ili jeftiniji je vec prica za drugu temu.Zato sam i rekao,tek posle svega toga kad se testovi odrade bitno je krajnjem kupcu da se odluci za koji brend ce da ulozi svoj novac.Postujem ja tvoje razmisljanje ali mi nisi jasan da sve meris po tvom aspektu gledista i smatras da je to ispravno.Sto sad ja ispadam glup sto dam malo vise para za nesto sto je vrh a ti pametan sto si malo manje ustedeo a dobio nesto sto je za tebe prihvatljivo?To nikako ne razumem.Ogradi se prijatelju,nemoj pricati samo ja pa ja,ne razmilsjaju svi kao ti i nije merodavno razmisljanje koje forsiras.I ja za sebe mogu da kazem da sam upravu i da tvrdim nesto onako kako to ja vidim iz mog ugla.Razgranici da su ljud drugaciji,da svako drugacije razmislja,neko je manje stedljiv,neko vise a nekome to uopste nije ni bitno.Meni je bitan svaki frejm jer sam gamer,te stvari volim i to treba da se postuje.Zasto bi sad neko mene osudjivao zbog toga???
By the way.Sad sam gledao 3D Mark score sa 4850X2 i veoma je pristojan rezultat, za respekt.
:: :: Odnos cene i performansi bilo kog parčeta hardware-a nisu babe i žabe već usko povezane stvari. Meni je to mnogo bitnije, nego koja će kartica da izvuče veći +- 2 FPS u bilo kom referentnom benchmark testu ne obraćajući uopšte pažnju koliko će tih par frejmova da košta :: :: Bilo da je u pitanju grafička, monitor, ADSL ruter, parket, bojler, pegla, zvučnici...ko ne gleda odnos cene i `performansi` ili ima toliko para da ga to ne zanima ili ga ne zanima šta misli 97% ljudi iz IT sveta (ostali su na OC takmičenju) :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
:: Posto mi je izbor pao na ovu kartu pomalo sam zacudjen sto ne mogu nigde da je nadje
E jesi ga izabrao svaka ti dala...koji će ti moj ta glupost od kartice. U momentu kad je najavljena i imala je smisla, trebala je da bude u klasi GTX280. Ubrzo su se pojavile nove kartice pa je ova k`o što i sam vidiš izgubila smisao.
Bolji su ti izbor GTX275, GTX285 ili HD 4890...u istom nivou performansi bolje je uzeti jednostavniju karticu sa jednim GPU-om.
@bax: GTX-ovi280 jesu plaćani do jaja ali su bar bile i ostale ljudske kartice. 4870 X2 i 4850 X2 su bile i ostale nakaze od kartica... ...a taj tvoj 4850 X2 1GB (2X512MB) je upravo najveće njesra od svih ATI dual GPU kartica. Velika je razlika između te tvoje i 4850 X2 2GB (2X1GB)...čini ti se da si ti to nešto jeftino prošao...tvoja je očigledno slabija od GTX275 dok se 4850 X2 2GB još nekako i drži.
Proizvod je plasiran na tržište svojom cenom a na kupcu je da se pita: `Šta hoću, koliko imam love, šta mi treba ?`
Ti ne možeš da se pomiriš sa činjenicom da nisu svi gejmeri i overklokeri. U kom licu govorim nema veze sa životom jer će ti u svakom pa i OC i gejmerskom društvu reći 97% ljudi da neće bacati pare za svaki frejm. Ako je neko gejmer ne mora da znači da hoće da baca pare. Ubija te to što imam zdrav rezon i to je očigledno. Ne zanima me 3Dmark čoveče, imam preče stvari u životu. Koristim ga samo za proveru sistema i ispravnosti drajvera, njega i još par test alata. Test koji smo planirali da radimo je bio čisto informativne prirode i druženja radi. U pravu je 97% ljudi koji ne gledaju 3DMark i Crysis po ceo dan kad imaju slobodnog vremena.
Da li si obratio pažnju da 97% pitanja ovde na forumu počinje sa `Imam toliko para,šta je najboljaa kupovina ?` Jel ti to nešto govori ?
Ovo je zadnji put da ti na bilo šta odgovaram na ovom forumu. Ostani ubeđen da si u pravu i svaku paru koju imaš baci na NAJBOLJI REZULTAT NA SVETU. Čim potrošiš 1500e na sledeću grafičku i CPU, odmah se loguj na milion sajtova i napiši IMAM NAJBRŽE I NAJBOLJE.
I dont give a shit.
@FSamir I šta si ti sad dokazao ? Moja je slabija od GTX275, pa šta ? (Najbolje da jeste). Nakaze, po čemu ? Po hladnoći u radu, izbalansiranoj potrošnji, stabilnosti, dobroj ceni, fantastičnom PCB-u ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Hladnoca u radu je vlazni san kako AMD procesora tako i ATI kartica, a pogotovo x2 varijanti.
Izbalansirana potrosnja? 4870x2 vuce vise struje nego GTX295.
Stabilnost? Jel to onaj dodatni checkbox u ATI control panelu?
Dobra cena? ehm..... da....
Ali PCB jeste fantastican svakako, jer po velicini samo sto ti ne trlja HDD-ove... __________________ Scourge of PCBerza :: I šta si ti sad dokazao ? Moja je slabija od GTX275, pa šta ? (Najbolje da jeste). Nakaze, po čemu ? Po hladnoći u radu, izbalansiranoj potrošnji, stabilnosti, dobroj ceni, fantastičnom PCB-u ? :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst.
@bax2003 ja ne znam u kom si ti filmu covece?To sto ti mislis da 97% korisnika razmislja na tvoj nacin grdno se varas i vidi se da nikad nisi imao blizak kontakt sa trzistem.Kad bi ti samo pravio spisak iz jedne firme koliko je prodato GTX280 a koliko recimo ATI 4870 nebi mogao ni da verujes koja je razlika u kolicini prodate nvidie. Da ti ne pricam koliko je prodato QX-ova i sl..Mislis da je mali broj entuzijasta i ljudi koji cene vrhunski i brz hardver?Covece pa ti opnda ne znas gde zivis.Ja koji nisam iz BG-a imam sve te informacije i u krugu sam ljudi i mogu da vidim sta se desava i nekad da i sam ne poverujem.Primer.Kad se pojavila GTX295 u full ceni od 500 Eur zavisno od brenda se toliko prodavala da je jedno vreme nije bilo kod uvoznika uopste,bio je zastoj sa uvozom.Ja imam toliko primera da pobijem tih tvojih 97% da ti to ne mozes da shvatis.Tih 97% bi se vrlo brzo pretvorilo i jedno 40% naspram 60% ostalih!Imas podrsku nekolicine forumasa i mislis da oni cine celu Srbiju!Kakva glupost.Ti jednostavno ne postujes ljude.Meris sve na nacin koji ti mislis da je ispravan i tu stavljas tacku.Ja sam covek koji neizmerno iznad svega voli hardver po svaku cenu.!Pojam ENTUZIJAZAM ocigledno ti nije jasan kao i jos nekim korisnicima ovde!
Inače nisma pomenuo AMD. X2, samo non referentna hlađenja poštujem.
I tvoj GTX je bio fantastičan na 100 stepeni, moja ne prelazi 65 na 30 stepeni u prostoriji.
Bolje duža kartica gde su integrisani elementi odvojeni tako da se bolje hlade nego retardirani sendvič ? Verovatno nisi primetio da ima ne refernetno hlađenje zbog koje sam je i uzeo. A da, zato si hteo da je kupiš, sad sam se setio.....Ili hočeš možda onog 4890...
Dobar ti taj komentar na cenu.
Bolje chck box koji funckioniše nego nemogućnost da snimiš ni color profil u NV Control Panelu. Vrhunski nema šta.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Hladnoca u radu je vlazni san kako AMD procesora tako i ATI kartica, a pogotovo x2 varijanti. :: :: Izbalansirana potrosnja? 4870x2 vuce vise struje nego GTX295. :: :: Stabilnost? Jel to onaj dodatni checkbox u ATI control panelu? :: :: Dobra cena? ehm..... da... :: :: Ali PCB jeste fantastican svakako, jer po velicini samo sto ti ne trlja HDD-ove.. :: _________________ :: Scourge of PCBerza :: :: I šta si ti sad dokazao ? Moja je slabija od GTX275, pa šta ? (Najbolje da jeste). Nakaze, po čemu ? Po hladnoći u radu, izbalansiranoj potrošnji, stabilnosti, dobroj ceni, fantastičnom PCB-u ? :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst.
Taj prvi GTX je bio felerican, sto nije nista strano ni kod nvidie ni atia, znas i sam. Moj GTX ne prelazi 70c. I ne izmisljaj, nisam hteo da uzmem 4850x2 zbog performansi sigurno, vec zbog 4 dvi porta, nista vise...
Meni samo bane nisi jasan, cim si promenio nvidiu za ati karticu kao da je neki djavo usao u tebe, odjednom su ti te ati kartice koji si toliko pljuvao sad odjednom nesto najbolje na svetu... __________________ Scourge of PCBerza
:: :: Inače nisma pomenuo AMD. X2, samo non referentna hlađenja poštujem :: :: I tvoj GTX je bio fantastičan na 100 stepeni, moja ne prelazi 65 na 30 stepeni u prostoriji :: :: Bolje duža kartica gde su integrisani elementi odvojeni tako da se bolje hlade nego retardirani sendvič ? Verovatno nisi primetio da ima ne refernetno hlađenje zbog koje sam je i uzeo. A da, zato si hteo da je kupiš, sad sam se setio.....Ili hočeš možda onog 4890.. :: :: Dobar ti taj komentar na cenu. :: :: Bolje chck box koji funckioniše nego nemogućnost da snimiš ni color profil u NV Control Panelu. Vrhunski nema šta :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Hladnoca u radu je vlazni san kako AMD procesora tako i ATI kartica, a pogotovo x2 varijanti. :: :: :: :: Izbalansirana potrosnja? 4870x2 vuce vise struje nego GTX295. :: :: :: :: Stabilnost? Jel to onaj dodatni checkbox u ATI control panelu? :: :: :: :: Dobra cena? ehm..... da... :: :: :: :: Ali PCB jeste fantastican svakako, jer po velicini samo sto ti ne trlja HDD-ove.. :: :: _________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: I šta si ti sad dokazao ? Moja je slabija od GTX275, pa šta ? (Najbolje da jeste). Nakaze, po čemu ? Po hladnoći u radu, izbalansiranoj potrošnji, stabilnosti, dobroj ceni, fantastičnom PCB-u ? :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst.
Možeš da nađeš bar 50 mojih postova gde pljujem i jedno i drugo.
Za ta 3 izlaza koja su ti trebala, trebali bi ti ček boxovi, da pdesiš displeje kako ti odgovara, što funckioniše besprekorno, jer sam 4 monitora kačio na nju.
nVidia 8800GTS koju sam imao je bila fantastična kartica. Kao i cela 8xxx serija osim ubogog 8500GT. Ali ono što je ATI uradio sa 3xxx i 4xxx serijom je fantastičan pomak unapred i pogodak u centar u svakoj kategoriji. Kad to nVidia uradi, super, nama će biti bolje.
Hoćeš da kažeš da je ono zlo u 295GTX-u bolje od malo duže kartice. Možda 2cm. Za takve karte se i ne uzima mini ili mali midi tower da bi se gurale sa HDD-ovima.
ATI, X1xxx i x2xxx serija su nasvirane i preforsirane kartice koje se prže i vuku trafostanicu.
Pogledaj malo po mojim odgovorima, nikad nisam samo jedno hvalio a drugo kudio. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
GTX280 mi nije prelazio 75-76c u letnjim danima ni pod razno,Pricamo o chipu koji ima 1400m tranzistora i koji je 576mm2 povrsine u 65nm procesu proizvodnje i samim tim je nivo disipacije dosta veci ali uprkos svemu tome imaju izuzetno dobre osobine. Ovde se poredi mocan graficki chip sa nekim patrljcima u 55nm tehnologiji sa povrsinom chipa od 256mm2 i opet losije karakteristike imaju.Toliko o kvalitetu chipa.Ja nisam sreo izdrzljiviji i kvalitetniji chip od GT200 ,to je jedna neunistiva mrcina (iskljucujem fabricke defekte iz price) !Sad vidim da se i neki sendvici porede.Hm..Kapiram da su dvoglave zveri.Kad smo ve kod toga ATI 4870X2 se greje kao TA pec na svom stock cooler-u,mozes kosu da susis na nju.Ajde da je uporedimo sa GTX295 stock.Prvo resenje hladjenja je mnogo bolje odradjeno uprkos karakteristikama koje sam vec naveo 1400M tranzistora uz manju povrsinu chipa od 470mm2 i 55nm proces proizvodnje.Opet bi TDP trebao da bude znatno veci od RV770 ati 4850/x2-4870/x2 - odnos GPU za GPU.Karta sa dva ogromna GPU-a ne prelazi temp od 75c moj primerak a kod mog prijatelja u kuci u uslovima od 30c u sobi ne prelazi u Fur marku 77c koji przi katastrofalno kartu. O podrsci kao software-u da ne pricam..
Za sve ostale koji ce vec danas najverovatnije da se ukljuce!
30.05.2009. 05:32
status: user broj poruka: 18472
Malo smo otisli svi zajedno u off ali nista nije bilo zlonamerno.Jednostavno sukob misljenja sto je normalno kod svakoga.Znaci nije bila nikakva svadja niti bilo sta drugo,polemisalo se na temu sa raznim argumentima kako ko i to je to.Ovo govorim da se dalje nesto nebi sirilo u negativnom smislu.Ako ste iole pametni uvidecete da niko nikog nije vredjao,samo smo raspravljali i delili razne stavove i misljenja.To je to.Sve je cool.
Re: Za sve ostale koji ce vec danas najverovatnije da se ukljuce!
30.05.2009. 08:28
status: user broj poruka: 3992
ma cool je nema sta sem sto ste opet poceli sa drpanjem.... jedan jedno.drugi ga poklopi pa se ukljuci treci na strani prvog pa se klepate tu... zaboravih sta je tema ovog posta....
rad je od coveka napravio majmuna
:: Malo smo otisli svi zajedno u off ali nista nije bilo zlonamerno.Jednostavno sukob misljenja sto je normalno kod svakoga.Znaci nije bila nikakva svadja niti bilo sta drugo,polemisalo se na temu sa raznim argumentima kako ko i to je to.Ovo govorim da se dalje nesto nebi sirilo u negativnom smislu.Ako ste iole pametni uvidecete da niko nikog nije vredjao,samo smo raspravljali i delili razne stavove i misljenja.To je to.Sve je cool :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: ::
4870X2 samo trazi vise mesta u kucistu i dobru ventilaciju,ako se to ima radi prilicno hladno.Evo npr. kod mene 4870X2 radi cak i hladnije od GTX260.Pri normalnim sobnim temperaturama u idle je 33c a u full loadu 60c,dok pri vrucinama je 40c-70c. A kako god okrenete 4850X2 je jaca od GTX280 mogli se vi pomiriti sa time ili ne....
БАКС-У2003, na koliko °C radi ta tvoja 4850x2 u IDLE-u i LOAD-u izazvanom nekim programom, npr. ATi Tool ? Još ako si pogledao te temperature pre neki dan kad je napolju bilo 30+°C... ako se ne sećaš koja je bila sobna temperatura kada si poslednji put merio, probaj da se setiš koji je mesec bio ili makar godišnje doba, kako bih ja makar okvirno znao koji epitet da pretpostavim.
@Dachman, ta 4870x2 ispade hladnija u IDLE-u od 4850 sa dual slot hlađenjem.
Taj tvoj 4870x2 ne bi mogao sa vodenim hladjenjem da bude idle na 30, i ne izmisljaj gluposti jer ima sasvim dovoljno testova koji pokazuju drugacije... __________________ Scourge of PCBerza
:: 4870X2 samo trazi vise mesta u kucistu i dobru ventilaciju,ako se to ima radi prilicno hladno.Evo npr. kod mene 4870X2 radi cak i hladnije od GTX260.Pri normalnim sobnim temperaturama u idle je 33c a u full loadu 60c,dok pri vrucinama je 40c-70c :: A kako god okrenete 4850X2 je jaca od GTX280 mogli se vi pomiriti sa time ili ne... :: ::
Druze izvini ali tesko mi je poverovati u to ali smatram da si ozbiljan covek pa nek uzmemo i to u razmatranje na neki nacin.Inace ovde je problem same disipacije.Drugo nisi rekao jel kod tebe referentno stock hladjnje ili neka serija kartice sa non referentnim coolerom posto sam video da je neka OC verzija karte?Ovo sto ti je daum rekao stoji poprilicno cvrsto kao stena.I sa dobrim vodenim sistemom tesko da bi postigao u idle u ovako toplim danima 30c a full load ajd sad manje vise,to i moze da bude jedno 60-70c bar kod ati-ja.Meni recimo ne prelazi 40c u Full load na vodi sa OC-om za svaki dan od 756/1250 dok u najgorem slucaju po najvecim vrucinama sto sam mogao da pratim realtime monitoringom bilo je 46c po GPU-u.. Znas kako druze.Neko kad odvoji pare za tako skupu karticu kao sto je 4870X2 mozda nema para za veliko kuciste.Znaci ono sto je fabrika propisala tj kako se pokazao sam chip to je sto je.Druga stvar.Ne znam dal si ti otvarao taj tvoj 4870X2 ako je sa referentnim hladjnjem?Hladjenje je odradjeno blagi uzas.Dva zasebna pasivna coolera sa rebrima sa malom bazum u sredini.Ventilator prvo gura vazduh kroz jedan da bi taj topao vazduh prolazio kroz drugi hladnjak sa rebrima.Jasno ti je kakav se rezultat dobija.Od karte koja je skoro triple slot po debljini ,greje se i trosi struju nenormalno mnogo. Kad vec pominjes i prostor.Ajde reci ti meni zasto jedan Cooler Master 832 i Thermaltake Sword nije dovoljan ?Od Thermaltake Sword nisam video ni vece a ni vise prostora u samom kucistu od bilo kog drugog koji postoji u opste na trzistu.I sve je to opet skoro dzaba zbog disipacije i opet sve kuva unutra.Ako to nije dovoljno prostora onda ne znam.Jedino da se kupi Antec Skeleton koji je ceo otvoren pa da od toga nesto bude.Znas kako,ima ona stara izreka `Svaki ciga svoga konja hvali` ali ajde da to zaobidjemo i da govorimo samo realne stvari.Ja sam samo za istinu i do sad sam samo takav stav i imao.Drugo je ako to nekom smeta pa to zeli da izvrne i da predstavi u drugacijem svetlu.Pricajmo realno kao zreli ljudi.
@skar
Sve dok nema uvreda svaka diskusija je zdrava.Od toga ne treba bezati.Da se svi tog pridrzavaju nebi bilo nikad svadja na forumu.Samo argumenti,dokazi i sve se lepo zavrsi na najkulturniji nacin.E sad,neko ima mozda malo kraci fitilj ali i za to postoji lekic pa ni to ne prestavlja nikakav problem
:: 4870X2 samo trazi vise mesta u kucistu i dobru ventilaciju,ako se to ima radi prilicno hladno.Evo npr. kod mene 4870X2 radi cak i hladnije od GTX260.Pri normalnim sobnim temperaturama u idle je 33c a u full loadu 60c,dok pri vrucinama je 40c-70c :: A kako god okrenete 4850X2 je jaca od GTX280 mogli se vi pomiriti sa time ili ne... :: ::
Idle 48-50. Na 30 stepeni u sobi. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: БАКС-У2003, na koliko °C radi ta tvoja 4850x2 u IDLE-u i LOAD-u izazvanom nekim programom, npr. ATi Tool ? Još ako si pogledao te temperature pre neki dan kad je napolju bilo 30+°C... ako se ne sećaš koja je bila sobna temperatura kada si poslednji put merio, probaj da se setiš koji je mesec bio ili makar godišnje doba, kako bih ja makar okvirno znao koji epitet da pretpostavim :: :: @Dachman, ta 4870x2 ispade hladnija u IDLE-u od 4850 sa dual slot hlađenjem :: :: 90 percent of everything is crap.
Ako je i realno tako (pod prstima), to je sjano. Samo obrati pažnji da se ta rebra ne napune. To je neminovno kad je dobra promaja, a nema filtera. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
To nisu teorije vec istina. Drugo nisi mi odgovorio na pitanje!Koji je model ATI 4870X2? Koja je ambijentalna temperatura? Koje imas kuciste? Kakva ti je promaja u kucistu? Trece mozda si ubo i dobar primerak sto je retkost. Svi ti faktori su bitni. Daj shoot da vidim sa full loadom?Uljuci hwmonitor ili log u GPU-Z. Ok deluje za sad samo mi daj jos malo vise informacija..
P.S.Koliko vidim sve temperature su ti ispod normalnih..Malo mi je ovo cudno.
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.