Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
4850 temperature, kolike su kod Vas ovih dana ?
STRANA 2 OD 2
Scyter Re: Re: Re: ... 21.06.2009. 17:59 #122805

status: user
broj poruka: 8138
Ok,ok.....kako radi graficka u igricama?Jer po perfomansama blizu 4870?

The Way It`s Meant To Be Played

:: Covece pa znam sta sam kupio... I na kutiji pise GDDR5
::
:: Evo ti slika iz XP PRO SP3 x64 sa 9.6 driverima u Everestu
:: http://img218.imageshack.us/img218/4264/zaesesesa2.jp
:: GS je klokovana verzija obicne 4850
:: GS GLH ima klokovan `samo` procesor sa 625 na 700 MHz i GDDR5 memoriju na 900MHz (900*4 = 3600) sto znaci 3.6GHz
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: :: Nemoguce da ima DDR5 memoriju.Ja do sad nisam video nijednu 4850 seriju sa DDR5 memorijom.Ajde instaliraj najnovije 9.6 drajvere pa vidi sta ti pise
:: ::
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: :: @ Slavuj OK... To je to u principu..
:: :: ::
:: :: :: @ Eseses Moja kartica je Gainward 4850 GS GLH (Gold Sample Goes Like Hell) koja ima GDDR5 memoriju..
:: :: :: Evo dokaza
:: :: :: http://img413.imageshack.us/img413/7816/zaesesesa.jp
:: :: :: Napmominjem da su ove gore temperature merene dok jos nisu ocisceni ventilatori na grafickoj kao i da jos nisam stavio stranicu kucista sa ventilatorima koje sam uzeo. Postovacu temperature i tada
:: :: :: ***************************************************************************************
:: :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 21.06.2009. 19:24 #122834

broj poruka: 2592
Evo rezultata nakon ciscenja (nije bilo nesto mnogo prasine, ali kad sam vec stavljao ventilatore rekoh ajd i da ga ocistim) i stavljanja tri ventilatora.

Uzeo sam dve dvanaestice i jednu osmicu (bocno dole 12 da uvlaci hladan, bocno gore 8 da izbacuje topao i nazad 12 da izbacuje topao).

Idle:

http://img145.imageshack.us/img145/3869/ventidle.jpg

Full load:

http://img145.imageshack.us/img145/2203/ventfullload.jpg

Temperature su slicne onima kada je otvoreno kuciste sto je super jer, pre ugradnje ventilatora, kada ga zatvorim za min skoci 10 stepeni u idle. Dakle, nakon ove ugradnje, kada se vrate one visoke temperature imacu par stepeni manju temp u kucistu.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Slavuj ... 21.06.2009. 19:50 #122842

broj poruka: 2236
Ako nije tajna, koji je to CPU, koji hladnjak i kakav ventilator ? Zbunjuje me tih 3245 rpm.

EKSTRA
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic Re: Re: Re: Re: ... 21.06.2009. 19:52 #122843

Nisam imao prilike da testiram 4870 na mojoj masini, uzeo sam 4850 jer manje trosi a imam napajanje Chftec 400W pa nisam nisam bio siguran da li b ono bilo dovoljno zai 4870. Evo ti ovaj link pa uporedi moju graficku sa obicnom 4850 i 4850 gs i obicnom 4870 (koja je na graficima iznad moje) pa sam proceni...

http://www.fudzilla.com/content/view/13812/40/1/1/

****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

:: Ok,ok.....kako radi graficka u igricama?Jer po perfomansama blizu 4870
:: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: Covece pa znam sta sam kupio... I na kutiji pise GDDR5
:: :: Evo ti slika iz XP PRO SP3 x64 sa 9.6 driverima u Everestu
:: :: http://img218.imageshack.us/img218/4264/zaesesesa2.jp
:: :: GS je klokovana verzija obicne 4850
:: :: GS GLH ima klokovan `samo` procesor sa 625 na 700 MHz i GDDR5 memoriju na 900MHz (900*4 = 3600) sto znaci 3.6GHz
:: :: ***************************************************************************************
:: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: :: :: Nemoguce da ima DDR5 memoriju.Ja do sad nisam video nijednu 4850 seriju sa DDR5 memorijom.Ajde instaliraj najnovije 9.6 drajvere pa vidi sta ti pise
:: :: :: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: :: :: @ Slavuj OK... To je to u principu..
:: :: :: ::
:: :: :: :: @ Eseses Moja kartica je Gainward 4850 GS GLH (Gold Sample Goes Like Hell) koja ima GDDR5 memoriju..
:: :: :: :: Evo dokaza
:: :: :: :: http://img413.imageshack.us/img413/7816/zaesesesa.jp
:: :: :: :: Napmominjem da su ove gore temperature merene dok jos nisu ocisceni ventilatori na grafickoj kao i da jos nisam stavio stranicu kucista sa ventilatorima koje sam uzeo. Postovacu temperature i tada
:: :: :: :: ***************************************************************************************
:: :: :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
mkukic Re: ... 21.06.2009. 20:04 #122848

DualCore AMD Athlon 64 X2 Black Edition, 3200 MHz (16 x 200) 6400+

Box cooler...

Tih 3370 rpm je odlicno, ispod njih ne ide ni zimi, a recimo pre ugradnje ventilatora cim zatvorim kuciste odmah skoci na 6100 rpm i tempreratura za 10 stepeni.

:: Ako nije tajna, koji je to CPU, koji hladnjak i kakav ventilator ? Zbunjuje me tih 3245 rpm
:: EKSTRA
Slavuj ... 21.06.2009. 20:24 #122856

6100rpm... Au, Mile!

EKSTRA
gile23 Re: ... 21.06.2009. 20:39 #122860

broj poruka: 9121
9400 kod mene :).

Pozdrav!

:: 6100rpm... Au, Mile
:: EKSTRA
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar .... 22.06.2009. 08:35 #122952

broj poruka: 3992
kod mene na standby temp 45-48....njakana do 70
ali moja je dual slot za zalman kulerom...heheheh otarasio sam se przenice aprila meseca,mada je ona estetski lepsa
@NMY
stvarno te ne kontam,dokle ces da nas ubedjujes da postoji nesto sto nikad nije uslo u serijsku prozivodnju..ta sa ddr5 memorijom je prototype

rad je od coveka napravio majmuna

Ishmerish RE 22.06.2009. 19:46 #123056

broj poruka: 7285

@eseses:A propo Gainwarda GLH DDR5-ice,karta postoji doduse nisu uspeli da puste mnogo pre nego sto im je Ati jebao mamu.Kako sada stvari stoje ta karta ce biti kap u casi,zbog kojih Gainward nece vise raditi crvene karte.
@Other`s:ni jedna 4850 sa dobrim dual-slot cooler-om i kucistem ne sme da prelazi 55c.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

dautovic Re: Re: Re: Re: ... 22.06.2009. 20:00 #123058

broj poruka: 2856
@eseses
Pogledaj koliki mu je `memori bendvis` 115!

Znaci da ima dosta veci protok memorije od obicne 4850 to tijedokazda je gddr5

Moja 4870 ima 135..

:: Gledao sam na Gaiward-ovom sajtu,ta graficka ne postoji,ili je verovatno prestala da se proizvodi.Ja verujem coveku,ali opet kazem,do sada nisam ni cuo ni video 4850 sa DDR5 memorijom
:: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: Daj ne lupaj gluposti, pa ako ti nisi nesto video ne znaci da ne postoji..
:: :: Nisam ni ja video tu graficku, ali znam da postoji..
:: :: Kucaj u Google Search Gainward 4850 Golden Sample Goes Like Hell i vidjeces da postoji ta karta, a sasvim lijepo pise i u GPU-Z-u..
:: :: SONY VAIO VGN-FW285
:: :: :: Nemoguce da ima DDR5 memoriju.Ja do sad nisam video nijednu 4850 seriju sa DDR5 memorijom.Ajde instaliraj najnovije 9.6 drajvere pa vidi sta ti pise
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Re: Re: ... 22.06.2009. 20:11 #123062

broj poruka: 18472
Ti primerci koje ti imas su jako retki.Gde si to nabavio?

I Want to believe - The truth is out there

:: Covece pa znam sta sam kupio... I na kutiji pise GDDR5
:: Evo ti slika iz XP PRO SP3 x64 sa 9.6 driverima u Everestu
:: http://img218.imageshack.us/img218/4264/zaesesesa2.jp
:: GS je klokovana verzija obicne 4850
:: GS GLH ima klokovan `samo` procesor sa 625 na 700 MHz i GDDR5 memoriju na 900MHz (900*4 = 3600) sto znaci 3.6GHz
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: :: Nemoguce da ima DDR5 memoriju.Ja do sad nisam video nijednu 4850 seriju sa DDR5 memorijom.Ajde instaliraj najnovije 9.6 drajvere pa vidi sta ti pise
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: :: @ Slavuj OK... To je to u principu..
:: :: :: @ Eseses Moja kartica je Gainward 4850 GS GLH (Gold Sample Goes Like Hell) koja ima GDDR5 memoriju..
:: :: :: Evo dokaza
:: :: :: http://img413.imageshack.us/img413/7816/zaesesesa.jp
:: :: :: Napmominjem da su ove gore temperature merene dok jos nisu ocisceni ventilatori na grafickoj kao i da jos nisam stavio stranicu kucista sa ventilatorima koje sam uzeo. Postovacu temperature i tada
:: :: :: ***************************************************************************************
:: :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
NMY malo re: 22.06.2009. 20:38 #123071

broj poruka: 1509
@ Ismerish : Cuo sam da su ATI i Gainward nesto zaguzvali, samo nisam znao zbog cega konkretno ? Zanimljivo je da je to sto se desilo, desilo bas zbog GLH karte...

@ dautovic : Upravo tako, taj protok je sa standardnih 64GB/s podignut na 115.2GB/s
Kod tvoje memorija radi na 1050 +- MHz ? Nije lose , nije lose...

SONY VAIO VGN-FW285J

Equinoxe Re: malo re: 22.06.2009. 20:40 #123072

broj poruka: 12057

Pa ima logike, možda im ATI nije dozvolio takve frikombinacije...GDDR5 na 4850, zašto bi neko kupio onda 4870/4890. Samo da bi njihov 4850 bio najbrži.....šio ima da.....
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: @ Ismerish : Cuo sam da su ATI i Gainward nesto zaguzvali, samo nisam znao zbog cega konkretno ? Zanimljivo je da je to sto se desilo, desilo bas zbog GLH karte..
:: @ dautovic : Upravo tako, taj protok je sa standardnih 64GB/s podignut na 115.2GB/
:: Kod tvoje memorija radi na 1050 +- MHz ? Nije lose , nije lose..
:: SONY VAIO VGN-FW285
Ishmerish ... 25.06.2009. 11:47 #123716

broj poruka: 7285

Sa malim zakasnjenjem(tek sada sam naleteo na temu).Ne da im ATI nije dozvolio nego ce im kozu odrati sa ledja za ovaj vid samovolje,jos uz to i normalne crvene koje su pravili ko po sablonu su bile slabije od konkurencije.Recimo primera radi kada sam imao kod sebe Gainward-a(ovaj sto je na akciji(vise nece stizati pa da rasprodaju zalihe) u Atomu)i Gigabyte ZM,desilo se da na kompu imam samo 3DM 03 pa reko da ih malo uporedim.Gainward je imao 33,5K a Zalman 37,5K sto je priznace te i za 03 velika razlika.Jedini koji ima pravo na malo vecu samostalnost je Sapphire,pa opet im ne bi palo na pamet da ugroze sebe i kompletnu paletu ATI-jevih mid/high end modela karti radi par hiljada evra kao narkomanski Gainward.Inace vezano za enorman pad cena GA karti,ja se bas nebih zalecao jer razmislite kako ce te ostvariti garanciju ako je Gainward vec prekinuo proizvodnju istih.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

philaemos ... 25.06.2009. 12:13 #123722

broj poruka: 2743
Jeste tema stara, ali cisto da se nadovezem. Juce sam uzeo onaj Gainward 4850 u Atomu, na default kloku je temp 39-40c pri sobnoj od 24.2c Ventilator radi na 6% (malo cudno, ali stvarno se okrece na min) Posle 10 min FurMarka max temp 60c sa ventom na 30%
Grafika lepo radi, ali se brate i cuje, na 100% obrtaja ventilatora buka je malkice veca nego ocz Vanquisher kada pocne da se vrti na 2500 rpm

Pozz

Slavuj ... 25.06.2009. 12:54 #123728

Što se mene tiče, ako budem iskusio bilo kakav problem sa novom Gainward 4850, u garantnom roku i u mom kućištu:

1. Zameniću je za drugu Gainward 4850, a ako je ne bude bilo tada kada, ako se nešto pokvari, onda za 4850 nekog drugog proizvođača koji mi bude ``odgovarao`` ili za neku drugu kartu sličnih/boljih performansi u to vreme, sa ili bez neke moje simbolične doplate.

2. Uzeću pare.

3. U slučaju da se opcija 1. ili opcija 2. iz bilo kog razloga, ne ostvari potpuno u roku od 3 minuta, od trenutka uvažavanja moje reklamacije(potvrde objektivnog kvara) od strane nekog ovlašćenog servisera, rado ću pozvati tu neku inspekciju.

4. U slučaju da se karta pokvari, NE mojom greškom, nepažnjom, nemarom, nego rikne od otkud znam čega(npr. fabričke greške), a taj neki ovlašćeni serviser pokuša da se napravi lud, pa kaže da sam je ja nekako pokvario, opet ću vrlo rado ponoviti tačku 3, da ne bih išao u taj servis da mu na lobanji demonstriram kako izgleda to nešto što ja namerno pokvarim.
Jedino ako sam baš ozbiljan maler, pa se dogodi neki kvar za koji je verovatnoća 50-50, tj. 50% mogućnosti da je fabrička greška, a 50% mogućnosti da sam ja nešto s*ebao, onda ću kartu pregaziti FAP mašinom u sred Petrovca na Mlavi.
Mada ne znam koji bi ``kvar`` mogao da bude takav. Ako neko zna ili makar misli da zna, neka napiše nešto o tome i prosvetli me, a i ostale koje to interesuje. Hvala unapred.

5. U slučaju da ni opcije 3. i 4. ne doprinesu fer rešenju, tj. izlaženju MENI u susret, jer sam ipak JA ta oštećena ``strana``, onda će situacija uveliko biti pogodna za malo drugačiju verziju igranja. Podsvesno verujem da za sve probleme u međuljudskim odnosima postoji rešenje, pa će se neko pronaći i za to, uveren sam.
EKSTRA
mkukic Re: Re: Re: Re: ... 25.06.2009. 12:59 #123731

Uzeo sam je u Microsystems...

:: Ti primerci koje ti imas su jako retki.Gde si to nabavio
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: Covece pa znam sta sam kupio... I na kutiji pise GDDR5
:: :: Evo ti slika iz XP PRO SP3 x64 sa 9.6 driverima u Everestu
:: :: http://img218.imageshack.us/img218/4264/zaesesesa2.jp
:: :: GS je klokovana verzija obicne 4850
:: :: GS GLH ima klokovan `samo` procesor sa 625 na 700 MHz i GDDR5 memoriju na 900MHz (900*4 = 3600) sto znaci 3.6GHz
:: :: ***************************************************************************************
:: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: :: :: :: @ Slavuj OK... To je to u principu..
:: :: :: :: @ Eseses Moja kartica je Gainward 4850 GS GLH (Gold Sample Goes Like Hell) koja ima GDDR5 memoriju..
:: :: :: :: Evo dokaza
:: :: :: :: http://img413.imageshack.us/img413/7816/zaesesesa.jp
:: :: :: :: Napmominjem da su ove gore temperature merene dok jos nisu ocisceni ventilatori na grafickoj kao i da jos nisam stavio stranicu kucista sa ventilatorima koje sam uzeo. Postovacu temperature i tada
:: :: :: :: ***************************************************************************************
:: :: :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60441. Broj poslatih odgovora: 647811.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs