Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Kome treba 4850....
STRANA 2 OD 2
philaemos ... 24.06.2009. 18:04 #123525

status: user
broj poruka: 2743
Uzeo je i ja danas u Atomu. Dzabe.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 24.06.2009. 20:27 #123563

broj poruka: 2236
http://www.dodaj.rs/f/2b/3h/67IuU7D/4.jpg
http://www.dodaj.rs/f/1Y/s7/457OJ5td/1.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2K/5K/1t85XDXc/2.jpg

Ventilator je bio bučan i to vrlo. Ohrabrilo me je da promenim hladnjak to što sam video da na naponskom delu Gainwarda nema ničega, a da poklopac samo pojačava buku. ``Izbacuje vruć vazduh iz kućišta``... kako da ne.

Stavio sam na novu kartu ``rezervni`` Zalman VF830, kome sam malo produžio kablove sa 3-pin konektorom na kraju, kako bih mogao da ga priključim na ploču, jer je i on bio preterano bučan na priključcima Gainward-a, stavio tačku OCZ Freeze na sred GPU-a i prišrafio.

Tišina sada nije ``potpuna``, ali je buka neuporedivo manja od default varijante.

Jednostavno, imam utisak da je i dalje samo jedna karta unutra.

Sada kućište izgleda ovako:
http://www.dodaj.rs/f/1j/MX/LUMySDr/3.jpg

Temperatura nove karte je, sa VF830, 5 stepeni niža od Gigabyte-a i u IDLE-u i u LOAD-u. Temperature sa fabričkim hlađenjem se nisam setio da sačuvam.

GPU-Z i Everest pojazuju da je CrossFire ostvariv, moguć, dostupan (available), ali da je isključen (disabled), međutim u Call Of Duty 4 i GRID FPS skače za 50+% sa štikliranim Enable CrossFire u CCC-u, na 1600x1200, ovaj, ne pada ispod 150, odnosno 120 :)

Zadovoljan sam.

EKSTRA
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 25.06.2009. 20:24 #123855

Stavio ja samo ovu novu kartu, pošto će Gigabyte uskoro da da ide u oglase, jer od CF-a definitivno nema neke koristi osim palamuđenja o bodovima u nekim testovima, a i Gainward je hladniji. O tome malo kasnije.

Stavio sam DVI-VGA adapter iz Gainward kutije i slika pocrvene, taman sam pomislio da je ViewSonic-u crkao neki top, kad ono, međutim... Setim se da Trinitron cevi imaju boljku sa zelenom bojom i nađem neki stari DVI-VGA adapter i stavim ga, a slika postane i ostane normalna, kakva je i sad.

Je l` tako i kod Vas, Vi što ste u poslednjih par dana kupili u ATOM-u ove 4850 karte ?

Sad ono drugo:

Moram da priznam, lepo je u COD4 kad se igra sa 100+FPS, ali tako je samo u prvoj misiji, posle toga igra ima više FPS sa jednom kartom nego sa dve. A GRID me je opet smorio posle 10 minuta.

Nije problem ni u niskoj rezoluciji, igrao sam na 1600x1200, to je i više nego na LCD 22` wide.

Sa drajverima nemam problema.

Nova karta radi na 32 stepena, sa Zalmanom VF830, 50 nije videla, tako da ne može da bude ni do visoke temperature.

Jednostavno, neoptimizovane su igre za CrossFire.

Ne znam kakva su iskustva onih sa 4870x2 i 4850x2 što se tiče iskorišćenosti oba GPU-a na jednoj karti, u igrama, ispravite me ako grešim, ali pretpostavljam da su potpuno ista kao i moja sa 2x4850.

p.s. Nisam još definitivno odlučio šta da napišem u oglasu, pa izvin`te što ću ovde malo.
Što se mene tiče, menjao bih obe ove karte za jednu 4870 ili GTX 260 sa papirima, istog trenutka. Ako ima zainteresovanih, neka mi pišu na mail. Šaljem fotografije i sve što treba.

EKSTRA
philaemos Re: ... 26.06.2009. 16:33 #124087

Je nikakvih problema nisam imao sa kartom, nisam cak ni drajvere dirao (mada sam do sada koristio 3850), koristim TFT monitor ali preko tog DVI-VGA konektora, radi bez problema. Karta se jako malo greje, ventilator je bucan, ali ok, obzirom da nikada ne ide na vise od 30%. Za te pare i 3g garanciju, ja sam zadovoljan.

:: Je l` tako i kod Vas, Vi što ste u poslednjih par dana kupili u ATOM-u ove 4850 karte
::
TheBear Ma za te pare 26.06.2009. 16:35 #124089

broj poruka: 6502
je vrh

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 26.06.2009. 17:10 #124102

I moja radi za sve pare, i brzo i hladno, nego mi je ona preovlađujuća crvena bila iznenađenje, nisam video tako nešto, sve do juče... pa rek`o da pitam.

EKSTRA
milankart HELP 29.06.2009. 03:16 #124685

broj poruka: 1

Kupio sam istu kartu u Gtronu ,8pin-ska je i ima crni rebrasti cooler . Procitao sam na benchu da je to feler GW GS. Da nezna neko koliko struje je potrebno za nju , posto nece da mi se bootuje sistem , konstantan restart ili crn ekran . Imam napajanje 380w chieftec koje sam dobio uz kuciste , pretpostavljam da nema ni 300w realne snage , pa zato me zeza karta . Ajde recite sta mislite , help.

TheBear Joj sta to prodaju 29.06.2009. 08:39 #124715

broj poruka: 6502
u Gigatronu, ne trosi ta karta nesto nenormalno, ali moguce da je napajanje, mada meni vise lici da je sama karta... Ali mozda je i do napajanja...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 29.06.2009. 11:15 #124734

Koliko sam video, preporučuje se 450W za 4850, a za GS računaj +10%, za svaki slučaj.
Taj podatak piše na 1 500 000 mesta po internetu, a čak i na ambalaži u kojoj se isporučuje karta.

Dakle, nadaj se da je Chieftec nije spalio, da si je dobro stavio u slot i da si dobro priključio molex-e ili kako si već stvorio 8-pin na Chieftec-u od 380W, pošto sumnjam da će ti u ovlašćenom servisu priznati kvar kao fabrički ako ti odeš i kažeš im da karta neće da se uključi na napajanju od 380W, jer pretpostavljam da i oni znaju da čitaju šta piše na pakovanju i u uputstvu proizvođača.

Probaj na nekom jačem napajanju, pa ako upali = pevaj, a ako ne upali, onda sačuvaj hladnjak, možda ti zatreba nekada u budućnosti, nije loš.

Naravno, nadaj se da ti i ploča i procesor nisu pocrkali.

EKSTRA
MaliAbner LC GP6550 29.06.2009. 11:24 #124737

broj poruka: 7783
Ta kartica tako lepo radi sa gore navedenim anpajanjem.
Nego sam se ja malo neckao da je ubacim odmah ali kad sam video da ima 6pin za grafiku odma sam je ubo.
Samo sam skinuo drajvere za nVidiju i fiziku te instalirao samo DD za ATi.

Koliko sam primetio samo je MassEffect odbio poslusnost sve ostalo sto je bilo instalirano radi ko i ranije samo malo brze.

Tomato Republic Of Serbia !!!

NMY @ milankart : 29.06.2009. 12:18 #124748

broj poruka: 1509
Posto imas Gainward Golden Sample kartu, prvo pogledaj koje su ti boje toplotne cijevi na kuleru graficke karte, ako su boje bakra, stara je serija i ima nekih problema sa radom (ne znam kakvih), a ako su boje nikla, nova je verzija i nema nikakvih problema sa radom... (kod mene je nova verzija)

Ona je vrlo slicna svim ostalim 4850 kartama, tj potrosnja joj je 110W + maksimalno 10% sto dodje nesto oko 120W u FULL LOAD-u ... Vise od toga ne moze da uzme ako je ne modujes i dignes napon GPU-a ili memorije...

Napajanje CHIEFTEC od 380 moze da upogoni mnogo jake konfiguracije, i posto to ipak nije neko Zito,Vito, i ostala kineska sran*a od napajanja, ima sigurno tih 380W...

Navescu primjer nemalo identican mom, da ne pricam ovo ili ono...
Core 2 Q6600 @ 3.0GHz, 2GB DDR2 RAM-a, Gainward 4850 GS, 1* SATA HDD, ostalo po zelji, ne trosi ni 250W u FULL LOAD-u, pa ti kontaj koliko je W potrebno za tvoju konfiguraciju... Tih 380 bi moralo biti dovoljno...

Moze biti da ti ili karta nije u redu, ili mozda nisi dobro ustekao kablove u nju...
Ne znam koja bi mogla biti treca opcija...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: Kupio sam istu kartu u Gtronu ,8pin-ska je i ima crni rebrasti cooler . Procitao sam na benchu da je to feler GW GS. Da nezna neko koliko struje je potrebno za nju , posto nece da mi se bootuje sistem , konstantan restart ili crn ekran . Imam napajanje 380w chieftec koje sam dobio uz kuciste , pretpostavljam da nema ni 300w realne snage , pa zato me zeza karta . Ajde recite sta mislite , help
philaemos Re: HELP 29.06.2009. 23:53 #124886

Taj Chieftec kod drugara tera 8800GTS koji trosi vise od tog radeona, + procesor mu je razvaljen od kloka... E sada, kakav ti je ostatk konfiguracije ne znam, ako je neka prosecna sa par ventilatora i jednim HDD-om i DVD-RW-om, trebalo bi da ti izdrzi napajanje...
Da li nece da ti dodje ni do Biosa, ili puca pri pokretanju Windowsa? Moguce da te zezaju drajveri od predhodne graficke (ako je bila nVidia recimo). Ako to nije problem, onda proveri PCI-E napajanje za graficku, taj 8-pinski konektor, da li prikaceno kako treba (sigurno koristis konvertor sa molex-a na 8-pinski +12V). Ako nije ni to, onda moze da bude ipak napajanje slabo, neispravna graficka,... itd
Ako si sacuvao predhodnu graficku koju si imao, probaj nju, obrisi njene drajvere (ako ti radi komp uopste), pa onda probaj.
Srecno.

:: Kupio sam istu kartu u Gtronu ,8pin-ska je i ima crni rebrasti cooler . Procitao sam na benchu da je to feler GW GS. Da nezna neko koliko struje je potrebno za nju , posto nece da mi se bootuje sistem , konstantan restart ili crn ekran . Imam napajanje 380w chieftec koje sam dobio uz kuciste , pretpostavljam da nema ni 300w realne snage , pa zato me zeza karta . Ajde recite sta mislite , help
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60441. Broj poslatih odgovora: 647811.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs