Prostim jezikom receno, dobice se skoro duplo ubrzanje znaci 5870 ce bit duplo brza sa podrskom DX11. Znaci dobice se slicno ubrzanje kao i kod prelaska sa 3850 na 4850. A to 4850 CF nema neke super performanse u igrama jer je retko koja igra ima podrsku za CF ili SLI kod nVidia-je, a tek optimizaciju, zato se moze reci da je 4850CF u igrama mozda malo jaca od GTX260 216P, ali u 3DMarku je totalno drugacija stvar u korist 4850CF. A ti Sky rece da nije neka karta 4850, ja vidim ubise se ljudi po Srbiji od kupovanja 9800GTX+, tako i na ovom forumu, pola foruma ima 4850, a 9800GTX+ niko. A Zdrav razum to je partija Srecka Sojica.
Pozdrav!
:: Vidis i sam sta se desava sa ljudima.Ne mozes ni normalno da polemises i da das svoje misljenje a da ono ostane u pozadini kao nesto tvoje i da te ljudi respektuju,ne!Ima da te ispljuju jer se to ne slaze sa njihovom politikom razmisljanja.Meni ne smeta niciji stav i nacin razmisljanja,nek misli ko kako hoce i voli ono sto mu se svidja :: Tema bi i bila zanimljiva da je neko pokusao samo malo svoji recima da opise kako celukupnu situaciju vidi a ne to licno da shvata kao napad!Hebale ih i kartice i brendovi,sve shvataju kao vs..vs..vs..vs. :: Neverovatno koliko ljudi ne koriste mozak pa to je strasno.Zdrav razum?Sta li je to?? :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: ::
Tebe covek pohvali a ti se opet vratis na staro pa ne mozes bez spamovanja.Ajd` malo ukljuci mozak,pametan si deckic,shvati poentu teme.Niko ne prica o trzistu ,CrossFire,SLi,3d mark,nvidia vs ATI i sl..Ako treba da ti crtam onda si me definitivno razocarao! Ocekivao sam od tebe malo ozbiljniji odgovor a i ti se uhvatio pod ruku zajedno sa ovim tvojim drugarima pa to shvatio kao licno.Nema ovde nigde VS,opet kazem,apelujem na zdrav razum koga inace izgleda nema ni najmanje!
Ne znam sta si hteo da kazes, ali ja sam dao svoje misljenje. Gledam taj prvi possti i kazem ponovo, sta sam rekao pre da ce pomak biti malo veci u odnosu na pomak u performansama izmedju 3850 i 4850, ali u procentima, znaci 5850 bi trebala da bude duplo brza od 4850, znaci 4850X2, ako ne i jace, a 5870 bi bila kao 4870X2, samo sto 5xxx karte imaju podrsku za DX11. Cena ce na pocetku mozda biti visoka, jer nVidia kako se govori nece izbaciti DX11 kartu koja ce moci da se suprotstavi kartama iz ATI 5xxx serije. To da li ce biti jaca od GTX285 il iod GTX295 ne znam, ali pokusaj da zamenis 4870X2 sa 5870, a 4850X2 sa 5850 pa ces videti gde se te karte nalaze, a taj GTX295 nece moci nista da trazi pored 5870X2. Koliko ja znam ATI vec uveliko pravi karte u 40nm, u tome je nadmasio i Intel, a nVidia pravi GT200 karte u 55nm, izvini ali ko tu tehnoloski zaostaje. Sto se tice magistrale, nesto su pominjali iz ATI-ja da ce izbaciti 512bit, a da napomenemo vecina nVidia karti ima 512bit, dok ATI 256bit, sto je vec pomenuo abner, samo povecaju magistralu i gde je nVidia. A u nvidia control panelu ne mogu da se snadjem nikako, cak nema ni ocitavanje temperature, ne znam ni ja kako, dok sve to ima u ATI Catalyst, nVidia ima bolje drivere, medjutim nije ATI na driverima od pre 10 godina.
Pozdrav!
:: Tebe covek pohvali a ti se opet vratis na staro pa ne mozes bez spamovanja.Ajd` malo ukljuci mozak,pametan si deckic,shvati poentu teme.Niko ne prica o trzistu ,CrossFire,SLi,3d mark,nvidia vs ATI i sl..Ako treba da ti crtam onda si me definitivno razocarao :: Ocekivao sam od tebe malo ozbiljniji odgovor a i ti se uhvatio pod ruku zajedno sa ovim tvojim drugarima pa to shvatio kao licno.Nema ovde nigde VS,opet kazem,apelujem na zdrav razum koga inace izgleda nema ni najmanje :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: ::
:: Ne znam sta si hteo da kazes, ali ja sam dao svoje misljenje. Gledam taj prvi possti i kazem ponovo, sta sam rekao pre da ce pomak biti malo veci u odnosu na pomak u performansama izmedju 3850 i 4850, ali u procentima, znaci 5850 bi trebala da bude duplo brza od 4850, znaci 4850X2, ako ne i jace, a 5870 bi bila kao 4870X2, samo sto 5xxx karte imaju podrsku za DX11. Cena ce na pocetku mozda biti visoka, jer nVidia kako se govori nece izbaciti DX11 kartu koja ce moci da se suprotstavi kartama iz ATI 5xxx serije. To da li ce biti jaca od GTX285 il iod GTX295 ne znam, ali pokusaj da zamenis 4870X2 sa 5870, a 4850X2 sa 5850 pa ces videti gde se te karte nalaze, a taj GTX295 nece moci nista da trazi pored 5870X2. Koliko ja znam ATI vec uveliko pravi karte u 40nm, u tome je nadmasio i Intel, a nVidia pravi GT200 karte u 55nm, izvini ali ko tu tehnoloski zaostaje. Sto se tice magistrale, nesto su pominjali iz ATI-ja da ce izbaciti 512bit, a da napomenemo vecina nVidia karti ima 512bit, dok ATI 256bit, sto je vec pomenuo abner, samo povecaju magistralu i gde je nVidia. A u nvidia control panelu ne mogu da se snadjem nikako, cak nema ni ocitavanje temperature, ne znam ni ja kako, dok sve to ima u ATI Catalyst, nVidia ima bolje drivere, medjutim nije ATI na driverima od pre 10 godina :: :: Pozdrav :: :: :: :: Tebe covek pohvali a ti se opet vratis na staro pa ne mozes bez spamovanja.Ajd` malo ukljuci mozak,pametan si deckic,shvati poentu teme.Niko ne prica o trzistu ,CrossFire,SLi,3d mark,nvidia vs ATI i sl..Ako treba da ti crtam onda si me definitivno razocarao :: :: Ocekivao sam od tebe malo ozbiljniji odgovor a i ti se uhvatio pod ruku zajedno sa ovim tvojim drugarima pa to shvatio kao licno.Nema ovde nigde VS,opet kazem,apelujem na zdrav razum koga inace izgleda nema ni najmanje :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
jedna konstatacija AKO n VIDIA napravi SINGLE CORE karticu od 600e da JE AZDAJA a ATI napravi Quad Core karticu koja je slabija 1% i kosta 400e uzecu ati (naravno da necu da bacam pare na gluposti ali primer) bas me briga dal ima 4 5-5 1000 jezgara uzmes ono sto je isto kosta ili manje a nema razlike.
Heh :) mrzelo me ali sam sad stavio smajlic, dzabe tebi ako ides sam na odmor, potrebno je da povedes devojku.
Pozdrav!
:: Po prvi put nisi stavio ovaj smajlic- :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Ne znam sta si hteo da kazes, ali ja sam dao svoje misljenje. Gledam taj prvi possti i kazem ponovo, sta sam rekao pre da ce pomak biti malo veci u odnosu na pomak u performansama izmedju 3850 i 4850, ali u procentima, znaci 5850 bi trebala da bude duplo brza od 4850, znaci 4850X2, ako ne i jace, a 5870 bi bila kao 4870X2, samo sto 5xxx karte imaju podrsku za DX11. Cena ce na pocetku mozda biti visoka, jer nVidia kako se govori nece izbaciti DX11 kartu koja ce moci da se suprotstavi kartama iz ATI 5xxx serije. To da li ce biti jaca od GTX285 il iod GTX295 ne znam, ali pokusaj da zamenis 4870X2 sa 5870, a 4850X2 sa 5850 pa ces videti gde se te karte nalaze, a taj GTX295 nece moci nista da trazi pored 5870X2. Koliko ja znam ATI vec uveliko pravi karte u 40nm, u tome je nadmasio i Intel, a nVidia pravi GT200 karte u 55nm, izvini ali ko tu tehnoloski zaostaje. Sto se tice magistrale, nesto su pominjali iz ATI-ja da ce izbaciti 512bit, a da napomenemo vecina nVidia karti ima 512bit, dok ATI 256bit, sto je vec pomenuo abner, samo povecaju magistralu i gde je nVidia. A u nvidia control panelu ne mogu da se snadjem nikako, cak nema ni ocitavanje temperature, ne znam ni ja kako, dok sve to ima u ATI Catalyst, nVidia ima bolje drivere, medjutim nije ATI na driverima od pre 10 godina :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Tebe covek pohvali a ti se opet vratis na staro pa ne mozes bez spamovanja.Ajd` malo ukljuci mozak,pametan si deckic,shvati poentu teme.Niko ne prica o trzistu ,CrossFire,SLi,3d mark,nvidia vs ATI i sl..Ako treba da ti crtam onda si me definitivno razocarao :: :: :: Ocekivao sam od tebe malo ozbiljniji odgovor a i ti se uhvatio pod ruku zajedno sa ovim tvojim drugarima pa to shvatio kao licno.Nema ovde nigde VS,opet kazem,apelujem na zdrav razum koga inace izgleda nema ni najmanje :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa sta sad polemisete, kakve ce da budu Ati graficke kartice kad budu izasle? Malo se svadjate oko onih koje postoje, pa sad ste presli da kritikujete i one koje jos nisu izasle. `Nemojte pisati bice a da iza tog bice ne stoji nista osim suplje price i govorkanja po netu`... a na osnovu cega da pisemo o necemu sto ne postoji, na osnovu gledanja u bob? Intuicije? Nostradamusovih prorocanstava?
pa da po proracunima sa neta mi bismo vec odavno njakali 5 seriju ati jer su trebale izaci januara meseca a cini mi se i gt 300 chip...mada nista od toga
rad je od coveka napravio majmuna
:: Pa sta sad polemisete, kakve ce da budu Ati graficke kartice kad budu izasle? Malo se svadjate oko onih koje postoje, pa sad ste presli da kritikujete i one koje jos nisu izasle :: `Nemojte pisati bice a da iza tog bice ne stoji nista osim suplje price i govorkanja po netu`.. :: a na osnovu cega da pisemo o necemu sto ne postoji, na osnovu gledanja u bob? Intuicije? Nostradamusovih prorocanstava :: :: JOL :: ::
Koja i nije losa firma toliko ,ali platice danak sto kasne sa hardverom za standard koji namece Microsoft.Ne mogu ni oni stalno da budu na vrhu.Razumem i njihove fanove.Cim Apple onako sa njima razgovara ,jasno je sve.
Glupe polemike.Za ljubitelje GTX : Do pre neku godinu placali ste 8800 gtx 5oo eura (a sa pojavom ATI serije 3xxx i 4xxx),a sada za isti novac kupujete gtx 295.Razmislite da li treba navijati za ATI ? Iako su Nvidia karte malo brze od Ati ,boje nikad ne mogu biti lepse. Ko je imao jednu i drugu karticu zna o cemu govorim.
a sta mislite kada bi se lepo otvorio jos jedan odeljak na forumu sa imenom `V.S.` :) i tu lepo moze da se pise i pise o ATI, nVidia, Intel, AMD i sta ti ja znam sve kome. Naravno svako protiv svakog. Nije mi jasno dokle yebeno vise to prepucavanje. I zdravo rezonovanje i fps i grejanje i drajveri i buka i cf i sli, dokle vise? Pojedinici se ponasaju kao da su bogom dani za ovaj forum i ovu nasu jadnu zemlju Srbijicu i poslati su da nas pouce i da nam skinu mrak sa ociju u vezi hardware-a. Ybt, kako vam nije dosta? ATI poklonici se konstantno brane, a nVidia poklonici konstantno napadaju. `Pusti ih, ne znaju sta rade` kao da svaki od vas to govori kad god neko pohvali ATI. Kad je poslednji put bila neka tema sa ozbiljnim problemom i sa ozbiljnim resenjem, a ne prodaj to i kupi to. Ybt, ja pitam nesto u vezi coolera za cpu i dobijem savet kupi Intel. wtf???? O inteligencijo. Sve je u fazonu Nokia i Golf 2 i sto svabo zna da napravi auto to niko ne zna. U p.m. Aj zdravo.
Sve u svemu ,vidimo da Nvidia pojacava propagandu uoci izlaska directix 11 grafickih
30.06.2009. 22:16
status: user broj poruka: 7734
Znate ono directx 10.1 nije bitan tako je rekla Nvidia ,pa te onda pitaju Nvidia fanovi ajd navedi razliku directx 10.1 i directx 10 itd.. .Kad izadje Nvidia sa directx 10.1 posle 2 godine na notebook platforama ,niko vise i ne postavlja to pitanje.Po meni pametnije je da se posvete directx 11 nego propagandi ,jer kaze izreka ,narod mozes da lazes jedno vreme ,ali ne mozes da lazes narod svo vreme.
Broj postavljenih tema: 60441. Broj poslatih odgovora: 647811. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.