Sve sami Gamer-i, svi znaju da treba nVidia...... Preko 300e možda, ispod, ATI je zakon. Ako bi neko mogao da demantuje ono što sam napisao u 7 tačaka, bilo bi lepo. Niko nema razloga da bude ljubitelj nečega što ne valja, jer šta ima od toga ?!?
Ni sa GTX-om ni sa 4890 nećeš pogrešiti, performance wise. Kad budeš koristio dualmonitor sa nVidiom, videćeš šta su problemi i BSOD-ovi. Toliko.
Šta mislim kad vidim It`s Meant to be player, preskačem naravno kao sve ostale glupe reklame pre intro-a. I ne definišem sebe kao ati-jevac, nego praktičar i realista. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Sto se tice menjanja misljenja strasno... ovde mnogi lazu toliko tako da na kraju ni sami ne znaju sta su rekli da imaju i sta vole..
Sto se tice Nvidie koliko para toliko i muzike uvek bilo i bice! ko ne plati na drini platice na cupriji, ja igram igrice na 24` monitoru 1920x1200 sa max detaljima tako da mi treba Nvidia preko 300eura, by the way pogledaj benchamark ne kazem da je GTX275 mnogo mnogo bolji od Atia 4890 kolju se al u glavnom Nvidia vodi za 2-3 fps-a u svakom testu! Ja mu kazem da uzme Nvidiu i to je to! ATI nikad nece biti kao sto je nekad bio i AMD takodje od kad su se udruzili prsli su skroz zna se ko je najmocniji Nvidia And Intel! A nekada nisam mogao da ih smislim bio sam samo za ATI And AMD u to vreme i jesu bili naj, vise nisu na zalost..
P.s. Ja ne preskacem sa zadovoljstvom gledam reklame , Intel Quad Xtreme, Nvidia, X-Fi, Logitech itd..
:: I ne definišem sebe kao ati-jevac, nego praktičar i realista :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst.
2x ATI 4870,GTX295,7900 GTO (PRED SMRT),do skoro GTX285 i GTX280..Ne znam o cemu vise da pricamo! Treba ici na soluciju koja najvise donosi.Ja imam Rampage forumulu,X48 full CrossFire.Svaki FPS mi je bitan.Znaci iz pouzdanih izvora sam dobio informaciju da ce ATI 5870 da odvaljuje.Prema tome tu se sva prica zavrsava.Performanse batice.Ako si gamer,sam znas sta to znaci.
Sto se tice misljenja.Kaze stara izreka: `Ako ne mozes da ih pobedis,pridruzi im se` Odjavljujem se.Laku noc.
I am cured,now i can see only RED colour ATI is way of life
da se i ja umesam mozda ti pomogne nesto od ovoga sto cu ti reci. I ja se pavim MAXom CADom Towerom i slicnim prgramimama koji se bave 3d modeliranjima. U svima njima najbitnija je u sustini snaga procesora(arhitektura i njegova brzina) Recimo kada renderujes neku scenu, rendering ce se brze zavrsiti ukoliko imas jaci i brzi procesor. Konkretno nesto sto ima 4 jezgra i radi na 4Ghz ce brze da odradi posao u poredjenju sa CPU-om koji ima 2 jezgra. I GPu je bitan u ovoj prici naravno ali razliku u renderovanju neces primetiti izmedju 8800gts i 260gtx recimo, postoji ali je ti neces videti, ovde je bitna kolicina video meorije koju nose kartice. E sad GPU tj njegova arihtektura i brzina su bitni nakon obavljenog renderinga dakle za prikaz toga sto si napravio za dodavanje efekata fizike(ako se radi o nekom dinamickom objektu), dakle gpu ti je bitan priliom prezentacije renderovanog modela tj modela koji je vec gotov sa svim efektima koje si zamislio da ukljucis. Od toga koje ces sve efekte staviti zavisi od toga sta podrzava tvoj GPu , recimo kisa magla, vlaznost, dim i td. Naravno i od skupa grafickih instrukcija koje taj GPU koristi dakle OpenGL DX8, 9, 10. 10.1. Ovaj poslednji dx10.1 prakticno ne `potoji` da tako kazem, tako da se nemoj mnogo paliti na to to je vise reklama. Pazi ATI pravi dobre grafike, taj 4890 je dobra kartica svakako. Ali ako hoces manje problema i rad u max-u i sl nVIDA. Imam nvidiu(260gtx, 285gtx) atija sam pozajmio doduse 4870x2 da vidim kako to radi ne mogu da kazem da sam imao nekih vecih problema sa atijem ali sam ih imao. Naravno uvek se rese zamenom drivera ali cimanje je, a sa nevidiom nisam nikada ni j edan problem imao ali ni jedan barem ne do sada. Ta 4870x2 je strava kartica i uzasno brza, predpostavljam da je dobra i 4890 sigurno jeste. Kada se sve sabere i oduzme po onome sto sam procitao da je tebi potrebno nVIDIA GTX 275 brze ti ni ne treba i bices prezadovoljan-znaci bombona. pozz Vuk
slazem se sa baxonjom kao i uvek dao je nabolji odgovor.... ti druze uzmi sta je 4890,razlog taj leadtek ne unosi mi dozu poverenja,drugo da je asus ili xfx ali oni su skupi ko otrov... taj 4890 je jeftiniji za 25e a sporiji par fps sto na +60 fps i nemozes uociti...a 25e ostade u dzepu... inace meni zeleni logo u igrama uopste nebode oci...kao ni ono `run great on I9xx platform` ili kako vec nezanimame
Ti ne uzimaj sad nista nego lepo kada izadje 5870 koji ce da sije sve sadasnje karte osim GTX295 i 4870X i mozda GTX285 i GTX280. @Sky znamo da imas izvore u Intelu, ali za ATI jos nismo culi :). A korisnici SIS grafa zovu se Sise, a vidim ovde niko ne pominje Intel grafe.
za tu 5000 seriju, ne znaju se ni 100% tacne specifikacije a ti savetujes ljude da to cekaju, ko zna kad ce izaci te karte, nece sigurno pre septembra.... Kad izadje 5870 onda ce najaviti neke nove karte nVidia pa ce i to neko cekati i tako nece nista kupiti, ako covek hoce novu kartu nek uzme sad ono sto mu najvise odgovara, a kad izadje 5000 serija i ako bude valjala i bila isplativa lako ce prodati ovu i kupiti...
Ja licno bih uzeo 4890 Asus ili XFX ili Sapphire kao sto Bax rece...
kao po obicaju mlati praznu slamu.... nista u svom postu nekaze osim baljezganja @gile `JEL TI PIJES NESTO IL` SI SVAKO JUTRO TAKO BLESAV` `rad je od coveka napravio majmuna`
:: za tu 5000 seriju, ne znaju se ni 100% tacne specifikacije a ti savetujes ljude da to cekaju, ko zna kad ce izaci te karte, nece sigurno pre septembra.... Kad izadje 5870 onda ce najaviti neke nove karte nVidia pa ce i to neko cekati i tako nece nista kupiti, ako covek hoce novu kartu nek uzme sad ono sto mu najvise odgovara, a kad izadje 5000 serija i ako bude valjala i bila isplativa lako ce prodati ovu i kupiti.. :: :: Ja licno bih uzeo 4890 Asus ili XFX ili Sapphire kao sto Bax rece.. :: :: ::
RE:Ti ne uzimaj sad nista nego lepo kada izadje 5870
04.07.2009. 10:15
status: user broj poruka: 2929
Najbolje da ceka 2012-tu i uzme ati HD 9890 sa 4Gb ddr8 memeorije i pdorskom za DX13.1 . Ona ce sigurno biti brza i bolja od svih kartica koje danas mogu da se kupe. Cujes li ti sebe? Momak je rekao da mu treba karta danas a ne za 2-3 meseca.
Uzmi lepo nvidiu i bices miran duze vreme! Sta bi sa skyjom izgled da su i njega prisvojili!!:) Jel ovde na berzi neko nudi neku kintu za hvaljenje atija, jer ako nudi evo i ja se prijavljujem od sad cu samo ati da preporucujem svima! I zaboravicu sve muke i patnje koje su mi njihove karte donele u proteklih 5 godina, a o drajverima da ne pricam! Naravno uz dobru nadohnadu!!!
Hahahahahaha,ja sam namerno stavio ovaj moj potpis,reko valjda ce videti ovi iz Nvidie,mozda dobijem neku nagradu.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Uzmi lepo nvidiu i bices miran duze vreme! Sta bi sa skyjom izgled da su i njega prisvojili!!:) Jel ovde na berzi neko nudi neku kintu za hvaljenje atija, jer ako nudi evo i ja se prijavljujem od sad cu samo ati da preporucujem svima! I zaboravicu sve muke i patnje koje su mi njihove karte donele u proteklih 5 godina, a o drajverima da ne pricam! Naravno uz dobru nadohnadu!! :: :: ::
....ovde se ne radi o najbržoj karti, i nema sumnje da je to trenutno GTX295 (bez obzira koliko bio debilno mehanički urađen)....`neće ATI stići nVidiu`, pa i ne mora da je stigne, dovoljno mu je da suvereno vlada u srednjem i nižem delu tržišta. (4650, 4670, 4770, 4830.....da ne biste pre uzeli 9400, 9500, 9600 (GSO) ?) _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
kad bi ti bax znao da se 9600 kolje sa 4850 ....prestao bi lupetati... i da je 9800gt jaca od 4870...
`rad je od coveka napravio majmuna`
:: :: ....ovde se ne radi o najbržoj karti, i nema sumnje da je to trenutno GTX295 (bez obzira koliko bio debilno mehanički urađen)....`neće ATI stići nVidiu`, pa i ne mora da je stigne, dovoljno mu je da suvereno vlada u srednjem i nižem delu tržišta. (4650, 4670, 4770, 4830.....da ne biste pre uzeli 9400, 9500, 9600 (GSO) ? :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: ::
Proizvodni proces nVidije je katastrofa. Kaskaju za ATI-jem kao AMD za Intelom. Broj faličnih i uvaljenih grafičkih procesora koji se, naročito u lap-topovima vraćaju u garantnom roku, finansijska je katastrofa nVidije. Osim što je proizvodni proces ATI-ja ekonomičniji, i PCB kartica je duplo jednostavniji i jeftiniji za proizvodnju (256 naspram 512..... pretvoreno u 4 slojni PCB naspram 8 slojnog ili više....). I, na kraju: prodaja: tu je ATI nakon perioda kada je bio i brži i sporiji (sada je, npr. sporiji, ali odjednom sve zabole qz zbog toga..., prodaja im ne pada) značajno umlatio nvidiju. I, da, ako nas Intel ne iznenadi (nVidija, kladim se... neće), AMD-ATI ima najveću šansu da skarabudži CPU-GPU na isto parče podloge.... e, sad, ja od toga ništa previše ne očekujem, osim za notebookse, gde bi moglo, ali, samo moglo... da se dobije nešto... naravno, uz povećanje potrošnje... ma, otom potom.
Kao sto su i sami korisnici rekli, nVidia GTX275 jeste brza od ATI Radeon HD 4890, ali to je samo 2 - 3 fps, negdje mozda i vise, ali je negdje drugo ATI bolji, uglavnom, razlika izmedju referentnih karti oba proizvodjaca je oko 3% u korist nVidia GTX275 karte...
Razlika u cijenu je prevelika , tj 25 € je 13% cijene ATI karte te je kao toliko veliki postotak potpuno neopravdana performansama...
Posto po onome sto sam citao na PCB, ATI ocigledno vise nema one stare probleme sa iskakanjem textura i neke druge probleme sa texturama u igrama, a mozda nema vise ni patcheva koje povremeno moras da skidas za igre sa ATI karticama, onda je sasvim ok da razmisljas u oba smera. Ja sam licno imao probleme sa ATI, ali pre mnogo godina (ATI rage itd). Ali 48xx je druga prica. Popravili su se.
Nvidiu imam preko 10 godina i nisam imao nikakvih problema u igrama. Imao sam ponekad problema u Maxu, ali i to je Autodesk prevazisao. Ne radim vise u njemu, ali to ti je to. U Cinema 4D mi radi kao lud (viewport i ne treba ti DX10 za prikaz slike kao render). Tu ne znam iskustvo sa ATI ali verujem da je ok. To zavisi od ATI podrske Opengl-a u realnoj primeni u 3d-u.
Jedino sto se pitam, ali me stvarno zanima, zasto kupujes kartu od preko 200e za 3d, a retko se igras? Nekako ne vidim smisao u tome. I zasto mislis da sa 8800 koja je uveliko ispod 100e treba da puknes 200-300e na sledecu? Ja imam 9800GT. On je, kao i neke druge nvidie dosta kontroverzan na ovom forumu. Na drugim mestima to nisam video da je toliko izrazeno. Epa, reci cu ti nesto, SVE igre mi idu na FULL u 1600x1200 (licno igram u 1280x1024 zbog hercaze), jedino nisam siguran za Warhead. Mislim da je i tamo vrlo blizu na full.
A TO JE KARTA OD 105e (i nije prepakovani 8800, to je bio onaj prvi slabiji 9600)!
8800GT ti je identicno sto i 9800GT ali bas identicno... 9600GT je vec drugacija karta ima G94 jezgro i ima 64 Stream Processor-a, dok 9800GT(8800GT) imaju 112... A na primer 9800GTX je prepakoani 8800GTS 512 sa nesto visim taktovima, dok je 9800GTX+ izradjen u 55nm i ima jos vise taktove u odnosu na 8800GTS 512(9800GTX)...
Recimo da ga razumem, to je neka razumna svota za trošenje ako se neko povremeno igra, naročito ako povremeno odigra neku vožnju, neki FPS zahtevni ili tako nešto. Povremeno igranje ne znači povremeni tetris. HD4890 / GTX275 će mu terati lepo igre i u 1920 x 1200 ili 1680 x 1050 sa FSAA, neko ko povremeno nešto odigra, time će verovatno biti zadovoljan. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Jedino sto se pitam, ali me stvarno zanima, zasto kupujes kartu od preko 200e za 3d, a retko se igras? Nekako ne vidim smisao u tome. I zasto mislis da sa 8800 koja je uveliko ispod 100e treba da puknes 200-300e na sledecu? Ja imam 9800GT. On je, kao i neke druge nvidie dosta kontroverzan na ovom forumu. Na drugim mestima to nisam video da je toliko izrazeno. Epa, reci cu ti nesto, SVE igre mi idu na FULL u 1600x1200 (licno igram u 1280x1024 zbog hercaze), jedino nisam siguran za Warhead. Mislim da je i tamo vrlo blizu na full. :: :: A TO JE KARTA OD 105e (i nije prepakovani 8800, to je bio onaj prvi slabiji 9600) :: :: life`s a bitch...and then you die :: ::
Pa brate, ako si u pravu, a verujem da jesi, onda mogu samo da skinem kapu nvidiji sto je tako stara kartica jos uvek takva zverina:)! Znaci ne mogu da verujem. To je onda ubedljivo najbolja karta koja je izasla u zadnjih 10-12 godina. Sta je toliko dugo trajalo i TRAJE? Na cemu sto je toliko staro mogu da se igraju sve nove i stare igre u full setovanjima? Upravo si me odusevio..
life`s a bitch...and then you die.
:: 8800GT ti je identicno sto i 9800GT ali bas identicno... 9600GT je vec drugacija karta ima G94 jezgro i ima 64 Stream Processor-a, dok 9800GT(8800GT) imaju 112... A na prime :: 9800GTX je prepakoani 8800GTS 512 sa nesto visim taktovima, dok je 9800GTX+ izradjen u 55nm i ima jos vise taktove u odnosu na 8800GTS 512(9800GTX).. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.