A ako se toliko cimaš samo da bi ostvario još koju stotinu bodova u 3dMark-u, onda zaboravi sve što sam napisao i sendvič dizajn je vrhunsko rešenje za to što tebi treba.
Kad već imaš para na bacanje bolje podeli malo raji koja nema, nego što se nerviraš zbog koje kakvih gluposti. Šta ako ti se isto sranje desi kad pređeš na Intela? Moraćeš da se VI(j)Aš, pošto ni AMD ni Intel neće biti dobri.
:: Kad već imaš para na bacanje bolje podeli malo raji koja nema, nego što se nerviraš zbog koje kakvih gluposti :: Šta ako ti se isto sranje desi kad pređeš na Intela? Moraćeš da se VI(j)Aš, pošto ni AMD ni Intel neće biti dobri :: :: :: Šefe, koji ti je vrag? :: ::
Sta ce covek da radi njegova stvar,njegov izbor,njegov zivot!Ko vama daje za pravo da ga vi osudjujete i napadate kao vrane.Hebali vas sukobi misljenja i komplexi.
E a bas sam se cuo sa Pufijem i uzece sledecu masinu :
Intel I7 965 Asus Rampage Extreme II G.Skill F3-16000CL9T-6GBTD Thermalright Ultra Black Edition (nema za sad dovoljno za vodeno) Enermax Revolution85+ 1050W
Karte za sad ostaju ATI 4850 u cf dok ne skupi za dve GTX285 u sli..
Covek ima pare,njegov je izbor..Pufi nek ti je sa srecom konfiguracija.
Moze,jos ako kasnije uzmes vodeno vrh..Odlicna je to ploca,cak ima i bolje performanse od Asus-a.
Green Green Grass of Home
:: SKY dobar je ovaj GIGABYTE sta mislis o njemu,umesto RAMPAGE II,skupa mi ova RAMPAGE I :: :: GIGABYTE GA-EX58-Extrem :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: http://www.dodaj.rs/f/n/DB/O3rzuGe/2x4850.pn :: :: :: ::
Neviđeno sranje od kartice, nema drugih reči za deksripciju..uzeti to preko 285GTX je suludo, a i 285 je suludo.....plaćati 10.000 zard 4 fps više nije želja za performansama nego čisto iživljavanje i bacanje para.
Kad to svi budete shvatili, znači da ste malo sazreli. 30 godina i više neki ovde imaju i još im nije jasno.....do tada samo trošite, radite 3d markove, postujte rezultate, peglajte se ko ima jače itd.....umesto ko je našao bolju kupovinu kojom je zadovoljan. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Sto se tice Ati mislim da je on isto dobro optimizovan i za Intel i za AMD i t.j za Nehalem arhikteturu i K10.5 arhikteturu ,prvih 5 rekorda 3dmark 06 je Nehalem arhiktetura i Ati CF i to ATI hladjen stock kulerom.
To ti je ladovina kartica meni je temp u jednom trenutku bio 115 stepeni, posle je dosao restart. Taj 9800GX2 je stvarno glupa karta, ovi iz nVidia su hteli da imaju top kartu, ali ta karta nije veoma dugo trajala veoma brzo je izasla 4850, i ostale karte iz obe kompanije koje su prakticno oduvale tu 9800GX2. @Bax slazem se sa tobom, retko koja karta preko 250 evra je isplativa.
Apsolutno, kartica od 250e će sve da tera, ostalo je divljanje i markovanje čisto. Ajde i 300e ako ćeš da rokaš na 30`, ali dve kartice, 3, 4.....no comment. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Kod god tripuje tako nešto.....želim mu brz oporavak. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Nije valjda da verujes u sve sto procitas ovde?, 90% njih samo lazu i glume... ja imam 3Way sli 285 ddr3 memory 2000ghz Rampage 2 I7 965 ...heheh
...da sam fanatik, jesam! Da obozavam igre, obozavam! Ne kazem da igram sve u full-u, ali ono sto igram tj sto volim da igram leti na mojoj masini bez problema, ...e sad, nadam se da se nece niko uvrediti, ali bio bih lud da bacam pare kao neki ovde! Cim se pojavi nesto novo, to mora biti u mojoj masini, ...gluposti! Ljudi, ako hocete da se dokazujete, dokazite se sa necim drugim...
Ej bre za 300 komada uzme X-kutiju i naigra se svega i svacega ne razmisljajuci da li ce to da radi ili ne da li je vozac dobar ili ne, itd...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Apsolutno, kartica od 250e će sve da tera, ostalo je divljanje i markovanje čisto. Ajde i 300e ako ćeš da rokaš na 30`, ali dve kartice, 3, 4.....no comment :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::@Bax slazem se sa tobom, retko koja karta preko 250 evra je isplativa :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: SKY evo lista strahota od temperature,pazi samo sam igrao 25 minuta GTA IV :: :: :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/22/64/3k6M19cT/dgdf.pn :: :: :: :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/n/DB/O3rzuGe/2x4850.pn :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Zaboravio si da dodas da se ta kutija rotira za 360 stepeni, a to sto ti kazes abnere 100% si u pravu, kupis PlayStation 3, nabavis dobar LCD i imaces bolju grafiku nego na kompu, @Gamer to da li ces neku igru terati u 80 ili u 180 fps je svejedno, a za tih 100 fps bacati jos 150 evra ne vredi. Trenutno su po meni isplative kartice 4850 i 4870, paralelno gledano u nVidia-ji, eventualno isplative karte su jos 4890 i GTX275, jer te karte ubrzo ostare izadji nove u vecini slucajeva duplo brze za istu cenu. Ko ima para neka baca.
Pozdrav!
:: Ej bre za 300 komada uzme X-kutiju i naigra se svega i svacega ne razmisljajuci da li ce to da radi ili ne da li je vozac dobar ili ne, itd.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: Apsolutno, kartica od 250e će sve da tera, ostalo je divljanje i markovanje čisto. Ajde i 300e ako ćeš da rokaš na 30`, ali dve kartice, 3, 4.....no comment :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: ::@Bax slazem se sa tobom, retko koja karta preko 250 evra je isplativa :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: SKY evo lista strahota od temperature,pazi samo sam igrao 25 minuta GTA IV :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/22/64/3k6M19cT/dgdf.pn :: :: :: :: :: :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/n/DB/O3rzuGe/2x4850.pn :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
kada budes uzeo Intela,jer valjda vidis da na apsolutno istoj ploci(tvojoj),na kojoj su ti bile dve ati kartice,stavio si ovu kartu,i radi osetno sporije....znaci procesorska snaga je ista,a gpu-ovi losije rade....ako vec hoces da promenis procesor,tj procesor i plocu,onda nema to preterano puno smisla ako vec to u sta si razocaran nije procesor,vec graficki podsistem....jer ti si ovde izmenjao samo grafike.....sve ostalo je ostalo isto,zar ne?
Kakve to veze ima sa onim sto je decko pitao. Ako ima novac neka kupuje sta mu se svidja, ako hoce markice neka ih dobije. Apsurdnio je mozda sa jedne tacke gledista, a sa druge nije kako ce to neko da gleda kao potrebno ili nepotrebno to nije vazno. On zna sta hoce postavio je pitanje, i ocekuje odgovor na isto. Ja sam samo hteo da se malo nasalim sa njim da sse ne nervira bez razloga karta ko karta bice druga :) Kaze da ima kinte pa neka uziva u novj masini, mozda mu je ova koju ima jednostavno dosadila i zeli promenu, da li je to bacen novac ili nije, ako njega to ispunjava i zeli da ga tako potrosi na i7 sto da ne? A sad da li ce da stavi 5 kartica i dobije 3 FPS vise kakve to veze ima sa ovim sto je pitao. Da li ima smisla kupovti 295gtx ili sta ti ja znam, ili max imati 4870 mislim kakva je to budalastina, koja je poenta te price? Svako ima razlicite poglede na to, razlicite zahteve. Nekome je to bacanje novca a nekome nije. Ako neko ima mogucnosti da pruzi sebi najbolje neka to i cini neka uziva. pozz Vuk
I šta će on da ima od tog najboljeg ?!? Imaće 85 fps dok će za 10.000+ din manje imati 60-70 ? I šta će sa tim viškom ? Da proda, uloži, povrati pare ? Jedino što može da ima je hvalisanje i 3dmarkovanje, trećeg `pogleda` nema. Uvek ima brže, ali po koju cenu....i najvažnije ZAŠTO ? Zato što može, ima ili hoće nije odgovor uopšte.
Postoje samo dva pogleda: racionalni i neracionalni. Višak para uvek može da se bolje za iskoristi za nešto od čega ćeš imati koristi: storage, kvalitetniji zvučnici, šta god (u oviru IT-a ili ne), ili skloniti kintu, uštekati, i vrebati dobru kupovinu. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Kakve to veze ima sa onim sto je decko pitao :: Ako ima novac neka kupuje sta mu se svidja, ako hoce markice neka ih dobije :: Apsurdnio je mozda sa jedne tacke gledista, a sa druge nije kako ce to neko da gleda kao potrebno ili nepotrebno to nije vazno. On zna sta hoce postavio je pitanje, i ocekuje odgovor na isto. Ja sam samo hteo da se malo nasalim sa njim da sse ne nervira bez razloga karta ko karta bice druga : :: Kaze da ima kinte pa neka uziva u novj masini, mozda mu je ova koju ima jednostavno dosadila i zeli promenu, da li je to bacen novac ili nije, ako njega to ispunjava i zeli da ga tako potrosi na i7 sto da ne :: A sad da li ce da stavi 5 kartica i dobije 3 FPS vise kakve to veze ima sa ovim sto je pitao. Da li ima smisla kupovti 295gtx ili sta ti ja znam, ili max imati 4870 mislim kakva je to budalastina, koja je poenta te price? Svako ima razlicite poglede na to, razlicite zahteve. Nekome je to bacanje novca a nekome nije :: Ako neko ima mogucnosti da pruzi sebi najbolje neka to i cini neka uziva :: pozz Vu :: ::
Zelje mislljenja i potrebe nisu kod svih iste. J sam samo to hteo da kazem. Ovde nije vazno sta ko misli o isplativosti, nego je vazan odgovor na postavljano pitanje. Da podsetim 9800Gx2 lose temperature to je bila tema ako se ne varam? A nije bila tema `Da li mi se isplati da kupim i7 platformu ili ne a imam phenom II?` Ja samo to hocu da kazem nista vise.
Naravno, malo smo skrenuli sa teme, od tačke izbora grafike, ali red je da se sve stavi na `papir`, pa onda donese odluka. Pare ne padaju sa neba. A i ako padnu, ne moraju pored tebe, ako me kapiraš. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Zelje mislljenja i potrebe nisu kod svih iste :: J sam samo to hteo da kazem :: Ovde nije vazno sta ko misli o isplativosti, nego je vazan odgovor na postavljano pitanje. Da podseti :: 9800Gx2 lose temperature to je bila tema ako se ne varam :: A nije bila tema `Da li mi se isplati da kupim i7 platformu ili ne a imam phenom II? :: Ja samo to hocu da kazem nista vise :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647839. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.