Monitor 22` koji ogranicen mi budzet na150e sta cu letovanje:)
STRANA 2 OD 3
NMY
@ all:
12.07.2009. 22:12
status: user broj poruka: 1509
@bax : postoje i 15.4` LCD sa 1920*1200 rezolucijom, samo, ne mogu ni da zamislim koliko je to tek sitno... Kod mene je 16.4` @ 1920*1080 (FULL HD) i bas je sitno sve, ali je mnogo veca radna povrsina, i dosta bolje izgledaju slike...
Ne znam sta vi ostali mislite, ja znam da sto je veca rezolucija na manjem panelu, iz toga moze biti samo slika bolja i kvalitetnija (citaj detaljnija)...
To da trazi jacu grafiku, trazi, ali ja sam na svom lap topu sa Intel P8400 procesorom, 4GB DDR2 @ 800 i ATI 3650m 512DDR3 igrao dosta igara na srednjim podesavanjima, cak nesto i na HIGH, tako da ne znam sta vi ocekujete da svaku igru igrate na FULL MAX EXTRA detaljima ???
Nemojte se zamarati time, svaka igra se moze igrati i na slabije podesenim detaljima, a u drugom slucaju, uvijek ce postojati igre koje se nece moci igrati na FUL MAX EXTRA ni sa ne znam koliko jakom i vrijednom konfiguracijom...
Nisam video 15-icu sa tom rez, ali bilo bi zaista mnogo. Drugar ima Dell 1735, 3650 radeon i 1920x1200, displej je bez preterivanja savršen, potrebno je malo navikavajna, ali ko radi neku video mobilnu montažu, VRH. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: @bax : postoje i 15.4` LCD sa 1920*1200 rezolucijom, samo, ne mogu ni da zamislim koliko je to tek sitno.. :: Kod mene je 16.4` @ 1920*1080 (FULL HD) i bas je sitno sve, ali je mnogo veca radna povrsina, i dosta bolje izgledaju slike.. :: :: :: Ne znam sta vi ostali mislite, ja znam da sto je veca rezolucija na manjem panelu, iz toga moze biti samo slika bolja i kvalitetnija (citaj detaljnija).. :: :: :: To da trazi jacu grafiku, trazi, ali ja sam na svom lap topu sa Intel P8400 procesorom, 4GB DDR2 @ 800 i ATI 3650m 512DDR3 igrao dosta igara na srednjim podesavanjima, cak nesto i na HIGH, tako da ne znam sta vi ocekujete da svaku igru igrate na FULL MAX EXTRA detaljima ?? :: :: Nemojte se zamarati time, svaka igra se moze igrati i na slabije podesenim detaljima, a u drugom slucaju, uvijek ce postojati igre koje se nece moci igrati na FUL MAX EXTRA ni sa ne znam koliko jakom i vrijednom konfiguracijom.. :: :: Kraj.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
Pa da tako sam i resio T220, malo cu sacekati jos da skupim jos neku lovu. Mogi ja i odmah sutra da ga uzmem ali bi onnda morao da prodam moj 19` imam i kupca a to necu hocu da je zadrzim.
Cuo sam se sa Vukom pa smo malo komentarisali, na ovu temu. A i posle onoga sto si mi ti napisao opredelio sam se za T220.(hvala) On me je ubedio da ne prodajem 971P nego da malo sacekam. Kaze da je taj 971P jako dobar i da mi se ne isplati da prodajem, ja nisam neki specijalista ali da ima super sliku to stoji, ne znam sta on tu vidi toliko posebno? Ipak ce mi dobro doci dual view, za ono sto ja radim.
Hvala svima na odgovorima, eto sada znam sta da uzmem.
Tacno tako..`Ajd pa srecno. update :Taj tvoj monitor koliko me secanje sluzi ima S-PVA panel.Nek ti Vuk objasni sta je to pa ce ti biti jasno zasto je monitor toliko kvalitetan tj zasto ti neda da prodas. Inace sto se tice TN panela monitora mogu da podpisem da Samsung u T seriji ima najbolje monitore.Licno se uverio vise puta..Znaci nemas frke.Pun pogotak! Javi dal si zadovoljan kad kupis.
Green Green Grass of Home
:: Cuo sam se sa Vukom pa smo malo komentarisali, na ovu temu :: A i posle onoga sto si mi ti napisao opredelio sam se za T220.(hvala :: On me je ubedio da ne prodajem 971P nego da malo sacekam :: Kaze da je taj 971P jako dobar i da mi se ne isplati da prodajem, ja nisam neki specijalista ali da ima super sliku to stoji, ne znam sta on tu vidi toliko posebno :: Ipak ce mi dobro doci dual view, za ono sto ja radim :: :: Hvala svima na odgovorima, eto sada znam sta da uzmem :: :: ::
Dva Benq-a G2220 HDA mi sede na stolu i s`obziron da sam izbirljiv po pitanju slike, vrlo sam zadovoljan sa njim. 1920x1080. Pixel pitch 0.24... A i jako lepo izgleda. Kosta oko 100 evra samo. Najvise me odusevio Auto Align koji u pixel pogadja ivice ekrana. Ni ne treba mi DVI :D
Ali mozda najbolja solucija je Samsung 2343NW. 23 incha, 16:9. i rezolucija 2048x1152. I to sve za 150 evra... __________________ Scourge of PCBerza
Prvo ovaj monitor ima PVA panel, sto ti ukazuje da se mnogo razlikuje od ostalih budzet samsung modela koji imaju TN panel koji je ujedno i najeftiniji Ovja panel ima tu osobinu da ima najbolji kontrast 1:5000(ali stvarni verovali ili ne) i kristalno jasne boje, cak i pri rezolucijama nizim od nativne monitor daje izuzetno kvalitetnu i jasnu sliku i ako `radi` interpolaciju. Slim tehnologija napajanje je van kucista mon, PVA matrica daje najbolji i najprirodniji prikaz, drugo uglovi gledanja 178*, tako je po specifikaciji. Medjutim monitor daje isti kvalitet slike iz svih uglova kako god da gledas bolje su i dalje jasne i ostre i slika vrhunska. garancija i na jedan los pixsel-ovo ide najcesce uz profi serije mon Jedina `mana` PVA panela je bila relativno veliki odziv ali to ovde ne vazi to je prevazidjeno. na ovom mon koriscen je S-PVA kao sto je SKY rekao koji ima odziv od svega 6ms. sto je za PVA vrhunski. I tebi manje ne treba od toga. A kvalitet materijala od koga on napravljen i finalna obrada to necu ni da komentarisem. Vrhunski i profesionalno. Ovo je definitivno najbolji mmodel mon od 19` koji je samsung napravio, ja bolje nisam imao prilike da vidim. Zato bi bilo glupo da ga prodajes kada je kao nov i neces dobiti ni pola para koje sii dao za njega, a kostao je papreno. Ali to kada kupis znas sta si kupio. Isto vazi za t220 vrh za ne tako veliku kintu. Naravno ovaj ma TN panel ali i pored toga vrhunska slika i dizajn i kvalitet, kupis i imas. Eto u kratkim crtama o PVA panelu.
I ja imam Samsung SyncMaster 226BW i slazem se da je extra monitor. Pre dve godine sam ga platio 450 evra, pa me je filipos bas trgnuo sa prvom porukom – mislio sam da je nov.
@Vuk moram samo da te ispravim u jednom.Verovatno si to mahinalno pisao.Nije PVA panel vec matrica,taj monitor koristi PVA matricu a panel je S-PVA.Razlika je posto postoje i PVA paneli..S-PVA je bolji panel.
Moram sebe citirati posto nisam uspeo da se dopunim na vreme..Konkretno sam mislio na ovaj monitor!A sto se tice PVA tehnologije to je ok.
Green Green Grass of Home
:: @Vuk moram samo da te ispravim u jednom.Verovatno si to mahinalno pisao.Nije PVA panel vec matrica,taj monitor koristi PVA matricu a panel je S-PVA.Razlika je posto postoje i PVA paneli..S-PVA je bolji panel :: :: Green Green Grass of Home :: :: :: :: ::
:: :: 1920x1080 i je jedino FULL HD rezolucija 1080p a to sa 22` ne postoji! :: :: Samo kraljice od 61cm i veci mogu da iskoriste tu full rezoluciju! :: :: Samsung T220 je dobar ima ga moj ortak 1680x1050 rezolucija ja imam T240 FULL :: :: P.s Ako mozes da izdvojis jos 50e pa uzmi T220 neces se pokajati! DVI i ne mogu da mu prismrde ni jedan od tih monitora sto si naveo u listi. :: ::
Koji ti problem imas s `MOZGOM` indijanac? strasno kakvih sve pacenika ovde ima da to nije normalno! ja sam lepo reko coveku sta bi mu najbolje bilo pa sad ako ne moze da izdvoji tih 50e nek uzme onda neki od ovih koje je stavio u listu! odjava!
:: Ne shabanaj.. :: http://www.pcberza.rs/komponente/monitori-lcd-22/297-0-0-0/q=192 :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: 1920x1080 i je jedino FULL HD rezolucija 1080p a to sa 22` ne postoji! :: :: :: :: Samo kraljice od 61cm i veci mogu da iskoriste tu full rezoluciju! :: :: :: :: Samsung T220 je dobar ima ga moj ortak 1680x1050 rezolucija ja imam T240 FULL :: :: :: :: P.s Ako mozes da izdvojis jos 50e pa uzmi T220 neces se pokajati! DVI i ne mogu da mu prismrde ni jedan od tih monitora sto si naveo u listi. :: :: :: ::
Tvoj je problem sto kucas brze nego sto mislis, a da si pogledao link koji sam postavio shvatio bi da ne treba da lupetas kako ne postoji full hd na 22`. Ako pogleda link videces da tamo ima solidnih resenja koja su full hd tj imaju 1080 tackica po vertikali, i da problem sa mozgom postoji i to uglavnom sto ti je cale igrac oko logorske vatre pa si ti postao indijanac te zato i sve ostale tako imenujes.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Koji ti problem imas s `MOZGOM` indijanac? strasno kakvih sve pacenika ovde ima da to nije normalno! ja sam lepo reko coveku sta bi mu najbolje bilo pa sad ako ne moze da izdvoji tih 50e nek uzme onda neki od ovih koje je stavio u listu! odjava :: :: :: :: Ne shabanaj.. :: :: http://www.pcberza.rs/komponente/monitori-lcd-22/297-0-0-0/q=192 :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: :: :: :: 1920x1080 i je jedino FULL HD rezolucija 1080p a to sa 22` ne postoji! :: :: :: :: :: :: Samo kraljice od 61cm i veci mogu da iskoriste tu full rezoluciju! :: :: :: :: :: :: Samsung T220 je dobar ima ga moj ortak 1680x1050 rezolucija ja imam T240 FULL :: :: :: :: :: :: P.s Ako mozes da izdvojis jos 50e pa uzmi T220 neces se pokajati! DVI i ne mogu da mu prismrde ni jedan od tih monitora sto si naveo u listi. :: :: :: :: :: ::
To je smesno na 22`` 1920x1080p sto su skoro uveli kod nekih modela...
Uostalom koji ti monitor imas pa se ovde pravis pametan? ja sam reko coveku da uzme T220 i on nije FULL HD! niti moze da ima full hd monitor za te pare!
1920x1200 HDMI 1080p T240 je FULL HD!
a te od 22` sto pise da su full hd glupost!
Uostalom covek se vec odlucio za T220 i mislim da nema potrebe da gledas ko je sta pisao predhodno i da pametujes
Ma sta ti je to je samo mon, ovde je sve drugarski nema potrebe za tim. Pa cak i da je pogresio, tu smo da se ispravljamo i pomazemo zar ne. Eto ja sam pogresio i napisao nesto sto je netacno i bas mi je drago sto me ispravljaju, nema tu niceg loseg samo pozitivno sledeci put cu paziti da ne napisem nesto sto ne stoji pa i ako nisam znao tacnu informaciju znacu je za ubuduce. Niko se naucen nije rodio, na greskama se uci. Niko ne zna sve.
SKY je verovatno mislio da na 22` taj HD nema efekta, i da ce vise imati problema sa tom rez. nego koristi u smislu potrebe za jacom grafikom sa vise video memorije. Ipak ima vecu rez od T220, sto ce mu dodatno opteretiti karticu ako se bude igrao. Tako sam ja barem razumeo.
Ovde neke stvari treba da se razjasne: monitor ima `prava` da bude nazvan Full HD ako ima rezoluciju 1920 x 1080 + pa makar imao i `dva` inča dijagonalu. HD može biti nazvan bilo koji koji ima 1280 x 720 rezoluciju, opet koje god dijagonale bio. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Za 100 evra ima da se uzme onaj Benq koji sam naveo od 21.5 incha sa 16:9 odnosom strana i 1920x1080 rezolucijom! Povrh svega koristi AU Optronics panel! Kakve gluposti izmisljas!!! Ne moze da ima full HD monitor za te pare????
Takodje moze da se nadje i Philips za slicne pare, i onaj Samsung 2343NW koji ima vecu rezoluciju od prosecnih 24` panela... __________________ Scourge of PCBerza
:: To je smesno na 22`` 1920x1080p sto su skoro uveli kod nekih modela.. :: :: Uostalom koji ti monitor imas pa se ovde pravis pametan? ja sam reko coveku da uzme T220 i on nije FULL HD! niti moze da ima full hd monitor za te pare :: :: 1920x1200 HDMI 1080p T240 je FULL HD! :: :: a te od 22` sto pise da su full hd glupost :: :: Uostalom covek se vec odlucio za T220 i mislim da nema potrebe da gledas ko je sta pisao predhodno i da pametujes
1920*1200 se ne naziva FULL HD, nego se tako naziva 1920*1080 rezolucija koja je pravi 16:9 format, a ne 16:10 kao vecina LCD monitora...
1920*1200 je WUXGA...
Opet da napisem, to sto ima vecu rezoluciju na panelu iste dijagonale znaci da ima bolju (kvalitetniju, cistiju, detaljniju, sta god) sliku, i naravno vecu radnu povrsinu...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: To je smesno na 22`` 1920x1080p sto su skoro uveli kod nekih modela.. :: :: 1920x1200 HDMI 1080p T240 je FULL HD! :: :: a te od 22` sto pise da su full hd glupost!
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647839. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.