e Zajebani kolega, zar nije ta nVidia mogla da ide jos malo gore? bar na 700MHz sa shaderima na oko 1400 (memorija nije losa)??? Iskreno mislim da moze on vise da ide, osim ako nije losiji primerak!
:: Na slici su prikazene performanse GTX260 c216 vs 4890 referentni dizajn. Karti su pretestirane za 24/7 na ovim klokovima i ovo je maksimum stabilnosti koji je postignut u noramlnim uslovima testiranja 25c u sobi sa zatvorenim kucistem :: :: http://img31.imageshack.us/my.php?image=260vs4890.jpg :: :: Odluka je na tebi a slika govori vise od 1000 reci :: :: @Ognjen :: Upravu si, jeste da ovo ume pojedince malo da iritira, ali neka nek se deca igraju samo mislim gube verem bezveze karaj kompa umesto da se igraju sa devojcicama :: Kako je krenulo ovde na PCberzi mogu da fasuju samo neki bezobrazluk i primitivizm kao model ponasanja, sto nikako nebi bilo dobro za njih ::
GTX260 c216 700mhz je maksimalni domet za 24/7 klok, vecina ide oko 660mhz, sve ostalo je teranje sile i nema stabilnosti ili se vent podesi na 80% pa kao radi na 700mhz. Naravno da ce raditi na 700mhz ali uslov je da temperatura ne prelazi 50-55c u tim uslovima radice i na 730-750mhz bez problema, sto je sa referntnim hladanjkom tesko izvodljivo ili je izvodljivo i jako bucno :) Uz malo dizanje napona i sa vodenim hladjenjem radi stabilno 770mhz, to jes kad je temperatura ispod 40c.
Sve temperature koje sam naveo su temperature u full loadu i klokovi koje sam naveo su neki prosek za ovaj model karte, uvek postoji mogucnost boljeg primerka ili karti sa nereferentnim dizajno kod kojih je naponska na samoj karti bolje odradjena i uz bolje hladjenje daju veci OC potencijal.
E ovo je bilo poucno a ne ono kako vecina radi istestira samo jednu spravu a onda krene da je hvali u nedogled. Uz to prilozi rezultat obe strane pa onaj ko je pitao neka sam odluci sta mu je ciniti.
Bravo za argumente.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: GTX260 c216 700mhz je maksimalni domet za 24/7 klok, vecina ide oko 660mhz, sve ostalo je teranje sile i nema stabilnosti ili se vent podesi na 80% pa kao radi na 700mhz. Naravno da ce raditi na 700mhz ali uslov je da temperatura ne prelazi 50-55c u tim uslovima radice i na 730-750mhz bez problema, sto je sa referntnim hladanjkom tesko izvodljivo ili je izvodljivo i jako bucno :) Uz malo dizanje napona i sa vodenim hladjenjem radi stabilno 770mhz, to jes kad je temperatura ispod 40c. :: :: Sve temperature koje sam naveo su temperature u full loadu i klokovi koje sam naveo su neki prosek za ovaj model karte, uvek postoji mogucnost boljeg primerka ili karti sa nereferentnim dizajno kod kojih je naponska na samoj karti bolje odradjena i uz bolje hladjenje daju veci OC potencijal.
Dosta puta sam rekao da je sav hardver koji je dostupan na nasem trzistu i meni dostupan, sta mislis sta radim sa njiem? Meni je u opisu posla da znam sve o svemu veznao za komponente (trenutno ne toliko, ali volim da budem u toku), pre svega vezano za performanse a mnogo manje za specifikacije i neke stvari koje su korisne samo inzinjerima koji projektuju pcb za plocu ili kraticu i ljudima koji pisu mikro kodeove za bios ploce itd.
Performanse su bitne korisnicima, kada to kazem mislim na sve, sirovu snagu hardvera, maksimu koji moze da se izvuce iz njega, potrosnja i buka koju pravi pri radu. Medjutim ovde na forumu kao i na mnogim drugim forumima ljudi se bave ne potrebnim pitanjima, vezanim za arhitrekturu cipova i sl, iz toga izvlace neke zakljuceke koji se manje vise u praksi pokazu kao skroz ne tacni. Znanje jeste bogatstvo u mom slucaju to znaje bi imalo smisla ali vecina njih kojima je ovo samo razonoda terebalo bi da se zapitaju zasto se toliko optrecuju oko necega sto nema nikakvu upotrebnu vrednost vec nakon godinu dana.
Recimo sta meni sada vredi poznavanje P35 cipseta kad je aktuelan X58? znaci sve sto znam o P35 je potpuno besmisleno i ne upotrebljivo cak i kao smernica u nekom radu sa X58 maticnim plocama. Tako je manje vise i sa ostalim hardverom.
Ček malo, Intel P35 je bio najprodavaniji čipset perioda Q6600 i E6xxx serije Intel procesora i šire. Bio je sinonim za pozdanost i dobru cenu, a mogao si šta god hoćeš da ubodeš u ploču sa P35-icom. Kako neko kome se time bavi može da kaže da o njemu ne treba ništa znati ? Ne razumem ovu logiku uopšte. Još na tržištu ima Q(X), Q8xxx i Q9xxx, E8xxx procesora koji mogu da pazare ljudi koji već imaju takvu ploču a nemaju kintu za kompletniji upgrade.
Doći će vreme kada će X58 biti useless. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Recimo sta meni sada vredi poznavanje P35 cipseta kad je aktuelan X58? znaci sve sto znam o P35 je potpuno besmisleno i ne upotrebljivo cak i kao smernica u nekom radu sa X58 maticnim plocama. Tako je manje vise i sa ostalim hardverom.
U vecinu P965 ploca moze da se bocenu svi ti procesori koje si naveo. Jedanko je pouzdan i satabilan u radu cak se izvlaci najveci moguci FSB klok i za max klok i za 24/7 (Commando)
Zasto bas sa P965 a ne sa X38 recimo? Hocu da kazem da prosecan korisnik nebi trebao da se opterecuje tako nekim stvarima, jer ako recimo negde fasuje ovakvu informacijo kupice Asus Commando i E8600 a slozices se da postoje daleko bolja resenja. Hocu da kazem da jedana ovakva informacija i razlozi zasto je to tako u ovom trenutku nema nikakvu vrednost i da se ne treba baviti ovakvim i slicnim stvarima. Misljenja sam da treba sticati znanje koje ce vredeti i za 10god a ne 1-2god i cao, na to sam mislio, mada mislim da sam bio jasan i predhodnim postom.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647839. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.