Koliko se sećam za Very high je u Crysis bilo potrebno da igraš pod Vistom, tj. da imaš DX10. 7800GT je DX9 kartica i ne može da pušta Crysis sa VERY HIGH.
Ergo, onaj ko kaže da je igrao Crysis sa svim na VERY HIGH sa 7800GT je malo pobrkao lončiće. Nebitno koliko FPS i slično.
Mislim da bi ovo poredjenje trebalo da se privede kraju!
Imao sam jako dugo Gainward 7950GT/256bit/512, ortak je u isto vreme imao 8600GT, oboje smo imali slicne mashine, isti cpu ram itd...
Vrsio sam razna poredjenja i karte su tu negde, jako slicne po performansama, generalno 79xx serija ima vecu sirovu snagu, ali 8600GT to nadoknadjuje novijim podrskama i savremenijom arhitekturom.
Generalno za XP sasvim je sve jedno sta uzeti, obe se slicno ponasaju u igrama, a kada je Vista u pitanju onda mislim da je 8600GT bolji, ako nista drugo onda bar zbog DX10.
Ja sam dugo imao 7900GT. Onda sam Uzeo 9800GT, doduse i bolju makinu. Ali makina ne moze da pruzi ono sto pruza sam GPU. 9800GT (navodno prepakovana 8800, kako kaze vecina na PCB) je bar duplo brzi, a cesto i brza karta. S obzirom da se ovde vodi polemika oko 8600, ako racunamo da je 9800 zapravo 8800, onda je 8800 dosta brza od 79xx serije, a o 7600GT da ne govorimo. Imao sam jedno vreme i 7600GT, bila je dosta dobra, ali 9800GT je dosta brza. Ali, ako je 8600 128bitna, onda nije ni cudo sto je losa. 8800 je sasvim druga prica
@sashai
Sigurno neces dobiti veliko ubrzanje, bez obzira na to kojim informacijama poverujes. Uzmi bar 8800 i radio si nesto
p.s. crysis ne moze da radi ni podnosljivo na 7600GT, a i 7900GT se muci, mada je bolji. Cak i na 9800GT mogu da igram iskljucivo u 1024x768. O warheadu da i ne pricam...
Hvala svima na odgovorima. Javio bih se ranije, ali... I najpishljiviji licni dohodak mora da se krvavo zaradi... I dalje mi je nejasno koju da ostavim, ali bice to 7900, najverovatnije. Ima aktivno hladjenje, a ova 8600 mozda dobro posluzi na zimu. Ostaje mi samo da shvatim o cemu se radi sto se tice 256/384bitne zavrzlame. Bocnem prastaru 6600 i svi programi prijave 64bit, i to je ok. 7900gt i opet svugde tacno, tj. 256. 8600gt i gpu-z/cpu-z a i Evga Precision me ubedjuju da je u pitanju 256bit-a, a RivaTuner casti sa dodatnih 128bit-a??? Ne lozim se da jedini na svetu imam 8600gt koja fura na 256bit-a, vec bih da reklamiram karticu (da ne rikne dok ja shvatim o cemu se radi). Hvala jos jednom na odgovorima.
Ostavi 7900, ali nemoj na zimu da uzimas 8600, nego bar nesto od ovih (moj ortak je presao sa 7600 na 9600 i razlika je bila ogromna): 9600, 8800, 9800, nikako 8500, 9500. Sve su pojedinacno vredne oko 100e ili manje, a do zime ce mozda biti i jeftinije....
Slazem se! Ja sam skoro uzeo zver od kompa, al sam ostavio unutra 8800GT, jos uvek sve radi kako treba! .) Cekam bolju priliku pa da skok bude malo veci, recimo GTX285 ili slicno.
:: Ostavi 7900, ali nemoj na zimu da uzimas 8600, nego bar nesto od ovih (moj ortak je presao sa 7600 na 9600 i razlika je bila ogromna): 9600, 8800, 9800, nikako 8500, 9500. Sve su pojedinacno vredne oko 100e ili manje, a do zime ce mozda biti i jeftinije... :: :: life`s a bitch...and then you die :: ::
Inace, 7900 i Crysis na High a kamoli VeryHigh je cista glupost, moze sa 10-15FPS. 7900 serija je nesto jaca u starijim naslovima (iz svog doba) a 8600GT ima uglavnom vise prednosti u novijim naslovima. Crysis npr. bolje radi na 8600GT, i sve ovo je provereno i probano.
A sto se tice GTA IV i 7900 karte, tek su kasnije izbacili fix za to. U pocetku su se gubile teksture sa 7 serijom i GTA IV.
Sta se ti lozis leba ti?Da ti smirim mozak dok uzalud ne prokuva,8600GT nije prepakovana 7600GT.Karte tipa 8400,8500,8600 su takva govna da zali boze PCB-a na koje su stavljene i svako ko je uzeo 7600GT kada je izasla ce se sloziti sa mnom.Svi koji su uzeli 8600GT po izlasku su se u naj blazem smislu razocarali za razliku od onih koji su se odusevljavali sa po meni naj boljom mid range kartom ikada(7600GT).Ako su ATI-jevci prvi pljuvali po celoj 2xxx seriji zasto onda ljudi ne mogu da se pomire da je Nvidia bila bolja samo zbog 88xx koje su mora se priznati bile odlicne,a ostale 84,5,6 iste bofle.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Pametnjakovici kad ste tako pametni sta je onda 8500Gt da nije prepakovani 7300?!?!?!?!?!?!?!??! :: :: Pazi sta ce te da odgovorite!! :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: http://www.dodaj.rs/f/n/DB/O3rzuGe/2x4850.pn :: :: :: ::
Jutro je pametnije od veceri, pa sam ja odlucio da ostavim 8600. Mozda gresim, ali ostaje u kompu ako uspem da je ohladim, posto posle sat vremena igranja Battlefield heroes-a (koja bas i nije nesto zahtevna, rekao bih) blesometar pokazuje prijatnih 95 stepeni celzijusa, a matora 7900 ne prelazi 65 kod svih igrica koje sam probao. Jos mi niko nije objasnio sta se desava sa laznim prijavljivanjem (256 i ostalo), ali kada budem kuci, resenje ce mozda biti Hirens boot cd, da iz Dos-a vidim sta se dogadja. Ako neko ima neki drugi predlog, dobrodosao je. Hvala svima sto ste se smarali oko ovog pitanja.
Ma nismo se smarali (: , ma pazi u sustini ovako siroko gledano nema nekih ekstremnih razlika da bi se mnogo dvoumio, bilo koju ostavi ,cinjenica da su i jedna i druga nesto slabije karte tako ostavi koju hoces, i ja bih 8600gt, evenualno nesto novije da poteras da te posluzi dok ne uzmes nesto odgovarajuce.Gotovo sam siguran da ce novije igre malo bolje terati 8600 a ima i bolju hd obradu itd, fiziku itd...., e sad sto nije jaca jbg....
Ugradi kuler na pasivni hladnjak dobro provetri kuciste klokuj je moze biti i nesto bolja. Pozdrav
256 bit ?????
Neznam da nije neka novija revizija cipa koje koristi 8600, mada oni koje rade programcice azuriraju, vidi lepo: Everest, gpu-z, najnovije verzije. Meni se desavalo da brljavi kad nisam instalirao drajvere za cip set ili drajvere,i starije verzije programa.... desilo mi se gpu speed 48927 Mhz !!! Sve je relativno !!!
Evo jedno misljenje za kraj:prodaj obe i za te pare uzmi 4770 i uzivaj.
PS:Sto se 256 bit-ne magistrale tice nemoj zamarati glavu jer je to cista glupost,skini neke novije programe za GPU(Everest,GPU-Z,Device indentifier..)pa ce ti reci ono sto vec znas-ne postoji taj cip sa 256 bit-nom magistralom(ni u cijoj izvedbi).
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Jutro je pametnije od veceri, pa sam ja odlucio da ostavim 8600. Mozda gresim, ali ostaje u kompu ako uspem da je ohladim, posto posle sat vremena igranja Battlefield heroes-a (koja bas i nije nesto zahtevna, rekao bih) blesometar pokazuje prijatnih 95 stepeni celzijusa, a matora 7900 ne prelazi 65 kod svih igrica koje sam probao :: Jos mi niko nije objasnio sta se desava sa laznim prijavljivanjem (256 i ostalo), ali kada budem kuci, resenje ce mozda biti Hirens boot cd, da iz Dos-a vidim sta se dogadja. Ako neko ima neki drugi predlog, dobrodosao je :: Hvala svima sto ste se smarali oko ovog pitanja :: ::
Opet ja, LM, GPU-Z 0.3.4 - bus width 256 Bit a Everest 5.02 isto 256 bita? Ovo je pocelo da me zabavlja. Znam da nema 256, ali ako Everest kaze da ima... Sve to manje vise, ali hladjenje kartice na ovu vrucinu mi je veci problem. Uz pomoc par ventilatora sam spustio temp i u idle je oko 60-62 a kada igram igrice oko 85. Jel to ok? Da li bi bilo bolje da stavim jedan vent direktno na pasivni hladnjak graficke, da odvlaci toplotu? Dobrodosao je svaki savet. Naravno, to ne ukljucuje kupovinu ovoga i onoga, vec bih da stvar resim sa par ventilatora, ako je izvodljivo. Ako neko moze da pomogne, bilo bi super. Hvala unapred.
Naravno, ako mozes stavi jedan ventilator direktno na hladnjak karte, to ce biti i najboilje hladjene, jedan napred na kucistu da ubacuje vazduh i jedan pozadi da izbacuje(vec x puta ispricano) i to ti je to.
:: :: Opet ja :: LM, GPU-Z 0.3.4 - bus width 256 Bit a Everest 5.02 isto 256 bita? Ovo je pocelo da me zabavlja. Znam da nema 256, ali ako Everest kaze da ima.. :: Sve to manje vise, ali hladjenje kartice na ovu vrucinu mi je veci problem. Uz pomoc par ventilatora sam spustio temp i u idle je oko 60-62 a kada igram igrice oko 85. Jel to ok :: Da li bi bilo bolje da stavim jedan vent direktno na pasivni hladnjak graficke, da odvlaci toplotu? Dobrodosao je svaki savet. Naravno, to ne ukljucuje kupovinu ovoga i onoga, vec bih da stvar resim sa par ventilatora, ako je izvodljivo. Ako neko moze da pomogne, bilo bi super :: Hvala unapred :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647839. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.