Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Koju graficku do 110-120e?
STRANA 2 OD 3  
SkyFire RE:Re: izaberi nesto od ovoga za tisinu 13.09.2009. 22:18 #139727

status: user
broj poruka: 18472
I onda ga grafika izadje 180 eur.Koji ce mu onda ATI 4870???!!!

Green Green Grass Of Home
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Re: Re: Sve u svemu..Opet za te pare.. 13.09.2009. 22:20 #139728

Ne zezam te.Imao sam dva komada u CF i kuvao se pored njih.Buka?Mislis avionska turbina i to sve na nekih 50% minimalno da bi ohladio GPU!Ako ne verujes mogu da ti uploadujem zvuk i video zapis na youtube!

:: Hahaha ma daj ne zezaj me jbt,pa ne treba mi buka u sobi,jedva se otkacih od zalmana sad jos i to cudo da me snadjeee..
::
:: :: Ne mozes kupiti bolju ATI 4870 a da bude tiha i hladna.Em sto je bucna em sto je vrela da Bog sacuva.To je problem sa referentnim dizajnom
:: :: Nemas brines,kad devojku budes dovodio u gajbu na akciju necete se cuti od graficke karte a kad vam bude hladno tu je da vas zagreje :
:: ::
:: :: Green Green Grass Of Home
:: :: :: Znaju i misevi sta je taj 9800gt hehe,nije to losa karta ne kazem ja,ali kaska i za 4850 kamoli za 4870 koja u nekim testovima kida i gtx260,znaci kupujem 4870 ali molio bih da mi kazete koja se ne dere mnogo jer ne bi da mi u sobi bruji turbina 24h..hvala :)
ravenoss Re: Re: 13.09.2009. 22:21 #139729

broj poruka: 486
Bax sta kazes ti u vezi ventilatora na tim kartama?

:: Sapphie ili XFX Radeon 4870 512 MB
nenika kupi ovakve dve 13.09.2009. 22:24 #139730

broj poruka: 1133
http://www.itsvet.com/proizvod/asus-radeon-hd-4670-512mb-gddr3-eah4670-di-512m/comp_comp_vga/20/1324

ravenoss Re: Re: Re: Re: Sve u svemu..Opet za te pare.. 13.09.2009. 22:24 #139731

Ma verujem ti,stvarno mi je vise preko k.. to zujanje i necu da mi saljes to :) A od kojih proizvodjaca si mao te dve karte sky?

:: Ne zezam te.Imao sam dva komada u CF i kuvao se pored njih.Buka?Mislis avionska turbina i to sve na nekih 50% minimalno da bi ohladio GPU!Ako ne verujes mogu da ti uploadujem zvuk i video zapis na youtube
:: Green Green Grass Of Home
:: :: Hahaha ma daj ne zezaj me jbt,pa ne treba mi buka u sobi,jedva se otkacih od zalmana sad jos i to cudo da me snadjeee..
:: :: :: Ne mozes kupiti bolju ATI 4870 a da bude tiha i hladna.Em sto je bucna em sto je vrela da Bog sacuva.To je problem sa referentnim dizajnom
:: :: :: Nemas brines,kad devojku budes dovodio u gajbu na akciju necete se cuti od graficke karte a kad vam bude hladno tu je da vas zagreje :
:: :: ::
:: :: :: Green Green Grass Of Home
:: :: :: :: Znaju i misevi sta je taj 9800gt hehe,nije to losa karta ne kazem ja,ali kaska i za 4850 kamoli za 4870 koja u nekim testovima kida i gtx260,znaci kupujem 4870 ali molio bih da mi kazete koja se ne dere mnogo jer ne bi da mi u sobi bruji turbina 24h..hvala :)
ravenoss Re: kupi ovakve dve 13.09.2009. 22:26 #139732

Brate po nekoj mojoj logici verujem da te dve kakve god bile mora da se cuju kao 1 zalman :)

:: http://www.itsvet.com/proizvod/asus-radeon-hd-4670-512mb-gddr3-eah4670-di-512m/comp_comp_vga/20/132
SkyFire Pa sta da kaze osim istinu. 13.09.2009. 22:28 #139733

Sta god da ti kaze nece moci da slaze jer i on zna da je to istina.
Prvo sam referenti cooler je tesko sr@anje.Prvo na chip naleze baza od aluminijuma koja je prelakirana tj prefarbana bakrom kao fol radi boljeg provodnosti a sama baza je smesno male povrsine ,mala kockica.Sve to odvodi na alu rebra preko heat pipe-ova kroz koje izduvava vent koji je uradjen tako da nema teorije da bude tih a ucinkovit.Sam dizaj cooler-a bez venta je lose uradjen i nefukcionalan a plus vent koji dodje sve na to kao turbo pa moras da stavljas cepice u usi da bi legao da spavas ako u slucaju nesto skidas nocu.Moze to da ide i na auto,da cooler bude tih a onda nastaju temperature od preko 80c pa sve do 100c u full load.
Da se razumemo.Imam protiv cooler-a,ne protiv karte i ako se ATI 4870 CHIP izuzetno greje tu nema reci.Zato su zakon Sapphire VaporX i slicna non referentna izdanja.

Moja je bila Sapphire!

tortojed Evo tekstualne prezentacije video rendering testa- DX9.0c mode 13.09.2009. 22:31 #139734

broj poruka: 11023

SiSoftware Sandra

Benchmark Results
>>>>>>Native Float Shaders : 240MPixel/s
ravenoss Re: Pa sta da kaze osim istinu. 13.09.2009. 22:32 #139735

I sta sad da radim,jedni jedno drugi drugo...na kraj da uzmem da se obesim najbolje :p

:: Sta god da ti kaze nece moci da slaze jer i on zna da je to istina
:: Prvo sam referenti cooler je tesko sr@anje.Prvo na chip naleze baza od aluminijuma koja je prelakirana tj prefarbana bakrom kao fol radi boljeg provodnosti a sama baza je smesno male povrsine ,mala kockica.Sve to odvodi na alu rebra preko heat pipe-ova kroz koje izduvava vent koji je uradjen tako da nema teorije da bude tih a ucinkovit.Sam dizaj cooler-a bez venta je lose uradjen i nefukcionalan a plus vent koji dodje sve na to kao turbo pa moras da stavljas cepice u usi da bi legao da spavas ako u slucaju nesto skidas nocu.Moze to da ide i na auto,da cooler bude tih a onda nastaju temperature od preko 80c pa sve do 100c u full load
:: Da se razumemo.Imam protiv cooler-a,ne protiv karte i ako se ATI 4870 CHIP izuzetno greje tu nema reci.Zato su zakon Sapphire VaporX i slicna non referentna izdanja
:: Moja je bila Sapphire
SkyFire Kratak klip! 13.09.2009. 22:33 #139736

Ovde mi cooleri stoje na 30%!

http://www.youtube.com/watch?v=pdQ3CXZv41w

P.S.Pa ako nisi osetljiv na buku i temperaturu tj imas prihvatljiv prag tolerancije nemoj da se dvoumis kupi brate.Meni nije toliko smetalo da sad cupam kosu sa glave ali da je iritirajuce jeste!

BlueSkyNIS Re: Kratak klip! 13.09.2009. 22:35 #139737

broj poruka: 860
Auu čoveče koji raspad od kompjutera imaš!!!

Windows-free with Fedora 10

:: Ovde mi cooleri stoje na 30%
:: http://www.youtube.com/watch?v=pdQ3CXZv41
:: P.S.Pa ako nisi osetljiv na buku i temperaturu tj imas prihvatljiv prag tolerancije nemoj da se dvoumis kupi brate.Meni nije toliko smetalo da sad cupam kosu sa glave ali da je iritirajuce jeste
SkyFire Raspali se sprema za naslovnu stranu.. 13.09.2009. 22:37 #139739

Moduje se ,radi se,pa je stanje bilo tako.Inace nemam te ATI vise.Otisle su bez pozdrava :(

Dachman 4870 13.09.2009. 22:41 #139740

broj poruka: 630
9800GT se kao sto rece covek bori sa 4830.9800GTX+ je u rangu sa 4850 dok je 4870 opet toliko jaca od 9800GTX+ ili 4850.

Licno sam video kako se ponasa 4870 a pri tome znam dobro nekolicinu dobrih prijatelja koji je imaju i niko od njih nema problema sa bukom kao ni sa njihovim temperaturama i sve su to sa referentnim kulerima.

I da... imam 4870 X2 sa sve referentnim kulerom a nemam nikakvog problema sa bukom a sto se tice temperatura... potpisujem da je hladnija od bilo koje takodje referentne nVidijine karte.

Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Re Maestro 13.09.2009. 22:41 #139741

broj poruka: 7737
Ja sam te pitao cisto informativno ,pretpostavljao sam da je odlicna grafa.

Re Tortojed nisi trebao ,sad ce da lete 3dmark testovi.

ravenoss Re: Kratak klip! 13.09.2009. 22:42 #139742

Hmm cuje se ko zverka,nego opet stoji ono cross fire znaci 1 karta duplo manje...

:: P.S.Pa ako nisi osetljiv na buku i temperaturu tj imas prihvatljiv prag tolerancije nemoj da se dvoumis kupi brate.Meni nije toliko smetalo da sad cupam kosu sa glave ali da je iritirajuce jeste
TheBear Re: Kratak klip! 13.09.2009. 22:44 #139743

broj poruka: 6502
Sky, jel mora dva Crossfire mostica kad se radi CF ? Ja negde vidim jedan drze, negde 2 ?

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Re: Kratak klip! 13.09.2009. 22:46 #139744

Da ali cooler na 30% sto je neprihvatljivo da bi normalno ohladio kartu.
Ja sam ih rasklapao,cistio,gledao..Mene hardver interesuje zbog licnog iskustva i ne bavim se pricama rekla-kazala.Znaci ako ti kazem da je tako,nema potreba da te lazem.Uostalom,odes do nekog ko je vec ima,malo istestiras.Obrati paznju i na uslove.Ova karta trazi veliko kuciste koje je dobro provetreno.Neke stvari moras da ispostujes da bi to bilo ok.Mozda ti se i posreci neki ok primerak koji se manje greje pa ces onda imati i manju buku.Itd..Itd..Itd..P.S.Jos mnogo ATI 4870 sam ugradjivao tako da..Mislim da ne treba dalje da pricam.
Ja te ne odgovaram,zelim da znas samo istinu.To je dobra karta ali sa non referentnim coolerom!

@Medo

Ne mora.Ja sam stavio radi bolje stabilnosti.Dobija se CF i bez jednog,na primari adapter.Ali nesto mi je bagovao CF pa sam ubo i taj i radilo je ok.Onda nisam vise ni skidao.

:: Hmm cuje se ko zverka,nego opet stoji ono cross fire znaci 1 karta duplo manje..
:: :: Ovde mi cooleri stoje na 30%
:: :: http://www.youtube.com/watch?v=pdQ3CXZv41
:: :: P.S.Pa ako nisi osetljiv na buku i temperaturu tj imas prihvatljiv prag tolerancije nemoj da se dvoumis kupi brate.Meni nije toliko smetalo da sad cupam kosu sa glave ali da je iritirajuce jeste
ravenoss Re: Re: Re: Kratak klip! 13.09.2009. 22:51 #139747

Imam extra kuciste bar za ove komponente koje sam naveo...thermaltake v9...znaci provetravanje nije problem. Sky pa sta mi ti preporucujes onda? Koja nvidia u tom rangu postoji li nesto? eventualno bih mogao jos 10e preko,oskudacija a ja ne mogu da cekam jer nemam nikakvu kartu u racunaru saa,kucam od zatupljenog lapa,uzassssss..

:: Da ali cooler na 30% sto je neprihvatljivo da bi normalno ohladio kartu
:: Ja sam ih rasklapao,cistio,gledao..Mene hardver interesuje zbog licnog iskustva i ne bavim se pricama rekla-kazala.Znaci ako ti kazem da je tako,nema potreba da te lazem.Uostalom,odes do nekog ko je vec ima,malo istestiras.Obrati paznju i na uslove.Ova karta trazi veliko kuciste koje je dobro provetreno.Neke stvari moras da ispostujes da bi to bilo ok.Mozda ti se i posreci neki ok primerak koji se manje greje pa ces onda imati i manju buku.Itd..Itd..Itd..P.S.Jos mnogo ATI 4870 sam ugradjivao tako da..Mislim da ne treba dalje da pricam
:: Ja te ne odgovaram,zelim da znas samo istinu.To je dobra karta ali sa non referentnim coolerom
:: @Med
:: Ne mora.Ja sam stavio radi bolje stabilnosti.Dobija se CF i bez jednog,na primari adapter.Ali nesto mi je bagovao CF pa sam ubo i taj i radilo je ok.Onda nisam vise ni skidao
:: :: Hmm cuje se ko zverka,nego opet stoji ono cross fire znaci 1 karta duplo manje..
:: :: :: Ovde mi cooleri stoje na 30%
:: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=pdQ3CXZv41
:: :: :: P.S.Pa ako nisi osetljiv na buku i temperaturu tj imas prihvatljiv prag tolerancije nemoj da se dvoumis kupi brate.Meni nije toliko smetalo da sad cupam kosu sa glave ali da je iritirajuce jeste
SkyFire Re: Re: Re: Re: Kratak klip! 13.09.2009. 22:54 #139748

Iskreno nemas izbor.Nvidia je malo skuplja da bi se paradirao sa boljom kartom.Znaci jedino sto ti preostaje je ATI 4870 realno.Ja sam ti samo objasnio neke stvari cisto da budes upucen da znas sta te ceka je ako ces ti da kupis nju pa da kasnije na to dodajes joz za cooler pa ode ti na dobru cifru bez potrebe.To je sto je,izbor je taj.Sve zavisi od tebe.

P.S.Imas ovu za 150n eur :

Palit ATI 4870 Sonic

http://www.tweaktown.com/reviews/1576/palit_radeon_hd_4870_sonic_graphics_card/index3.html

E sad,za istu cenu imas i ovo :

Gainward GF GTX 260 GoldenSample, 216sp,

http://www.fudzilla.com/content/view/12305/1/

:: Imam extra kuciste bar za ove komponente koje sam naveo...thermaltake v9...znaci provetravanje nije problem. Sky pa sta mi ti preporucujes onda? Koja nvidia u tom rangu postoji li nesto? eventualno bih mogao jos 10e preko,oskudacija a ja ne mogu da cekam jer nemam nikakvu kartu u racunaru saa,kucam od zatupljenog lapa,uzassssss.
:: :: Da ali cooler na 30% sto je neprihvatljivo da bi normalno ohladio kartu
:: :: Ja sam ih rasklapao,cistio,gledao..Mene hardver interesuje zbog licnog iskustva i ne bavim se pricama rekla-kazala.Znaci ako ti kazem da je tako,nema potreba da te lazem.Uostalom,odes do nekog ko je vec ima,malo istestiras.Obrati paznju i na uslove.Ova karta trazi veliko kuciste koje je dobro provetreno.Neke stvari moras da ispostujes da bi to bilo ok.Mozda ti se i posreci neki ok primerak koji se manje greje pa ces onda imati i manju buku.Itd..Itd..Itd..P.S.Jos mnogo ATI 4870 sam ugradjivao tako da..Mislim da ne treba dalje da pricam
:: :: Ja te ne odgovaram,zelim da znas samo istinu.To je dobra karta ali sa non referentnim coolerom
:: :: @Med
:: :: Ne mora.Ja sam stavio radi bolje stabilnosti.Dobija se CF i bez jednog,na primari adapter.Ali nesto mi je bagovao CF pa sam ubo i taj i radilo je ok.Onda nisam vise ni skidao
:: :: :: Hmm cuje se ko zverka,nego opet stoji ono cross fire znaci 1 karta duplo manje..
:: :: :: :: Ovde mi cooleri stoje na 30%
:: :: :: ::
:: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=pdQ3CXZv41
:: :: :: :: P.S.Pa ako nisi osetljiv na buku i temperaturu tj imas prihvatljiv prag tolerancije nemoj da se dvoumis kupi brate.Meni nije toliko smetalo da sad cupam kosu sa glave ali da je iritirajuce jeste
:: :: :: :: Green Green Grass Of Home
ravenoss Re: Re: Re: Re: Re: Kratak klip! 13.09.2009. 23:03 #139750

150e ccc tesko da cu moci toliko,znaci nista od toga,do 130e bi i nekako mogao...a bas mi se svidja ovaj gtx260 gs

:: Iskreno nemas izbor.Nvidia je malo skuplja da bi se paradirao sa boljom kartom.Znaci jedino sto ti preostaje je ATI 4870 realno.Ja sam ti samo objasnio neke stvari cisto da budes upucen da znas sta te ceka je ako ces ti da kupis nju pa da kasnije na to dodajes joz za cooler pa ode ti na dobru cifru bez potrebe.To je sto je,izbor je taj.Sve zavisi od tebe
:: P.S.Imas ovu za 150n eur
:: Palit ATI 4870 Soni
:: http://www.tweaktown.com/reviews/1576/palit_radeon_hd_4870_sonic_graphics_card/index3.htm
:: E sad,za istu cenu imas i ovo
:: Gainward GF GTX 260 GoldenSample, 216sp
:: http://www.fudzilla.com/content/view/12305/1
:: :: Imam extra kuciste bar za ove komponente koje sam naveo...thermaltake v9...znaci provetravanje nije problem. Sky pa sta mi ti preporucujes onda? Koja nvidia u tom rangu postoji li nesto? eventualno bih mogao jos 10e preko,oskudacija a ja ne mogu da cekam jer nemam nikakvu kartu u racunaru saa,kucam od zatupljenog lapa,uzassssss.
:: :: :: Da ali cooler na 30% sto je neprihvatljivo da bi normalno ohladio kartu
:: :: :: Ja sam ih rasklapao,cistio,gledao..Mene hardver interesuje zbog licnog iskustva i ne bavim se pricama rekla-kazala.Znaci ako ti kazem da je tako,nema potreba da te lazem.Uostalom,odes do nekog ko je vec ima,malo istestiras.Obrati paznju i na uslove.Ova karta trazi veliko kuciste koje je dobro provetreno.Neke stvari moras da ispostujes da bi to bilo ok.Mozda ti se i posreci neki ok primerak koji se manje greje pa ces onda imati i manju buku.Itd..Itd..Itd..P.S.Jos mnogo ATI 4870 sam ugradjivao tako da..Mislim da ne treba dalje da pricam
:: :: :: Ja te ne odgovaram,zelim da znas samo istinu.To je dobra karta ali sa non referentnim coolerom
:: :: :: @Med
:: :: :: Ne mora.Ja sam stavio radi bolje stabilnosti.Dobija se CF i bez jednog,na primari adapter.Ali nesto mi je bagovao CF pa sam ubo i taj i radilo je ok.Onda nisam vise ni skidao
:: :: :: :: Hmm cuje se ko zverka,nego opet stoji ono cross fire znaci 1 karta duplo manje..
:: :: :: :: :: Ovde mi cooleri stoje na 30%
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=pdQ3CXZv41
:: :: :: :: :: P.S.Pa ako nisi osetljiv na buku i temperaturu tj imas prihvatljiv prag tolerancije nemoj da se dvoumis kupi brate.Meni nije toliko smetalo da sad cupam kosu sa glave ali da je iritirajuce jeste
:: :: :: :: :: Green Green Grass Of Home
SkyFire Sutra na noge lagane pa pravac po.. 13.09.2009. 23:05 #139751

XFX...Kuciste ti je ok,ako si lepo podesio protok vazduha bice sve u redu.Javi kako si zadovoljan.Mozda sam te ja malo vise preplasio ali ne kupujes stan nemas zasto toliko da se cimas..Karta je to.Sluzice te svakako dobro.

ravenoss Re: Sutra na noge lagane pa pravac po.. 13.09.2009. 23:12 #139755

Ma znam da je karta extra ovako,al sam kuburio dosta sa zalmanima i naplasio sam se vise od te buke i skoro pa imam fobiju od toga znaci sve bi uzo cak i slabije al da nije prisutna buka...al svakako cu da uzmem taj xfx,vidim da druge solucije nema...za te pare naravno :) Puno ti fala covece na zaplasivanju :))))

:: XFX...Kuciste ti je ok,ako si lepo podesio protok vazduha bice sve u redu.Javi kako si zadovoljan.Mozda sam te ja malo vise preplasio ali ne kupujes stan nemas zasto toliko da se cimas..Karta je to.Sluzice te svakako dobro
Slavuj ... 13.09.2009. 23:23 #139761

broj poruka: 2236
Jebalo te 350 dinara, kupi mrtvi regulator, nabij taj Zalman na njega i imaćeš i tišinu i zavidno hlađenje.

Ovako ćeš samo baciti pare za nešto što će raditi na 80-90 stepeni Celzijusa i smrdeti kao podgrejan leš, jer sav HW SMRDI kad pređe 65-70 stepeni, verovao ili ne, a onaj mali smrdljivi ventilator ni na jednoj 4870 nije ni za qrac, tako da ako ne ideš odmah na Palit=Gainward Golden Sample ili nemaš neko do jaja hlađenje u šteku baš za novu kartu, odustani radi sopstvenog zdravlja.

Inače, na mojoj 4850 sa ZALMANOM(Bu!), koju koristim skoro godinu dana, a vrlo sam alergičan na buku, razlika u temperaturi između fabričke varijante okretanja ventilatora(100% brzine) i ove sa regulatorom (~20-30%), je oko 3-5 stepeni u IDLE-u i oko 6-8 stepeni u LOAD-u u korist nepodnošljive buke.

Sa regulatorom se ventilator na karti NE ČUJE !!! Glasniji je ventilator napajanja od nje, a taj ventilator napajanja se čuje samo kada napajanje nasloniš na glavu, a možda ni tad.

Razmisli još malo, ako nije problem.

Srbologija, nauka belosvetska.
SkyFire Hehehehe.Samo sam bio iskren. 13.09.2009. 23:28 #139765

Fan podesi na 40%.To je tolerancija nivoa buke.Sve preko toga vec pocinje da biva iritirajuce.Prati temperature iz rive ili gpu-z ,ukljuci da loguje ili real time u rivi da pratis kolika je temp u full load.Stavi ako imas neki vent da duva odozdo na grafu ..Napravi dobru promaju i bice sve ok..Ajde pa javi koliko si zadovoljan.Pozdrav.

Slavuj ... 13.09.2009. 23:31 #139770

broj poruka: 2236
Ako kupiš 4870 sa referentnim hlađenjem, trebaće ti ventilator iz samoposluge, onaj prečnika 58cm, što uz njega gratis ide protočni bojler.

Srbologija, nauka belosvetska.
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647841.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs