Jel si probao ti dok si imao one dve 4870 u CF, kakve su performanse s jednom i koliko je poboljsanje kad su dve... Da li se po tebi isplati stavljati Crossfire ? Jer ja mislim da je to isti djavo SLI i Crossfire sto se tice podrske u igrama... Po svim testovima na netu 4870X2 koja isto radi na principu CF-a ima dolje rezultate u svim igrama od na primer jedne 4870 1GB...
:: Ja sam samo mozda u jedno dve igre i to beznacajne imao problem da ne vidi SLI a i tad sam samo sa jednom imao 100 i kusur FPS a nije proslo par dana i izbacili su driver sa podrskom.Znaci nema problema ni najmanje sa SLI.Druga je prica sa CF.ATI-jevci nisu azurni po pitanju drivera sa podrskom za CF,boli ih djole tako da pola igara ne vidi CF a drivere ne izbacuju tako cesto :: U svakom slucaju procitajte sta je covek naveo da ima od komponenti.Ni za lulu duvana mu ne treba dve ATI 4850 pored GTX285 i GTX260 koje vec ima.Nek lepo i strpljivo saceka nove karte i pare nek sacuva.Dzabe baca 240 Eur ni za sta :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Tako je samo na jednom PCB-u. I to radi sjajno video sam je na delu, za sada to je najbrza kartica na trzistu. Ma ja sam se malo zaleto sto sam videio HIS ICEQ4 samo zato, kao sto rekoh ne bi mi 4850 CF pale na pamet. Svakako ti si u pravu i to bi definitivno bile pacene pare. Ovo sto imam je za sada puna kapa. GT300 mene kopka, to bi trbalo da bude strava.
Pa nije bas tako.Poprilicno daje dobro performanse ATI 4870X2 i isto tako ATI 4870 CF.Ono sto mi se svidja jeste optimizovanost CF chipa da iste performanse na single X2 karti da kao sa CF.To sto su neki probali pa kazu imam 5 FPS manje vise sa jednom i kad stavi dve nije tacno.To zavisi od same igre i podrske za CF.Druga stvar ne ponasa se isto arhitektura chipa i iskoristivost CF-a je recimo manja nego li na SLI-u ali prakticno to dodje na isto.Bitan je tu chip i sama arhitektura koja obradjuje podatke tj renderuje u samim igrama.Ja ne znam gde si ti video da u svim igrama ATI 4870X2 ima manje rezultate nego li single?To je ne moguce i ne izvodljivo tj ne tacno!Jedna istina stoji da nisu to duplo perfomanse i da nekad zaista podbaci ali to je manje vise zbog driver-a i njegove optimizovanosti tj podrske. Sto se tice SLI ja tebi ne mogu da objasnim koliko sam ja odusevljen bar sa GTX295.Karta nigde ni jednom nije stucnula,podbacila,zakucao driver,zabagovala.SLI chip je odradjen fenomenalno tako da prenos podataka ide nezamislivo dobro iskorisceno.Kao sto rekoh,samo u dve igre sam imao `problem` Wanted Weapons Of Fate i ne znam dal bi Dark Sector cini mi se a u obe sam imao 80+ FPS pa i preko 100 FPS.Cemu onda nezadovoljstvo?Driveri za nvidiu se redovno update-uju,azurni su u podrsci,gde naci manu kad je nema.Sama karta guta i puca od snage.Ja igram sve uvek na full rezoluciju 1920x1200,HI detalji,sve na max,AA 16X,AF 16X itd. i do sad mi nikad nije omanulo ispod 50 FPS.Sa tim setovanjima u Crysis imam 70 FPS,gusce deonice 60+ FPS.Malo li je?I sve to na monitoru Dell UltraSharp 2709w (S-IPS) da upotpuni dozivljaj. Ja nemam potrebe da lazem i preuvelicavam,sve sto sam do sad testirao prenosim vama. Ponovicu,nije tacno da CF lose radi vec ima slabu podrsku za igre a to je do driver-a kao sto se desava da podbaci u performansama a to je opet i do driver-a a i do same arhitekture koja komunicira preko engine-a igre sto znaci da ceGPU-u neka igra bolje leci neka ne.Zato recimo i postoji razlika izmedju nekih igara gde je napr ATI 4870X2 za koji FPS brzi od GTX295 zbog engine-a igre koja mu vise lezi a u praksi je ta karta osetno sporija od GTX295 ! E sad ako iz ovog mog posta nisi nesto shvatio i naucio onda ne znam zasto sam se ovoliko raspisao :)
@vuk125
Tacno tako.Mudra odluka
Green Green Grass Of Home
:: Jel si probao ti dok si imao one dve 4870 u CF, kakve su performanse s jednom i koliko je poboljsanje kad su dve... Da li se po tebi isplati stavljati Crossfire :: Jer ja mislim da je to isti djavo SLI i Crossfire sto se tice podrske u igrama... :: Po svim testovima na netu 4870X2 koja isto radi na principu CF-a ima dolje rezultate u svim igrama od na primer jedne 4870 1GB.. :: :: :: :: Ja sam samo mozda u jedno dve igre i to beznacajne imao problem da ne vidi SLI a i tad sam samo sa jednom imao 100 i kusur FPS a nije proslo par dana i izbacili su driver sa podrskom.Znaci nema problema ni najmanje sa SLI.Druga je prica sa CF.ATI-jevci nisu azurni po pitanju drivera sa podrskom za CF,boli ih djole tako da pola igara ne vidi CF a drivere ne izbacuju tako cesto :: :: U svakom slucaju procitajte sta je covek naveo da ima od komponenti.Ni za lulu duvana mu ne treba dve ATI 4850 pored GTX285 i GTX260 koje vec ima.Nek lepo i strpljivo saceka nove karte i pare nek sacuva.Dzabe baca 240 Eur ni za sta :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
zanimalo me je posto znam da si imao dve 4870 Crossfire... Rekao sam ja gore da ima bolje performanse uvek 4870X2 nego na primer jedna 4870, pa mi je nelogicno sto neki pricaju ovde da je to par frejmova, zato sam te i pitao...
Ja posto imam Crossfire plocu razmisljam o tome kad se malo stabilizuju cene i izadju neki slabiji HD5000 modeli... Zato i pitam.
pa kad si ubo kartu sa ugasenim fan kontrolerom jer da je radio crko bi posle nedelju dana,a i to ti je jedina glaciator kartya,4850,8800GT sa glaciatorom su extra
Q9550 4.0GHZ/TITAN FENRIR/P5Q-E/4GB HyperX/1TB/GTX280 1GB/CHIEFTEC 650W/226BW 22` DVI
:: Sto se tice Asusa,razocarao me je koliko je lose uradio ATI 48xx Glaciator seriju.Hladjenje veoma lose,buka nepodnosljiva,mali potencijal OC-a.. :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Nema na cemu,tu sam uvek da objasnim i pomognem kad zatreba. Kad izadju prvi testovi realni i cene padnu tad je vreme za kupovinu.Tad i planiraj CF.Do tad miruj sa svojom zvercixom koja i dalje radi odlicno.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647841. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.