Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Ati HD5870 reviews
STRANA 2 OD 4  
TheBear 90% ljudi kupuje 23.09.2009. 16:59 #142345

status: user
broj poruka: 6502
jake karte zbog igrica. Pogotovo GTX295 ili 4870X2... One ni za sta drugo i ne sluze tako jake karte, sve drugo moze da se radi i sa znatno slabijim.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BlueSkyNIS ... 23.09.2009. 17:07 #142346

broj poruka: 860
Ma meni se ova kartica mnogo svidja! Znate li zbog cega? Ne zbog visokog FPS-a nego zato sto su KONACNO, nakon toliko vremena, uspeli-odlucili da smanje potrosnju GPU-a. Nema vise IDLE potrosnje od 90W. To je za svaku pohvalu i nadam se da ce to postati trend kao sto je to odavno sa procesorima.

Windows-free with Fedora 10

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 90% ljudi kupuje 23.09.2009. 17:10 #142347

broj poruka: 2929
RE:jake karte zbog igrica. Pogotovo GTX295 ili 4870X2... One ni za sta drugo i ne sluze tako jake karte, sve drugo moze da se radi i sa znatno slabijim.

Sta sve spada pod to sve????
Nekoliko primera samo, na sta si konkreno mislio????

BlueSkyNIS sve ostalo je: 23.09.2009. 17:14 #142348

broj poruka: 860
Internet browsing, arhiviranje podataka, posmatranje HD filmova, 3D gui efekti, web dizajn, programiranje, dizajn i simulacija elektronskih kola, mikroprocesora, rendering...itd

Windows-free with Fedora 10

:: RE:jake karte zbog igrica. Pogotovo GTX295 ili 4870X2... One ni za sta drugo i ne sluze tako jake karte, sve drugo moze da se radi i sa znatno slabijim
::
:: Sta sve spada pod to sve???
:: Nekoliko primera samo, na sta si konkreno mislio???
Valheru 23.09.2009. 17:17 #142349

broj poruka: 750
auuuuuuuuuuuuuu,al ti ga koleza linuxas zavuce

...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....

SkyFire Re: 90% ljudi kupuje 23.09.2009. 17:30 #142351

broj poruka: 18472
Pa nije bas tacno ali delom se koriste i za to uglavnom zbog velikih rezolucija 1920x1200-2560x1600 ..
Za renderovanje je potrebno imati sto mocniji i brzi GPU.
Za 3D Modelling je jako bitno imati kartu koja obradjuje podatke brzo u realnom vremenu .Za programe kao sto su Maya bazirani na opengl-u potrebne se serije karti za profesionalne namene.Onaj ko nema para na Quadro uzece recimo GTX295 i sl.
3D SMax je baziran na DirectX i za njega nije potrebna jaka karta.Sasvim dovoljna i neka od 50 Eur.
Photoshop koristi brzinu CPU-a dojk su najavljene verzije koje ce zavisiti od rada i brzine GPU-a tako da sa kartama sa najbrzim GPU-om ucinak ce biti najbolji..
Ovo je samo ukratko..Iskoriscenje moze biti u mnogo cemu a ne samo u igrama.Malo je to reci previse sirovo..

Green Green Grass Of Home

:: jake karte zbog igrica. Pogotovo GTX295 ili 4870X2... One ni za sta drugo i ne sluze tako jake karte, sve drugo moze da se radi i sa znatno slabijim
vuk125 RE:sve ostalo je: 23.09.2009. 17:30 #142352

A jesi li radio nekad max, Maya, tower-konkretno ovo je za statiku ali sve jedno koristi
snagu GPUa prilikom modelranja? Da li si nekada radio modele koji imaju 2000-
3000 cvorova, pa posle koristio raznorazne efekte nakon sto si vec to izrenderovao te mrezne modele, refleksija, senke i slicno ima tu jos gomiletina stvari ???
Vidi ja ne tvrdim da ljudi ne kupuju grafike zbog igrica, ja samo kazem da i pored igrica one imaju primenu. Da imam dovoljno para ja bih verovatno kupovao nVIDIA quadro ili ATI FIREGL modele, ti modeli nisu dzabe par hiljada dolara i nisu pravljeni za igrice vec za prfesionalnu upotrebu.

SkyFire CUDA tehnologija! 23.09.2009. 17:35 #142353

Da dodam na to.Posto su svi u poslednje vreme nalozeni da blate nvidiu kao tehnoloski zaostalu a da pri tom ne razgranice da je tehnologija sirok pojam iz vise oblasti dodacu ovo.Sinoc sam bas sa kolegom na MSN-u polemisao o razvoju tehnologije itd.
Pogledajte razne simulacije gde jedna karta GTX295 je brza oko 70% od Nehalema u kalkulacijama.Nisu dzabe svi instituti u Americi naklonjeni da predju na tu tehnologiju.

TheGame Re:Vuk 23.09.2009. 17:41 #142354

broj poruka: 719

To sto ti pricas da nisi nVidijas mozes da okacis macku o rep sto se kaze...To svako na forumu zna...I svako na forumu tako i prica.Svi govore da samo gledaju da prodju bolje po dzepu,a kad dodje do neke debate na forumu nece da sagledaju sve cinjenice nego odmah bodre svoje pulene...Dokaz tome je sto govoris da je GTX 295 bolji...Kad se sagledaju sve cinjenice a ne samo ta da je 295 bolja za par frejmova dolazi se do zakljucka da je 5870 bolji proizvod...Jeftinija i to dosta,40nm,DX11,manja potrosnja...Ako ti ni to nije dovoljno onda nemamo sta da pricamo...I zato sam rekao da lupetas...Ako je 5870 bolja kupovina a ti govoris da nije...da je GTX 295 bolji onda je to lupetanje...Ili evo ti mi objasni kako se to onda zove...A cim je lupetanje onda je i spamovanje...
Drugo vezano za kupovinu karti iz oglasa,ja mislim da samo budala tako kupuje...Jedino ako poznajes toga ko je koristio tu kartu i znas da se OPHODIO prema karti dobro...Kad kupujes polovno nikad ne znas kako je doticni koristio kartu,da li je isla na servis,da li klokovao do granica i samim tim skratio joj radni vek...
Trece nisam rekao da sam neki strucnjak,jednostavno prije nego sto kzem nesta sagledam sve faktore pa onda to kazem...4 sam razred skole Elektrotehnicar racunara ako te toliko interesuje...

I molim te ne bih vise da raspravljam sa tobom...Ni ja nemam nista protiv ali nekad neki znaju da pretjeraju sa komentarima,i to zna da me iznervira kao sto me je sad iznerviralo...

Pozdrav...

Independence is a state of mind

TheBear Pa drugo je posao 23.09.2009. 17:44 #142355

a drugo su obicni korisnici a to je tih 90%... Oni ce uzeti GTX295 da bi igrali sve zivo na max. na 26` monitoru na primer, za ostalo bi i mnogo jeftinija karta zavrsila posao...
Ja stvarno ne znam nikoga da je uzeo neku najjacu kartu a da nije zbog igara...

vuk125 RE:CUDA tehnologija! 23.09.2009. 17:47 #142356

Eto zaboravih da navedem,
Pa nvidia PhysX. Uzmi radi neku simulaciju pa ces videti koliko ovo vredi imati na kartici.
mehanika fluida i sl stvari, drugim recima sta to sve moze.
Tako da primene osim igranja su mnogo sire.
Ne bih rekao da su bas zaostali.
Opet ja kazem glupo je reci sta je bolje ovo ili ono. Pitanje je samo kome sta treba i koliko se dobije za ulozene pare, i na kraju kako to radi u praksi.

SkyFire @TheGame 23.09.2009. 17:52 #142357

Bez ljutnje ali nisi realan.Ako je Vuk nvidiovac ti si okoreli ATI-jevac.Iz tvog pisanja se oseca bunt koji imas prema zelenima.Dzabe druze dizes tenziju.Nema potrebe za tim.

Vecina vas vuce vodu na svoju vodenicu a ne zeli da bude realan.Shvatam ja to,svako ima svoj klub,svoj brend ali gde je tu realnost.Pa majku mu ne moze se nesto na silu postici ako nije tako.

Kazes GTX295 za par FPS-a brzi.Ja nevidoh tako a u ostalom ,cekaj mesec dva da vidis da ce se ta razlika jos pomeriti dok proizvod ne legne na trziste.Ja sam govorio i ranije,markting poznajem,hw pratim,testiram i proucavam bukvalno do najmanjeg delica kad ga dobijem ili kupim,znam kako to radi,kakve mogucnosti moze da ima.Sve ostalo sta god da pise na netu za mene su decije price.A te decije price izgleda da vecini vas pogoduju.Izgleda da lazete sami sebe.

Da vas podsetim.Ima link ne mogu sad da trazim koji je obrad postavio gde je ATI 5870 brzi od GTX295 u SLI.Svi ste tome klicali i skakali dok je meni iskreno bilo smesno.Cisto mazanje ociju tj LAZ.

Sta je bolji proizvod?Ko to jos moze da kaze?Bolji proizvod je onaj za koga se licno pojedinac opredeli na osnovu njegovih potreba i ukusa.

Generacijski ti ne mozes da poredis GTX295 i ATI 5870 jer je serija 5xxx tek sad izasla.Cekaj GT300 pa reci koji je bolji proizvod tad.

Budite konstruktivni i realni i onda kao ljudi lepo polemisite bez svadje i vredjanja.

vuk125 RE:Re:Vuk 23.09.2009. 17:59 #142358

Izvini nnisam znao sam kim imam cast. Sada te potpuno razumemem.
Vidis ja gledam stvari malo drugacije ti drugacije i to je normalno jer ja imam 33 godine.
i neke godine koje sam proveo uceci raznorazne stvari.
A ti verovatno 17 posto si 4 godina srednje skole.
Mora jos mnogo vode Dunavom da protece i da naucis jos mnogo da bi ti imao moc procene da li neko Lupa ili ne. ne kazem ja da je tvoje misljenje beznacajno i da nije vredno paznje i da ja mozda necu danas sutra procitati nesto pametno sto si ti napisao i nauciti od tebe.
Ali dobro prirodno je onda zasto smo se lose razumeli. Tebe zanima igranje mene zanima mozda nesto drugo itd.
Nisam ti postvio to pitanje da bih nesto zloupotrebio nego samo da otkrijem zasto me nisi razumeo kada sam nesto nepisao to je sve :))
Imas veliki pozdrav od Vuk-a :))

DaSickSyst Re: Re: 90% ljudi kupuje 23.09.2009. 18:14 #142360

broj poruka: 2909
:: Pa nije bas tacno ali delom se koriste i za to uglavnom zbog velikih rezolucija 1920x1200-2560x1600 .
:: Za renderovanje je potrebno imati sto mocniji i brzi GPU
GPU odmara za vreme rendera i nema APSOLUTNO nikakve veze sa tom operacijom...
:: Za 3D Modelling je jako bitno imati kartu koja obradjuje podatke brzo u realnom vremenu .Za programe kao sto su Maya bazirani na opengl-u potrebne se serije karti za profesionalne namene.Onaj ko nema para na Quadro uzece recimo GTX295 i sl
Najgluplja stvar koju bi neko ko radi MAX,Maya ili CAD programe da uradi je da kupi GTX295 ili ATI X2...
Ta kartica vrlo lose radi sa ovim programima,kao i sve dula GPU karte...Sa 9500GT bi imao identicne performanse kao sa recimo GTX280,a sigurno bolje od bilo koje kartice koja ima dva GPUa...3D aplikacije znaju da polude kad im prikljucis u SLI ili CF....A trosila bi vise struje,zujala coveku pored glave dok radi...Znaci cisto bacanje para...

:: 3D SMax je baziran na DirectX i za njega nije potrebna jaka karta.Sasvim dovoljna i neka od 50 Eur
3DS Max je kao i sve 3D aplikacije baziran na OpenGL...A kasnije je ubacena opcija da moze da radi i sa DXom.
:: Photoshop koristi brzinu CPU-a dojk su najavljene verzije koje ce zavisiti od rada i brzine GPU-a tako da sa kartama sa najbrzim GPU-om ucinak ce biti najbolji..
Od CS4 verzije PS koristi i GPU i naravno OpenGL...Ne DX.
:: Ovo je samo ukratko..Iskoriscenje moze biti u mnogo cemu a ne samo u igrama.Malo je to reci previse sirovo.
:: :: jake karte zbog igrica. Pogotovo GTX295 ili 4870X2... One ni za sta drugo i ne sluze tako jake karte, sve drugo moze da se radi i sa znatno slabijim
Iskoricenje gejmerskih grafika dolazi do izrazaja samo u igrama i niucemu vise...Makar ne jos neko vreme.

DaSickSystem
TheBear Ja sam lepo rekao 23.09.2009. 18:17 #142361

gore, da se te grafike kupuju samo za igre, a da i mnogo slabije zavrsavaju ostale poslove...
Znam da je DaSick to jos davno pricao za graficke i rendering... Eto sad je lepo odgovorio.

SkyFire RE:Re: Re: 90% ljudi kupuje 23.09.2009. 18:26 #142362

Kako se te dual karte ponasaju u radu nisam zaista znao.Svakako sam samo nabrojao kao primer ne kao predlog za kupovinu za profesionalni rad ali sam smatrao da mogu da budu i u toj primeni..Moze da se uzme u obzir single GPU karta kao najjaca za rad,da uzmemo u ozbir da Dual GPU karte ne postoje.
Kad sam mislio na rendering mislio sam na 3D modelling.

Za 3D SMax znam na cemu je baziran ali sam konstrukrivno objasnjavao kakva je primena karte u samom radu.

Za sve ostalo sto sam govorio rekao sam na osnovu onog sto sam licno naucio.
Ko ima vise iskustva moze mnogo vise da kaze o tom.

P.S.Gaming je u svetu najvise popularan i samo zbog toga se hw najvecim delom i prodaje jer su bazirane na tim platformama.

MaliAbner Re: Re: Da se ja pitam ovo ne treba kupovati... 23.09.2009. 18:39 #142364

broj poruka: 7783
Ako sam ja smesan ti si jos vise smesan sa tim sto si naveo za alternativnu upotrebu pomenute video kartice.

To sto si ti naveo mogu ubrzati posvecene graficke koje ionako niko od nas ne kupuje posto ih nema ispo 1000E, a uglavnom su preko 2000E.

Uostalom ti si ionako zeleni pa i nemas neke koristi od ATi kartica za ubrzavanje rekodinga i transkodinga ili kako se vec zove...

Ali zato na njima gotovo sigurno mozes da podgrejes caj ili kafu, ali za godinu dve neces moci ni da se igras dok ce X-kutija i dalje biti aktuelna.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Daj molim te ne budi smesan, konzole su za igranje iskljucivo, dok ja mogu da nadjem 1001 nacin da iskoristim graficku kartu, od 3d aplikacija do video editinga itd..
:: _________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: 400US$ za nesto sto konkurise celoj spravi poput X-kutije a koja pri tome kosta manje od te samo kartice..
:: ::
:: :: Pogotovu sto u poslednje vreme igre prvo izadju za kutiju i igracku stanicu pa tek za par meseci za PC ako ikad izadju kao neki naslovi
:: :: Kupis konzolu i kraj price, jos ako je u pitanju Wii koji bez problema ucitava backup kopije, misim sta reci..
:: :: Mislite o tome..
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: P.S. Bust performansi je 50% a ne kao sto su obecavali 100% ali i to je vise nego dobro u poredjenju sa nVidia 30%
:: :: P.S.S. I pored tendencioznih testova trebalo je direktno porediti kartice iz istog cenovnog ranga tj gtx295 vs HD5870, a ostale ostaviti po strani
obradmi Ovo je prvi talas 23.09.2009. 18:48 #142368

broj poruka: 7737
Drugi talas je 5870x2 PCB ce biti istih dimenzija kao i 5870.
TheBear Ova 5870 23.09.2009. 18:50 #142370

ima nestandardni PCB, duza je od GTX295 i 4870X2 za oko centimetar, tako da nece stati u svako kuciste bez modifikacija i vadjenja HDD Cage-ova...

obradmi Nema sta 5870 na rezoluciji 2560x1600 23.09.2009. 19:19 #142384

Tuce ko munja sve kartice nema price ,Guru 3D.Jedino sada moze da bude atraktivno da Nvidia smanji cene Gtx295 posto se drzi dobro na full hd rezolucijama i to je ta dobit za kupce kada imate 2 jake kompanije po pitanju grafike.Ne bih bas rekao tresla se gora rodio se mis ,rodilo se nesto i vece od toga.Pogledajte video transcoding guru3D.

MilosNBG ... 23.09.2009. 19:21 #142386

broj poruka: 1586
Karta tog kalibra nije ni namenjena standardnom kucistu. Sam 5870 i njegove performanse necu ni da komentarisem, cist marketing, nista vise.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR

obradmi Ima negde gde je 4870 x2 jaca od Hd5870 na full HD 23.09.2009. 19:30 #142388

Recimo Far Cry 2 ,ali nedvosmisleno pokazuje nadmoc nad svim kartama na 2500x1600 ,po tome se i cene graficke da na sto vecoj rezoluciji izbace sto vise frejmova.
Drugo su su sve DX 10 ili DX 9 igrice .Starije graficke odavno optimizovane za to.Pola tih starijih grafickih bi na 2500x1600 krahiralo.

FSamir O da 23.09.2009. 19:37 #142390

broj poruka: 777

ovo je snažna karta...lepo igra ATi i tajming je savršen...
5870X2 će očigledno biti zlo...

GT300...porodiće ga valjda nekako

ako nema GT-a, netreba mi ni i7

što se mene tiče do sledećeg proleća samo PS3 Slim i SSD hard disk

TheGame Re:Sky i Vuk 23.09.2009. 19:48 #142394

broj poruka: 719

Imam 18 godina ali dobro to je manje bitno...
@Sky:Mozda iz mog pisanja izgleda,kao da sam ja Ati-evac,ali vjeruj mi da nije tako...I znam da cu te tesko ubjediti u to,vec smo par puta raspravljali na ovu temu...Obicno napadam zelene jer oni malo znaju da favorizuju svoj brend,da ne imenuj nikoga sad...Obicno kad to vidim malo se iznerviram pa se zanesem pa izgleda kao da sam ATI fan...Ja kazem po performansama je bolji GTX 295 ali tu se gledaju ostali faktori pri kupovini...A to su cijena koja je prilicno veca kod 295 u odnosu na 5870 i ona ne opravdava tu razliku u performansama...Tu su jos DX11,40nm,malo manje grejanje...Ima tu jos par faktora ali dobro...To je poenta moje price sta je bolja kupovina a ne ko je bolji po performansama...A i sam si rekao da ove dvije grafe ne mogu da se porede jer je 5870 novija i treba sacekati GT300...Ali ovakva tema je bila pokrenuta pa sam morao upasti u raspravu.I naravno to sto pominjes da godinama pratis scenu na HW-u i da si dosta proizvoda testirao,to dosta cijenim i postujem...Pozdrav

@Vuk...Kao prvo imas puno pozdrava i od mene...Nisam znao da imas 33 godine...da sam znao mozda bih bio malo kulturniji i manje napadan......Salu na stranu...Malo sam preterao,ali ja sam obicno takav...eksplozivan...Nisam imao nikakve lose namere da te uvredim ili nesta slicno,a pogotovo ne da te ja sad nesta tu ucim,nego samo da ukazem na jednu stvar koju sam gore objasnio...

Independence is a state of mind

obradmi Izlazi Gt300 do proleca sigurno 23.09.2009. 19:49 #142395

Do nove godine nisam siguran.Ali dobice ATI odgovor na ovo od Nvidia sigurno u skorasnjem vremenu.
STRANA 2 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647841.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs