Pa sta onda kupiti sada ako je 5850 skupa.Mislim ko ne moze da ceka da padnu cene,a ja sam jedan od tih.Da li bi u ovom trenutku bila dobra kupovina modela sapphire hd 4890 vapor-x koja sada kosta 16000 dinara u ovdasnjim radnjama? Mislim za nas kojima je mnogo i nismo u mogucnosti dati 25000 dinara za graficku karticu sta bi bila prava stvar u nekom cenovnom rangu do 170-180 eura?
Gile od kad se gleda sta je novije?Ja koliko se secam svi vi do jednog ste uvek kao tvrdoglavi magarci drvili ODNOS CENA PERFORMANSE!Taj GTX285 ce pasti na istu cenu a i vec ga sad ima kao i ATI 5850.Sta je onda isplatljivije?Onaj ko igra igrice logicno je da uzme brzu karticu.Ovo sve polazim od vaseg stava od vase price i razmisljanja. Ako ti je DX11 za neku utehu videcu koliko ces igara da odigras kad budes kupio kartu?Pitacu te onda jesi li kartu iskoristio i cemu ti sluzi podrska za DX11???!!! Kazes trosi vise struje?Hm..Jeste u idle rezimu ali sta se desava u full load-u?Isti ti je djavo,ne mozes ustedeti na potrosnji nit mozes ustedeti na losijem napajanju.Potraznja komponenti za komponentom ce biti u istom skladu kao i do sad sto je bila.
P.S.Gde je sad Ismerish da me vidi kako sam opet ostar hahahahahaha.
Green Green Grass Of Home
:: ATI Eyefinity ima takodje :), pazi GTX285 je skuplja za 2000 dinara od 5850, e sad ti meni reci gde je tu logika, da za stariju karticu koja mislim trosi vise struje nego 5850 dati 2000 dinara vise +ima neki directx 11, vec je izasao DX11 patch za igru Battleforge, a neke igre koje ce izaci do kraja godine imace DX11. @Gamer 5870 sije GTX285, 5850 je u rangu GTX285 :: :: Pozdrav ::
Kad smo kod DX11,ja generalno govorim i mislim podjednako i za nvidiu i ATI ,znaci ni najmanje to ne delim.DX11 je jedno sviranje koznoj fruli,mazanje ociju i paljenje mase.Mozda se nekad i pokaze kao dobar,bolji od propale i raspale verzije DX10 ali sigurno nece zaziveti jako,jako dugo tako da karticama sa tom podrskom to nista nece znaciti!Jednom recju to je prodavanje magle!
Ta GT300 sa GDDR5 ce biti preskupa i Nvidia vec planira da pravi GT300 sa GDDR3 da bi je pojeftinila ,jer je GDDR5 skupa memorija.Windows 7 ce biti sa DX 11.Tako da ipak ono ako ljudi vole da sve bude full onda 5850 .Stvarno ne mogu da shvatim da Nvidia ne obara cene Gtx285 ,pretpostavljam mozda da ima skuplji proces izrade i da zato ne pojeftinjuje ,da ne bi pravila minuse.GTX285 je isto dobra karta za gamere ali rekoh......
Jos jedno paljenje mase.Operativni sistem koji u 2009 godini nije pobegao u performansama starijem bratu XP-u koji je izasao ej bre 2001 godine!Win 7 ima nativnu podrsku za DX11 a samo ne znam kroz koju 3D aplikaciju ce to da se iskoristi.Uteha za sujetu.Mislim strasno.Bice par igrica koje ce imati DX11 podrsku a i od tih par skoro sve ce biti golem krsh 100%.Isti slucaj je bio i sa DX10 koji ni dan danas nije zaziveo a Vista se kotirao kao najgori operativni sistem ikad!
:: Jos jedno paljenje mase.Operativni sistem koji u 2009 godini nije pobegao u performansama starijem bratu XP-u koji je izasao ej bre 2001 godine!Win 7 ima nativnu podrsku za DX11 a samo ne znam kroz koju 3D aplikaciju ce to da se iskoristi.Uteha za sujetu.Mislim strasno.Bice par igrica koje ce imati DX11 podrsku a i od tih par skoro sve ce biti golem krsh 100%.Isti slucaj je bio i sa DX10 koji ni dan danas nije zaziveo a Vista se kotirao kao najgori operativni sistem ikad :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Ne možeš baš tako da kažeš iz prostog razloga što je njegov kernel i sve što ide uz njega updateovani poprilično do 2008 godine. XP First edition i SP1 su neupotrebljivi.
:: Jos jedno paljenje mase.Operativni sistem koji u 2009 godini nije pobegao u performansama starijem bratu XP-u koji je izasao ej bre 2001 godine!Win 7 ima nativnu podrsku za DX11 a samo ne znam kroz koju 3D aplikaciju ce to da se iskoristi.Uteha za sujetu.Mislim strasno.Bice par igrica koje ce imati DX11 podrsku a i od tih par skoro sve ce biti golem krsh 100%.Isti slucaj je bio i sa DX10 koji ni dan danas nije zaziveo a Vista se kotirao kao najgori operativni sistem ikad :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Sky urpravu si 100001% nema sta!!! pazi ovo kazu Windows 7 stabilniji sistem? ja ga koristim jos od prve bete znaci svaki build sam promenio na svaka 2 dana format radio da stavim noviji i mogu da kazem jedno da je XP najstabilniji OS do sada! npr. u Visti usranoj neki file koji ima i 100mb zna da kopira po 5min , znaci tako se izbaguje pa radi nesto 300x duze nego sto bi trebalo, isto tako u blue screen non stop reset, a radio sam x programa za stabilnost sistema sve full nego kiks kod windowsa neki kurslus pa prsne i reset.. i ovi programi se ne rade da budu kompaktibilni sa Win7 a sad gledam ove nove ploce kao compatibile with windows 7 isto i na monitoru sam cak video to :D uzas! reklame reklame reklame DX11 ti pacovi iz Microsofta vise ne znaju sta ce pa izbacuju svasta a razlika izmedju DX10-11 gledao sam x shootova razlika je pff neka minimalna
:: Nabavi i meni malo tog belog, plaćam duplo :: :: Srbologija, nauka belosvetska. :: :: :: :: :: Mnogima nije jasno sta je NVIDIA ! ! ! :: :: :: :: Nikad vama nista nece biti jasno
Ma daj bre dečko, ne kosi travu više, držim prvu betu na jednom kompu i to od kad se pojavila, radi k` sat. Šta si radio bre kad si ga polupao za 2 dana ??!?!?!?!
:: Sky urpravu si 100001% nema sta!!! pazi ovo kazu Windows 7 stabilniji sistem? ja ga koristim jos od prve bete znaci svaki build sam promenio na svaka 2 dana format radio da stavim noviji i mogu da kazem jedno da je XP najstabilniji OS do sada! npr. u Visti usranoj neki file koji ima i 100mb zna da kopira po 5min , znaci tako se izbaguje pa radi nesto 300x duze nego sto bi trebalo, isto tako u blue screen non stop reset, a radio sam x programa za stabilnost sistema sve full nego kiks kod windowsa neki kurslus pa prsne i reset.. i ovi programi se ne rade da budu kompaktibilni sa Win7 a sad gledam ove nove ploce kao compatibile with windows 7 isto i na monitoru sam cak video to :D uzas! reklame reklame reklame DX11 ti pacovi iz Microsofta vise ne znaju sta ce pa izbacuju svasta a razlika izmedju DX10-11 gledao sam x shootova razlika je pff neka minimalna :: :: :: :: Jos jedno paljenje mase.Operativni sistem koji u 2009 godini nije pobegao u performansama starijem bratu XP-u koji je izasao ej bre 2001 godine!Win 7 ima nativnu podrsku za DX11 a samo ne znam kroz koju 3D aplikaciju ce to da se iskoristi.Uteha za sujetu.Mislim strasno.Bice par igrica koje ce imati DX11 podrsku a i od tih par skoro sve ce biti golem krsh 100%.Isti slucaj je bio i sa DX10 koji ni dan danas nije zaziveo a Vista se kotirao kao najgori operativni sistem ikad :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
Pa dobro.Manje vise si u pravu ali SP2 je sasvim ok bio.Meni je cak i SP1 bio sasvim ok.Nije mi pravio neke probleme .. Kad sam i testirao Win 7 naglasio sam da pore onog sto sad nudi garantujem po mojoj proceni da ce biti SP-ova.Jedan ili dva to cemo videti.. Generalno mene vise interesuje ovo vezano za DX11 a to ce vreme pokazati a vec znam i kako ce biti prema tome to je to..
:: :: Ne možeš baš tako da kažeš iz prostog razloga što je njegov kernel i sve što ide uz njega updateovani poprilično do 2008 godine. XP First edition i SP1 su neupotrebljivi :: :: :: Jos jedno paljenje mase.Operativni sistem koji u 2009 godini nije pobegao u performansama starijem bratu XP-u koji je izasao ej bre 2001 godine!Win 7 ima nativnu podrsku za DX11 a samo ne znam kroz koju 3D aplikaciju ce to da se iskoristi.Uteha za sujetu.Mislim strasno.Bice par igrica koje ce imati DX11 podrsku a i od tih par skoro sve ce biti golem krsh 100%.Isti slucaj je bio i sa DX10 koji ni dan danas nije zaziveo a Vista se kotirao kao najgori operativni sistem ikad :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
Pa jesi čitao koje su izmene ili si skidao svaku i instalirao ne znajući ni zašto ?
:: :: :: Atijevci vi ste popusili odavno :- :: :: Bax procitaj jos jedanput txt, rekao sam da sam svaku betu tj. build probao a posto su idioti izbacivali bukvalno svakih pola sata noviji pa sam format uvek sam hteo da imam najnoviju verziju
Nisi imao potrebe to da radiš, maltretirao si se bez veze. Znaš koliko je XP imao pre-bete i beta izdanja, koja nisu bila ni blizu upotrebljivosti Sedmice.
:: :: Naravno da sam citao, al opet ti kazem imao sam svaki build! :: ::
Umesacu se na ovo.Windows XP je pravljen od nule.Kernel koji nije bio razvijen. Sta je Windows 7.Osnova njegova je cista Vista,beta verzije su samo poboljsanja vec postojeceg OS-a Viste koji je na kraju celokupnom doradom presao u Win 7.Mislim da ovo ipak ne moze da se poredi.
:: :: Nisi imao potrebe to da radiš, maltretirao si se bez veze. Znaš koliko je XP imao pre-bete i beta izdanja, koja nisu bila ni blizu upotrebljivosti Sedmice :: :: :: :: :: Naravno da sam citao, al opet ti kazem imao sam svaki build! :: :: :: ::
A ovo je greška u startu: XP je upgrade Windows XP kernela. Od nule, nikako. Windows 2000 je NT5, a XP je NT 5.2.
NT 5.0 Windows 2000 NT 5.1 Windows XP NT 5.2 Windows XP 64-bit Edition Version 2003 (Itanium) NT 5.2 Windows Server 2003 NT 5.2 Windows XP
:: Umesacu se na ovo.Windows XP je pravljen od nule.Kernel koji nije bio razvijen :: Sta je Windows 7.Osnova njegova je cista Vista,beta verzije su samo poboljsanja vec postojeceg OS-a Viste koji je na kraju celokupnom doradom presao u Win 7.Mislim da ovo ipak ne moze da se poredi :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: Nisi imao potrebe to da radiš, maltretirao si se bez veze. Znaš koliko je XP imao pre-bete i beta izdanja, koja nisu bila ni blizu upotrebljivosti Sedmice :: :: :: :: :: :: :: :: Naravno da sam citao, al opet ti kazem imao sam svaki build! :: :: :: :: :: ::
Greska jeste u izrazavanju.Znas na sta sam mislio.Vistu nisu pravili na osnovu XP-a a Windows 7 jesu na osnovu Viste ...Da ne ulazimo u daljnju filozofiju,generalno Win 7 je prepeglana Vista i nista vise.Nesto sto je nekad Vista trebala da bude.
:: :: A ovo je greška u startu: XP je upgrade Windows XP kernela. Od nule, nikako. Windows 2000 je NT5, a XP je NT 5.2 :: :: NT 5.0 Windows 2000 :: NT 5.1 Windows XP :: NT 5.2 Windows XP 64-bit Edition Version 2003 (Itanium :: NT 5.2 Windows Server 200 :: NT 5.2 Windows X :: :: :: Umesacu se na ovo.Windows XP je pravljen od nule.Kernel koji nije bio razvijen :: :: Sta je Windows 7.Osnova njegova je cista Vista,beta verzije su samo poboljsanja vec postojeceg OS-a Viste koji je na kraju celokupnom doradom presao u Win 7.Mislim da ovo ipak ne moze da se poredi :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: :: Nisi imao potrebe to da radiš, maltretirao si se bez veze. Znaš koliko je XP imao pre-bete i beta izdanja, koja nisu bila ni blizu upotrebljivosti Sedmice :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Naravno da sam citao, al opet ti kazem imao sam svaki build! :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Greska jeste u izrazavanju.Znas na sta sam mislio.Vistu nisu pravili na osnovu XP-a a Windows 7 jesu na osnovu Viste ...Da ne ulazimo u daljnju filozofiju,generalno Win 7 je prepeglana Vista i nista vise.Nesto sto je nekad Vista trebala da bude :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: A ovo je greška u startu: XP je upgrade Windows XP kernela. Od nule, nikako. Windows 2000 je NT5, a XP je NT 5.2 :: :: :: :: NT 5.0 Windows 2000 :: :: NT 5.1 Windows XP :: :: NT 5.2 Windows XP 64-bit Edition Version 2003 (Itanium :: :: NT 5.2 Windows Server 200 :: :: NT 5.2 Windows X :: :: :: :: :: Umesacu se na ovo.Windows XP je pravljen od nule.Kernel koji nije bio razvijen :: :: :: Sta je Windows 7.Osnova njegova je cista Vista,beta verzije su samo poboljsanja vec postojeceg OS-a Viste koji je na kraju celokupnom doradom presao u Win 7.Mislim da ovo ipak ne moze da se poredi :: :: :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Nisi imao potrebe to da radiš, maltretirao si se bez veze. Znaš koliko je XP imao pre-bete i beta izdanja, koja nisu bila ni blizu upotrebljivosti Sedmice :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Naravno da sam citao, al opet ti kazem imao sam svaki build! :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.